headerdesktop libfest19mar24

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

headermobile  libfest19mar24

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

Promotii popup img

LIBfest e on!

Reduceri, carti cu Autograf si

Dialoguri cu scriitori

Plaseaza comanda!

Antreprenor 10%

Antreprenor 10% - Patrick J. McGinnis
Rasfoieste

Antreprenor 10%

Antreprenor 10%: Fondeaza-ti si gestioneaza-ti afacerea de vis, fara sa renunti la job / The 10% Entrepreneur: Live Your Startup Dream Without Quitting Your Day Job de Patrick J. McGinnis iti furnizeaza toate instrumentele si strategia de care ai nevoie pentru a integra antreprenoriatul in cariera ta. Asadar, daca ai un loc de munca foarte bun, la care nu vrei sa renunti, dar in acelasi timp crezi ca ai ceva mai mult de oferit societatii decat simpla ta prestatie de la job, antreprenor 10% este solutia. 
 
Cartea iti ofera cateva exemple relevante de indivizi  care au reusit sa impace cu succes cariera cu antreprenoriatul, dar si strategiile pe care le-au folosit in acest sens. Printre ei se numara un designer, un inginer de software, un agent literar, un agent de vanzari in domeniul auto, un creator de reclame TV, un medic, un parinte care sta acasa pentru a-si creste copiii, cativa studenti, cativa avocati, precum si oameni care lucreaza in finante, in consultanta, in domeniul tehnic si in multe alte domenii de activitate.
 
Patrick J. McGinnis (n.1976) a absolvit „magna cum laude” Facultatea de Relatii Internationale a Universitatii Georgetown si detine un master in Administrarea Afacerilor la Harvard. In prezent este manager partener al firmei Dirigo Advisors si membru in consiliile de administratie in cadrul Resource Group si Socialatom Ventures. Ca antreprenor 10% are experienta atat ca Inger investitor, cat si in calitate de Consilier al mai multor firme. 
 
In paralel cu activitatea de antreprenoriat, Patrick J. McGinnis este scriitor si speaker, dar si un calator impatimit, vizitand pana acum mai mult de 70 de tari. In calitate de publicist scrie articole pentru publicatii prestigioase precum Forbes, The Huffington Post sau Business Insider pe teme legate de calatorii, afaceri si evolutia tehnologiei. 
 
Numele lui iti suna cunoscut probabil pentru ca el este autorul termenului FOMO (fear of missing out / teama de a pierde). Patrick J. McGinnis a folosit pentru prima data acest termen in cadrul unui articol scris pentru publicatia The Harbus a universitatii Harvard. Termenul avea sa fie promovat intensiv mai tarziu de Facebook drept cel mai bun exemplu de nevroza caracteristica unei societati conectate in permanenta. 
 
Cartea este impartita in doua parti, dupa cum urmeaza:
 
Partea I: De ce ar trebui sa fii antreprenor 10%?
In prima parte a cartii autorul descrie contextul socio-economic in care a aparut aceasta tendinta si explica motivele pentru care atat de multi oameni integreaza antreprenoriatul in cariera lor, prezentand totodata si cele cinci tipuri de antreprenori 10%. 
Datele statistice referitoare la piata muncii, dar si la preferintele in materie de munca ale noii generatii, pe care le vei descoperi aici,  sunt extrem de interesante, ca si motivele pentru a nu deveni un antreprenor cu norma intreaga, de altfel.
 
In schimb, autorul iti vorbeste in termeni foarte pozitivi despre avantajele evidente ale antreprenoriatului cu jumatate de norma, devenit astazi mai accesibil ca niciodata datorita tehnologiei:
Faci lucrurile care iti plac, obtinand valoare pe termen lung.
Investesti putin timp, obtinand beneficii considerabile;
Castigi relatii noi, dobandesti abilitati noi, ti se ivesc noi oportunitati; 
Devii mult mai eficient la locul de munca cu norma intreaga;
 
Exemplele din aceasta parte a cartii te vor ajuta sa iti dai seama ce abilitate a ta s-ar preta cel mai bine pentru o activitate in stilul antreprenor 10%. Iata doar cateva exemple.
Josh Newman – un programator web angajat intr-o agentie de publicitate isi creeaza propria agentie de publicitate vanzand la un pret mai mic unor clienti mai mici acelasi produs ca si la serviciu.
Dan Gertsacov director tehnic la Arcos Dorados (franciza McDonald’s din America Latina) isi transforma pasiunea pentru gatit intr-o activitate secundara investind in „La Xarcuteria”, un restaurant local condus de un bucatar promitator.
Hillyer Jennings a infiintat brandul de bratari muzicale Wrist Tunes in timp ce studia Dreptul. In prezent vine bratari muzicale si este in acelasi timp un avocat de succes in mediul corporatist.
Peter Barlow un avocat pasionat de meseria lui s-a implicat ca antreprenor 10% in mai multe proiecte din care a avut mai mult de invatat decat de castigat. In cele din urma a fondat impreuna cu doi asociati brandul Silvercar – un serviciu de inchiriat masini. Chiar daca afacerea a avut succes, Pater a ramas dedicat carierei sale de avocat.
 
Cele 5 tipuri de antreprenori 10% prezentate de autor in aceasta parte a cartii te vor ajuta sa te hotarasti in care tip te-ai putea incadra si tu. Este vorba mai exact despre:
1. Ingerul investitor – reprezinta o sursa importanta de finantare pentru noile intreprinderi cu crestere rapida pe piata. Castigurile care ii revin ca urmare a investitiei sunt de cele mai multe ori considerabile, dat fiind faptul ca astfel de firme isi continua de obicei constant ascensiunea.
2. Consilierul – investeste expertiza, nu bani, in firmele cu un potential promitator. Acesta este recompensat cu actiuni in schimbul orelor lucrate in beneficiul companiei.
3. Fondatorul – isi concentreaza intreaga atentie asupra unei singure companii si detine controlul asupra acesteia, la nivel operational.
4. Pasionatul – Investeste timp si energie in ceva ce il pasioneaza, dar lucreaza la proiectul sau de afaceri cu profesionalismul unui Inger investitor, al unui Consilier sau al unui Fondator. Motivatia lui este mai degraba pasiunea decat profitul.
5. Antreprenorul 110% - este un antreprenor cu norma intreaga care alege sa investeasca si in alta companie (asumandu-si asadar statutul de Inger investitor) sau acceptand functia de Consilier intr-o afacere secundara.
 
Partea a II-a: Cum sa iti construiesti o cariera de antreprenor 10%
A doua parte a cartii iti ofera un ghid pas cu pas pentru a deveni antreprenor 10%.
 
Observam astfel ca fiecare tip de antreprenor 10% este caracterizat de o anumita combinatie intre investitia de timp, investitia de bani si capitalul intelectual.
 
Ingerul investitor – reprezinta varianta cea mai potrivita pentru cei care nu dispun de foarte mult timp. 
Consilierul – poate investi mai mult capital intelectual si mai mult timp, dar mai putini bani.
Fondatorul - trebuie sa fie pregatit sa isi puna la bataie toate resursele.
Pasionatul sau Antreprenorul 110% - isi poate asuma fie rolul de Inger investitor, fie de Consilier sau de Fondator. Totodata, are posibilitatea de a-si asuma mai multe roluri, structurandu-si astfel investitia in functie de resursele de care dispune.
 
Planul Antreprenor 10% se refera asadar la:
resurse
program de investitii
retea
 
Iar rolul tau ca antreprenor 10% va insemna sa:
Optimizezi timpul, capitalul financiar si capitalul intelectual.
Descoperi, analizezi si sa te implici in proiecte.
Alcatuiesti o echipa.
 
In aceasta parte a cartii vei gasi o serie de sfaturi si informatii utile pentru a reusi ca antreprenor 10%. Vei afla asadar:
Cum sa profiti la maximum de timp, de bani si de capitalul tau intelectual. Exercitiile practice incluse in capitolele ce urmeaza te vor ajuta sa calculezi mai usor timpul de care dispui, timpul pe care il irosesti si timpul pe care il poti aloca afacerii tale, dar si capitalul financiar pe care il poti investi (in mod ideal 10% din veniturile tale), precum si capitalul intelectual de care dispui.
Cum sa iti folosesti punctele forte - mai precis cum sa iti explorezi interesele pentru a hotari in ce directie sa iti canalizezi eforturile atunci cand vei aborda antreprenoriatul 10% si cum sa calculezi Costul de Oportunitate Zero;
Cum sa iti redactezi biografia profesionala;
Cum sa identifici, sa evaluezi si sa analizezi proiectele in care te vei implica in calitate de antreprenor 10%, dar si care sunt documentele pe care va trebui sa le semnezi odata ce te vei decide sa intri in joc. 
Sa alegi oportunitatile potrivite;
Sa iti alegi oamenii potriviti alaturi de care sa lucrezi la afacerea ta; 
Sa iti construiesti echipa dar si reteaua profesionala.
Sa iti alcatuiesti propria prezentare astfel incat sa fii convingator atunci cand vei cauta noi parteneri pentru afacerea ta;
Sa iti structurezi emailurile de afaceri;
Sa treci testul Google;
Care sunt principalele obstacole pe care le vei intalni in calitate de antreprenor 10% si cum sa le depasesti;
Cum sa castigi pe termen lung.
Principiile directoare ale antreprenorului 10%.
 
Sfaturile din aceasta sectiune vor prinde bine cu siguranta nu numai antreprenorilor 10%, ci tuturor antreprenorilor:
Evita capcana sindromului impostorului;
Fii mereu integru, mai ales in raport cu angajatorul tau;
Fa ceea ce stii sa faci;
Cauta modalitati de a iesi din zona ta de confort;
Coopteaza oamenii care te fac sa dai tot ceea ce e mai bun din tine;
Respecta Regula de Aur.
Renunta sa incerci sa ii mai convingi pe critici;
Fa din munca ta o distractie!
 
In ultimele pagini ale cartii autorul iti furnizeaza o serie de instrumente utile pentru a-ti incepe cariera de antreprenor 10%. Printre acestea se numara mai multe modele de foi de calcul pentru gestionarea capitalului financiar, dar si un model de biografie profesionala. Foloseste-le pentru a-ti usura considerabil munca si totodata pentru a-ti face viata mai interesanta si mai plina de sens. Succes!
Citeste mai mult

LIBfest

-20%

PRP: 39.00 Lei

!

Acesta este Pretul Recomandat de Producator. Pretul de vanzare al produsului este afisat mai jos.

31.20Lei

31.20Lei

39.00 Lei

Primesti 31 puncte

Important icon msg

Primesti puncte de fidelitate dupa fiecare comanda! 100 puncte de fidelitate reprezinta 1 leu. Foloseste-le la viitoarele achizitii!

In stoc

Plaseaza rapid comanda

Important icon msg

Completeaza mai jos numarul tau de telefon

Poti comanda acest produs introducand numarul tau de telefon. Vei fi apelat de un operator Libris.ro in cele mai scurt timp pentru prealuarea datelor necesare.

Descrierea produsului

Antreprenor 10%: Fondeaza-ti si gestioneaza-ti afacerea de vis, fara sa renunti la job / The 10% Entrepreneur: Live Your Startup Dream Without Quitting Your Day Job de Patrick J. McGinnis iti furnizeaza toate instrumentele si strategia de care ai nevoie pentru a integra antreprenoriatul in cariera ta. Asadar, daca ai un loc de munca foarte bun, la care nu vrei sa renunti, dar in acelasi timp crezi ca ai ceva mai mult de oferit societatii decat simpla ta prestatie de la job, antreprenor 10% este solutia. 
 
Cartea iti ofera cateva exemple relevante de indivizi  care au reusit sa impace cu succes cariera cu antreprenoriatul, dar si strategiile pe care le-au folosit in acest sens. Printre ei se numara un designer, un inginer de software, un agent literar, un agent de vanzari in domeniul auto, un creator de reclame TV, un medic, un parinte care sta acasa pentru a-si creste copiii, cativa studenti, cativa avocati, precum si oameni care lucreaza in finante, in consultanta, in domeniul tehnic si in multe alte domenii de activitate.
 
Patrick J. McGinnis (n.1976) a absolvit „magna cum laude” Facultatea de Relatii Internationale a Universitatii Georgetown si detine un master in Administrarea Afacerilor la Harvard. In prezent este manager partener al firmei Dirigo Advisors si membru in consiliile de administratie in cadrul Resource Group si Socialatom Ventures. Ca antreprenor 10% are experienta atat ca Inger investitor, cat si in calitate de Consilier al mai multor firme. 
 
In paralel cu activitatea de antreprenoriat, Patrick J. McGinnis este scriitor si speaker, dar si un calator impatimit, vizitand pana acum mai mult de 70 de tari. In calitate de publicist scrie articole pentru publicatii prestigioase precum Forbes, The Huffington Post sau Business Insider pe teme legate de calatorii, afaceri si evolutia tehnologiei. 
 
Numele lui iti suna cunoscut probabil pentru ca el este autorul termenului FOMO (fear of missing out / teama de a pierde). Patrick J. McGinnis a folosit pentru prima data acest termen in cadrul unui articol scris pentru publicatia The Harbus a universitatii Harvard. Termenul avea sa fie promovat intensiv mai tarziu de Facebook drept cel mai bun exemplu de nevroza caracteristica unei societati conectate in permanenta. 
 
Cartea este impartita in doua parti, dupa cum urmeaza:
 
Partea I: De ce ar trebui sa fii antreprenor 10%?
In prima parte a cartii autorul descrie contextul socio-economic in care a aparut aceasta tendinta si explica motivele pentru care atat de multi oameni integreaza antreprenoriatul in cariera lor, prezentand totodata si cele cinci tipuri de antreprenori 10%. 
Datele statistice referitoare la piata muncii, dar si la preferintele in materie de munca ale noii generatii, pe care le vei descoperi aici,  sunt extrem de interesante, ca si motivele pentru a nu deveni un antreprenor cu norma intreaga, de altfel.
 
In schimb, autorul iti vorbeste in termeni foarte pozitivi despre avantajele evidente ale antreprenoriatului cu jumatate de norma, devenit astazi mai accesibil ca niciodata datorita tehnologiei:
Faci lucrurile care iti plac, obtinand valoare pe termen lung.
Investesti putin timp, obtinand beneficii considerabile;
Castigi relatii noi, dobandesti abilitati noi, ti se ivesc noi oportunitati; 
Devii mult mai eficient la locul de munca cu norma intreaga;
 
Exemplele din aceasta parte a cartii te vor ajuta sa iti dai seama ce abilitate a ta s-ar preta cel mai bine pentru o activitate in stilul antreprenor 10%. Iata doar cateva exemple.
Josh Newman – un programator web angajat intr-o agentie de publicitate isi creeaza propria agentie de publicitate vanzand la un pret mai mic unor clienti mai mici acelasi produs ca si la serviciu.
Dan Gertsacov director tehnic la Arcos Dorados (franciza McDonald’s din America Latina) isi transforma pasiunea pentru gatit intr-o activitate secundara investind in „La Xarcuteria”, un restaurant local condus de un bucatar promitator.
Hillyer Jennings a infiintat brandul de bratari muzicale Wrist Tunes in timp ce studia Dreptul. In prezent vine bratari muzicale si este in acelasi timp un avocat de succes in mediul corporatist.
Peter Barlow un avocat pasionat de meseria lui s-a implicat ca antreprenor 10% in mai multe proiecte din care a avut mai mult de invatat decat de castigat. In cele din urma a fondat impreuna cu doi asociati brandul Silvercar – un serviciu de inchiriat masini. Chiar daca afacerea a avut succes, Pater a ramas dedicat carierei sale de avocat.
 
Cele 5 tipuri de antreprenori 10% prezentate de autor in aceasta parte a cartii te vor ajuta sa te hotarasti in care tip te-ai putea incadra si tu. Este vorba mai exact despre:
1. Ingerul investitor – reprezinta o sursa importanta de finantare pentru noile intreprinderi cu crestere rapida pe piata. Castigurile care ii revin ca urmare a investitiei sunt de cele mai multe ori considerabile, dat fiind faptul ca astfel de firme isi continua de obicei constant ascensiunea.
2. Consilierul – investeste expertiza, nu bani, in firmele cu un potential promitator. Acesta este recompensat cu actiuni in schimbul orelor lucrate in beneficiul companiei.
3. Fondatorul – isi concentreaza intreaga atentie asupra unei singure companii si detine controlul asupra acesteia, la nivel operational.
4. Pasionatul – Investeste timp si energie in ceva ce il pasioneaza, dar lucreaza la proiectul sau de afaceri cu profesionalismul unui Inger investitor, al unui Consilier sau al unui Fondator. Motivatia lui este mai degraba pasiunea decat profitul.
5. Antreprenorul 110% - este un antreprenor cu norma intreaga care alege sa investeasca si in alta companie (asumandu-si asadar statutul de Inger investitor) sau acceptand functia de Consilier intr-o afacere secundara.
 
Partea a II-a: Cum sa iti construiesti o cariera de antreprenor 10%
A doua parte a cartii iti ofera un ghid pas cu pas pentru a deveni antreprenor 10%.
 
Observam astfel ca fiecare tip de antreprenor 10% este caracterizat de o anumita combinatie intre investitia de timp, investitia de bani si capitalul intelectual.
 
Ingerul investitor – reprezinta varianta cea mai potrivita pentru cei care nu dispun de foarte mult timp. 
Consilierul – poate investi mai mult capital intelectual si mai mult timp, dar mai putini bani.
Fondatorul - trebuie sa fie pregatit sa isi puna la bataie toate resursele.
Pasionatul sau Antreprenorul 110% - isi poate asuma fie rolul de Inger investitor, fie de Consilier sau de Fondator. Totodata, are posibilitatea de a-si asuma mai multe roluri, structurandu-si astfel investitia in functie de resursele de care dispune.
 
Planul Antreprenor 10% se refera asadar la:
resurse
program de investitii
retea
 
Iar rolul tau ca antreprenor 10% va insemna sa:
Optimizezi timpul, capitalul financiar si capitalul intelectual.
Descoperi, analizezi si sa te implici in proiecte.
Alcatuiesti o echipa.
 
In aceasta parte a cartii vei gasi o serie de sfaturi si informatii utile pentru a reusi ca antreprenor 10%. Vei afla asadar:
Cum sa profiti la maximum de timp, de bani si de capitalul tau intelectual. Exercitiile practice incluse in capitolele ce urmeaza te vor ajuta sa calculezi mai usor timpul de care dispui, timpul pe care il irosesti si timpul pe care il poti aloca afacerii tale, dar si capitalul financiar pe care il poti investi (in mod ideal 10% din veniturile tale), precum si capitalul intelectual de care dispui.
Cum sa iti folosesti punctele forte - mai precis cum sa iti explorezi interesele pentru a hotari in ce directie sa iti canalizezi eforturile atunci cand vei aborda antreprenoriatul 10% si cum sa calculezi Costul de Oportunitate Zero;
Cum sa iti redactezi biografia profesionala;
Cum sa identifici, sa evaluezi si sa analizezi proiectele in care te vei implica in calitate de antreprenor 10%, dar si care sunt documentele pe care va trebui sa le semnezi odata ce te vei decide sa intri in joc. 
Sa alegi oportunitatile potrivite;
Sa iti alegi oamenii potriviti alaturi de care sa lucrezi la afacerea ta; 
Sa iti construiesti echipa dar si reteaua profesionala.
Sa iti alcatuiesti propria prezentare astfel incat sa fii convingator atunci cand vei cauta noi parteneri pentru afacerea ta;
Sa iti structurezi emailurile de afaceri;
Sa treci testul Google;
Care sunt principalele obstacole pe care le vei intalni in calitate de antreprenor 10% si cum sa le depasesti;
Cum sa castigi pe termen lung.
Principiile directoare ale antreprenorului 10%.
 
Sfaturile din aceasta sectiune vor prinde bine cu siguranta nu numai antreprenorilor 10%, ci tuturor antreprenorilor:
Evita capcana sindromului impostorului;
Fii mereu integru, mai ales in raport cu angajatorul tau;
Fa ceea ce stii sa faci;
Cauta modalitati de a iesi din zona ta de confort;
Coopteaza oamenii care te fac sa dai tot ceea ce e mai bun din tine;
Respecta Regula de Aur.
Renunta sa incerci sa ii mai convingi pe critici;
Fa din munca ta o distractie!
 
In ultimele pagini ale cartii autorul iti furnizeaza o serie de instrumente utile pentru a-ti incepe cariera de antreprenor 10%. Printre acestea se numara mai multe modele de foi de calcul pentru gestionarea capitalului financiar, dar si un model de biografie profesionala. Foloseste-le pentru a-ti usura considerabil munca si totodata pentru a-ti face viata mai interesanta si mai plina de sens. Succes!
Citeste mai mult

Detaliile produsului

De pe acelasi raft

De acelasi autor

Rating general al produsului

5 stele
1
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stele
0

Parerea ta e inspiratie pentru comunitatea Libris!

Review-uri

alexandramariabarna 16/08/2023 16:27
green icon awesome check Achizitie verificata
Abia am asteptat sa ajunga aceasta carte. E foarte buna, te capteaza inca de la primele pagini. Atat eu cat si prietenul meu am fost placut impresionati de ea.
Arata mai mult
  • Like review icon 0
  • Add comments

1 din 1 de rezultate

Acum se comanda

Noi suntem despre carti, si la fel este si

Newsletter-ul nostru.

Aboneaza-te la vestile literare si primesti un cupon de -10% pentru viitoarea ta comanda!

*Reducerea aplicata prin cupon nu se cumuleaza, ci se aplica reducerea cea mai mare.

Ma abonez image one
Ma abonez image one