headerdesktop libfest19mar24

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

headermobile  libfest19mar24

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

Promotii popup img

LIBfest e on!

Reduceri, carti cu Autograf si

Dialoguri cu scriitori

Plaseaza comanda!

Audiobook. Afuristele bogate

De (autor): Nicole Lapin

0
(0 review-uri)
Audiobook. Afuristele bogate - Nicole Lapin

Audiobook. Afuristele bogate

De (autor): Nicole Lapin

0
(0 review-uri)
Afurisitele bogate: Un plan in 12 pasi pentru a intelege jargonul financiar si pentru a avea viata pe care ti-o doresti

Durata: 13 ore si 51 minute
Lectura: Anca Sigartau

Afurisitele bogate: Un plan in 12 pasi pentru a intelege jargonul financiar si pentru a avea viata pe care ti-o doresti / Rich Bitch: A Simple 12-Step Plan for Getting Your Financial Life Together... Finally de Nicole Lapin este un audiobook total atipic de educatie financiara, in sensul ca este accesibil, plin de umor si totodata... primul audiobook despre finante in care se injura, pentru ca autoarea iti vorbeste pe sleau. A fost realizat de o jurnalista americana simpatica, si... ei bine,... bogata, pentru publicul de gen feminin.
 
Nicole Lapin (n.1984) a absolvit Scoala de Jurnalism Medill, din cadrul Universitatii Northwestern fiind in prezent jurnalist si expert financiar, autoare si femeie de afaceri, dar si posesoarea unei averi considerabile, estimate la doua milioane de dolari. A devenit interesata de domeniul financiar dupa ce una dintre relatiile ei amoroase s-a destramat din cauza ca nu stapanea suficient "limba banilor”. Determinarea ei de a se transforma dintr-o novice, intr-o experta in limbajul financiar a ajutat-o sa evolueze rapid in cariera, astfel ca, daca la 18 ani transmitea stiri despre afaceri pentru o emisiune difuzata la nivel national chiar din sala de tranzactii a importantei Burse de Valori din Chicago, cinci ani mai tarziu devenea prezentatoarea singurei emisiuni transmise la nivel global a celui mai popular canal TV de afaceri din lume, CNBC. Nicole Lapin are in portofoliu si performanta de a fi devenit cea mai tanara prezentatoare a postului CNN din toate timpurile, fiind in prezent frecvent invitata in cal itate de expert financiar la unele dintre cele mai populare talk-show-uri din lume precum: Good Morning America (ABC News), Dr. Oz (Sony Pictures Television) sau Entertainment Tonight (CBS Distribution).
 
In afara de volumul de fata, Nicole Lapin a mai scris doua carti de succes intitulate: Boss Bitch: A Simple 12-Step Plan to Take Charge of Your Career (Cum sa devii o afurisita de sefa: Un plan simplu in 12 pasi pentru a prelua controlul asupra carierei tale) si Becoming Super Woman: A Simple 12-Step Plan to Go from Burnout to Balance (Cum sa devii o super-femeie: Un plan simplu in 12 pasi pentru a trece de la epuizare la echilibru).
 
Daca te intrebi, ce este o afurisita bogata si de ce ai vrea sa fii una dintre ele, autoarea iti ofera lamuriri in acest sens inca din debutul audiobookului:
Sa fii o afurisita bogata inseamna sa urmaresti ceea ce vrei in viata, organizandu-te din punct de vedere financiar. Si asta pentru ca, sa fim sincere, ai nevoie de bani ca sa traiesti viata pe care ti-o doresti. Aceasta carte exact asta te va invata sa faci. Iti vei stabili obiectivele, dupa care, impreuna, ne vom da seama cum sa le atingi. Misiunea mea este sa te transform intr-o femeie atat de bine pregatita din punct de vedere financiar, incat sa ai incredere sa spui tu insati despre tine ca esti o afurisita bogata.
 
Asadar, daca te-ai cam afundat in datorii, daca ai nevoie de o reorganizare serioasa a bugetului, daca iti faci griji pentru momentul... pensionare si te gandesti ca trebuie sa economisesti mai mult, sau daca pur si simplu ai ceva bani pusi deoparte si te gandesti sa ii investesti, acesta este audiobook-ul de care ai nevoie. Si ce poate fi mai productiv decat sa te distrezi, pentru ca stilul autoarei e de-a dreptul savuros si sa iti faci in acelasi timp o foarte necesara revizuire a bugetului?
 
Nicole Lapin iti propune in acest sens un program alcatuit din 12 pasi care sa te ajute sa inveti limba banilor (mai precis dificilul jargon financiar), sa iti dai seama ce iti doresti cu exactitate de la viata, si mai ales, cum sa obtii toate aceste lucruri. Iata care sunt pasii:
 
Pasul 1: Inceteaza sa mai zambesti si sa dai aprobator din cap. Adopta atitudinea afurisitei bogate
In acest capitol autoarea te ghideaza sa iei urma banilor, ceea ce va inseamna ca va trebui sa faci cateva opriri si asupra vietii tale amoroase, dar si a modului in care ai grija de tine.
 
Aflam pe acest drum povestea autoarei si cum s-a transformat in doar cativa ani dintr-o ignoranta in materie de limbaj financiar, intr-o specialista, devenind prezentatoarea singurei emisiuni transmise la nivel global pe cel mai popular canal TV de afaceri din lume, CNBC.
Asadar, primul tau pas spre a deveni o afurisita bogata este: recunoaste ca ai o problema financiara!
 
Pasul 2: Alo, este un maraton si un sprint. Ia-ti viitorul in propriile maini
Asa cum a spus Harry in filmul When Harry Met Sally (Cand Harry a cunoscut-o pe Sally): "Odata ce iti dai seama ce vrei sa faci pentru tot restul vietii, vrei ca tot restul vietii sa inceapa imediat."
 
In pasul doi vei avea de facut un lucru aparent simplu care se va dovedi a fi de fapt foarte complicat, si anume, sa te intrebi ce anume conteaza cu adevarat pentru tine.
 
Dar pana sa faci asta, vei afla ce inseamna sa te indragostesti profesional de o alta fata, cum sa iti fixezi obiective realiste pe termen lung si pe termen scurt atat in plan personal cat si in cel profesional, dar si un termen pentru realizarea acestor obiective, si chiar lucruri mai ciudate, precum, cat costa cresterea unui copil in Statele Unite...?!
 
Pasul 3: Noul tau MJB. Creeaza-ti un mic jurnal al bugetului potrivit pentru TINE
Pentru ca nu ne plac necunoscutele, haideti sa le scoatem imediat din ecuatie: MJB-ul reprezinta prescurtarea folosita de autoare pentru micul jurnal al bugetului.
 
In acest capitol te vei ocupa mai exact, sub atenta supraveghere a autoarei, de organizarea situatiei financiare si de realizarea unui inventar atent cu ce detii de fapt si cu ce datorezi.
 
Dupa ce te vei lamuri cum e cu bilantul si raportul de credit, va urma clarificarea unui termen si mai ambiguu: BUGETUL SAU PLANUL TAU DE CHELTUIELI. Autoarea iti va furniza un model foarte elaborat care sa-ti simplifice munca de a tine o evidenta clara a cheltuielilor tale lunare, dar si a fluxului de numerar net, dar si un model de organizare la sange a bugetului.
 
Tot aici vei afla si "reteta” pe care o urmeaza "afurisitele” care nu au nicio sansa sa se imbogateasca, dar si diferenta dintre net si brut, ce sunt investitiile sau ce se ascunde sub sintagma "alte venituri”. In plus, vei incepe sa te gandesti la tine ca la o afacere care, daca nu tine o evidenta foarte precisa a veniturilor si cheltuielilor, se poate prabusi in orice clipa.
 
Pasul 4: Asigura-ti un acoperis deasupra capului. Casa este acolo unde iti tii lucrurile
Cat la suta din bugetul tau iti poti permite sa cheltuiesti lunar pentru casa, e mai convenabil sa cumperi sau sa stai in chirie, ce cheltuieli suplimentare presupune cumpararea unei case, sunt intrebarile care iti vor gasi un raspuns in acest capitol. 
 
Tot aici vei face un test pentru a vedea daca esti cu adevarat pregatita sa cumperi o locuinta si vei afla avantajele si dezavantajele strict financiare ale cumpararii unei locuinte, dar si partile bune ale vietii de chirias. Te vei convinge de asemenea ca, cunoasterea legislatiei te poate scuti de multe ori de foarte multi bani, dar si de faptul ca, daca banca iti acorda un credit imobiliar, nu inseamna automat ca tu iti permiti achizitionarea unei case.
 
Pasul 5: Mananca, roaga-te, condu. Transportul, mancarea, asigurarile si alte cheltuieli esentiale
In acest capitol autoarea te va lamuri cum trebuie sa stea lucrurile cu restul cheltuielilor esentiale dupa cele legate de locuinta: transport, mancare, asigurare si facturi.
 
Vei afla:
Daca e rentabil sa iti cumperi un autoturism personal sau ar fi mai bine sa apelezi la transportul public si toate cheltuielile pe care le presupune posesia unui autoturism;
De ce este importanta o asigurare medicala;
Cum ai putea sa te descurci mai bine cu facturile sau cum ai putea obtine niste reduceri la hainele pe care le cumperi.
 
Pasul 6: Scapa de problema care te apasa. Achitarea datoriilor
Prioritizarea achitarii datoriilor, dobanzile pe care le platesti la diferitele tipuri de credite, un plan foarte simplu de topire a datoriilor, care este cea mai buna metoda de a face plati, avantajele si dezavantajele cardurilor de credit, ce este o refinantare si cum o poti obtine sau cum sa eviti cheltuielile inutile, sunt doar cateva dintre lucrurile pe care le vei afla din acest capitol care te va aduce cu un pas mai aproape de realizarea scopului acestei carti: aceea de a deveni o afurisita bogata.
 
Pasul 7: Pune-ti ordine in viata. E neplacut sa economisesti, dar si sa fii sarac e la fel
Situatiile neprevazute pot aparea cand ti-e lumea mai draga: pierderea locului de munca, o boala grava, imbolnavirea unui membru al familiei tale, etc. Esti pregatita pentru astfel de situatii? Cu alte cuvinte, ai niste bani pusi deoparte (3 – 9 salarii) pe care sa te poti baza in cazul in care apare o situatie neprevazuta? Daca nu, acest capitol te va invata ce si cum sa faci in acest sens.
 
Tot aici vei afla ce sunt: dobanda compusa, contul pietei monetare, certificatele de depozit, care este cel mai sigur mod de a economisi sau cum te saboteaza impozitele.
 
Pasul 8: Pune osul la treaba, afurisito. Munceste pana la epuizare pentru a-ti face o cariera
In acest capitol, "instructorul tau de bunastare" Nicole Lapin te va sfatui in legatura cu modul in care iti poti impulsiona cariera pentru a-ti atinge intregul potential. Cu alte cuvinte te va ajuta sa raspunzi la intrebari precum:
 
Vrei sa avansezi in compania pentru care lucrezi? Sa o conduci? Sa te duci la alta firma? Ce fel de firma? Sa incerci o alta cariera? Ce cariera? Sa-ti incepi propria afacere? Si cu ce se ocupa aceasta afacere?
 
Daca esti, sau vrei sa devii antreprenoare, autoarea iti va oferi aici cateva sfaturi valoroase, iar daca nu vei avea curajul sa devii tu insati antreprenoare, s-ar putea sa-ti placa sa pui in practica macar una din ideile propuse de autoare pentru a castiga bani in plus.
 
Sfaturile ei referitoare la cum si unde iti poti face relatii sunt demne de urmat si de o antreprenoare, dar si de o femeie care are alte planuri in viata. Nu le rata! La fel de utile se vor dovedi si sfaturile cu privire la modul in care ar trebui sa intretii relatiile cu clientii tai, daca jobul tau presupune acest lucru, dar si cele referitoare la desfasurarea unor activitati de voluntariat in folosul comunitatii.
 
Pasul 9: Imbatraneste cu eleganta. Vei imbatrani, asa ca fa-o cu stil
Autodisciplina inseamna sa iei decizii marunte si simple. Iti iei o omleta cu branza in locul unei inghetate cu sos de ciocolata. Faci exercitii fizice in fiecare zi: este dificil, este urat, dar da rezultate. Nu te enervezi, nu te apuci sa te certi cu toata lumea, chiar daca ti-ar placea sa faci asta; pur si simplu taci din gura. Faci ce e bine pentru tine. Si ai parte de niste recompense incredibile. - Helen Gurley Brown
 
In acest capitol, draga doamna sau domnisoara, esti invitata sa te gandesti la un moment indepartat si delicat din viata ta: pensionarea. Momentul acela in care calitatea vietii tale va depinde de cat de organizata si strangatoare ai fost pe parcursul vietii din punct de vedere financiar.
 
Desi autoarea se refera in acest capitol exclusiv la planuri de pensionare americane, caci, deh, e americanca, sfaturile ei cu privire la, modalitatile de economisire pentru pensionare si greselile pe care nu trebuie sa le faci in acest sens iti vor prinde foarte bine. Tot aici va trebui sa infrunti inca o data realitatea si sa te gandesti la modul cel mai serios sa iti faci un... testament, dar si o asigurare medicala sau una de viata.
 
Pasul 10: Investeste, draga, investeste. Nu este chiar atat de periculos sa-ti investesti banii
Si daca pana acum ai invatat cum sa faci bani si cum sa organizezi cu cap acesti bani, iata ca a venit momentul sa inveti si sa investesti. Adica sa faci din cati bani ai, mai multi. Nicole Lapin iti va arata aici ce optiuni ai in acest sens, cat stres poti indura ca insvestitoare ti ce tip ce investitoare ar trebui sa fii.
 
Tot aici te vei familiariza cu noi termeni din „limba banilor” precum: actiuni, capital propriu, dividende, profit, portofoliu, obligatiuni, dobanda, alocarea bunurilor, investitii proprii si imprumutate, titluri de tezaur, fonduri mutuale, fond de indici, trusturi de investitii imobiliare, tranzactionarea pe zi, etc, Autoarea iti va oferi totodata si cateva sfaturi utile daca te gandesti sa investesti la bursa de valori si iti va sugera un instrument foarte util cu care sa calculezi mai usor orice ai nevoie, fara a fi nevoita astfel sa platesti un consilier.
 
Pasul 11: Cum sa fii sub, cum sa treci peste si cum sa fii deasupra „unui barbat”. Afurisitele bogate intr-o lume a barbatilor
Si pentru ca femeile nu se pot obtine in niciun context „sa trancaneasca” putin despre barbati, iar aceasta este o carte, dupa cum deja bine stiti, scrisa de o femeie, bineinteles ca nu putea lipsi un capitol special dedicat unor astfel de discutii. Asadar, de aici vei afla: cum sa lucrezi pentru ei, cum sa lucrezi cu ei, cum sa-i faci sa lucreze pentru tine, cum sa traiesti cu ei si cum sa discuti cu ei despre probleme financiare.
 
Asadar, un capitol foarte util pentru cele care vor sa „abordeze” ca niste afurisite bogate adevarate partea financiara a relatiei, inainte si dupa casatorie.
 
Pasul 12: O explicatie pe intelesul tuturor. Viata ta este afacerea ta
O parte din sfaturile pe care le vei primi in acest capitol nu au aparent nimic de-a face cu educatia ta financiara, dar, daca te vei gandi mai bine, iti vei da seama ca, aplicandu-le te vor ajuta sa faci economie: de timp, de bani, de efort... Si in primul rand te vor ajuta sa iti schimbi perceptia asupra anumitor lucruri, fapt care iti va fi de mare ajutor pe viitor.
 
La finalul audiobookului Nicole Lapin iti pune la dispozitie un glosar cu termeni din domeniul financiar explicati la modul cel mai accesibil posibil, astfel incat sa nu te mai poti plange pe viitor ca ai neclaritati la acest capitol.
 
Asculta acest audiobook si pune-i in aplicare sfaturile, trecand cu vederea informatia care se refera strict la peisajul financiar american, si cu siguranta ii vei da dreptate celebrului Dr. Oz care spunea:
Permite-i lui Nicole sa fie doctorul care se ocupa de sanatatea ta financiara si te vei simti mai bine in mai multe feluri decat iti poti imagina.
Citeste mai mult

LIBfest

-20%

PRP: 59.00 Lei

!

Acesta este Pretul Recomandat de Producator. Pretul de vanzare al produsului este afisat mai jos.

47.20Lei

47.20Lei

59.00 Lei

Primesti 47 puncte

Important icon msg

Primesti puncte de fidelitate dupa fiecare comanda! 100 puncte de fidelitate reprezinta 1 leu. Foloseste-le la viitoarele achizitii!

In stoc

Descrierea produsului

Afurisitele bogate: Un plan in 12 pasi pentru a intelege jargonul financiar si pentru a avea viata pe care ti-o doresti

Durata: 13 ore si 51 minute
Lectura: Anca Sigartau

Afurisitele bogate: Un plan in 12 pasi pentru a intelege jargonul financiar si pentru a avea viata pe care ti-o doresti / Rich Bitch: A Simple 12-Step Plan for Getting Your Financial Life Together... Finally de Nicole Lapin este un audiobook total atipic de educatie financiara, in sensul ca este accesibil, plin de umor si totodata... primul audiobook despre finante in care se injura, pentru ca autoarea iti vorbeste pe sleau. A fost realizat de o jurnalista americana simpatica, si... ei bine,... bogata, pentru publicul de gen feminin.
 
Nicole Lapin (n.1984) a absolvit Scoala de Jurnalism Medill, din cadrul Universitatii Northwestern fiind in prezent jurnalist si expert financiar, autoare si femeie de afaceri, dar si posesoarea unei averi considerabile, estimate la doua milioane de dolari. A devenit interesata de domeniul financiar dupa ce una dintre relatiile ei amoroase s-a destramat din cauza ca nu stapanea suficient "limba banilor”. Determinarea ei de a se transforma dintr-o novice, intr-o experta in limbajul financiar a ajutat-o sa evolueze rapid in cariera, astfel ca, daca la 18 ani transmitea stiri despre afaceri pentru o emisiune difuzata la nivel national chiar din sala de tranzactii a importantei Burse de Valori din Chicago, cinci ani mai tarziu devenea prezentatoarea singurei emisiuni transmise la nivel global a celui mai popular canal TV de afaceri din lume, CNBC. Nicole Lapin are in portofoliu si performanta de a fi devenit cea mai tanara prezentatoare a postului CNN din toate timpurile, fiind in prezent frecvent invitata in cal itate de expert financiar la unele dintre cele mai populare talk-show-uri din lume precum: Good Morning America (ABC News), Dr. Oz (Sony Pictures Television) sau Entertainment Tonight (CBS Distribution).
 
In afara de volumul de fata, Nicole Lapin a mai scris doua carti de succes intitulate: Boss Bitch: A Simple 12-Step Plan to Take Charge of Your Career (Cum sa devii o afurisita de sefa: Un plan simplu in 12 pasi pentru a prelua controlul asupra carierei tale) si Becoming Super Woman: A Simple 12-Step Plan to Go from Burnout to Balance (Cum sa devii o super-femeie: Un plan simplu in 12 pasi pentru a trece de la epuizare la echilibru).
 
Daca te intrebi, ce este o afurisita bogata si de ce ai vrea sa fii una dintre ele, autoarea iti ofera lamuriri in acest sens inca din debutul audiobookului:
Sa fii o afurisita bogata inseamna sa urmaresti ceea ce vrei in viata, organizandu-te din punct de vedere financiar. Si asta pentru ca, sa fim sincere, ai nevoie de bani ca sa traiesti viata pe care ti-o doresti. Aceasta carte exact asta te va invata sa faci. Iti vei stabili obiectivele, dupa care, impreuna, ne vom da seama cum sa le atingi. Misiunea mea este sa te transform intr-o femeie atat de bine pregatita din punct de vedere financiar, incat sa ai incredere sa spui tu insati despre tine ca esti o afurisita bogata.
 
Asadar, daca te-ai cam afundat in datorii, daca ai nevoie de o reorganizare serioasa a bugetului, daca iti faci griji pentru momentul... pensionare si te gandesti ca trebuie sa economisesti mai mult, sau daca pur si simplu ai ceva bani pusi deoparte si te gandesti sa ii investesti, acesta este audiobook-ul de care ai nevoie. Si ce poate fi mai productiv decat sa te distrezi, pentru ca stilul autoarei e de-a dreptul savuros si sa iti faci in acelasi timp o foarte necesara revizuire a bugetului?
 
Nicole Lapin iti propune in acest sens un program alcatuit din 12 pasi care sa te ajute sa inveti limba banilor (mai precis dificilul jargon financiar), sa iti dai seama ce iti doresti cu exactitate de la viata, si mai ales, cum sa obtii toate aceste lucruri. Iata care sunt pasii:
 
Pasul 1: Inceteaza sa mai zambesti si sa dai aprobator din cap. Adopta atitudinea afurisitei bogate
In acest capitol autoarea te ghideaza sa iei urma banilor, ceea ce va inseamna ca va trebui sa faci cateva opriri si asupra vietii tale amoroase, dar si a modului in care ai grija de tine.
 
Aflam pe acest drum povestea autoarei si cum s-a transformat in doar cativa ani dintr-o ignoranta in materie de limbaj financiar, intr-o specialista, devenind prezentatoarea singurei emisiuni transmise la nivel global pe cel mai popular canal TV de afaceri din lume, CNBC.
Asadar, primul tau pas spre a deveni o afurisita bogata este: recunoaste ca ai o problema financiara!
 
Pasul 2: Alo, este un maraton si un sprint. Ia-ti viitorul in propriile maini
Asa cum a spus Harry in filmul When Harry Met Sally (Cand Harry a cunoscut-o pe Sally): "Odata ce iti dai seama ce vrei sa faci pentru tot restul vietii, vrei ca tot restul vietii sa inceapa imediat."
 
In pasul doi vei avea de facut un lucru aparent simplu care se va dovedi a fi de fapt foarte complicat, si anume, sa te intrebi ce anume conteaza cu adevarat pentru tine.
 
Dar pana sa faci asta, vei afla ce inseamna sa te indragostesti profesional de o alta fata, cum sa iti fixezi obiective realiste pe termen lung si pe termen scurt atat in plan personal cat si in cel profesional, dar si un termen pentru realizarea acestor obiective, si chiar lucruri mai ciudate, precum, cat costa cresterea unui copil in Statele Unite...?!
 
Pasul 3: Noul tau MJB. Creeaza-ti un mic jurnal al bugetului potrivit pentru TINE
Pentru ca nu ne plac necunoscutele, haideti sa le scoatem imediat din ecuatie: MJB-ul reprezinta prescurtarea folosita de autoare pentru micul jurnal al bugetului.
 
In acest capitol te vei ocupa mai exact, sub atenta supraveghere a autoarei, de organizarea situatiei financiare si de realizarea unui inventar atent cu ce detii de fapt si cu ce datorezi.
 
Dupa ce te vei lamuri cum e cu bilantul si raportul de credit, va urma clarificarea unui termen si mai ambiguu: BUGETUL SAU PLANUL TAU DE CHELTUIELI. Autoarea iti va furniza un model foarte elaborat care sa-ti simplifice munca de a tine o evidenta clara a cheltuielilor tale lunare, dar si a fluxului de numerar net, dar si un model de organizare la sange a bugetului.
 
Tot aici vei afla si "reteta” pe care o urmeaza "afurisitele” care nu au nicio sansa sa se imbogateasca, dar si diferenta dintre net si brut, ce sunt investitiile sau ce se ascunde sub sintagma "alte venituri”. In plus, vei incepe sa te gandesti la tine ca la o afacere care, daca nu tine o evidenta foarte precisa a veniturilor si cheltuielilor, se poate prabusi in orice clipa.
 
Pasul 4: Asigura-ti un acoperis deasupra capului. Casa este acolo unde iti tii lucrurile
Cat la suta din bugetul tau iti poti permite sa cheltuiesti lunar pentru casa, e mai convenabil sa cumperi sau sa stai in chirie, ce cheltuieli suplimentare presupune cumpararea unei case, sunt intrebarile care iti vor gasi un raspuns in acest capitol. 
 
Tot aici vei face un test pentru a vedea daca esti cu adevarat pregatita sa cumperi o locuinta si vei afla avantajele si dezavantajele strict financiare ale cumpararii unei locuinte, dar si partile bune ale vietii de chirias. Te vei convinge de asemenea ca, cunoasterea legislatiei te poate scuti de multe ori de foarte multi bani, dar si de faptul ca, daca banca iti acorda un credit imobiliar, nu inseamna automat ca tu iti permiti achizitionarea unei case.
 
Pasul 5: Mananca, roaga-te, condu. Transportul, mancarea, asigurarile si alte cheltuieli esentiale
In acest capitol autoarea te va lamuri cum trebuie sa stea lucrurile cu restul cheltuielilor esentiale dupa cele legate de locuinta: transport, mancare, asigurare si facturi.
 
Vei afla:
Daca e rentabil sa iti cumperi un autoturism personal sau ar fi mai bine sa apelezi la transportul public si toate cheltuielile pe care le presupune posesia unui autoturism;
De ce este importanta o asigurare medicala;
Cum ai putea sa te descurci mai bine cu facturile sau cum ai putea obtine niste reduceri la hainele pe care le cumperi.
 
Pasul 6: Scapa de problema care te apasa. Achitarea datoriilor
Prioritizarea achitarii datoriilor, dobanzile pe care le platesti la diferitele tipuri de credite, un plan foarte simplu de topire a datoriilor, care este cea mai buna metoda de a face plati, avantajele si dezavantajele cardurilor de credit, ce este o refinantare si cum o poti obtine sau cum sa eviti cheltuielile inutile, sunt doar cateva dintre lucrurile pe care le vei afla din acest capitol care te va aduce cu un pas mai aproape de realizarea scopului acestei carti: aceea de a deveni o afurisita bogata.
 
Pasul 7: Pune-ti ordine in viata. E neplacut sa economisesti, dar si sa fii sarac e la fel
Situatiile neprevazute pot aparea cand ti-e lumea mai draga: pierderea locului de munca, o boala grava, imbolnavirea unui membru al familiei tale, etc. Esti pregatita pentru astfel de situatii? Cu alte cuvinte, ai niste bani pusi deoparte (3 – 9 salarii) pe care sa te poti baza in cazul in care apare o situatie neprevazuta? Daca nu, acest capitol te va invata ce si cum sa faci in acest sens.
 
Tot aici vei afla ce sunt: dobanda compusa, contul pietei monetare, certificatele de depozit, care este cel mai sigur mod de a economisi sau cum te saboteaza impozitele.
 
Pasul 8: Pune osul la treaba, afurisito. Munceste pana la epuizare pentru a-ti face o cariera
In acest capitol, "instructorul tau de bunastare" Nicole Lapin te va sfatui in legatura cu modul in care iti poti impulsiona cariera pentru a-ti atinge intregul potential. Cu alte cuvinte te va ajuta sa raspunzi la intrebari precum:
 
Vrei sa avansezi in compania pentru care lucrezi? Sa o conduci? Sa te duci la alta firma? Ce fel de firma? Sa incerci o alta cariera? Ce cariera? Sa-ti incepi propria afacere? Si cu ce se ocupa aceasta afacere?
 
Daca esti, sau vrei sa devii antreprenoare, autoarea iti va oferi aici cateva sfaturi valoroase, iar daca nu vei avea curajul sa devii tu insati antreprenoare, s-ar putea sa-ti placa sa pui in practica macar una din ideile propuse de autoare pentru a castiga bani in plus.
 
Sfaturile ei referitoare la cum si unde iti poti face relatii sunt demne de urmat si de o antreprenoare, dar si de o femeie care are alte planuri in viata. Nu le rata! La fel de utile se vor dovedi si sfaturile cu privire la modul in care ar trebui sa intretii relatiile cu clientii tai, daca jobul tau presupune acest lucru, dar si cele referitoare la desfasurarea unor activitati de voluntariat in folosul comunitatii.
 
Pasul 9: Imbatraneste cu eleganta. Vei imbatrani, asa ca fa-o cu stil
Autodisciplina inseamna sa iei decizii marunte si simple. Iti iei o omleta cu branza in locul unei inghetate cu sos de ciocolata. Faci exercitii fizice in fiecare zi: este dificil, este urat, dar da rezultate. Nu te enervezi, nu te apuci sa te certi cu toata lumea, chiar daca ti-ar placea sa faci asta; pur si simplu taci din gura. Faci ce e bine pentru tine. Si ai parte de niste recompense incredibile. - Helen Gurley Brown
 
In acest capitol, draga doamna sau domnisoara, esti invitata sa te gandesti la un moment indepartat si delicat din viata ta: pensionarea. Momentul acela in care calitatea vietii tale va depinde de cat de organizata si strangatoare ai fost pe parcursul vietii din punct de vedere financiar.
 
Desi autoarea se refera in acest capitol exclusiv la planuri de pensionare americane, caci, deh, e americanca, sfaturile ei cu privire la, modalitatile de economisire pentru pensionare si greselile pe care nu trebuie sa le faci in acest sens iti vor prinde foarte bine. Tot aici va trebui sa infrunti inca o data realitatea si sa te gandesti la modul cel mai serios sa iti faci un... testament, dar si o asigurare medicala sau una de viata.
 
Pasul 10: Investeste, draga, investeste. Nu este chiar atat de periculos sa-ti investesti banii
Si daca pana acum ai invatat cum sa faci bani si cum sa organizezi cu cap acesti bani, iata ca a venit momentul sa inveti si sa investesti. Adica sa faci din cati bani ai, mai multi. Nicole Lapin iti va arata aici ce optiuni ai in acest sens, cat stres poti indura ca insvestitoare ti ce tip ce investitoare ar trebui sa fii.
 
Tot aici te vei familiariza cu noi termeni din „limba banilor” precum: actiuni, capital propriu, dividende, profit, portofoliu, obligatiuni, dobanda, alocarea bunurilor, investitii proprii si imprumutate, titluri de tezaur, fonduri mutuale, fond de indici, trusturi de investitii imobiliare, tranzactionarea pe zi, etc, Autoarea iti va oferi totodata si cateva sfaturi utile daca te gandesti sa investesti la bursa de valori si iti va sugera un instrument foarte util cu care sa calculezi mai usor orice ai nevoie, fara a fi nevoita astfel sa platesti un consilier.
 
Pasul 11: Cum sa fii sub, cum sa treci peste si cum sa fii deasupra „unui barbat”. Afurisitele bogate intr-o lume a barbatilor
Si pentru ca femeile nu se pot obtine in niciun context „sa trancaneasca” putin despre barbati, iar aceasta este o carte, dupa cum deja bine stiti, scrisa de o femeie, bineinteles ca nu putea lipsi un capitol special dedicat unor astfel de discutii. Asadar, de aici vei afla: cum sa lucrezi pentru ei, cum sa lucrezi cu ei, cum sa-i faci sa lucreze pentru tine, cum sa traiesti cu ei si cum sa discuti cu ei despre probleme financiare.
 
Asadar, un capitol foarte util pentru cele care vor sa „abordeze” ca niste afurisite bogate adevarate partea financiara a relatiei, inainte si dupa casatorie.
 
Pasul 12: O explicatie pe intelesul tuturor. Viata ta este afacerea ta
O parte din sfaturile pe care le vei primi in acest capitol nu au aparent nimic de-a face cu educatia ta financiara, dar, daca te vei gandi mai bine, iti vei da seama ca, aplicandu-le te vor ajuta sa faci economie: de timp, de bani, de efort... Si in primul rand te vor ajuta sa iti schimbi perceptia asupra anumitor lucruri, fapt care iti va fi de mare ajutor pe viitor.
 
La finalul audiobookului Nicole Lapin iti pune la dispozitie un glosar cu termeni din domeniul financiar explicati la modul cel mai accesibil posibil, astfel incat sa nu te mai poti plange pe viitor ca ai neclaritati la acest capitol.
 
Asculta acest audiobook si pune-i in aplicare sfaturile, trecand cu vederea informatia care se refera strict la peisajul financiar american, si cu siguranta ii vei da dreptate celebrului Dr. Oz care spunea:
Permite-i lui Nicole sa fie doctorul care se ocupa de sanatatea ta financiara si te vei simti mai bine in mai multe feluri decat iti poti imagina.
Citeste mai mult

De pe acelasi raft

De acelasi autor

Parerea ta e inspiratie pentru comunitatea Libris!

Noi suntem despre carti, si la fel este si

Newsletter-ul nostru.

Aboneaza-te la vestile literare si primesti un cupon de -10% pentru viitoarea ta comanda!

*Reducerea aplicata prin cupon nu se cumuleaza, ci se aplica reducerea cea mai mare.

Ma abonez image one
Ma abonez image one