headerdesktop libfest19mar24

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

headermobile  libfest19mar24

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

Promotii popup img

LIBfest e on!

Reduceri, carti cu Autograf si

Dialoguri cu scriitori

Plaseaza comanda!

Audiobook. Haihui pe Wall Street

De (autor): Burton G. Malkiel

0
(0 review-uri)
Audiobook. Haihui pe Wall Street - Burton G. Malkiel

Audiobook. Haihui pe Wall Street

De (autor): Burton G. Malkiel

0
(0 review-uri)
Haihui pe Wall Street: O strategie pentru investitii de succes care a trecut testul timpului

Durata audiobook mp3: 15 ore si 47 minute
Lectura: Traian Maicanescu

Haihui pe Wall Street: O strategie pentru investitii de succes care a trecut testul timpului
/ A Random Walk Down Wall Street de Burton G. Malkiel este un audiobook ca un tur ghidat al complexei lumi financiare, pe parcursul caruia vei primi sfaturi practice despre oportunitati si strategii de investitii, despre asigurari si impozite pe venit, vei afla chiar cum sa procedezi cu aurul si diamantele, dar mai ales cu actiunile obisnuite, pentru ca acestea sunt investitii care iti pot aduce profituri generoase pe termen lung. Audiobookul iti va dezvalui asadar cum sa te imbogatesti incet, dar sigur. 
 
Burton G. Malkiel (n. 1932) iubeste in egala masura afacerile si economia. A absolvit Universitatea Harvard, unde a obtinut si un MBA, dupa care si-a indreptat pasii catre lumea afacerilor cea plina de provocari. Nu a uitat insa nicio clipa de marea lui dragoste pentru economie care l-a determinat sa activeze ca profesor o lunga perioada din cariera sa la Universitatea Princeton, unde a obtinut si titlul de doctor in economie. In afara de volumul de fata, care reprezinta marele sau succes ca scriitor, a mai scris o serie de carti de economie precum: From Wall Street to the Great Wall, Naked Economics si The Random Walk Guide to Investing.
 
Audiobookul de fata este inregistrarea celei de-a 12-a editii a cartiiin care  autorul revine cu informatii foarte necesare pentru investitorii individuali, si anume, cu noile instrumente financiare disponibile astazi pe piata, dar si cu lamuriri suplimentare in ceea ce priveste multitudinea de informatii noi oferite de teoreticienii si profesionistii pietei - transpuse intr-un limbaj accesibil. Aceste completari sunt absolut necesare intr-o lume in care tehnologia a schimbat fiecare aspect al vietii noastre si in care inovatia este cuvantul de ordine in domeniul financiar. Cartea te va pune la curent de asemenea si cu progresele academice in teoria si practica investitiilor, explicand intr-un mod accesibil ce este behaviorismul financiar, ce sunt strategiile de investitii "beta inteligente”, sau daca paritatea de risc nu este cumva o strategie prea riscanta. O sectiune foarte interesanta a cartii este si cea referitoare la strategiile practice de investitii pentru cei care au iesit la pensie sau care urmeaza sa iasa, dar si capitolul "Un ghid de invest itii in functie de etapele vietii", util pentru oamenii de toate varstele, care e la fel de valoros ca o intalnire cu un consilier financiar personal.
 
Dar audiobookul de fata te va convinge in primul rand de faptul ca piata regleaza preturile actiunilor atat de eficient, incat, "pana si un cimpanzeu legat la ochi, care arunca cu sageti pe listarile bursiere, poate selecta un portofoliu care sa fie la fel de profitabil precum cele administrate de experti".
 
Audiobookul este impartit in patru parti, dupa cum urmeaza:
 
PARTEA I: Stocurile de actiuni si valoarea lor
Investitorii financiari individuali se pot descurca foarte bine pe complexele piete financiare cu conditia sa aiba pregatirea necesara. Autorul iti ofera in acest prim capitol o serie de lectii care te vor ajuta sa te feresti pe viitor de freneziile speculative care apar cu o oarecare constanta in istoria omenirii si in capcana carora poti cadea cu mare usurinta. De la mania lalelelor si pana la bula criptomonedelor de la inceputul acestui mileniu, tentatia de a investi „dupa curent” a existat mereu. Autorul este de parere insa ca, dupa cum va demonstra in randurile care urmeaza, cunoasterea unor astfel de momente te poate ajuta sa supravietuiesti in astfel de situatii. Afla la ce sa fii atent cand vine vorba de investitii, dar mai ales, de ce mari greseli sa te feresti, din acest capitol in care iti vorbeste despre:
 
Care este diferenta intre investitie si speculatie?
Ce reprezinta valoarea intrinseca si cum sa investesti folosind teoria fundatiei solide pentru a prezice preturile actiunilor;
Cum functioneaza teoria castelului de nisip pentru a prezice preturile actiunilor si cum sa o aplici;
Cele mai spectaculoase momente de frenezie speculativa din istoria lumii:
Mania lalelelor din Olanda de la inceputul secolului al XVII-lea;
Bula Marii Sudului din Anglia din secolul al XVIII-lea;
Perioada anilor 1928-1929 din Statele Unite care s-a sfarsit cu prabusirea pietei bursiere si care a insemnat inceputul celei mai devastatoare crize economice din istorie;
Bulele speculative care au avut loc in America intre anii 1960 si 1990: mania „nifty fifty”, bula biotehnologiei sau cea mai mare teapa dintre toate, ZZZZ Best, data de afacerea unui pusti iesit din comun pe nume Barry Minkow.
Bula imobiliara japoneza din perioada 1955 – 1990;
Bula internetului de la inceputul anilor 2000 care a dus la cea mai ampla crestere si cea mai mare distrugere a valorii pietei de actiuni din istorie.
Bula imobiliara din SUA si criza de la inceputul anilor 2000.
Bula criptomonedelor de la inceputul mileniului III.
 
PARTEA a II-a: Cum practica profesionistii cel mai tare joc din oras
 
Autorul te ajuta sa intelegi mai bine misterioasa lume a investitiilor raspunzandu-ti la o serie te intrebari precum:
Ce metode utilizeaza managerii de portofoliu profesionisti pentru a prezice corect cursul viitor al pretului actiunilor?
Desi chiar si astazi exista oameni care prognozeaza pretul viitor al actiunilor masurand petele solare, observand fazele lunii sau evaluand vibratiile inregistrate de-a lungul Faliei San Andreas, profesionistii din domeniu apeleaza la una dintre urmatoarele doua metode: analiza tehnica si analiza fundamentala.
Analiza tehnica este metoda de anticipare a momentului potrivit pentru a cumpara sau vinde un anumit stoc de actiuni, folosita de adeptii viziunii castelului de nisip in stabilirea pretului actiunilor. 
 
Analiza fundamentala este tehnica de aplicare a principiilor teoriei fundatiei solide in selectia actiunilor individuale. Tot aici vei afla de ce Albert Einstein credea despre dobanda cumulata ca este „cea mai mare descoperire matematica din istorie”, vei invata sa folosesti „regula numarului 72”, pentru a afla timpul necesar pentru dublarea sumei datorita dobandei, dar si cele patru reguli fundamentale in evaluarea valorii activelor, alaturi de trei avertismente importante pentru folosirea lor.
 
Recomandata este si folosirea combinata a celor doua metode, de aceea autorul iti furnizeaza aici  trei reguli in acest sens.
Cat de functionale sunt analiza tehnica, respectiv analiza fundamentala si cat de multa incredere ar trebui sa le acordam profesionistilor din domeniul investitiilor. 
 
Vei descoperi aici cateva reguli de tranzactionare mai elaborate precum: sistemul de filtrare, teoria Dow, sistemul fortei relative, sistemele pret-volum, dar si cateva mai putin elaborate, sau mai bine zis, fanteziste, precum: Indicatorul lungimii fustelor, indicatorul Super Bowl, teoria loturilor desperecheate, cainii Dow, efectul lunii ianuarie, etc.
 
Tot aici vei gasi raspunsuri foarte elaborate la intrebari precum:
Isi merita investitiile cu adevarat banii? 
Ce este teoria pietei eficiente si care sunt implicatiile ei practice?
 
Si vei afla care sunt cei cinci factori care explica de ce este atat de greu pentru analistii de securitate sa prezica viitorul. Acestia sunt: (1) influenta evenimentelor aleatorii, (2) raportarea unor venituri suspecte prin proceduri contabile „creative”, (3) erori comise chiar de analisti, (4) pierderea celor mai buni analisti in detrimentul vanzarilor, al administrarii portofoliilor sau al fondurilor speculative, si (5) conflictele de interes cu care se confrunta analistii activelor financiare la firmele cu mari operatiuni bancare de investitii. 
 
PARTEA A III-A: Noua tehnologie de investitii
 
Aceasta parte a audiobookului este o incursiune in teoria moderna a pietelor de capital fiind dedicata noilor teorii de evaluare a pietei de actiuni create de comunitatea academica, dezbaterii ideii ca psihologia, nu ratiunea, controleaza piata si ca pentru a imbunatati rezultatele investitiilor, pot fi urmate o serie de strategii de investitii precum strategia "beta inteligenta" si cea a "paritatii riscului", care si-au castigat o mare popularitate pe Wall Street.
 
In incheierea acestui capitol autorul revine la ideea de baza a acestei carti, si anume ca, in ciuda tuturor criticilor, traditionalele fonduri de indice raman campioanele incontestabile, cu cea mai profitabila evolutie pe piata si ca acestea ar trebui sa constituie nucleul tuturor portofoliilor. Asadar, aici vei citi despre:
Teoria moderna a portofoliului (TMP) sau cum sa combini actiunile din portofoliu pentru a-ti asuma cel mai mic risc posibil si pentru a obtine randamentul dorit.
Tot ce trebuie sa stii despre teoria pietei eficiente;
Ce este riscul, respectiv riscul sistematic si de ce nu poate fi acesta eliminat prin diversificare;
Gloria si decaderea cifrei beta (indicatorul de risc al modelului de stabilire a pretului activelor de capital);
Studiu de caz: risc mai mare, rentabilitate mai mare?
O formula de calcul a ratei randamentului;
Teoria arbitrajului preturilor - un indicator de risc mai bun?
Factorii de risc Fama-French;
Finantele comportamentale si cum te pot ajuta ele sa invingi piata odata ce devii constient de faptul ca in domeniul finantelor suntem adesea propriii nostri dusmani. Citeste cu atentie lectiile valoroase pe care finantele comportamentale ni le predau in materie de investitii si tine cont de ele la urmatoarea ta achizitie!
Strategia beta-inteligenta sau tehnica de imbunatatire a rentabilitatii prin asumarea unui risc suplimentar, cateve exemple de fonduri care o folosesc (Dimensional Fund Advisors, RAFI, Goldman Sachs Active Beta ETF, s.a) si principalele tipare pe care analistii academici le-au identificat la randamentele bursiere;
Cum sa folosesti raportul Sharpe - un instrument util pentru a evalua utilitatea inclinarii unui portofoliu intr-o singura directie (sau in mai multe directii simultan).
Portofoliile cu paritate de risc bzate pe actiuni si obligatiuni versus All Weather Fund - fondul de paritate de risc de mare succes al miliardarului Ray Dalio.
Efectul de parghie - tehnica de investitii care trebuie sa se regaseasca in trusa de instrumente a oricarui investitor.
 
PARTEA A IV-a: Un ghid practic pentru cei care se plimba haihui si  pentru alti investitori
 
Ultima parte a audiobookului este un ghid practic pentru viitorii investitori. Autorul ofera aici sfaturi generale de investitii, care le vor fi utile tuturor investitorilor, chiar si celor care nu cred ca pietele bursiere sunt eficiente. Aceste sfaturi sunt prezentate sub forma unei serii de exercitii de incalzire care te vor ajuta sa economisesti bani, sa iei decizii financiare rationale si sa-ti sporesti profiturile investitiilor dupa impozitare.
 
Autorul vorbeste mai exact despre: metode de a econonomisi, asigurari, fonduri monetare, certificate de depozit, bonuri de trezorerie, cum sa obtii deduceri fiscale pentru economiile tale, conturi individuale de pensii, titluri de stat protejate impotriva inflatiei, investitii in imobiliare, achizitii rentabile de obligatiuni; aurul si obiectele de colectie trebuie sa faca fata dintr-un portofoliu bine diversificat?, fonduri speculative, fonduri de capital privat si fonduri de capital de risc, strategii rationale de investitii in privinta actiunilor comune si strategii bursiere prin care investitorii amatori pot obtine rezultate la fel de bune, sau chiar mai bune, decat cei mai sofisticati profesionisti.
 
Tot aici vei gasi o posibila explicatie pentru fluctuatiile produse recent in profiturile actiunilor si obligatiunilor si vei invata cum sa estimezi randamentul activelor pe anii urmatori.
 
Ghidul de investitii in functie de etapele vietii iti va arata cum etapele existentei tale joaca un rol important in alegerea combinatiei de investitii si instrumente financiare cu care ai cele mai multe sanse sa iti indeplinesti obiectivele financiare. Astfel, autorul iti va arata cum trebuie sa se prezinte portofoliul tau de investitii daca ai: 25 de ani, intre 35 si 45 de ani, in jur de 55 de ani sau peste 65 de ani si iti prezinta ca alternativa „fondul pentru tot ciclul vietii” care face automat reechilibrarea, trecand la o alocare mai sigura a activelor odata ce tu inaintezi in varsta. In cazul in care ai fost prevazator si ti-ai pus bani deoparte pentru pensie, autorul iti spune ce strategii de investitii poti folosi pentru ca acestia sa-ti ajunga cat vei mai trai. Este vorba mai exact despre anuitati si pastrarea portofoliului de investitii si stabilirea unei rate de retragere care sa-ti asigure o pensie linistita.
 
Cele cinci principii de alocare a activelor a la Burton Gordon Malkiel iti vor arata ce castiguri uriase pot fi obtinute respectand cu consecventa metoda costului mediu unitar si vei descoperi reguli pentru cumpararea de actiuni si recomandari specifice pentru instrumentele pe care le poti folosi pentru a urma liniile directoare de alocare a activelor.
 
In final, te poti inspira din strategiile investitorilor in actiuni care cred, cel putin partial, in teoria pietei eficiente si te vei convinge de cateva dintre principalele avantaje ale utilizarii fondurilor de indice ca vehicul principal de investitii. Tot spre finalul audiobookului autorul iti ofera si o posibila explicatie, deosebit de plastica, pentru eterna fascinatie pe care o exercita asupra noastra investitiile la bursa:
Investitiile seamana un pic cu amorul. In ultima instanta, sunt de fapt, o arta, pentru care e nevoie de un anumit talent si de prezenta unei forte misterioase, numita noroc. De fapt, norocul poate fi responsabil de 99% din succesul celor foarte putini care au depasit media. La Rochefoucauld scria: „Desi barbatii se magulesc singuri cu actiunile lor marete, adesea, acestea nu sunt rezultatul unui plan excelent, ci al intamplarii.
 
Jocul investitiilor seamana cu amorul si intr-o alta privinta importanta. Este mult prea distractiv ca sa renunti la el. Daca ai talentul de a recunoaste actiunile care au o valoare buna si o poveste care ii va captiva pe ceilalti, este un sentiment minunat sa vezi ca piata te rasplateste. Chiar daca nu esti atat de norocos, regulile mele te vor ajuta sa limitezi riscurile si sa eviti o mare parte din suferinta provocata uneori de joc. Daca stii ca vei castiga, sau cel putin ca nu vei pierde prea mult, si daca iti vei indexa macar nucleul portofoliului, vei putea participa la joc cu mai multa satisfactie. Sper ca, in cel mai rau caz, aceasta carte te va face sa te bucuri de jocul investitiilor.
Citeste mai mult

LIBfest

-20%

PRP: 89.00 Lei

!

Acesta este Pretul Recomandat de Producator. Pretul de vanzare al produsului este afisat mai jos.

71.20Lei

71.20Lei

89.00 Lei

Primesti 71 puncte

Important icon msg

Primesti puncte de fidelitate dupa fiecare comanda! 100 puncte de fidelitate reprezinta 1 leu. Foloseste-le la viitoarele achizitii!

In stoc

Plaseaza rapid comanda

Important icon msg

Completeaza mai jos numarul tau de telefon

Poti comanda acest produs introducand numarul tau de telefon. Vei fi apelat de un operator Libris.ro in cele mai scurt timp pentru prealuarea datelor necesare.

Descrierea produsului

Haihui pe Wall Street: O strategie pentru investitii de succes care a trecut testul timpului

Durata audiobook mp3: 15 ore si 47 minute
Lectura: Traian Maicanescu

Haihui pe Wall Street: O strategie pentru investitii de succes care a trecut testul timpului
/ A Random Walk Down Wall Street de Burton G. Malkiel este un audiobook ca un tur ghidat al complexei lumi financiare, pe parcursul caruia vei primi sfaturi practice despre oportunitati si strategii de investitii, despre asigurari si impozite pe venit, vei afla chiar cum sa procedezi cu aurul si diamantele, dar mai ales cu actiunile obisnuite, pentru ca acestea sunt investitii care iti pot aduce profituri generoase pe termen lung. Audiobookul iti va dezvalui asadar cum sa te imbogatesti incet, dar sigur. 
 
Burton G. Malkiel (n. 1932) iubeste in egala masura afacerile si economia. A absolvit Universitatea Harvard, unde a obtinut si un MBA, dupa care si-a indreptat pasii catre lumea afacerilor cea plina de provocari. Nu a uitat insa nicio clipa de marea lui dragoste pentru economie care l-a determinat sa activeze ca profesor o lunga perioada din cariera sa la Universitatea Princeton, unde a obtinut si titlul de doctor in economie. In afara de volumul de fata, care reprezinta marele sau succes ca scriitor, a mai scris o serie de carti de economie precum: From Wall Street to the Great Wall, Naked Economics si The Random Walk Guide to Investing.
 
Audiobookul de fata este inregistrarea celei de-a 12-a editii a cartiiin care  autorul revine cu informatii foarte necesare pentru investitorii individuali, si anume, cu noile instrumente financiare disponibile astazi pe piata, dar si cu lamuriri suplimentare in ceea ce priveste multitudinea de informatii noi oferite de teoreticienii si profesionistii pietei - transpuse intr-un limbaj accesibil. Aceste completari sunt absolut necesare intr-o lume in care tehnologia a schimbat fiecare aspect al vietii noastre si in care inovatia este cuvantul de ordine in domeniul financiar. Cartea te va pune la curent de asemenea si cu progresele academice in teoria si practica investitiilor, explicand intr-un mod accesibil ce este behaviorismul financiar, ce sunt strategiile de investitii "beta inteligente”, sau daca paritatea de risc nu este cumva o strategie prea riscanta. O sectiune foarte interesanta a cartii este si cea referitoare la strategiile practice de investitii pentru cei care au iesit la pensie sau care urmeaza sa iasa, dar si capitolul "Un ghid de invest itii in functie de etapele vietii", util pentru oamenii de toate varstele, care e la fel de valoros ca o intalnire cu un consilier financiar personal.
 
Dar audiobookul de fata te va convinge in primul rand de faptul ca piata regleaza preturile actiunilor atat de eficient, incat, "pana si un cimpanzeu legat la ochi, care arunca cu sageti pe listarile bursiere, poate selecta un portofoliu care sa fie la fel de profitabil precum cele administrate de experti".
 
Audiobookul este impartit in patru parti, dupa cum urmeaza:
 
PARTEA I: Stocurile de actiuni si valoarea lor
Investitorii financiari individuali se pot descurca foarte bine pe complexele piete financiare cu conditia sa aiba pregatirea necesara. Autorul iti ofera in acest prim capitol o serie de lectii care te vor ajuta sa te feresti pe viitor de freneziile speculative care apar cu o oarecare constanta in istoria omenirii si in capcana carora poti cadea cu mare usurinta. De la mania lalelelor si pana la bula criptomonedelor de la inceputul acestui mileniu, tentatia de a investi „dupa curent” a existat mereu. Autorul este de parere insa ca, dupa cum va demonstra in randurile care urmeaza, cunoasterea unor astfel de momente te poate ajuta sa supravietuiesti in astfel de situatii. Afla la ce sa fii atent cand vine vorba de investitii, dar mai ales, de ce mari greseli sa te feresti, din acest capitol in care iti vorbeste despre:
 
Care este diferenta intre investitie si speculatie?
Ce reprezinta valoarea intrinseca si cum sa investesti folosind teoria fundatiei solide pentru a prezice preturile actiunilor;
Cum functioneaza teoria castelului de nisip pentru a prezice preturile actiunilor si cum sa o aplici;
Cele mai spectaculoase momente de frenezie speculativa din istoria lumii:
Mania lalelelor din Olanda de la inceputul secolului al XVII-lea;
Bula Marii Sudului din Anglia din secolul al XVIII-lea;
Perioada anilor 1928-1929 din Statele Unite care s-a sfarsit cu prabusirea pietei bursiere si care a insemnat inceputul celei mai devastatoare crize economice din istorie;
Bulele speculative care au avut loc in America intre anii 1960 si 1990: mania „nifty fifty”, bula biotehnologiei sau cea mai mare teapa dintre toate, ZZZZ Best, data de afacerea unui pusti iesit din comun pe nume Barry Minkow.
Bula imobiliara japoneza din perioada 1955 – 1990;
Bula internetului de la inceputul anilor 2000 care a dus la cea mai ampla crestere si cea mai mare distrugere a valorii pietei de actiuni din istorie.
Bula imobiliara din SUA si criza de la inceputul anilor 2000.
Bula criptomonedelor de la inceputul mileniului III.
 
PARTEA a II-a: Cum practica profesionistii cel mai tare joc din oras
 
Autorul te ajuta sa intelegi mai bine misterioasa lume a investitiilor raspunzandu-ti la o serie te intrebari precum:
Ce metode utilizeaza managerii de portofoliu profesionisti pentru a prezice corect cursul viitor al pretului actiunilor?
Desi chiar si astazi exista oameni care prognozeaza pretul viitor al actiunilor masurand petele solare, observand fazele lunii sau evaluand vibratiile inregistrate de-a lungul Faliei San Andreas, profesionistii din domeniu apeleaza la una dintre urmatoarele doua metode: analiza tehnica si analiza fundamentala.
Analiza tehnica este metoda de anticipare a momentului potrivit pentru a cumpara sau vinde un anumit stoc de actiuni, folosita de adeptii viziunii castelului de nisip in stabilirea pretului actiunilor. 
 
Analiza fundamentala este tehnica de aplicare a principiilor teoriei fundatiei solide in selectia actiunilor individuale. Tot aici vei afla de ce Albert Einstein credea despre dobanda cumulata ca este „cea mai mare descoperire matematica din istorie”, vei invata sa folosesti „regula numarului 72”, pentru a afla timpul necesar pentru dublarea sumei datorita dobandei, dar si cele patru reguli fundamentale in evaluarea valorii activelor, alaturi de trei avertismente importante pentru folosirea lor.
 
Recomandata este si folosirea combinata a celor doua metode, de aceea autorul iti furnizeaza aici  trei reguli in acest sens.
Cat de functionale sunt analiza tehnica, respectiv analiza fundamentala si cat de multa incredere ar trebui sa le acordam profesionistilor din domeniul investitiilor. 
 
Vei descoperi aici cateva reguli de tranzactionare mai elaborate precum: sistemul de filtrare, teoria Dow, sistemul fortei relative, sistemele pret-volum, dar si cateva mai putin elaborate, sau mai bine zis, fanteziste, precum: Indicatorul lungimii fustelor, indicatorul Super Bowl, teoria loturilor desperecheate, cainii Dow, efectul lunii ianuarie, etc.
 
Tot aici vei gasi raspunsuri foarte elaborate la intrebari precum:
Isi merita investitiile cu adevarat banii? 
Ce este teoria pietei eficiente si care sunt implicatiile ei practice?
 
Si vei afla care sunt cei cinci factori care explica de ce este atat de greu pentru analistii de securitate sa prezica viitorul. Acestia sunt: (1) influenta evenimentelor aleatorii, (2) raportarea unor venituri suspecte prin proceduri contabile „creative”, (3) erori comise chiar de analisti, (4) pierderea celor mai buni analisti in detrimentul vanzarilor, al administrarii portofoliilor sau al fondurilor speculative, si (5) conflictele de interes cu care se confrunta analistii activelor financiare la firmele cu mari operatiuni bancare de investitii. 
 
PARTEA A III-A: Noua tehnologie de investitii
 
Aceasta parte a audiobookului este o incursiune in teoria moderna a pietelor de capital fiind dedicata noilor teorii de evaluare a pietei de actiuni create de comunitatea academica, dezbaterii ideii ca psihologia, nu ratiunea, controleaza piata si ca pentru a imbunatati rezultatele investitiilor, pot fi urmate o serie de strategii de investitii precum strategia "beta inteligenta" si cea a "paritatii riscului", care si-au castigat o mare popularitate pe Wall Street.
 
In incheierea acestui capitol autorul revine la ideea de baza a acestei carti, si anume ca, in ciuda tuturor criticilor, traditionalele fonduri de indice raman campioanele incontestabile, cu cea mai profitabila evolutie pe piata si ca acestea ar trebui sa constituie nucleul tuturor portofoliilor. Asadar, aici vei citi despre:
Teoria moderna a portofoliului (TMP) sau cum sa combini actiunile din portofoliu pentru a-ti asuma cel mai mic risc posibil si pentru a obtine randamentul dorit.
Tot ce trebuie sa stii despre teoria pietei eficiente;
Ce este riscul, respectiv riscul sistematic si de ce nu poate fi acesta eliminat prin diversificare;
Gloria si decaderea cifrei beta (indicatorul de risc al modelului de stabilire a pretului activelor de capital);
Studiu de caz: risc mai mare, rentabilitate mai mare?
O formula de calcul a ratei randamentului;
Teoria arbitrajului preturilor - un indicator de risc mai bun?
Factorii de risc Fama-French;
Finantele comportamentale si cum te pot ajuta ele sa invingi piata odata ce devii constient de faptul ca in domeniul finantelor suntem adesea propriii nostri dusmani. Citeste cu atentie lectiile valoroase pe care finantele comportamentale ni le predau in materie de investitii si tine cont de ele la urmatoarea ta achizitie!
Strategia beta-inteligenta sau tehnica de imbunatatire a rentabilitatii prin asumarea unui risc suplimentar, cateve exemple de fonduri care o folosesc (Dimensional Fund Advisors, RAFI, Goldman Sachs Active Beta ETF, s.a) si principalele tipare pe care analistii academici le-au identificat la randamentele bursiere;
Cum sa folosesti raportul Sharpe - un instrument util pentru a evalua utilitatea inclinarii unui portofoliu intr-o singura directie (sau in mai multe directii simultan).
Portofoliile cu paritate de risc bzate pe actiuni si obligatiuni versus All Weather Fund - fondul de paritate de risc de mare succes al miliardarului Ray Dalio.
Efectul de parghie - tehnica de investitii care trebuie sa se regaseasca in trusa de instrumente a oricarui investitor.
 
PARTEA A IV-a: Un ghid practic pentru cei care se plimba haihui si  pentru alti investitori
 
Ultima parte a audiobookului este un ghid practic pentru viitorii investitori. Autorul ofera aici sfaturi generale de investitii, care le vor fi utile tuturor investitorilor, chiar si celor care nu cred ca pietele bursiere sunt eficiente. Aceste sfaturi sunt prezentate sub forma unei serii de exercitii de incalzire care te vor ajuta sa economisesti bani, sa iei decizii financiare rationale si sa-ti sporesti profiturile investitiilor dupa impozitare.
 
Autorul vorbeste mai exact despre: metode de a econonomisi, asigurari, fonduri monetare, certificate de depozit, bonuri de trezorerie, cum sa obtii deduceri fiscale pentru economiile tale, conturi individuale de pensii, titluri de stat protejate impotriva inflatiei, investitii in imobiliare, achizitii rentabile de obligatiuni; aurul si obiectele de colectie trebuie sa faca fata dintr-un portofoliu bine diversificat?, fonduri speculative, fonduri de capital privat si fonduri de capital de risc, strategii rationale de investitii in privinta actiunilor comune si strategii bursiere prin care investitorii amatori pot obtine rezultate la fel de bune, sau chiar mai bune, decat cei mai sofisticati profesionisti.
 
Tot aici vei gasi o posibila explicatie pentru fluctuatiile produse recent in profiturile actiunilor si obligatiunilor si vei invata cum sa estimezi randamentul activelor pe anii urmatori.
 
Ghidul de investitii in functie de etapele vietii iti va arata cum etapele existentei tale joaca un rol important in alegerea combinatiei de investitii si instrumente financiare cu care ai cele mai multe sanse sa iti indeplinesti obiectivele financiare. Astfel, autorul iti va arata cum trebuie sa se prezinte portofoliul tau de investitii daca ai: 25 de ani, intre 35 si 45 de ani, in jur de 55 de ani sau peste 65 de ani si iti prezinta ca alternativa „fondul pentru tot ciclul vietii” care face automat reechilibrarea, trecand la o alocare mai sigura a activelor odata ce tu inaintezi in varsta. In cazul in care ai fost prevazator si ti-ai pus bani deoparte pentru pensie, autorul iti spune ce strategii de investitii poti folosi pentru ca acestia sa-ti ajunga cat vei mai trai. Este vorba mai exact despre anuitati si pastrarea portofoliului de investitii si stabilirea unei rate de retragere care sa-ti asigure o pensie linistita.
 
Cele cinci principii de alocare a activelor a la Burton Gordon Malkiel iti vor arata ce castiguri uriase pot fi obtinute respectand cu consecventa metoda costului mediu unitar si vei descoperi reguli pentru cumpararea de actiuni si recomandari specifice pentru instrumentele pe care le poti folosi pentru a urma liniile directoare de alocare a activelor.
 
In final, te poti inspira din strategiile investitorilor in actiuni care cred, cel putin partial, in teoria pietei eficiente si te vei convinge de cateva dintre principalele avantaje ale utilizarii fondurilor de indice ca vehicul principal de investitii. Tot spre finalul audiobookului autorul iti ofera si o posibila explicatie, deosebit de plastica, pentru eterna fascinatie pe care o exercita asupra noastra investitiile la bursa:
Investitiile seamana un pic cu amorul. In ultima instanta, sunt de fapt, o arta, pentru care e nevoie de un anumit talent si de prezenta unei forte misterioase, numita noroc. De fapt, norocul poate fi responsabil de 99% din succesul celor foarte putini care au depasit media. La Rochefoucauld scria: „Desi barbatii se magulesc singuri cu actiunile lor marete, adesea, acestea nu sunt rezultatul unui plan excelent, ci al intamplarii.
 
Jocul investitiilor seamana cu amorul si intr-o alta privinta importanta. Este mult prea distractiv ca sa renunti la el. Daca ai talentul de a recunoaste actiunile care au o valoare buna si o poveste care ii va captiva pe ceilalti, este un sentiment minunat sa vezi ca piata te rasplateste. Chiar daca nu esti atat de norocos, regulile mele te vor ajuta sa limitezi riscurile si sa eviti o mare parte din suferinta provocata uneori de joc. Daca stii ca vei castiga, sau cel putin ca nu vei pierde prea mult, si daca iti vei indexa macar nucleul portofoliului, vei putea participa la joc cu mai multa satisfactie. Sper ca, in cel mai rau caz, aceasta carte te va face sa te bucuri de jocul investitiilor.
Citeste mai mult

Detaliile produsului

De pe acelasi raft

De acelasi autor

Parerea ta e inspiratie pentru comunitatea Libris!

Noi suntem despre carti, si la fel este si

Newsletter-ul nostru.

Aboneaza-te la vestile literare si primesti un cupon de -10% pentru viitoarea ta comanda!

*Reducerea aplicata prin cupon nu se cumuleaza, ci se aplica reducerea cea mai mare.

Ma abonez image one
Ma abonez image one