Valiseb

Membru din 16/11/2013

Aprecieri

Aprecierii review

26

de aprecieri

Rating

Review Coment

93

de review-uri

Cartea cimitirului - Neil Gaiman

Cartea cimitirului - Neil Gaiman

În multe dintre cărțile sale, Neil Gaiman ne oferă o versiune fantasy a tipului de poveste de „maturizare” a personajului principal. Cartea cimitirului si Coraline sunt poate cel mai bun exemplu in aceasta directie (am putea include aici si Nicaieri). Cartea este magică, înfricosatoare, emoționantă, amuzantă, pe scurt o poveste în care să te tot pierzi si din care sa nu mai vrei sa iesi. Bod este un personaj care pare atât de simplu uneori, dar care conține o profunzime și o maturitate suprinzatoare.

2020-07-28 11:00:00

0

In preajma Revolutiei vol.1+2 - Constantin Stere

In preajma Revolutiei vol.1+2 - Constantin Stere

Un roman, pe nedrept uitat, cu pretentii de fresca de epoca de inspiratie ruseasca, pe filiera Tolstoi si Turgheniev, imbibat de spiritul revolutionar socialist anti-tarist, cu o pletora de personaje mai bine sau slab creionate, dar prezentand foarte viu particularitatile realitatii boierimii moldovene de sfarsit de secol XIX. O carte fascinanta, chiar daca nu o capodopera, si o lectura incantatoare pentru orice pasionat de literatura rusa si nu numai.

2020-07-27 02:00:00

0

Cum am devenit huligan ed.2018 - Mihail Sebastian

Cum am devenit huligan ed.2018 - Mihail Sebastian

O carte fundamentala despre libertatea de gandire, igienă morală și de pozitionare morală și intelectuală intr-o epoca atinsă de dezechilibru, care pare a fi reiterată de fiecare epoca, a noastră nefacând notă discordantă. De recitit în contexul de azi pentru revelații.

2020-07-24 12:00:06

0

James si piersica uriasa - Roald Dahl

James si piersica uriasa - Roald Dahl

O carte minunata, plina de poezioare pline de umor. Cartea spune povestea unui băietel pe nume James care, dupa ce ramane orfan, trăiește cu două mătuși infernale. Îl urmărim intr-o aventura spectaculoasa, fugind de matusile sale pe o piersică uriașă și insotit de o multime de prieteni minunați pe care ii intalneste in drumul sau.

2020-07-24 09:00:06

0

eBook Problema celor trei corpuri. Seria Amintiri din trecutul Terrei. Partea I

eBook Problema celor trei corpuri. Seria Amintiri din trecutul Terrei. Partea I

Un roman hard science fiction care abordează scenariul clasic al contactului cu o civilizație extraterestră dintr-o perspectivă originală. Narațiunea este extrem de antrenantă și e intercalată cu pasaje științifice, uneori capitole întregi, fapt care conferă lecturii și un caracter instructiv.

2020-07-23 09:15:53

0

Gladiatorul - Simon Scarrow

Gladiatorul - Simon Scarrow

Cartea este volumul 9 din seria Vulturilor, serie care a ajuns la 18 volume, iar anul acesta urmeaza sa apara volumul 19. Cato a devenit Prefect, iar Macro a ramas acelasi centurion veteran tabacit de lupte si intalniri cu moartea.

2020-07-14 09:48:53

0

Exalare - Ted Chiang

Exalare - Ted Chiang

In sfârșit avem această carte minunată de povestiri, una mai frumoasă și mai provocatoare ca cealalată, în limba română. Fiecare povestioară de aici un mic diamant cizelat pana la perfectiune și dincolo de ea. Pentru mine e cartea anului, indiferent de genul despre care vorbim.

2020-07-08 01:18:51

0

Marea despartire - C.S. Lewis

Marea despartire - C.S. Lewis

In această carte C.S.Lews se folosește de pretextul unei întâlniri cu duhul marelui scriitor scoțian George Macdonald pentru a descrie călătoria unor suflete cu autobuzul prin rai și iad. C.S. Lewis reușește în mod constant să facă ceea ce puțini autori creștini reușesc să facă atât de bine, anume să folosească dialogul și ilustrația pentru a scoate la lumină anumite aspecte din Scriptură într-un mod care să ne surprindă complet imaginația, clarificând în același timp și adevărul din aceasta (Scriptura).

2020-06-19 10:32:41

1

Surprins de bucurie - C. S. Lewis

Surprins de bucurie - C. S. Lewis

Cartea este jurnalul interior atipic al convertirii lui C.S.Lewis la creștinism. E o carte frumoasă, autobiografică și literară într-un mod care amintește puțin de Fericitul Augustin.

2020-06-19 10:17:41

0

Demonii - F.M. Dostoievski

Demonii - F.M. Dostoievski

Ceea ce Dostoievski a diagnosticat în acest roman este tendința de a crede că ideile sunt cumva mai reale decât ființele umane reale. Și aici e relevanța copleșitoare a acestui roman pentru noi cei de astăzi.

2020-06-19 10:17:41

0

The War of the Worlds - H. G. Wells

The War of the Worlds - H. G. Wells

Războiul lumilor este probabil cel mai influent roman din întregul gen science-fiction, precum și pentru o parte semnificativă a categoriei horror. Sunt sigur că dacă aș fi trăit în 1897, când cartea a fost publicată pentru prima dată, pasajele cu detalii nesfârșite m-ar fi șocat cel puțin la fel de mult ca dramatizarea pentru radio a lui Orson Wells din 1938.

2020-06-17 01:32:37

0

Familia mea si alte animale - Gerald Durrell

Familia mea si alte animale - Gerald Durrell

Când familia nonconformistă Durrell nu mai poate suporta clima umedă, gri și rece a Angliei, face ceea ce orice familie cu bun simț ar face: vând casa și se mută pe însorita insulă grecească Corfu. Gerald Durrell e naturalist de profesie, dar după cum reiese din paginile acestei trilogii si un scriitor poate la fel de bun ca fratele său, Lawrence Durrell. Când termini această carte parcă ieși dintr-o lume. Locuiești în această carte. Te plimbi prin livezile de măslini și înoți în apa de cristal a mării din Corfu înainte de război și nu vei mai vizita niciodata Grecia decât în paginile acestei cărți și prin lentila ei.

2020-06-16 03:02:35

0

Sfaturile unui diavol batran catre unul mai tanar- C.S. Lewis

Sfaturile unui diavol batran catre unul mai tanar- C.S. Lewis

Deși C.S. Lewis însuși nu a considerat această carte ca fiind opera sa capitală, pentru mine, este una dintre acele lucrări care îl așează pe scriitor într-o categorie aparte de scriitori, cărora și se potrivește perfect titlul de geniu literar.

2020-06-16 01:47:35

0

Aventurile lui Tom Sawyer - Mark Twain

Aventurile lui Tom Sawyer - Mark Twain

Unul dintre cele mai importante și frumoase romane scrise vreodată despre viață și societate în secolul al XIX-lea. Este o carte pentru toate vârstele. Mă refer atât la vârsta cititorului, cât și la vârsta/epoca în care acesta trăiește. O carte despre eterna copilărie, o carte care nu se va demoda niciodată.

2020-06-11 11:00:06

0

Bartleby, copistul. Bartleby, the Scrivener - Herman Melville

Bartleby, copistul. Bartleby, the Scrivener - Herman Melville

O observatie incredibilă: această nuvelă a fost scrisă cu 30 de ani înainte de Kafka!!! Bartleby este un copist, în esență, o mașină umană de copiat. Povestea este relatată din perspectiva de șeful său. Bartleby decide într-o zi că nu mai vrea să copieze...O nuvela mai relevantă acum decât era la momentul la care a fost scrisa.

2020-06-10 01:00:06

0

Lectiile istoriei - Will Durant, Ariel Durant

Lectiile istoriei - Will Durant, Ariel Durant

Istoricii câștigători ai premiului Pultizer Will și Ariel Durant și-au petrecut întreaga viață studiind și scriind despre istorie. Lecțiile istoriei este o distilare a tuturor operelor lor și a lecțiilor învățate într-o carte de doar 160 de pagini. Cartea este scurtă, concisă, profundă și chiar poetică pe alocuri.

2020-06-10 12:00:06

0

Reguli pentru un cavaler - Ethan Hawke

Reguli pentru un cavaler - Ethan Hawke

O carte fermecătoare și nu doar pentru copii. Premisa cărții este o scrisoare-testament scrisă de un cavaler copiilor săi în 1483, în ajunul unei bătălii. Scrisoarea oferă un ghid, sub forma a 20 de reguli, pentru o viață dreaptă și virtuoasă, cu anecdote și perle pline de înțelepciune.

2020-06-10 08:00:07

1

Omul in cautarea sensului vietii - Viktor E. Frankl

Omul in cautarea sensului vietii - Viktor E. Frankl

„Omul în căutarea sensului vieții” de Victor E. Frankl este o carte de memorii care ar trebui citită cel puțin o dată în viață și este poate una dintre cele mai influente cărți ale secolul XX. Ideea centrală a cărții este că oricine poate alege să găsească sens în orice situație în care este pus, chiar împotriva voinței sale, indiferent cât de rea ar fi aceasta. Pentru ilustrarea acestei idei Viktor Frankl evocă experiențele sale personale și observațiile din timpul detenției în lagărul de la Auschwitz.

2020-06-10 07:45:44

0

Fiul lupului - Jack London

Fiul lupului - Jack London

Fiul Lupului este colecție de nuvele care ilustrează viața din Klondike la sfârșitul anilor 1800. Cartea cuprinde povești despre moarte, nebunie, supraviețuire, răzbunare, pasiune și dragoste. Poveștile curg de la una la alta, cu referiri destul de sporadice la unele evenimente care apar în alte povești din carte. Jack London nu este doar un povestitor minunat, ci și un maestru în arta de a strecura teme grele și întrebări importante în povești aparent simple și directe.

2020-06-09 11:15:44

0

Castelul din pod - Elizabeth Winthrop

Castelul din pod - Elizabeth Winthrop

Această poveste este scisă într-un stil foarte aproape de cel al lui Edith Nesbit. E o poveste plină de imaginație și aventură. Adevărata bucurie a acestei cărți este relația minunată dintre băiat și bonă. Carte transmite un mesaj minunat despre curaj, onoare, încrederea în sine și tratarea celorlalți așa cum vrei tu însuți să fii tratat.

2020-06-05 11:46:45

0

Tabara - Louis Sachar

Tabara - Louis Sachar

Tabăra sunt una dintre cărțile mele preferate din toate timpurile. Povestea este foarte inteligentă. Stilul este simplu fără a fi plictisitor. Fiecare personaj este uimitor de bine dezvoltat și credibil. Foarte reușit este modul în care povestea prezentului și povestea trecutului se conectează perfect la final.

2020-06-04 11:16:45

0

O bucla in timp - Madeleine L'Engle

O bucla in timp - Madeleine L'Engle

Această carte este o capodoperă. Cu asta trebuie început. O buclă în timp este o poveste simplă și frumoasă despre dragoste, credință și putere, țesută într-o poveste de știință și fantasy. L'Engle introduce concepte din știință, filozofie, muzică și creștinism cu o imaginație fabuloasă. Lectura recomandată oricărui copil ...și adult.

2020-06-04 09:00:06

0

Domnul Sconcs - David Walliams

Domnul Sconcs - David Walliams

Fiecare carte a lui David Walliams e surprinzatoare în felul ei prin ceva unic. David e urmașul de drept, în materie de artă a povestirii, al lui Roald Dahl. Povestea din această carte este despre o fată pe nume Chloe care se împrietenește cu un bătrân om al străzii, domnul Sconcs. Ceea ce o face deosebită este moralitatea destul de serioasă introdusă în text, prin care autorul pune în discuție probleme de prejudecăți, concepții greșite și stereotipuri din care copiii pot învăța multe. Recomandată.

2020-06-01 11:46:45

0

Black Beauty - Anna Sewell

Black Beauty - Anna Sewell

O poveste atemporală care ar trebui să fie lectură obligatorie indiferent de vârstă. În epoca în care a fost scrisă, caii erau folosiți în tot felul de activități, pentru plăcere și muncă, și erau parte integrantă din majoritatea gospodăriilor. Oamenii se raportau la ei așa cum ne raportăm noi astăzi la mașini, la autovehicule, care există doar pentru uzul nostru și dispensabili atunci când nu mai corespund nevoilor noastre. Anna Sewell a scris acest roman în numele lor.

2020-06-01 07:46:45

1

Jim Nasturel si Lukas, mecanicul de locomotiva - Michael Ende

Jim Nasturel si Lukas, mecanicul de locomotiva - Michael Ende

Jim Năsturel și Lukas, mecanicul de locomotivă este povestea celor două personaje din titlu și a locomotivei Emma. Aceasta este una dintre acele capodopere ale literaturii pentru copii, care aduce bucurie și lumină și părinților lor (poate cel mai apropiat exemplu este cel al lui Tove Jansson).

2020-06-01 07:31:45

0

Anotimpul albinelor - Lindsay Eager

Anotimpul albinelor - Lindsay Eager

O carte cu teme puternice despre găsirea rădăcinilor și ce înseamnă să fii viu și scene bogate pline de frumusețe, cultură și relații de familie, noi și vechi. O recomandare călduroasă despre povesti fără sfârșit.

2020-05-29 12:16:41

0

Dumbrava minunata - Mihail Sadoveanu

Dumbrava minunata - Mihail Sadoveanu

Un clasic al literaturii romane pentru copii inspirată din lumea poveștilor. O carte foarte populară în copilaria mea pentru ca ambele erau foarte asemănătoare, petrecute în natură si prin urmare ne regăseam în căutarea aventurii în natură. Pentru generatia de acum e mai greu sa relationeze cu Lizuca si cu povestea Dumbravei minunate.

2020-05-29 11:00:06

0

Un roman natural - Gheorghi Gospodinov

Un roman natural - Gheorghi Gospodinov

Romanul poate cel mai discutat, citit si citat al literaturii bulgare contemporane, conform criticii bulgare si internationale, dar... nu e cea mai comodă dintre cartile lui si poate doar cronologia o face sa ocupe locul pe care il ocupa in bibliografia lui. Personal prefer Fizica Tristetii si Scrisori către Gaustin.

2020-05-27 11:46:41

0

Lupul de stepa (Rao Clasic) - Hermann Hesse

Lupul de stepa (Rao Clasic) - Hermann Hesse

Romanul îmbină elemente autobiografice și psihanalitice. Povestea reflectă, în mare parte, o profundă criză în lumea spirituală a lui Hesse a anilor 20, în timp ce înfățișează în mod memorabil sfâșierea protagonistului între umanitatea și violența sa.

2020-05-27 11:46:41

2

Calutul alb - Elizabeth Goudge

Calutul alb - Elizabeth Goudge

Elizabeth Goudge este o scriitoare magistrală și o excelentă povestitoare, una de la care este clar că Rowling a învățat câte ceva din arta de a spune povești! Este o maestră în crearea unor personaje cu totul fermecătoare, pe care ți le poți imagina perfect cu ochii minții, și a unor personaje pe care simți că le cunoști de o viață și dorești să le cunoști mai profund.

2020-05-18 08:56:28

0

Mythos - Stephen Fry

Mythos - Stephen Fry

Stephen Fry face o treabă extraordinară aici repovestind miturile grecești. Cartea poate fi luată si ca o lectură foarte informațională prin care să ne consolidăm sau să ne reîmprospătăm cunoștințele despre mitologia greacă și să descoperim povești mai obscure din această mitologie. Stephen Fry scrie cartea în așa fel încât să nu fie aridă sau plictisitoare și o împănează reușit cu mult umor.

2020-05-17 07:58:11

0

Un vrajitor din Pamantsimare - Ursula K. Le Guin

Un vrajitor din Pamantsimare - Ursula K. Le Guin

Ca cititor de fantasy, am simțit lectura acestei cărți ca o întoarcere acasă, chiar dacă o citeam pentru prima dată. Povestea acestui tânăr vrăjitor și încercările prin care trece și acceptarea laturii sale întunecate se regăsește în toate marile povesti fantasy din ultimele decenii, de la Rowling la Jordan până la Goodkind și Rothfuss, dar în ciuda adăugării unor nenumărate detalii, nici unul dintre acești autori nu are a reușit să o îmbunătățească. Cum se face că Harry Potter este senzația ultimului secol și acesta doar un roman cu o popularitate moderată? Viața e nedreaptă uneori, dar presupun că peste câteva sute de ani totul totul va fi mai clar și mai drept în privința asta. Finalul este unul dintre cele mai bune care au fost scrise vreodate în orice carte, fantasy sau altceva.

2020-05-13 12:13:07

1

Baietii lui Anansi - Neil Gaiman

Baietii lui Anansi - Neil Gaiman

Neil Gaiman are un mod foarte distinct de a povesti. Unora le place, altora nu. Această poveste este o fantezie urbană despre zeul african Anansi, cunoscut drept zeul poveștilor. Neil Gaiman nu oferă prea multe informații despre folclorul din jurul lui Anansi, ci se concentrează mai mult pe Anansi în lumea de azi, luând folclorul ca bază pentru personajul său. Experiența lecturii acestei cărți este ca și cum ai privi printr-o sticlă groasă, în care poți distinge lucrurile/formele din capul tău, dar nu poți articula cu adevărat ce sens au ele!

2020-05-12 01:58:07

0

Teama inteleptului - Patrick Rothfuss

Teama inteleptului - Patrick Rothfuss

Teama Inteleptului este a doua carte din seria The Kingkiller Chronicle și continuă tradiția de excelență stabilită de Numele Vântului. Ambele cărți contestă prejudecățile majore ale lumii literare de astăzi cu privire la genul fantasy și face ca aceste prejudecăți să pară ridicole. Despre ce prejudecăți vorbesc? De exemplu: 1. „Fantezia” și „ficțiunea literară” sunt genuri care se exclud reciproc. 2. Romanele fantasy prioritizează intriga in defavoarea caracterizării, astfel încât personajele sunt dezvoltate doar într-o măsură superficială.

2020-05-11 05:28:07

0

Numele vantului - Patrick Rothfuss

Numele vantului - Patrick Rothfuss

O capodopera fantasy în care te vei pierde ore în șir. Povestea este complexă și frumos scrisă. Personajul principal este fascinant: impunator și omenesc în același timp. Probabil unul dintre cele mai bune romane fantasy publicate în ultimii douăzeci de ani, la rivalitate cu Roata timpului al lui Robert Jordan.

2020-05-11 05:13:07

0

Mica istorie a filosofiei - Nigel Warburton

Mica istorie a filosofiei - Nigel Warburton

O scurtă privire de ansamblu asupra filosofiei care include aproape toți principalii filosofi și câțiva dintre cei moderni. O istorie bine scrisă. Abordează istoria și modul în care aceasta a modelat filozofia de astăzi. Nu am crezut niciodată că poți vorbi despre mai mult de patruzeci de filozofi diferiți atât de concis. Singura mea dezamăgire este lipsa de atenție acordată de Warburton altor probleme din gândirea creștină, în afară de existența lui Dumnezeu. Augustin, Anselm, Tomas de Aquino și Pascal au și alte lucruri de argumentat pe lângă existența lui Dumnezeu.

2020-05-11 12:43:07

0

Aventura intergalactica a lui Jamie Drake - Christopher Edge

Aventura intergalactica a lui Jamie Drake - Christopher Edge

Tatăl lui Jamie Drakes este celebru. E astronaut și orbitează în jurul Pământului pe Stația Spațială Internațională, la aproximativ 400 km deasupra suprafeței planetei. Jamie nu înțelege de ce se face atâta caz de asta, lui îi este doar dor de tatăl lui. Lucrurile iau o întorsătură neașteptată în timpul unei vizite la un vechi observator unde Jamie receptează un semnal ciudat pe telefonul său. De aici, povestea lui Jamie și a tatăl său se apropie conducând spre un final neașteptat.

2020-05-08 06:28:07

0

Evgheni Oneghin - Aleksandr Puskin

Evgheni Oneghin - Aleksandr Puskin

Evgheni Oneghin este o scriere extrem de diversă și sofisticată, care combină melancolia cu realismul brutal, o lucrare cu adevărat atemporală, care descrie atâtea laturi și motive ale sufletului uman. Onegin este o încrucișare între Byron și Wordsworth.

2020-05-07 11:28:07

0

Misterioasa afacere de la Styles - Agatha Christie

Misterioasa afacere de la Styles - Agatha Christie

Misterioasa afacere de la Styles este un roman inteligent scris, cu răsturnări interesante de situație, păstrând cu dibăcie misterul în privința criminalului. Agatha Christie este maestra inconetstabilă a genului. Misterioasa afacere de la Styles se distinge și prin faptul că este cartea în care facem cunoștință pentru prima oară cu un excentric detectiv belgian pe nume Hercule Poirot și cu bunul său prieten căpitanul Hastings. Lectură plăcută!

2020-05-06 08:28:06

0

Ucigasul ABC - Agatha Christie

Ucigasul ABC - Agatha Christie

Agatha Christie este o scriitoare atât de iscusită, încât la jumătatea romanului s-ar putea să ajungi crezi că tu ești criminalul. Ucigașul ABC este unul dintre cele mai incitante romane care îl au ca protagonist pe Hercule Poirot. Cartea are un început minunat și pe măsură ce narațiunea progresează, rămâi lipit de pagini încercând să descifrezi deznodământul. În Ucigașul ABC Poirot este provocat de un criminal în serie, sau așa pare. Criminalul este atât de îndrăzneț, încât chiar îl informează în prealabil pe Poirot unde va avea loc crima.

2020-05-06 06:43:06

1

Vantul prin salcii - Kenneth Grahame

Vantul prin salcii - Kenneth Grahame

Astăzi nu se mai scriu cărți precum Vântul prin sălcii. Cărțile pentru copii de astăzi sunt pline de rime tăioase, acțiune și inginerie socială. Vântul prin sălcii aparține unei epoci mai vechi, mai inocentă, în care bărbați în puterea vârstei precum Kenneth Grahame, A. A. Milne și J. R. R. Tolkien, și mult inaintea lor Dickens, inventau povești pentru copiii lor, povesti care odată cu trecerea anilor au devenit clasici ai literaturii. Chiar dacă ați mai citit-o recitiți-o. Faceți un popas pe parcursul lecturii și meditați la lumea portretizată aici de Grahame. Aceasta este Anglia, aceasta este copilăria, aceasta este viața așa cum ne-o amintim sau cum ne-am fi dorit să fie.

2020-05-06 01:43:06

0

Oare animalele vorbesc? - Melinda Johnson

Oare animalele vorbesc? - Melinda Johnson

O poveste minunată pentru tinerii cititori ortodocși sau pe cale, care caută să se regăsească într-o carte. Destinată să devină un roman clasic ortodox pentru cititorii tineri cartea este ușor de urmărit de copiii mici care stăpânesc arta lecturii, dar este suficient de complexă pentru a angaja și cititori adulți.

2020-04-30 05:28:06

0

Scrisori catre Sfanta Lidia - Melinda Johnson

Scrisori catre Sfanta Lidia - Melinda Johnson

Această carte este un dialog frumos între o tânără, pe nume Lydia, care încearcă să-și găsească credința și sfânta ei protectoare ei din cer care se roagă pentru ea și o îndrumă pe această cale. Tânăra Lydia nu poate citi răspunsurile Sfintei Lydia, dar noi putem și învățăm multe din asta. Cei care sunt curioși să știe mai multe despre creștinismul ortodox vor învăța multe din această carte, iar ortodocșii vor găsi multă bucurie în ea. Această carte este cadoul perfect pe care orice părinte, bunică sau naș îl pot face tinerilor din viața lor. Dar trebuie să o citească și ei. Scrisorile către Sfânta Lydia oferă un mesaj plin de har, de nădejde și iubire într-o lume în același timp întunecată și periculoasă, dar și răscumpărată și frumoasă.

2020-04-30 05:13:06

0

Tradare ancilara - Ann Leckie

Tradare ancilara - Ann Leckie

Imaginați-vă un Imperiu Roman futurist, care se întinde pe o intreaga galaxie, funcționând la fel ca cel inițial - fiecare teritoriu obținând toate avantajele oricărui alt cetățean roman după anexare, numai ca anexarea se întâmplă indiferent dacă celor anexati le place sau nu. Acum imaginați-vă că, pentru a asigura puterea militara a acestui imperiu care sa gestioneze o astfel de anexare, imperiul a construit nave spațiale gigantice de dimensiunile unui oraș, care conțin sute de mii de soldați, condusi de o singură IA a cărei conștiință a fost împărțită în zeci de „gazde” umane zombie, care îi permit să fie în mai multe locuri simultan. Acum imaginați-vă că au trecut o mie de ani in care expansiunea agresivă a acestui imperiu a ajuns la apus și că aceste nave masive sunt retrase pentru a deveni în schimb stații spațiale dezarmate, IA devenind nimic mai mult decât îngrijitori etern plictisiți. Dacă ai fi o astfel de IA confruntadu-se cu disparitia, ce ai face? Breq este o IA în corpul unui om, dar în urmă cu 19 ani era cunoscută și sub numele de nava Justice of Toren și, în același timp, ocupa zeci de alte corpuri în timp ce servea in Imperial Radch. Acum, Breq se afla într-o misiune de răzbunare care poate porni un război.

2020-04-29 05:28:06

0

Flori pentru Algernon - Daniel Keyes

Flori pentru Algernon - Daniel Keyes

Mai mult decât orice, Flori pentru Algernon te pune pe gânduri. Este, de asemenea, o carte tristă când trebuie să fie, plăcută în cea mai mare parte și deseori cu mult umor. Deși aruncă o lumină sumbră asupra sensului vieții, este oarecum încă înălțătoare. O poveste despre înstrăinare. Într-un fel, te duce cu gândul la Strania poveste a lui Benjamin Button de F.S. Fitzgerald, cu personajele lor principale care au doar o fereastră îngustă de oportunități, un apogeu minuscul de a fi în armonie cu universul.

2020-04-28 07:28:06

0

O scurta istorie a lumii - Ernst H. Gombrich

O scurta istorie a lumii - Ernst H. Gombrich

Ai nevoie de un cadou pentru un adolescent sau vrei pur și simplu să afli mai multe despre istoria lumii? Îți recomand această carte. Gombrich este un povestitor uimitor. Așa trebuie povestită istoria. Istoria lumii, de la Creație la cel de-al Doilea Război Mondial, este relatată într-o serie de povești. Autorul nu se ferește să spună istoria așa cum o înțelege el. Acest lucru este vizibil mai ales când ajunge la istoria pe care a trăit-o personal. O carte foarte populară în rândul copiilor.

2020-04-28 04:58:06

0

Felurite invataturi. Epistole si cuvinte - Avva Dorotei al Gazei

Felurite invataturi. Epistole si cuvinte - Avva Dorotei al Gazei

Această carte este o perlă a tradiției patristice ortodoxe. A medita la învățăturile Avvei Dorotei înseamnă a te așeza sub îndrumarea unui părinte duhovnicesc înțelept. Îndrumările sale sunt iscusite și ating ținta, inima cititorului însetat de sfat pentru mântuire, dar nu lasă în urmă nici o rană care să nu fie în cele din urmă benefică, pentru că bunătatea lui profundă și dragostea pentru Hristos oferă balsamul mult căutat. Învățăturile Avvei Dorotei fac parte din înțelepciunea fundamentală a Părinților Bisericii și sunt la fel de relevante astăzi, cum au fost la vremea în care au fost scrise. O lectura pentru totți cei aflați pe calea spre Hristos, indiferent de treapta pe care ne aflăm.

2020-04-28 03:00:07

1

Ochiul lumii. Seria Roata timpului Vol.1 - Robert Jordan

Ochiul lumii. Seria Roata timpului Vol.1 - Robert Jordan

Seria Roata Timpului este una dintre operele clasice ale literaturii fantasy. Volumul intimidează initial dar în momentul în care ai păstruns si te-ai pătruns de acest univers 14 volume incep să ți se pară prea puțin. Comparațiile cu Stăpânul Inelelor sunt inevitabile, având în vedere că trilogia lui Tolkien este fondatoare de gen, dar Roata Timpului nu este deloc o serie derivativă ci are propriile ei merite pe care vă invit sa le descoperiti începând cu acest volum.

2020-04-28 02:13:06

1

Emily de la New Moon - Lucy Maud Montgomery

Emily de la New Moon - Lucy Maud Montgomery

Emily de la New Moon stă alături de sora ei bună, Anne de la Green Gables. Este mai serioasă și mai complexă decât Anne, dar la fel de încăpățânată și la fel de adorabilă. Mi-a plăcut foarte mult faptul că Emily crește în această carte și iese puțin în lume.

2020-04-27 07:00:31

1

Fabiola sau Biserica din catacombe - Nicholas Wiseman

Fabiola sau Biserica din catacombe - Nicholas Wiseman

Actiunea romanului este plasată în secolul al IV-lea, când împărați ai Imperiului Roman de Răsărit și de Apus erau Dioclețian și Maximian. Scenele care au loc în catacombe sunt foarte reale, iar poveștile țesute în jurul martirilor din primele veacuri creștine sunt impresionante.

2020-04-27 06:28:06

0

Testamentele - Margaret Atwood

Testamentele - Margaret Atwood

Testamentele incepe in Galaad la aproximativ 15 ani după povestea din Povestea Slujitoarei, dar este un roman cu totul diferit ca formă și ton. Testamentele au trei naratori, dar mătușa Lydia este dominantă. Prin intermediul scrierilor ei secrete, aflăm povestea ei și despre cum s-a ridicat la putere pentru a deveni creierul care pune în mișcare distrugerea Galaadului.

2020-04-27 06:13:06

2

In padurile Siberiei - Sylvain Tesson

In padurile Siberiei - Sylvain Tesson

Acesta este un volum fascinant despre 6 luni petrecute de autor practic singur într-o cabină pe malul Lacul Baical într-o cabană de 3 metri pătrați, la șase zile distanță de cel mai apropiat sat. Aici el filosofează mizantropic, bea vodcă și iși plânge de milă. Escapism perfect.

2020-04-27 01:43:06

0

Fahrenheit 451 - Ray Bradbury

Fahrenheit 451 - Ray Bradbury

O carte care se devorează cum mistuiesc flăcările hârtia plină de povești de viață, de moarte, de idei și emoții, de poezie și idei salvatoare de suflete. Indiferent de epoca în care această carte este citită ea aprinde inimile cititorilor ei. Fahrenheit 451 poate fi citită în cheia lui 1984 al lui Orwell, dar spre deosebire de acesta, în care elementul de control este „Fratele cel mare”, care deține controlul exterior total asupra populației, sau Minunata Lume Noua al lui Huxley, în care controlul este exercitat prin menținerea claselor prin intermediul geneticii, în Fahrenheit 451 agentul/vectorul de control este, în mare parte, controlul minții, supravegherea ideilor. Rămâne în continuare una dintre cele mai relevante cărți despre libertatea de exprimare si despre care, desi am fost avertizați, nu părem a învăța nimic.

2020-04-26 06:58:03

0

Un urs pe nume Paddington - Michael Bond

Un urs pe nume Paddington - Michael Bond

Facem cunostinta cu Paddington pentru prima dată în gara Paddington, unde stă, micuț și singur, pe valiza lui, întrebându-se ce să facă după ce a călătorit tocmai din întunecatul Peru într-o barcă de salvare, hrănindu-se dintr-un borcan de marmeladă de portocale. Și de aici începe o călătorie încântătoare pentru toți copiii...

2020-04-26 06:28:03

0

Cum am vrut sa ma fac Sfant - Virgil Gheorghiu

Cum am vrut sa ma fac Sfant - Virgil Gheorghiu

O poveste minunata si vie despre un preot/tată icoana, un preot asa cum visam toti, in chip marturisit sau nu, sa intalnim si atunci cand întalnirea are loc il scuipam, il batjocorim si il rastignim ca pe Hristos.

2020-04-26 06:13:03

0

Metro 2033 - Dmitri Gluhovski

Metro 2033 - Dmitri Gluhovski

Bine ați venit în lumea post-apocaliptică a Metro 2033. Aici existența este sumbră și deprimantă. Romanul transmite o atmosferă claustrofobă rar resimțită intr-un roman de gen. Viziunea lui Glukhovsky asupra rămășițelor societății umane înghesuite în întunericul umed și înfricoșător al metroului din Moscova, supraviețuind din șobolani și ciuperci atent cultivate este fascinantă. In anul 2013 un război nuclear șterge de pe fața pământului cea mai mare parte a populației lumii, iar rămășițele acesteia care trăiesc sub pământ, în tunelurile metroului din Moscova, cred că sunt singurii oameni rămași în viață. Fiecare stație din vechiul metrou este acum un mic oraș-stat. Personajul principal, un tânăr pe nume Artiom, este trimis într-o misiune într-o altă stație. Pe parcurs, el întâlnește naziști, comuniști, sataniști, călugări, canibali, monștri zburători și mutanți.

2020-04-26 05:58:03

0

Materiile intunecate Vol.1: Luminile nordului - Philip Pullman

Materiile intunecate Vol.1: Luminile nordului - Philip Pullman

Acest roman poate sta fara probleme în compania marilor clasici ai literaturii fantasy, mă refer la cărți precum: Stăpânul Inelelor de R.R. Tolkien și Cronicile din Narnia de C.S. Lewis, cărțile care au definit genul.

2020-04-25 10:28:03

1

Legenda Calaretului fara cap - Washington Irving

Legenda Calaretului fara cap - Washington Irving

Washington Irving este unul dintre scriitorii care au oferit o voce literară Americii după Razboiul de Independenta de coroana britanica. Este numit „primul om de litere al Americii”, unul dintre primii scriitori americani care separă ficțiunea literară de discursul public devenind mentorul unor scriitori americani de cel mai mare calibru care i-au urmat, precum Nathaniel Hawthorne, Herman Melville și Edgar Allen Poe.

2020-04-25 10:13:03

0

Silozul - Hugh Howey

Silozul - Hugh Howey

Silozul lui Hugh Howey amintește de Timp al schimbarilor al lui Robert Silverberg si de Penultimul Adevăr al lui Philip K. Dick iar mai nou de Winter World a lui A.G. Ridell, cu o po****ție care trăiește în subteran în urma unei catastrofe climatice.

2020-04-25 08:43:03

1

Martianul - Andy Weir

Martianul - Andy Weir

Martianul a reinviat de una singura industria cartilor audio. Povestea este in esenta Robinson Crusoe pe Marte, presarata cu mult umor si replici memorabile. Oamenii de știință și David Bowie s-au întrebat mult timp dacă există viață pe Marte. Există, dar nu este foarte fericita si poate nici viata pentru mult timp.

2020-04-25 08:13:03

0

Ready Player One - Ernest Cline

Ready Player One - Ernest Cline

O carte de capatai pentru gameri care sunt si pasionati de SF dar nu numai. Cartea s-a bucurat/se bucura de a apreciere deosebita datorita referintelor la cultura populara a anilor 80, în special din science fiction, seriale tv, fantasy și jocuri video.

2020-04-25 07:45:58

0

Trezirea Leviatanului. Seria Expansiunea Vol.1 - James Corey

Trezirea Leviatanului. Seria Expansiunea Vol.1 - James Corey

Trezirea Leviatanului este o intalnire dintre Blade Runner si Battlestar Galactica. Acești autori mi-au reaprins dragostea penrtu SF. Cartea a primit nominalizari la Hugo si Locus in 2012.

2020-04-25 07:43:03

1

Inima intunericului. Un avanpost al progresului - Joseph Conrad

Inima intunericului. Un avanpost al progresului - Joseph Conrad

Cartea aceasta este o călătorie în inima întunericului, nu doar una geografica, ci și una personala. Joseph Conrad pare să cunoasca fiecare coltisor al sufletului omenesc, iar această cunoaștere il face unul dintre cei mai mari inovatori din intreaga literatura universala.

2020-04-25 06:43:03

0

Revolta lui Atlas Vol.2: Ori-Ori - Ayn Rand

Revolta lui Atlas Vol.2: Ori-Ori - Ayn Rand

Această carte este atât de polarizantă incat aproape ca te obliga sa o citesti. Revolta lui Atlas e concomitent un curs intensiv în afaceri, finanțe, filozofie modernă și psihologie.

2020-04-25 05:58:03

0

Coraline - Neil Gaiman

Coraline - Neil Gaiman

Ceea ce imi place cel mai mult la acest roman este modul în care ii învață nu numai pe cititorii tineri, ci și pe adulți, că vietuirea în această lume imperfectă este mult mai bună atâta timp cât îi avem alături pe cei dragi. Aceasta carte este unul dintre cele mai bune exemple despre ce poate realiza un autor contemporan atunci când încearcă să modernizeze un basm tradițional. Acelasi lucru l-au reusit si Lewis Carroll (Alice in Tara Minunilor) sau Tolkien (The Hobbit).

2020-04-25 02:58:03

0

Minunata calatorie a lui Nils Holgersson prin Suedia - Selma Lagerlof

Minunata calatorie a lui Nils Holgersson prin Suedia - Selma Lagerlof

Selma Lagerlof găsește întotdeauna cuvintele potrivite pentru a exprima gândurilor și sentimentelor copiilor. O carte minunată plina de fantezie pentru copii si pentru oricine nu a citit-o deja.

2020-04-24 11:58:03

0

Magia copacului departarilor - Enid Blyton

Magia copacului departarilor - Enid Blyton

A doua carte din seria Copacul Departarilor de Enid Blyton, publicată în 1943. În esență, cartea continua aventurile lui Joe, Bessie și Fanny în copacul magic, ale locuitorilor acestuia și ale diferitelor taramuri care pot fi explorate în vârful copacului. Celor 3 li se alătură un văr pe nume Rick, care pare incapabil să se fereasca de incurcaturi de tot soiul.

2020-04-24 10:58:03

0

O bucla in timp - Madeleine L'Engle

O bucla in timp - Madeleine L'Engle

O carte extrem de profunda. O carte cu un mesaj care va rămâne cu mine pentru totdeauna ... Să alegi dragostea in locul fricii și să-ti amintesti că esti iubit. Căci iubirea este cel mai mare dar dintre toate si care are puterea să mă elibereze din întuneric.

2020-04-24 10:43:03

0

Danny, campionul lumii - Roald Dahl

Danny, campionul lumii - Roald Dahl

Cartea mea favorita dintre toate cartile lui Roald Dahl. Povestea cartii este despre relația dintre Danny și tatăl său și despre aventura lor interesantă. Danny iubește viața și vede bogățiile ei, mai degrabă decât sărăcia de care este inconjurat.

2020-04-24 10:43:03

0

Craciunozaurul si Vrajitoarea Iarna - Tom Fletcher

Craciunozaurul si Vrajitoarea Iarna - Tom Fletcher

O poveste de Crăciun originală și minunată. Craciunozaurul este o poveste despre unui băiat, un dinozaur, o dorința de Crăciun și o aventura de neuitat. Veti gasi in ea un amestec de Charlie și Fabrica de ciocolata si Cum a furat Grinch Crăciunul.

2020-04-24 09:58:03

0

Panza Charlottei - E.B. White

Panza Charlottei - E.B. White

Nu am citit aceasta carte copil fiind, ci am descoperit-o ca adult. Oricine citește această poveste și nu reușește să-i recunoască măreția nu îi plac cărțile, după părerea mea. Dacă ai amintiri dragi despre Panza Charlottei din copilărie, te îndemn să o recitești, iar daca esti copil si vrei sa ai inca o amintire frumoasa cand vei creste mare te încurajez sa o citesti acum.

2020-04-24 08:13:03

0

Noroc cu laptele... - Neil Gaiman

Noroc cu laptele... - Neil Gaiman

O carte excelentă pentru a fi citita cu voce tare copiilor. Este vorba în principal despre povestire și despre cum poti spune o poveste minunata despre orice, oricât de plictisitor este așa-numitul adevăr al vieții de zi cu zi. Lucrurile mici ne dau idei mari, care nu trebuie neaparat să aibă sens.

2020-04-23 02:43:03

0

Cum iti sunt gandurile, asa iti este si viata - Staretul Tadei

Cum iti sunt gandurile, asa iti este si viata - Staretul Tadei

Părintele Tadei a fost unul dintre cei mai mari duhovnici contemporani ai Serbiei. Temele centrale în cuvintele sale duhovnicești sunt smerenia și ascultarea ca stare permanentă necesară unei vieți spirituale angajate.

2020-04-23 02:43:03

2

Titus, tovaras al crucii Vol.1 - Florence Morse Kingsley

Titus, tovaras al crucii Vol.1 - Florence Morse Kingsley

Povestea unui tânăr, pe nume Titus, fiul unui pescar / hoț, care trăiește pe vremea lui Hristos. Fratele lui Titus, Ștefan, il insoteste in călătorie în timp ce ambii il urmează pe Iisus Hristos de la începutul misiunii Lui până la moartea pe cruce.

2020-04-23 01:58:03

0

Ce a inteles Betsy - Dorothy Canfield

Ce a inteles Betsy - Dorothy Canfield

Acesta carte pare o imbinare intre Casuta din prerie de Laura Ingalls Wilder si Anne, Casa cu Frontoane verzi. Valori atemporale care ilustrează ingeniozitatea, inteligența autentică și bunătatea înnăscută a copiilor pe un fundal rural.

2020-04-23 01:43:03

0

Prima rugaciune a Jessicai - Hesba Stretton

Prima rugaciune a Jessicai - Hesba Stretton

Autoare contemporana cu Dickens. Poveste simplă in capitole scurte. Buna de citit copiilor la pranz. Mi-au dat lacrimile la sfârșit. Un exemplu limpede de goana după lucrurile lumesti cu riscul de a-ti pierde sufletul în aceasta fuga.

2020-04-23 01:28:03

0

Anne. Casa cu frontoane verzi - L.M. Montgomery

Anne. Casa cu frontoane verzi - L.M. Montgomery

S-a întamplat vreodată să iubești o carte atat de mult încât nu o mai simti ca pe o simpla carte? Asta mi se intampla mie cu aceasta carte. Te cufunzi atat de mult in ea încât nu simți deloc că citești, ci participi la aventurile lui Anne ca un martor nevazut? Personajele sunt cât se poate de reale, iar problemele și fericirile lor sunt atat de autentice și le resimți atât de puternic de parcă toate ți se întâmplă tie?

2020-04-23 01:28:03

0

8 povestiri de pe Calea Mosilor - Adina Popescu

8 povestiri de pe Calea Mosilor - Adina Popescu

Ca fost pioner in anii 80 ma recunosc in majoritatea istorioarelor cuprinse in aceasta carte, chiar daca nu am trait in Bucuresti. Cartea e imbibata de nostalgie si umor dupa o epoca care cu greu poate fi evocata sau rememorata in culori altfel decat intunecate. Adina Popescu reuseste sa treaca peste acest obstacol si zugraveste o epoca gri in culori luminoase prin ochii copilului care era atunci.

2020-04-23 01:28:03

0

Minele Regelui Solomon - H. Rider Haggard

Minele Regelui Solomon - H. Rider Haggard

Una dintre cele mai bune carti de aventuri, care poate sta foarte bine alaturi de cartile lui Jules Verne. O recomand copiilor iubitori de lectura de toate varstele. Romanul acesta este cel care a început genul „Lumea pierdută” al lui Arthur Conan Doyle. Din această carte este derivata si seria Indiana Jones, ca să nu mai vorbim si de numeroși alti aventurieri fictionali (Tarzan, John Carter ale lui Edgar Rice Burroughs).

2020-04-23 11:58:03

0

Strania sinucidere a Europei - Douglas Murray

Strania sinucidere a Europei - Douglas Murray

O carte care cere mult discernamant in lectura. O carte fascinanta prin perspeptiva pe care o aduce, dar si incomoda la extrem si de aceea nu este pentru oricine. Cartea ofera o explicație excelentă și o analiză a problemelor actuale cu care se confruntă Europa.

2020-04-23 11:43:03

0

Formidabilul Maurice si oastea rozatoarelor savante - Terry Pratchett

Formidabilul Maurice si oastea rozatoarelor savante - Terry Pratchett

Maurice, o pisică vorbitoare, conduce un grup de șoareci vorbitori și un copil cam prostut într-un oraș numit Bad Blintz în căutarea unei ultime lovituri cu escrocheria lor. Doar ca Bad Blintz are propriile lui probleme.

2020-04-23 10:28:03

0

39 de trepte - John Buchan

39 de trepte - John Buchan

Una dintre cartile mele preferate si o capodopera a literaturii de spionaj de inceput de secol 20 (aparuta initial in 1915), 39 de trepte a cunoscut mai multe adaptari pentru televiziune dintre care poate cea mai reusita este a lui Alfred Hitch****. Cartea este inrudita ca stil cu primele romane ale lui Agatha Christie.

2020-04-23 08:43:03

0

Toporisca  - Gary Paulsen

Toporisca - Gary Paulsen

În ciuda unei anumite repetitivitati deranjante din când în când, Toporisca este o poveste realmente captivanta despre supraviețuirea unui băiat într-o zona izolata a Canadei in urma unui accident aviatic.

2020-04-23 08:28:03

0

Nadejdea noastra. Cuvinte despre fericiri - Arhim. Serafim Alexiev

Nadejdea noastra. Cuvinte despre fericiri - Arhim. Serafim Alexiev

Aceasta scriere, de acum clasica, a parintelui Alexiev, parte din trilogia "Credinta", "Nadejdea" si "Dragostea", este o carte care ar fi bine sa nu lipseasca din lecturile unui crestin intrucat gasim in ea numeroase invataturi si sfaturi necesare unei vietuiri crestine autentice, pe temelia Sfintilor Parinti si a Sfintei Scripturi.

2020-04-23 08:28:03

1

Ghepardul - Giuseppe Tomasi di Lampedusa

Ghepardul - Giuseppe Tomasi di Lampedusa

Un sentiment de dezintegrare traverseaza aceasta capodopera literara. Îmi amintește de Război și pace și Anna Karenina ale lui Tolstoi, și de Pe aripile Vantului de Margaret Mitchell, prin atmosfera de sfarsit al unei epoci, al unei lumi, cu valorile ei. O carte plină de cea mai profundă melancolie și un coplesitor sentiment de pierdere. O carte imbibata de limbaj poetic și ironie.

2020-04-23 07:58:03

0

Dory Fantasmagory si oaia neagra - Abby Hanlon

Dory Fantasmagory si oaia neagra - Abby Hanlon

Dory are probleme cu cititul. Își dorește cu disperare să fie o cititoare bună ca Rosabelle, dar este ușor frustrată de conținutul cărților ușor de citit care ii sunt date și este jenată că nu poate citi cărțile voluminoase de aventuri pe care le citesc unii dintre colegi ei clasă. Cărțile din această serie sunt un amestec fermecator de fantezie și realitate. Dory este un personaj ușor de iubit.

2020-04-22 02:58:03

0

Findus se muta - Sven Nordqvist

Findus se muta - Sven Nordqvist

Petson și Findus sunt personaje despre care putem vorbi pana mâine și tot sa nu putem pune în cuvinte toată dragostea și simpatia pe care aceste doua personaje delicioase ne-o trezesc. Sven Norquist este pur și simplu genial, iar poveștile sale sunt un reper pentru tot ceea ce ne place cel mai mult la cărțile ilustrate pentru copii!

2020-04-22 02:28:03

0

Ultimii cowboy - Harry Horse

Ultimii cowboy - Harry Horse

Bunicul și catelul Roo - un câine de caracter și vederi ferme - pleaca în America în căutarea bunicului demult pierdut al lui Roo. Ultima dată cand a aflat veste despre el traia în Vestul Sălbatic. Se vor mai intoarce vreodată acasă cutezatorii exploratori? Scrisorile bunicului spun povestea călătoriei lor uimitoare și foarte amuzanta. Această carte este pură evadare și una de care se pot bucura toate categoriile de vârstă și dacă o puteți cumpara vă îndemn cu cea mai mare caldura să o faceti.

2020-04-22 02:13:03

0

Ultimii cautatori de aur - Harry Horse

Ultimii cautatori de aur - Harry Horse

Una dintre cele mai încântătoare cărți pe care le-am citit vreodată! Scrisă intenționat într-o limba oarecum de modă veche, povestea se desfășoară sub forma unor scrisori și insemnari de jurnal ale unui bunic catre nepotul său. Povestea bunicului și a catelusului Roo, care traversează Australia în căutarea unchiului Vincent, este încărcată de aventuri copilaresti și excentrice, care ii vor face atat pe copii cat și pe adulți să râdă, trecand de la o aventura la alta. Este un Winnie-the-Pooh pentru un public mai sofisticat.

2020-04-22 01:28:03

0

Seniori si doamne - Terry Pratchett

Seniori si doamne - Terry Pratchett

Pratchett are un talent nemaipomenit in a lua o idee care exista de secole si pe care să o frământe si sa scoata din ea ceva spectaculor și plin de o incredibila originalitate si umor. O abordare plina de umor a ideilor de bază din Visul unei nopti de vara.

2020-04-22 12:13:03

0

Consilierul de lectura Nr.1 (17) 2019

Consilierul de lectura Nr.1 (17) 2019

O revista extrem de utila atat pentru profesori cat si pentru iubitorii de lectura. In acest numar veti gasi articole foarte interesante care prezinta variate strategii si modalitati de stimulare a lecturii in randul copiilor si adolescentilor, in cadrul scolii cat si in afara acesteia.

2020-04-22 11:58:03

0

Inima in Marele Post - Sfantul Nicolae Velimirovici

Inima in Marele Post - Sfantul Nicolae Velimirovici

O carte mare!

2019-10-25 07:53:18

0

Povestea vietii tale - Ted Chiang

Povestea vietii tale - Ted Chiang

O capodopera de nuvelistica SF multipremiata si apreciata in egala masura de critici si de cititori! Daca nu ati citit niciodata SF incepeti cu aceasta carte! Ted Chang e probabil cel mai mare scriitor de proza scurta SF în viață, dupa umila mea părere.

2017-07-30 10:53:04

1

Noi suntem despre carti, si la fel este si

Newsletter-ul nostru.

Aboneaza-te la vestile literare si primesti un cupon de -10% pentru viitoarea ta comanda!

*Reducerea aplicata prin cupon nu se cumuleaza, ci se aplica reducerea cea mai mare.

Ma abonez image one
Ma abonez image one