Countdown header img desk

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

Countdown header img  mob

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

Arta Bucatariei Sovietice

De (autor): Anya Von Bremzen

0
(0 review-uri)
Arta Bucatariei Sovietice - Anna Von Bremen

Arta Bucatariei Sovietice

De (autor): Anya Von Bremzen

0
(0 review-uri)

Deschizand usa bucatariei sale, Anya von Bremzen reuseste sa se intoarca in propriul trecut, cand comunismul se servea uneori cu porumb si caviar, alteori cu paine goala si gloante. Desi, la o prima vedere, pare a fi vorba despre o colectie de retete traditionale, Arta bucatariei sovietice isi dovedeste valoarea memorialistica in momentul in care scriitoarea incepe sa asocieze diversele perioade istorice (razboiul civil, comunismul) cu anumite feluri de mancare. Astfel, placinta lui Lenin sau painea de malai pentru Hrusciov devin metafore pentru starea statului sovietic, iar arta de a gati se confunda cu aceea de a povesti.

„Von Bremzen stie cum sa spuna o poveste — e incisiva, amuzanta, mereu prezenta.“
Chicago Tribune

„Este privirea dulce-amara a unei inimi sensibile, indreptata — prin mancare — asupra istoriei sovietice.“
Los Angeles Times

„O saga despre cum e sa cresti intr-un stat-superputere, intotdeauna la limita infometarii… e vie si sfasietoare.“
Time

„Geniala… O biografie cu suflet si o reflexie a culturii sovietice (si a celei americane).“
Philadelphia Inquirer

ANYA VON BREMZEN a crescut in Moscova, unde canta la pian, facea bisnita la scoala cu guma de mestecat Juicy Fruit si juca in filme sovietice. In Statele Unite, dupa ce a obtinut o diploma de master la Juilliard School, a devenit una dintre cele mai apreciate scriitoare pe teme culinare din generatia ei: castigatoare a trei premii James Beard; editor colaborator la revista Travel + Leisure; autoare a cinci carti de bucate intampinate cu entuziasm, printre care The New Spanish Table, The Greatest Dishes: Around the World in 80 Recipes si Please to the Table: The Russian Cookbook (in colaborare cu John Welchman). Anya colaboreaza constant la Food & Wine si Saveur si a scris pentru The New Yorker, Departures si Los Angeles Times. Articolele publicate in reviste au fost incluse in cateva dintre cele mai bune antologii Best Food Writing. Anya von Bremzen vorbeste curent patru limbi, traieste in Queens, New York, si are un apartament in Istanbul.

Citește mai mult

68.71Lei

68.71Lei

Primești 68 puncte

Important icon msg

Primești puncte de fidelitate după fiecare comandă! 100 puncte de fidelitate reprezintă 1 leu. Folosește-le la viitoarele achiziții!

In stoc

Livrare

Comandă până la 14:00:

Estimare livrare marti, 18 noiembrie - miercuri, 19 noiembrie

Important icon msg

Acest termen de livrare este estimativ. În cazul perioadelor aglomerate pot apărea întârzieri.

Livrarea produselor din stoc se realizează în decursul a 24-48 de ore (zile lucrătoare) de la plasarea comenzii.

Livrarea cărților în engleză aflate în stocul furnizorilor noștri se realizează în intervalul de 2-4 săptămâni, afișat în pagina de produs. Toate comenzile care conțin un titlu din această categorie vor fi livrate la termenul cel mai îndelungat. În cazul în care dorești împărțirea comenzii, te rugăm să ne contactezi pentru a-ți comunica toate condițiile. Poți găsi aceste informații și în secțiunea Termeni și Condiții.

Plasează rapid comanda

Important icon msg

Poți comanda acest produs introducând numărul tău de telefon. În cel mai scurt timp vei fi apelat de un operator Libris pentru preluarea datelor necesare.

Completează mai jos numărul tău de telefon

Descrierea produsului

Deschizand usa bucatariei sale, Anya von Bremzen reuseste sa se intoarca in propriul trecut, cand comunismul se servea uneori cu porumb si caviar, alteori cu paine goala si gloante. Desi, la o prima vedere, pare a fi vorba despre o colectie de retete traditionale, Arta bucatariei sovietice isi dovedeste valoarea memorialistica in momentul in care scriitoarea incepe sa asocieze diversele perioade istorice (razboiul civil, comunismul) cu anumite feluri de mancare. Astfel, placinta lui Lenin sau painea de malai pentru Hrusciov devin metafore pentru starea statului sovietic, iar arta de a gati se confunda cu aceea de a povesti.

„Von Bremzen stie cum sa spuna o poveste — e incisiva, amuzanta, mereu prezenta.“
Chicago Tribune

„Este privirea dulce-amara a unei inimi sensibile, indreptata — prin mancare — asupra istoriei sovietice.“
Los Angeles Times

„O saga despre cum e sa cresti intr-un stat-superputere, intotdeauna la limita infometarii… e vie si sfasietoare.“
Time

„Geniala… O biografie cu suflet si o reflexie a culturii sovietice (si a celei americane).“
Philadelphia Inquirer

ANYA VON BREMZEN a crescut in Moscova, unde canta la pian, facea bisnita la scoala cu guma de mestecat Juicy Fruit si juca in filme sovietice. In Statele Unite, dupa ce a obtinut o diploma de master la Juilliard School, a devenit una dintre cele mai apreciate scriitoare pe teme culinare din generatia ei: castigatoare a trei premii James Beard; editor colaborator la revista Travel + Leisure; autoare a cinci carti de bucate intampinate cu entuziasm, printre care The New Spanish Table, The Greatest Dishes: Around the World in 80 Recipes si Please to the Table: The Russian Cookbook (in colaborare cu John Welchman). Anya colaboreaza constant la Food & Wine si Saveur si a scris pentru The New Yorker, Departures si Los Angeles Times. Articolele publicate in reviste au fost incluse in cateva dintre cele mai bune antologii Best Food Writing. Anya von Bremzen vorbeste curent patru limbi, traieste in Queens, New York, si are un apartament in Istanbul.

Citește mai mult

S-ar putea să-ți placă și

De același autor

Părerea ta e inspirație pentru comunitatea Libris!

Istoricul tău de navigare

Acum se comandă

Noi suntem despre cărți, și la fel este și

Newsletter-ul nostru.

Abonează-te la veștile literare și primești un cupon de -10% pentru viitoarea ta comandă!

*Reducerea aplicată prin cupon nu se cumulează, ci se aplică reducerea cea mai mare.

Mă abonez image one
Mă abonez image one
Accessibility Logo

Salut! Te pot ajuta?

X