headerdesktop  comgr21iun

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

headermobile herald30iun

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

Promotii popup img

Cupon -20% la ORICE iti doresti!

LIB20RACORITOR

la TOATE comenzile!

Comanda acum!
Close

madalinatoma44@yahoo.com

Membru din 03/07/2012

Aprecieri

Aprecierii review

24

de aprecieri

Review-uri

Review Coment

92

de comentarii

Eu sunt Malala - Malala Yousafzai, Christina Lamb

Eu sunt Malala - Malala Yousafzai, Christina Lamb

Recomand această carte!!! - Impresiile mele despre carte -

2022-01-03 03:00:11

0

Straluceste! - J.J. Grabenstein, Chris Grabenstein

Straluceste! - J.J. Grabenstein, Chris Grabenstein

O carte de citit de profesori, și apoi de elevi. Las aici impresiile mele -

2021-12-16 06:00:11

0

Kafka si papusa calatoare - Jordi Sierra i Fabra

Kafka si papusa calatoare - Jordi Sierra i Fabra

Sublimă! Las aici impresiile mele -

2021-12-16 06:00:11

0

Primele mele 1000 de cuvinte in limba engleza

Primele mele 1000 de cuvinte in limba engleza

O carte utila celor care învăță primele cuvinte în limba engleză.

2021-05-25 03:00:01

0

Fiica Reichului - Louise Fein

Fiica Reichului - Louise Fein

O poveste la sfârșitul căreia câteva lacrimi și-au făcut drum pe chipul meu.

2021-05-25 03:00:01

0

Libraria - Penelope Fitzgerald

Libraria - Penelope Fitzgerald

O poveste despre curaj, despre curajul de a vinde cărți într-o lume în care oamenii nu cochetează cu lectura.

2021-05-25 03:00:01

0

Eleganta ariciului - Muriel Barbery

Eleganta ariciului - Muriel Barbery

Un roman filozofic, tandru, un imn închinat limbii și literaturii!

2021-05-25 03:00:01

0

English for kids - Clasa pregatitoare - Caiet - Cristina Mircea

English for kids - Clasa pregatitoare - Caiet - Cristina Mircea

Nota 10. În conformitate cu programa școlară.

2021-03-05 12:00:01

0

Despre somn - Matthew Walker

Despre somn - Matthew Walker

Recomand această carte oricui interesat de oniric! Nota 10!

2021-03-03 12:00:02

0

Contesa din Toscana - Dinah Jefferies

Contesa din Toscana - Dinah Jefferies

📖,,Cred că o femeie este capabilă de orice poate face un bărbat, ba și mai mult decât atât.".
Am descoperit-o pe Dinah Jeffries anul trecut, când mi-am comandat ,,Soția plantatorului de ceai". Am citit-o în două zile. A urmat ,,Fiica negustorului de mătase", ,,Văduva de safir", iar acum ,,Contesa din Toscana". ,,Înainte de ploi" este următorul roman care așteaptă să-i fie răsfoite paginile cu nesaț de lectură. Apoi, musai să fac un top al romanelor scrise de Dinah Jeffries. Până atunci, primul loc este adjudecat de ,,Contesa din Toscana". Patriotism, sacrificii, suferință, loialitate și iubire. Despre asta este vorba în ,,Contesa din Toscana". Sofia, Anna, Maxine, Carla și Elsa luptă pentru a-și apăra țara în Al Doilea Război Mondial. Femeile astea sunt puternice, curajoase și luptătoare. Pe gustul meu! ,,****ri hotărâte", cum s-ar zice în Ardeal. Este un roman în care personajele luptă, speră până în ultimul moment, se sacrifică de dragul oamenilor iubiți și cred cu toată ființa lor că, într-o zi, soarele va răsări și o să fie bine.
Este momentul în care Italia se afla în mijlocul luptelor dintre naziști și Aliați. Invadați de naziști, înființează GAP (Gruppo di Azione Patriottica), iar femeile joacă un rol important. Aproximativ 35.000 de femei s-au aflat în rândurile partizanilor.
Oamenii ăștia curajoși s-au străduit să zădarnicească planurile naziștilor, iar femeile nu s-au dat în lături. Au sărit și ele în foc.
Sofia e contesa, dar când vine vorba de țara ei și de săteni, sare și ajută pe toată lumea, punându-se în primejdie de multe ori. Nu se refugiază în spatele luxului și al titlului.
Lorenzo, la fel ca plantatorul de ceai, e un soț absent, mai tot timpul plecat în interes de serviciu, un aspect sesizabil în toate romanele. Aldo e tânărul care crede prea mult în puterea tinereții și cade răpus de naziști. Carla e mama care ar face orice pentru puii ei. Anna își dorește ca fiul ei să crească într-o lume lipsită de teroarea bombelor și a avioanelor, iar pentru asta face tot ce îi stă în putință. Gabriela e tânăra inocentă care crede că tot ce zboară se și mănâncă. Maxine, o tânără membră a Rezistenței, este personajul feminin care mi-a captat atenția. Descoperă iubirea, dar războiul nu o lasă să se bucure de acest sentiment înălțător și îi răpește singurul bărbat pe care l-a iubit vreodată, pe Marco, un partizan.
Maxine se ridică, se curăță de praf și o ia de la capăt. Un personaj remarcabil.
Sofia - Maxine, o alianță indestructibilă. Reușesc să îl ascundă pe James, un soldat britanic parașutat de aliați pentru a înfăptui transmisiuni radio cu informații despre armata nazistă și mișcările acesteia. Citiți romanul și descoperiți de câte lucruri sunt capabile două femei, iar când mai intră și altele în joc, e lesne de înțeles că există sorți de izbândă! Scrierea curge, suspansul e prezent, descrierile te catapultează în Toscana, Buonconvento, Gargonza, Florența, iar inima ți se face cât un purice când își face apariția maiorul Kaufmann.
Până și mirosul de rozmarin și iasomie dulce parcă se ascund în filele romanului. Un roman cu personaje excepționale în situații excepționale. ,,Toți avem o poveste.", iar povestea lor ar trebui sa ne dea de gândit. Noi, spre deosebire de ei, trăim vremuri de un infinit de ori mai bune din toate punctele de vedere. Noi nu cunoaștem însemnatea cuvântului PACE. Ei au luptat pentru PACE - ,,ce cuvânt mic pentru ceva atât de mare, ceva pe care toți îl considerau de la sine înțeles până când îl pierdeau.".
Pisiceala și sensibilitatea în rândul femeilor nu își avea locul într-un astfel de peisaj. Ele au luptat alături de bărbați pentru țara lor. Un roman despre patriotismul acerb. Un roman care, încă din primul capitol, promite că avea să fie bine, pentru că trebuia să fie așa. Un roman despre demnitate în orice moment. Un roman care ne reamintește cât de importante sunt lucrurile mărunte, pentru că de ele ne este cel mai dor, atunci când le pierdem. Un roman despre luminița de la capătul tunelului. Un roman pentru care Dinah Jeffries s-a documentat îndeaproape înainte de a se așeza la masa de scris, dacă luăm în considerare ordinea cronologică a evenimentelor prezentate și detaliile. E nevoie de o documentare asiduă pentru scrierea unui astfel de roman, dar a meritat pe deplin efortul.
Am fost acolo. Am plâns, am râs, am luptat, am crezut că ploaia se va opri și bine am făcut, căci soarele a răsărit, iar când am ajuns la ultima pagină, am ieșit din transa indusă și am fost precum un copil mic care nu și-a împlinit somnul, cum zicea bunica. Parcă aș mai fi dormit puțin, parcă voiam să mai stau acolo, după terminarea războiului, să îi văd fericiți, plini de acea joie de vivre. De data asta, Dinah Jeffries a excelat. S-a întrecut pe sine. Citiți romanul! Pentru a vedea acest crescendo al scriitoarei Dinah Jeffries, recomand ,,Soția plantatorului de ceai", ,,Văduva de safir", ,,Fiica negustorului de mătase" și ,,Înainte de ploi" și, în cele din urmă, ,,Contesa din Toscana".
,,Nu poți să fii slab sau să tolerezi slăbiciunea, dacă vrei să schimbi lumea."
,,Mama spune că există întotdeauna lumină în mijlocul întunericului."
,,E Dumnezeu care îmi spune să merg acasă."

2021-02-12 12:00:13

0

Albumul Bebelusului

Albumul Bebelusului

Am primit cadou acest album și pot spune că e unul dintre cele mai frumoase cadouri primite. Recomand!

2021-02-02 12:30:17

0

Portretul lui Dorian Gray - Oscar Wilde

Portretul lui Dorian Gray - Oscar Wilde

Am citit-o în facultate, dar la fiecare relectura, descopăr lucruri noi. O carte pe care fiecare bibliofil ar trebui să o așeze în biblioteca sa.

2021-02-02 12:30:17

0

Pollyanna. Datoria de onoare - Harriet Lummis Smith

Pollyanna. Datoria de onoare - Harriet Lummis Smith

Acum savurez fiecare pagină! O poveste minunată! Recomand din tot sufletul!

2021-01-26 11:51:49

0

Cazul doctorului Kukotki - Ludmila Ulitkaia

Cazul doctorului Kukotki - Ludmila Ulitkaia

,,Nașterea omului e cel mai imperfect mecanism natural. Niciun animal nu suferă atât. Durerea, durata ei și uneori riscul pentru femeia care naște sunt semnele locului deosebit al omului în lume. Cu două picioare, cu spinarea dreaptă, cu privirea îndreptată numai înainte, cu mâinile libere... este singura ființă conștientă de legătură dintre zămislire și naștere, dintre dragostea trupească și cealaltă, cunoscută numai lui, omului. Jertfă adusă poziției verticale - spun unii. Pedeapsă pentru păcatul originar - afirmă alții."
Închei anul cu o carte pe care o așez în raftul ,,relecturilor". E de recitit și de așezat la loc de cinste în biblioteca oricărui cititor. Îmi pare rău că abia acum am descoperit-o pe Ludmila Ulițkaia, dar nu e timpul pierdut. O să-mi întregesc lista viitoarelor lecturi cu romanele ei. Descrierile mi-au amintit de ,,Zuleiha deschide ochii", scrisă de Guzel Iahina, un alt roman remarcabil. Îmi place Tolstoi la nebunie și cred că acesta este motivul pentru care mi-a plăcut și Ludmila Ulițkaia. Se aseamănă în multe privințe cu Tolstoi. Îmi place literatura rusă. Îmi place Rusia. Îmi doresc să ajung acolo. Îmi place că rușii sunt oameni hotărâți😉. Când am ales numele fiului nostru, ne-am gândit la Sfântul Vladimir, Luminătorul Rusiei, cel care a adus creștinismul în Rusia.
Regăsim în romanul ,,Cazul doctorului Kukoțki" peste jumătate de secol de istorie a Rusiei: stalinismul, ascensiunea la putere a lui Hrușciov, „dezghețul” ideologic, prigonirea elitei, epurarea în lagărele siberiene și mișcările boemei artistice.
Pavel Alekseevici Kukoțki își manifestă interesul pentru medicină încă din copilărie, fiind dornic să elucideze misterele trupului omenesc. Provine dintr-o familie de medici. Tatăl său moare în 1917, într-un vagon-spital spulberat de un obuz, în timp ce încerca să salveze alte vieți. Pavel Alekseevici studiază medicina și ajunge medic ginecolog. Descoperă că posedă darul vederii pătrunzătoare, dar acest dar depinde de felul în care își trăiește viața. Alege să țină la distanță femeile, însă asta până când apare Elena Gheorghievna, ,,captura de război", care are o fetiță din prima căsătorie, pe Tania. Fericirea înflorește în sânul familiei Kukoțki care este generoasă din cale afară cu cei care sunt săraci. În fiecare lună, când se lua salariul, luau lista cu cei asupriți de soartă și le pregăteau pachete. PA, căci așa i se spune la spital, luptă împotriva unui regim politic care interzice avorturile: ,,întreruperile de sarcină fuseseră interzise oficial în 1936, aproape odată cu adoptarea Constituției staliniste". Operațiile pe care le face PA sunt rezultatul avorturilor ilegale: ,,Dacă femeia era salvată, în urma unui asemenea diagnostic ajungeau pe banca acuzaților și victima și persoana care folosise procedee vechi de când lumea. Câteva sute de mii de femei împânzeau lagărele din cauza acestui articol de lege.". Vrea să schimbe sistemul de sănătate publică. Ține o adevărată lecție de anatomie în fața activistului de partid, ducând în fața acestuia un uter secționat, spre indignarea acestuia: ,,Dacă după un avort ilegal reușesc să o scot la capăt salvând femeia, trebuie să scriu în fișa medicală avort spontan, altminteri o bag la închisoare. Sau pe vecina ei, care are și ea copii mici. Jumătate din copiii de la noi nu au tată.". Se pare că nu se lovește doar de ,,zidul" regimului politic, ci și de părerea familiei - Vasilisa, femeia care se ocupă de casă, ajunge să îl vadă drept un criminal când aude ce vrea să facă, cu toate că văzuse bunătatea care izvora din sufletul medicului: ,,Însemna că Pavel Alekseevici, pentru care avea mare respect, era de partea criminalelor, a ucigașelor, se îngrijea de ele, să le lase libere pe nerușinate, să trăiască în dezmăț.". Elena, soția lui, îl condamnă pentru dorința lui de a autoriza avorturile, iar PA îi spune că nu se află în postura de a judeca: ,,N-ai dreptul să vorbești. N-ai organul acesta. Odată ce nu poți să rămâi însărcinată, nu poți să te pronunți.", intervenție chirurgicală la care chiar el participase. Acesta este momentul în care începe declinul familiei Kukoțki. Cuvintele soțului cad precum un bolovan peste Elena care îi reamintește că nu e tatăl adevărat al Taniei - ,,Doar nu ești tatăl Taniei…". Totul se schimbă. Fericirea din casa familiei Kukoțki își ia la revedere. Elena începe să uite, să își creeze o lume a ei, fiind tot timpul cu cele două pisici. PA se refugiază în muncă și în votcă. Nu uită de Tania care era marea lui iubire. Tania este dezamăgită de lumea științei și renunță la carieră. Rătăcește nopțile pe străzile Moscovei, își trăiește așa-zisa dragostea alături de cei doi frați Goldberg, rămâne însărcinată, cunoaște un alt bărbat, pe Serghei, bărbatul alături de care cunoaște adevărata dragoste și care îi iubește fiica, la fel cum o iubise Pavel Alekseevici pe ea. Parcă povestea se repetă. Tania, din cauza neglijenței medicilor, moare. PA nu reușește să o salveze cum făcuse cu mama ei odinioară. Viața îi ia cea mai de preț comoară lui, medicului Pavel Alekseevici. Omul Kukoțki, nu medicul Kukoțki, suferă o pierdere care lasă urme adânci. Viața este nedreaptă cu omul care, la un moment dat, salvează fetița unei femei pe care nu o poate salva de la moarte în urma unui avort făcut în condiții mizere. O salvează pe Toma. El este Kukoțki, cel care înainte de a fi medic este OM. Un altruist incurabil. Evghenia Fiodorovna, fiica Taniei, va naște băiatul pe care mama ei și-l dorise atât de mult, nepotul de care Kukoțki, dacă ar fi trăit, s-ar fi bucurat ca de propriul copil. ,,Cazul doctorului Kukoțki'' este și un roman de familie, iar când spun asta, îmi vin în minte cuvintele lui Tolstoi din romanul ,,Anna Karenina" - „Toate familiile fericite seamănă una cu alta, fiecare familie nefericită e nefericită în felul ei.”. Chiar așa e...
Interesantă este și parabola din a doua parte a romanului, unde o recunoaștem pe Elena în Noua și pe Kukoțki în Bărbatul Ras în Cap. Raportul știință-religie este dezbătut în acest roman.
Un roman la finalul căruia realizezi că viața îți dă pe de o parte și îți ia pe de altă parte. Legea compensației există și este o lege care nu iartă pe nimeni, indiferent de statut. Citiți romanul! 😉 Îl așez în topul lecturilor!
Foreword Reviews descrie cel mai
bine romanul - „Cazul doctorului Kukoțki este saga unei generații și o explorare îndrăzneață a memoriei, medicinei, eticii, misticismului și iubirii.".
🖌️,,Uterul - mușchiul cel mai puternic și mai complicat construit din organismul femeii."
🖌️,,Calitățile soției îl încântau, defectele ei îl înduioșau. Asta se numește căsnicie."
🖌️,,Importanța timpului scade la bătrânețe."
🖌️,,Psihiatria, știința cea mai nesigură și vagă."

2021-01-26 11:51:49

0

Invat sa citesc! in limba engleza - Frumoasa din Padurea Adormita - Nivelul 2

Invat sa citesc! in limba engleza - Frumoasa din Padurea Adormita - Nivelul 2

Elevii mei sunt foarte încântați de aceste cărți! Le recomand!

2020-12-06 10:42:39

0

O minune de copil - Roy Jacobsen

O minune de copil - Roy Jacobsen

Nu aș putea zice că m-a impresionat. O carte care se citește ușor, dar fără substanță!

2020-12-06 10:42:39

0

Frankissstein - Jeanette Winterson

Frankissstein - Jeanette Winterson

,,Doar Dumnezeu poate crea viață."
Într-o astfel de noapte, a prins viață Frankenstein și, totodată, creația lui Victor Frankenstein! Într-o noapte friguroasă de noiembrie! Probabil, tot într-o astfel de noapte, s-a așezat la masa de scris și Jeanette Winterson care exploatează romanul scris de Mary Shelley.
Poate mă hazardez în afirmații pripite, însă îndrăznesc să spun că romanul scris de Jeanette Winterson, FRANKISSSTEIN, este fratele mai mic al romanului scris de Mary Shelley, FRANKENSTEIN. Primul fir narativ redă povestea celor patru prieteni care, în 1816, în Elveția, pe malul lacului Geneva, citesc povestiri cu fantome. Doi dintre ei sunt poeții romantici Byron și Shelley. Ceilalți sunt doctorul Polidori și Mary Wollstonecraft, partenera de 18 ani a lui Shelley. Fiecare trebuie să scrie o povestire înfricoșătoare. Așa ia naștere romanul scris de Mary Shelley, ,,Frankenstein", publicat în 1818.
Acesta alternează cu al doilea fir narativ, din secolul al XIX-lea. Avem de-a face un Frankenstein modern. Jeanette Winterson este de o inteligență sclipitoare, o scriitoare care dărâmă barierele convenționalului. Am întrezărit substratul autobiografic în discuțiile despre Dumnezeu, descrierea roboților sexuali pentru creștini - a crescut într-o familie de evangheliști penticostali, în descrierea ospiciului - a lucrat ca îngrijitoare într-un ospiciu. Descrie fiziologia organelor precum un medic. Noțiunile legate de inteligența artificială și cele legate de anatomie îngreunează lectura pe alocuri, dar merită citit. Victor Stein de această dată își dorește să dea viață unei ființe criogenate și să transfere conștiința umană pe suport anorganic. Atât Victor Stein al scriitoarei Jeanette Winterson, cât și Victor Frankenstein al scriitoarei Mary Shelley visează să ia locul Creatorului.
Nu am lăsat acest roman din mână datorită capitolelor dedicate celei care l-a creat pe Frankenstein, Mary Shelley. Medicul Victor Frankenstein vrea să concureze cu Dumnezeu și se folosește de desenul lui Leonardo da Vinci, Omul Vitruvian, și de curent (discuții despre Galvanism) pentru a aprinde scânteia ființei într-o noapte mohorâtăde noiembrie. Reușește, dar când își dă seama, fuge, speriat de actul Creației sale. Frankenstein este ca un Prometeu modern.
Nu de puține ori, oamenii confundă titlul cărții cu numele ființei create de medicul Victor Frankenstein, personajul eponim. Așadar, Frankenstein este numele creatorului. Citiți romanul! Merită să avem la bord un roman valoros precum acesta. Apoi, neapărat lecturați romanul FRANKISSSTEIN cu 3 S 😉. Roman gotic, SF, erotic, psihologic, satiric, nu mă pot decide, are din fiecare câte ceva. Cert este că de data asta Frankenstein și-a îmbunătățit metoda de lucru și folosește metode moderne pentru a-și pune în aplicare planul.
P.S Sunt mai multe adaptări cinematografice ale romanului ,,Frankenstein". Eu o recomand pe cea din 1994 😉, fără prea multe brizbizuri și fidelă romanului.
🖌️,, Progresul are nevoie de timp. Dragostea are nevoie de timp. Asta ar trebui să facem - să ne facem timp să iubim - și nu să construim roboți."
🖌️,,Lui i-ar plăcea asta; să fie readus la viață prin citire."
🖌️,,Medicul viitorului va fi un robot."
🖌️,,Timpul nu are milă. Ce s-a întâmplat nu poate fi anulat. Ce s-a făcut e bun făcut."
🖌️,,Suferința nu e a trupului, ci a sufletului."
🖌️,,Necazurile lumii. Dacă am putea să dormim și să ne trezim într-o lume mai bună."
🖌️,,Totul se schimbă. Eu mă schimb, tu te schimbi. Doar Dumnezeu nu se schimbă..."
🖌️,,...a fi remarcabil nu e o garanție a faptului că ai și suflet."
🖌️,,Numerele au o claritate care oamenilor le lipsește."

2020-12-06 10:27:39

0

Evaluare Nationala - Clasa 6 - Limba si comunicare - Florin Ionita, Florentina Samihaian

Evaluare Nationala - Clasa 6 - Limba si comunicare - Florin Ionita, Florentina Samihaian

Un caiet de lucru complex. Îmi place foarte mult! Îl recomand!

2020-11-22 01:09:13

0

Oliver Twist - Charles Dickens

Oliver Twist - Charles Dickens

Întorc ultima filă a cărții și mă bucur de o duminică stropită cu pulbere de magie!
,,Căci va fi o adevărată fericire să știu că, odată, am avut un loc ales în inima ta, precum se întâmplă acum, și fiecare izbândă pe care o vei obține în viață mă va însufleți cu noi forțe și încredere." 👩‍👦

2020-11-10 12:56:55

0

Felix si izvorul invizibil - Eric-Emmanuel Schmitt

Felix si izvorul invizibil - Eric-Emmanuel Schmitt

,,-Către cine te întorci când ți-e frică și când vrei să înțelegi ceva?
- Către Mami. Singurul meu ajutor era Mami. Singura mea dragoste și model de dragoste era Mami. Religia mea era Mami."
O scriitură simplă și cursivă, în ale cărei pagini așteaptă să fie descoperit îndemnul: ,,Privește invizibilul. Caută spiritul care face ca totul să apară în spatele celor ce apar. Și hrănește-te cu puterea lumii care îl susține. Izvorul invizibil se găsește oriunde, mereu, indiferent unde te-ai afla, și poți să-l captezi. Cel care se uită bine până la urmă vede.". Eric-Emmanuel Schmitt reușește de fiecare dată să spună multe în cuvinte puține. Scriitura lui are substrat.
#EricEmmanuelSchmitt
#bookaholic 📚

2020-11-10 12:56:55

0

Creionul de tamplarie - Mircea Cartarescu

Creionul de tamplarie - Mircea Cartarescu

Are de toate! E caldă și prietenoasă, așa cum însuși scriitorul mărturisește. Mi-a plăcut substratul autobiografic!

2020-11-10 12:56:55

0

Domnul Ibrahim si florile din Coran - Eric Emmanuel Schmitt

Domnul Ibrahim si florile din Coran - Eric Emmanuel Schmitt

,,Pac, un zâmbet!" și lumea din jurul tău se poate schimba (Citiți cartea și veți vedea la ce mă refer! 😉). O lectură criptică plină de învățăminte. La fel ca Momo, căutăm fericirea în stare pură, ne dorim senzații și trăiri, nu lucruri. Senzații, trăiri, fericire și iubire.
✏️,,Există o copilărie pe care trebuie să o părăsești, o copilărie de care trebuie să te vindeci."
✏️,,Nu te îngrijora. Nu mor, merg să întâlnesc necuprinsul."
✏️,,Omul a fost mai întâi mineral, apoi vegetal, apoi animal - nu poate uita că este animal, adesea este ispitit să redevină animal -, apoi a fost om înzestrat cu o conștiință, rațiune, credință. Îți imaginezi drumul parcurs de la stadiul de pulbere până azi? Iar mai târziu, când îți vei depăși condiția de om, vei deveni un înger."
✏️,,... frumusețea este peste tot."
✏️,,... zâmbetul e o chestie pentru bogați, vreau să spun că e o chestie pentru oamenii fericiți."
#Mulțumesc! 👨‍👩‍👦#familie

2020-11-10 12:56:55

0

Fetita pe care au lasat-o in urma - Roxanne Veletzos

Fetita pe care au lasat-o in urma - Roxanne Veletzos

,,Este mult mai ușor să iubești decât să disperi, chiar când ai renunțat la orice speranță." 📚
O poveste emoționantă care are ca fundal Bucureștiul din anii celui de-al Doilea Război Mondial! Povestea este una reală! ,,Fetița pe care au lăsat-o în urmă" este Natalia sau Talia, așa cum îi spun cei dragi! O fetiță pe care au lăsat-o în urmă nu din neglijență, ci din iubire. Ne aflăm pe străzile Bucureștiului, într-o noapte friguroasă din ianuarie 1941, an în care România se aliază cu naziștii, iar evreii sunt în pericol (Pogromul de la București). Zora și Iosef decid să-și abandoneze fetița pe treptele unui bloc din București, convinși că îi vor oferi o șansă la viață. Anton și Despina Goza devin părinții adoptivi ai Nataliei. Împlinirea și fericirea se instalează în casa familiei Goza, până în momentul în care Bucureștiul este bombardat. Bucureștiul boem și elegant se pierde în praful bombardamentelor din 1944.
Scriitoarea Roxanne Veletzos focalizează obiectivul asupra fiecărui personaj, romanul fiind structurat în 3 părți: Anton și Despina, Natalia și Victor. Avem în față declinul unei lumi, al unei lumi în care oamenii, în ciuda pericolelor care se află la tot pasul, încă știu ce înseamnă speranța, găsesc resurse de fiecare dată să se pună pe picioare și cred cu tărie că soarele se va ivi la un moment dat.
Ca de fiecare dată, ne-am răzgândit și am plătit scump pentru asta. Calamitățile prin care trece România demonstrează acest lucru. Sovieticii ne-au prins sub bocancii lor de fier.
Un roman de debut de nota 10!

2020-11-10 12:41:55

0

Rugaciune pentru Cernobil - Svetlana Aleksievici

Rugaciune pentru Cernobil - Svetlana Aleksievici

Aceasta ,,Nu este o carte despre Cernobîl, ci despre lumea Cernobîlului.”, după cum mărturisește Svetlana Aleksievici... Această carte este o carte de temelie pentru cine este dornic să descopere ce s-a întâmplat în 26 aprilie 1986, la ora 01.23!
Svetlana Aleksievici a scris RUGĂCIUNE PENTRU CERNOBÎL timp de 20 de ani, timp în care s-a întâlnit și a discutat cu foști muncitori de la centrală, cu oameni de știință, cu medici, cu soldați, cu strămutați, cu cei rămași pe loc.

2020-05-24 08:16:41

0

Testamentele - Margaret Atwood

Testamentele - Margaret Atwood

Azi, 23 aprilie 2020, am sărbătorit Ziua Internațională a Cărții și a Drepturilor de Autor citind o carte proaspăt scoasă din cuptor! Merită un loc în biblioteca fiecărui cititor, alături de POVESTEA SLUJITOAREI! Cartea este alcătuită din testamentele unor femei care au trăit experiența Galaadului, iar acum adevărul iese la iveală. Recunosc că Mătușa Lydia ,,m-a ținut în priză”. Parcă după fiecare pagină citită, voiam să văd dacă nu se dezice de cele afirmate în prealabil. Mi-a plăcut și testamentul Martorului 369A, care simte pe propria piele ce înseamnă să trăiești în Galaad. Testamentul Martorului 369B a reușit să-mi capteze atenția în momentul în care apare personajul-cheie, pe care, oarecum, îl intuiam... Am reușit să pătrund în cele mai ascunse cotloane ale Galaadului, descoperind astfel răspunsuri la întrebările pe care mi le puneam în timp ce citeam POVESTEA SLUJITOAREI sau în timp ce vizionam serialul difuzat de HBO GO! Sunt o feministă convinsă, iar Margaret Atwood e genul de scriitoare care reușește să construiască personaje feminine puternice, dornice de a se reinventa, de a reuși, de a face lumină. Mi-aș fi dorit ca în paginile acestui roman să o regăsesc și pe June Osborne, dar le-am descoperit pe Agnes și Nicole, ceea ce a compensat lipsa ei!
,,Cunoașterea înseamnă putere!”

2020-04-23 08:13:03

2

600 de teste rapide care va stimuleaza neuronii - Loic Audrain, Sandra Lebrun

600 de teste rapide care va stimuleaza neuronii - Loic Audrain, Sandra Lebrun

Recomand această lucrare celor care se pregătesc pentru admiterea în instituțiile de învățământ MAI, Ministerul Apărării Naționale, ANP! Nivelul de dificultate al exercițiilor crește gradual! Totodată, este ideală și pentru cineva care vrea să își antreneze neuronii în fiecare zi!

2020-04-22 03:43:03

6

English for Kids. Caiet de lucru - Clasa 2 - Cristina Mircea

English for Kids. Caiet de lucru - Clasa 2 - Cristina Mircea

Recomand utilizarea acestui caiet de lucru atât de către profesori, cât și de către părinți. În paginile sale, veți descoperi numeroase exerciții care au un nivel mediu de dificultate, iar copiii vor lucra cu drag! Ediția color face ca acest caiet de lucru să fie mai atractiv. Totodată, recomand și utilizarea CD-ului!

2020-04-22 03:43:03

0

English for Kids - Clasa pregatitoare - Caiet - Cristina Mircea

English for Kids - Clasa pregatitoare - Caiet - Cristina Mircea

Am folosit acest caiet de lucru pentru elevii mei! Complex, bine structurat, ușor de utilizat, parcă invită elevul să lucreze din el. Este un instrument eficient pentru aprofundarea materiei!

2020-04-22 03:43:03

0

Femeia la treizeci de ani - Honore De Balzac

Femeia la treizeci de ani - Honore De Balzac

În acest roman, Honore de Balzac reușește să contureze o nouă tipologie - ,,femeia la treizeci de ani” - femeia capabilă să-și asume în mod inteligent fiecare rol!
,,Femeile țin să fie, și trebuie să fie, respectate, căci, fără stimă, ele nu mai există: așa încât acesta-i cel dintâi sentiment pe care ele îl cer de la dragoste.”
,,....femeia la treizeci de ani știe să se facă și tânără fată, să joace toate rolurile, să fie pudică și să devină frumoasă chiar și într-o nenorocire.”

2020-04-17 10:46:10

0

La rascruce de vanturi - Emily Bronte

La rascruce de vanturi - Emily Bronte

Catherine și Heathcliff, protagoniștii romanului, se află ,,la răscruce de vânturi”... Un roman de dragoste scris în 1845-1846, dar care își păstrează prospețimea și azi! Recomand romanul! Recomand filmul! Recomand și piesa de teatru! Actorii din cadrul Teatrului Național din Cluj-Napoca dau viață acestor personaje într-un mod de-a dreptul magistral!
,,Iubirea mea pentru el e asemeni stâncilor eterne de sub pământ: nu prilej de încântare, ci necesitate. Eu sunt El. El e mereu, mereu în mintea mea, nu ca o plăcere, aşa cum nici eu nu sunt o plăcere pentru mine însămi, ci ca propria mea fiinţă."

2020-04-17 10:31:10

0

Teoria si practica analizei gramaticale - G.G. Neamtu

Teoria si practica analizei gramaticale - G.G. Neamtu

Fiecare profesor de limba și literatura română ar trebui să aibă în biblioteca sa această lucrare de referință! O lucrare complexă, bine structurată, care oferă argumente pertinente în susținerea ipotezei.

2020-04-17 10:00:06

0

Ferma Animalelor - George Orwell

Ferma Animalelor - George Orwell

O satiră distopică desăvârșită! Dacă vrei să vezi adevărata față a societății în care trăiești, citește această carte!!!
,,Omul este singura fiinţă care consumă fără să producă. El nu dă lapte, nu face ouă, e prea slab ca să tragă plugul, nu poate fugi destul de repede ca să prindă iepuri. Cu toate astea, el e stăpân peste toate animalele. El le pune la muncă şi le dă înapoi abia cât le este necesar ca să nu moară de foame; restul păstrează pentru el."

2020-04-15 07:16:08

0

Cantec lin - Leila Slimani

Cantec lin - Leila Slimani

Dăruiește-mi o carte bună și mi-ai dăruit o lume întreagă 😊! De ziua mea, am primit cadou această carte pe care am devorat-o în câteva ore! O recomand!!!
,,Copiii nu sunt decât o fericire efemeră, (...) un vis trecător, o nerăbdare. O eternă metamorfoză. Chipuri rotunde care se impregnează de seriozitate, fără ca tu să-ți fi dat seama."

2020-04-15 06:46:08

0

Panza de paianjen - Cella Serghi

Panza de paianjen - Cella Serghi

În acest roman regăsim creionat portretul celei de ,,a treia femei” (sintagmă propusă de Gilles Lipovetsky). Diana Slavu este femeia dotată cu puterea de a se reinventa pe sine însăși, care încearcă să iasă din această ,,pânză de păianjen”.

2020-04-14 06:00:06

0

eBook Poarta neagra. Scriitorii si inchisoarea - Mircea Anghelescu

eBook Poarta neagra. Scriitorii si inchisoarea - Mircea Anghelescu

Acest volum se concentrează în special pe experiența și trăirile propriu-zise ale câtorva scriitori înainte de molima comunismului, în perioada interbelică. Mircea Anghelescu reușește să întregească explozia de literatură memorialistică a foștilor prizonieri ai închisorilor comuniste.

2020-04-14 05:31:07

0

Pescarusul Jonathan Livingston ed.2014 - Richard Bach

Pescarusul Jonathan Livingston ed.2014 - Richard Bach

Recomand acest mini-bildungsroman care te îndeamnă să îți depășești limitele, să visezi și să crezi că într-o zi visurile tale vor prinde aripi! Mi-au atras atenția inclusiv fotografiile surprinse de ochii unui fotograf priceput!

2020-04-14 04:46:07

0

Prima rugaciune a Jessicai - Hesba Stretton

Prima rugaciune a Jessicai - Hesba Stretton

O carte care se adresează copiilor, dar care merită să fie citită și de către adulți! Jessica îl descoperă pe Dumnezeu nu cu ajutorul părinților, ci cu ajutorul unor oameni care îi deschid ușa atunci când are mai mare nevoie. Unde sunt părinții? Cu siguranță, veți descoperi atunci când veți citi romanul! Mai mult, veți conștientiza că un copil iubește și iartă, spre deosebire de un adult. Uneori, dau dovadă de mai multă înțelepciune... ,,Să crezi e ceva mai greu decât să știi."

2020-04-14 04:46:07

0

Copilul lui Noe - Eric Emmanuel Schmitt

Copilul lui Noe - Eric Emmanuel Schmitt

Eric Emmanuel-Schmitt este scriitorul meu preferat! Prima dată am citit OSCAR ȘI TANTI ROZ, iar apoi am comandat COPILUL LUI NOE! Am redescoperit sensibilitatea, emoția și inocența, filtrate prin ochii unui copil, într-o lume în care speranța s-a ascuns în cel mai îndepărtat cotlon. Acest roman mi-a amintit de Oskar Schindler care spunea că „Viaţa are sens cât timp salvezi oameni“... Am văzut un Schindler în părintele Pons.
,,Să nu mă întrebați cum era mama: poate oare cineva să descrie soarele de pe cer? De la mama veneau căldura, puterea, bucuria. (...) Lângă ea râdeam și niciodată nu mi se putea întâmpla nimic grav."

2020-04-14 04:16:07

0

David si vioara lui - Eleanor H. Porter

David si vioara lui - Eleanor H. Porter

Am citit această carte după ce am terminat POLLYANNA - JOCUL MULȚUMIRII! Am redescoperit aceeași sensibilitate a unui copil care, de cele mai multe ori, reușește să vadă lumea cu ochii unui om trecut prin viață și cunoaște semnificația cuvintelor PRINCIPII și VALORI!
,,Este o lume frumoasă, David, să nu uiți niciodată asta! Și, dacă uneori te simți îndemnat să crezi că nu este o lume frumoasă, amintește-ți că doar tu însuți o poți înfrumuseța dacă vrei."

2020-04-12 12:41:39

0

Bel-Ami - Guy de Maupassant

Bel-Ami - Guy de Maupassant

Bel-Ami poate fi văzut drept un bildungsroman, dacă ne raportăm la ascensiunea fulminantă a lui Georges Duroy, protagonistul romanului. Cu toate astea, mă dezic de această părere și îndrăznesc să spun că avem de-a face cu un roman al decăderii, nicidecum al formării. Protagonistul se folosește de tertipuri machiavelice pentru a-și atinge scopurile. Este ambițios și oportunist! Principiile și valorile nu par să-și fi făcut loc în viața sa. Într-adevăr, romanul este o capodoperă, meritul scriitorului Guy De Maupassant fiind incontestabil! Comandați cartea! Merită! În final, redau un citat care este reprezentativ pentru existența noastră: ,,Ne naștem, creștem, suntem fericiți, așteptăm, apoi murim.".

2020-04-12 12:31:07

0

Eugenie Grandet - Honore De Balzac

Eugenie Grandet - Honore De Balzac

,,Căci oare nu Banul, cu toată puterea lui, e singurul zeu modern în care cred oamenii?" 📚 Răspunsul: CU SIGURANȚĂ! Un roman care definește societatea din zilele noastre! Tehnica detaliului semnificativ respiră prin porii fiecărei pagini, o caracteristică definitorie a cărților lui Honore De Balzac!!!

2020-04-12 12:00:06

0

Pelinul negru - Ioana Nicolaie

Pelinul negru - Ioana Nicolaie

Cernobîl înseamnă PELINUL NEGRU...
Îndrăznesc să spun că avem în fața noastră un bildungsroman care urmărește evoluția unei fetițe ,,dintr-o familie mare” (p.34), o fetiță căreia societatea nu îi dă prea multe șanse de izbândă! Povestea ei debutează odată cu explozia celui de-al patrulea reactor al Centralei Atomoelectrice din Cernobîl (26 aprilie 1986), explozie care ,,și-a scuipat otrava pe toate dâmburile” (p.20) și a contaminat inclusiv oamenii. Agustina este o fetiță care reușește să depășească toate prejudecățile! Singura fărâmă de umanitate identificabilă în acest roman este MAMA, care o protejează de fiecare dată pe Agustina, și nu doar pe ea! Mama Agustinei pare să fie Reghina, mama-eroină cu doisprezece copii!
Sunt în asentimentul Agustinei și chiar îmi doresc să pot să ,,închid totul într-o cameră de adus aminte. În care e mereu Paștele și primăvară, miroase a tort Doboș și a cozonaci și e loc pentru oricine."

2020-04-12 11:46:07

1

Cartea Reghinei - Ioana Nicolaie

Cartea Reghinei - Ioana Nicolaie

Este prima dată când citesc o carte scrisă de Ioana Nicolaie și mărturisesc, fără vreo ezitare, că e primul roman din literatura română contemporană pe care îl citesc cu sufletul la gură! Cu siguranță, avem scriitori români valoroși cu care ne mândrim la nivel internațional, dar până acum, nu am găsit unul care să mă prindă în mrejele sale. Am citit unele pagini din Cartea Reghinei cu ochii umezi și am trăit fiecare eveniment important din viața acestui Iov feminin. Citesc ultima pagină și lacrimile îmi năpădesc fața... Cartea Reghinei este un roman despre viața unei femei puternice, este un roman scris cu emoție și citit cu emoție, o emoție care răzbate prin porii fiecărei pagini. Reghina este o mamă eroină cu doisprezece copii, este femeia care a adunat în sufletul ei o suferință nețărmuită. Reghina este o femeie care înțelege că ,,viața întreagă-i un cozonac, poate uscat, poate tare ca piatra, uneori fără sare și fără gust, alteori cu miez aromat și crescut numai cât e nevoie." Urmează PELINUL NEGRU!

2020-04-12 11:31:07

1

Lumina dintre oceane - M.L. Stedman

Lumina dintre oceane - M.L. Stedman

„Avem paradisul nostru. Cu soare și cu ocean. Și ne avem unul pe altul, ne aparținem unul altuia.”.
LUMINA DINTRE OCEANE este o carte care te învăța că adevăratul curaj constă în a accepta consecințele greșelilor tale, iar iubirea pentru ,,omul sufletului tău" e cea mai de preț comoară într-o lume relativă. Vă îndemn să o citiți, iar apoi să vizionați filmul!

2020-04-12 11:00:06

0

Pollyanna si comorile ei - Harriet Lummis Smith

Pollyanna si comorile ei - Harriet Lummis Smith

Am așteptat cu nerăbdare venirea serii pentru a termina volumul IV al seriei POLLYANNA. Pollyanna e o mamă desăvârșită acum. De la ea am aflat de JOCUL MULȚUMIRII, iar de aproape doi ani îl joc în fiecare zi! Finalul celui de-al patrulea volum mi-a confirmat încă o dată că mă identific cu Pollyanna: ,,Casa noastră dragă și tu și copiii îmi umpleți sufletul cu atâta lumină, încât nimic nu mă mai îndeamnă să caut lucruri care să îmi aducă bucurie. Toate sunt la vedere, unde le poate găsi oricine. Îmi închipui că am să joc întreaga viață, însă alături de tine, dragul meu, e atât de ușor să fiu fericită!"
Mulțumesc, Pollyanna!

2020-04-12 10:46:07

0

Povestea mea - Michelle Obama

Povestea mea - Michelle Obama

O săptămână cu Michelle Obama, o săptămână în care am profitat din plin de timpul liber pentru a citi ,,o poveste vie din culisele vieții ei". Am admirat-o dintotdeauna pe FLOTUS (First Lady Of The United States) și o voi admira în continuare pentru curajul și devotamentul de care a dat dovadă în această luptă permanentă a pendulării între familie și carieră. A reușit să găsească un echilibru și a reușit să facă asta cu grație. Lumea o cunoaște pe Michelle Obama, soția celui de-al 44-lea președinte al SUA, Barack Hussein Obama, dar nu o cunoaște pe Michelle Robinson din South Side, o femeie care a muncit pentru a putea ,,zbura".
POVESTEA LOR este o poveste despre doi oameni care au reușit ,,să demonteze prejudecata că trebuie să arăți într-un anumit fel pentru a intra în istorie."
,,Tatăl meu, Fraser, m-a învățat să muncesc din greu, să zâmbesc des și să mă țin de cuvânt mereu. Mama mea, Marian, mi-a arătat cum să judec singură lucrurile și cum să-mi fac vocea auzită. (...) Povestea ta este tot ce ai, tot ce vei avea vreodată. Este ceva ce merită prețuit."

2020-04-12 10:46:07

2

Zuleiha deschide ochii - Guzel Iahina

Zuleiha deschide ochii - Guzel Iahina

Un roman pe care l-am savurat ca pe o prăjitură delicioasă, iar gustul îl resimt și acum! Zuleiha este femeia care, pentru copilul ei, trece peste orice obstacol și găsește de fiecare dată tăria de a continua. Zuleiha trăiește vremuri apocaliptice, dar reușește să deschidă ochii...
,,Femeia e câmpul în care bărbatul seamănă semințele urmașilor", o învățase mama ei. ,,Plugarul vine la câmp când dorește și-l ară cât timp are putere. Nu-i șade bine câmpului să se împotrivească plugarului."
Concepții adânc înrădăcinate, care se regăsesc și azi în mentalul unora, dar ele pot fi învinse...

2020-04-12 10:31:07

0

Florile pierdute ale lui Alice Hart - Holly Ringland

Florile pierdute ale lui Alice Hart - Holly Ringland

,,Să ai curaj, să prinzi inimă!"
FLORILE PIERDUTE ALE LUI ALICE HART este o carte dedicată femeilor care se îndoiesc de valoarea și de forța poveștilor lor. Un roman captivant care evidențiază femeia pe scena vieții și felul în care aceasta găsește tăria și curajul de a-și juca fiecare rol: adolescentă, iubită, soție, mamă și bunică!

2020-04-12 10:16:07

3

Noi suntem despre carti, si la fel este si

Newsletter-ul nostru.

Aboneaza-te la vestile literare si primesti un cupon de -10% pentru viitoarea ta comanda!

*Reducerea aplicata prin cupon nu se cumuleaza, ci se aplica reducerea cea mai mare.

Ma abonez image one
Ma abonez image one