headerdesktop cve26iun25

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

headermobile cve26iun25

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

Promotii popup img

🍉Curtea Veche -20% -30%

DOAR AZI⏰

Alege-ți lecturile de vară,

Răsfoiește și comandă!

Barmanul de la Ritz

De (autor): Philippe Collin

0
(0 review-uri)
Barmanul de la Ritz - Philippe Collin

Barmanul de la Ritz

De (autor): Philippe Collin

0
(0 review-uri)
• Premiul Maurice Druon 2024
• Premiul Le Temps Retrouve 2024
• Marele roman al ocupatiei carte publicata in 25 de tari

Iunie 1940. Germanii intra in Paris. Peste tot e in vigoare interdictia de circulatie pe timp de noapte, mai putin la marele hotel Ritz. Dornici sa descopere arta de a trai a francezilor, ocupantii socializeaza cu elita pariziana, in timp ce Frank Meier, cel mai important barman din lume, lucreaza in spatele barului.
 
Adaptarea este o chestiune de supravietuire. Frank Meier se dovedeste un diplomat abil, castiga simpatia ofiterilor germani, isi cumpara linistea, dar si pe cea a lui Luciano, ucenicul sau, si pe a tulburatoarei si enigmaticei Blanche Auzello. Timp de patru ani, barbatii din Gestapo vor bea cu Coco Chanel, cu teribila vaduva Ritz si cu Sacha Guitry. Acesti barbati si femei, colaboratori sau membri ai Rezistentei, eroi sau profitori de razboi, se vor iubi, se vor trada si vor lupta pentru o anumita idee de civilizatie.
 
Cei mai multi dintre ei nu stiu ca Meier, emigrant austriac, veteran al razboiului din 1914 si dirijor al acestui straniu balet, ascunde un secret intunecat. Barmanul de la Ritz este evreu. Philippe Collin reconstituie o epoca tulbure cu virtuozitate si precizie istorica meticuloasa. Prin intermediul personajului sau, el devine martorul direct al Frantei ocupate si povesteste despre eterna confruntare dintre frica si demnitate.

Maine, trupele germane vor intra in Paris. Franta s-a dizolvat ca un cub de zahar intr-un pahar de absint. (...) Guvernul Republicii a fugit ieri la Tours. (...) Strazile sunt pustii, magazinele au tras obloanele. Parisul a plonjat in tacere, singuratate si moarte.
 
Cu toate acestea, in Place Vendome, marele hotel Ritz ramane deschis. (...) Doar Micul Bar mai functioneaza. (...) Aceasta este citadela lui Frank Meier, barmanul de la Ritz. Cu origini austriece, celebrat pentru arta sa desavarsita a cocktailurilor si adorat de cei mai eleganti bautori din Europa si din America, omul este o legenda in mica lume a luxului. Mustata lui fina, gesturile precise si ochii veseli se bucura de aceeasi faima ca bauturile pe care le serveste. Ajunul invaziei germane il gaseste la postul lui, in sacou alb, cravata neagra. Cincizeci de ani batuti pe muchie, nici gras, nici slab, de doua decenii in spatele tejghelei, el este patronul. Meier a creat barul in 1921 si n-are de gand sa plece nicaieri orice ar fi, nu conteaza nemtii, nu conteaza haosul general. Isi da silinta sa para impasibil, dar, in seara asta, barmanul de la Ritz e confuz. Pierdut. Din spatele mastii afabile transpar oboseala si teama. Pana in prezent se obisnuise sa-si ascunda cu grija o ascendenta care nu deranja pe nimeni. - Barmanul de la Ritz, Philippe Collin
 
Philippe Collin ne poarta, cu un talent incontestabil de povestitor, intr-o calatorie in viata cotidiana a unui teatru de masti. - Le Figaro
 
Aceasta carte spune povestea Frantei ocupate si este geniala. - Le Parisien
 
Un prim roman superb. - Telerama
 
Traducere din limba franceza de Andreea Nastase.
Citeste mai mult

nou

59.99Lei

59.99Lei

Primesti 59 puncte

Important icon msg

Primesti puncte de fidelitate dupa fiecare comanda! 100 puncte de fidelitate reprezinta 1 leu. Foloseste-le la viitoarele achizitii!

In stoc

Livrare

Comanda pana la 14:00:

Estimare livrare vineri, 27 iunie

Important icon msg

Acest termen de livrare este estimativ. In cazul perioadelor aglomerate pot aparea intarzieri.

Livrarea produselor din stoc se realizeaza in decursul a 24-48 de ore (zile lucratoare) de la plasarea comenzii.

Livrarea cartilor in engleza aflate in stocul furnizorilor nostri se realizeaza in intervalul de 2-4 saptamani, afisat in pagina de produs. Toate comenzile care contin un titlu din aceasta categorie vor fi livrate la termenul cel mai indelungat. in cazul in care doresti impartirea comenzii, te rugam sa ne contactezi pentru a-ti comunica toate conditiile. Poti gasi aceste informatii si in sectiunea Termeni si Conditii.

Descrierea produsului

• Premiul Maurice Druon 2024
• Premiul Le Temps Retrouve 2024
• Marele roman al ocupatiei carte publicata in 25 de tari

Iunie 1940. Germanii intra in Paris. Peste tot e in vigoare interdictia de circulatie pe timp de noapte, mai putin la marele hotel Ritz. Dornici sa descopere arta de a trai a francezilor, ocupantii socializeaza cu elita pariziana, in timp ce Frank Meier, cel mai important barman din lume, lucreaza in spatele barului.
 
Adaptarea este o chestiune de supravietuire. Frank Meier se dovedeste un diplomat abil, castiga simpatia ofiterilor germani, isi cumpara linistea, dar si pe cea a lui Luciano, ucenicul sau, si pe a tulburatoarei si enigmaticei Blanche Auzello. Timp de patru ani, barbatii din Gestapo vor bea cu Coco Chanel, cu teribila vaduva Ritz si cu Sacha Guitry. Acesti barbati si femei, colaboratori sau membri ai Rezistentei, eroi sau profitori de razboi, se vor iubi, se vor trada si vor lupta pentru o anumita idee de civilizatie.
 
Cei mai multi dintre ei nu stiu ca Meier, emigrant austriac, veteran al razboiului din 1914 si dirijor al acestui straniu balet, ascunde un secret intunecat. Barmanul de la Ritz este evreu. Philippe Collin reconstituie o epoca tulbure cu virtuozitate si precizie istorica meticuloasa. Prin intermediul personajului sau, el devine martorul direct al Frantei ocupate si povesteste despre eterna confruntare dintre frica si demnitate.

Maine, trupele germane vor intra in Paris. Franta s-a dizolvat ca un cub de zahar intr-un pahar de absint. (...) Guvernul Republicii a fugit ieri la Tours. (...) Strazile sunt pustii, magazinele au tras obloanele. Parisul a plonjat in tacere, singuratate si moarte.
 
Cu toate acestea, in Place Vendome, marele hotel Ritz ramane deschis. (...) Doar Micul Bar mai functioneaza. (...) Aceasta este citadela lui Frank Meier, barmanul de la Ritz. Cu origini austriece, celebrat pentru arta sa desavarsita a cocktailurilor si adorat de cei mai eleganti bautori din Europa si din America, omul este o legenda in mica lume a luxului. Mustata lui fina, gesturile precise si ochii veseli se bucura de aceeasi faima ca bauturile pe care le serveste. Ajunul invaziei germane il gaseste la postul lui, in sacou alb, cravata neagra. Cincizeci de ani batuti pe muchie, nici gras, nici slab, de doua decenii in spatele tejghelei, el este patronul. Meier a creat barul in 1921 si n-are de gand sa plece nicaieri orice ar fi, nu conteaza nemtii, nu conteaza haosul general. Isi da silinta sa para impasibil, dar, in seara asta, barmanul de la Ritz e confuz. Pierdut. Din spatele mastii afabile transpar oboseala si teama. Pana in prezent se obisnuise sa-si ascunda cu grija o ascendenta care nu deranja pe nimeni. - Barmanul de la Ritz, Philippe Collin
 
Philippe Collin ne poarta, cu un talent incontestabil de povestitor, intr-o calatorie in viata cotidiana a unui teatru de masti. - Le Figaro
 
Aceasta carte spune povestea Frantei ocupate si este geniala. - Le Parisien
 
Un prim roman superb. - Telerama
 
Traducere din limba franceza de Andreea Nastase.
Citeste mai mult

Detaliile produsului

S-ar putea sa-ti placa si

Parerea ta e inspiratie pentru comunitatea Libris!

Istoricul tau de navigare

Noi suntem despre carti, si la fel este si

Newsletter-ul nostru.

Aboneaza-te la vestile literare si primesti un cupon de -10% pentru viitoarea ta comanda!

*Reducerea aplicata prin cupon nu se cumuleaza, ci se aplica reducerea cea mai mare.

Ma abonez image one
Ma abonez image one