Carte de bucate
De (autor): Sanda Marin
In cei aproape 70 de ani de cand domneste, nedetronata de nimeni, in bucatariile noastre, Sanda Marin a ajuns sa insemne pentru romani gustul mancarii de acasa. Acesta e ingredientul secret din cele peste 1500 de retete adunate in prezenta editie integrala.
Peste 1500 de retete: mai multe decat in oricare dintre editiile publicate din anii 1930 pana astazi, intr-un volum "restaurat", astfel ca pretiosul, vechiul continut sa capete o forma editoriala moderna.
Cea mai cunoscuta, cea mai longeviva, insasi cartea de bucate a romanilor -- intr-o formula capabila nu numai sa va hraneasca nostalgiile, ci si sa va fie utila in urmatorii 50 de ani.
Un amanunt, in editia de fata veti gasi informatii inedite despre cea care si-a publicat Cartea de bucate sub pseudonimul Sanda Marin.
"790 Budinca de clatite cu legume
O mana fasole verde, o mana mazare boabe, cateva buchete conopida, 1 dovlecel mic, 2 cartofi, 1 morcov, 1 lingura faina,1 lingura unt, 1 ceasca lapte, 2 oua, 2 linguri branza rasa (de ex. parmezan), 2 linguri smantana, sare.
Pentru clatite: 2 oua, 1 ceasca faina, 1 ceasca lapte, 1 lingura unt, sare
Se fac din 2 oua 14-15 clatite fara zahar (R 939). Dinainte se fierb separat legumele, adica fasolea verde, mazarea boabe, cateva buchete de conopida, un dovlecel, 2 cartofi, un morcov, acestea din urma curatate si taiate bucati potrivite. Intre timp, pregatim sosul: se pune la prajit o lingura de faina cu o lingura de unt si inainte de a se rumeni se stinge cu lapte, potrivind sosul sa aiba consistenta smantanii. Se pune sare. Dupa ce s-a mai racorit se adauga ouale, branza rasa si smantana. Se unge bine cu unt o cratita de marimea clatitelor. Se asaza 2 clatite pe fund si 3-4 pe margini, astfel ca, o data cratita umpluta, sa le putem toarce deasupra si sa fie toata budinca imbracata in clatite. Se pun un strat de legume amestecate, 2 linguri de sos, o clatita si asa mai departe, pana se umple cratita. Se intorc deasupra clatitele de pe margini, se stropeste cu unt budinca si se da la cuptor sa se rumeneasca. Cand este gata se rastoarna. "
-5%
Sau 4740 de puncte

Fiecare comanda noua reprezinta o investitie pentru viitoarele tale comenzi. Orice comanda plasata de pe un cont de utilizator primeste in schimb un numar de puncte de fidelitate, In conformitate cu regulile de conversiune stabilite. Punctele acumulate sunt incarcate automat in contul tau si pot fi folosite ulterior, pentru plata urmatoarelor comenzi.
In stoc
Pentru a putea comanda rapid este nevoie sa introduceti numarul dvs de telefon in formatul 0xxxxxxxxx (10 cifre).Un operator Libris.ro va suna si va cere telefonic restul datelor necesare.
Descrierea produsului
In cei aproape 70 de ani de cand domneste, nedetronata de nimeni, in bucatariile noastre, Sanda Marin a ajuns sa insemne pentru romani gustul mancarii de acasa. Acesta e ingredientul secret din cele peste 1500 de retete adunate in prezenta editie integrala.
Peste 1500 de retete: mai multe decat in oricare dintre editiile publicate din anii 1930 pana astazi, intr-un volum "restaurat", astfel ca pretiosul, vechiul continut sa capete o forma editoriala moderna.
Cea mai cunoscuta, cea mai longeviva, insasi cartea de bucate a romanilor -- intr-o formula capabila nu numai sa va hraneasca nostalgiile, ci si sa va fie utila in urmatorii 50 de ani.
Un amanunt, in editia de fata veti gasi informatii inedite despre cea care si-a publicat Cartea de bucate sub pseudonimul Sanda Marin.
"790 Budinca de clatite cu legume
O mana fasole verde, o mana mazare boabe, cateva buchete conopida, 1 dovlecel mic, 2 cartofi, 1 morcov, 1 lingura faina,1 lingura unt, 1 ceasca lapte, 2 oua, 2 linguri branza rasa (de ex. parmezan), 2 linguri smantana, sare.
Pentru clatite: 2 oua, 1 ceasca faina, 1 ceasca lapte, 1 lingura unt, sare
Se fac din 2 oua 14-15 clatite fara zahar (R 939). Dinainte se fierb separat legumele, adica fasolea verde, mazarea boabe, cateva buchete de conopida, un dovlecel, 2 cartofi, un morcov, acestea din urma curatate si taiate bucati potrivite. Intre timp, pregatim sosul: se pune la prajit o lingura de faina cu o lingura de unt si inainte de a se rumeni se stinge cu lapte, potrivind sosul sa aiba consistenta smantanii. Se pune sare. Dupa ce s-a mai racorit se adauga ouale, branza rasa si smantana. Se unge bine cu unt o cratita de marimea clatitelor. Se asaza 2 clatite pe fund si 3-4 pe margini, astfel ca, o data cratita umpluta, sa le putem toarce deasupra si sa fie toata budinca imbracata in clatite. Se pun un strat de legume amestecate, 2 linguri de sos, o clatita si asa mai departe, pana se umple cratita. Se intorc deasupra clatitele de pe margini, se stropeste cu unt budinca si se da la cuptor sa se rumeneasca. Cand este gata se rastoarna. "
Detaliile produsului
- Categoria: Bucatarie
- Autor: Sanda Marin
- Editura: HUMANITAS
- Nr. pagini: 484 Afiseaza mai mult
De acelasi autor
De pe acelasi raft
Rating general al produsului
Parerea ta e inspiratie pentru comunitatea Libris!
Review-uri






