headerdesktop promolunii6iun24

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

headermobile promolunii6iun24

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

uvpmobilenoutatitarg29mai24
  • Carti

George Calinescu

George Calinescu (1899 -1965) a fost critic, istoric literar, scriitor, publicist, academician roman, personalitate enciclopedica a culturii si literaturii romane. Este considerat drept unul dintre cei mai importanti critici literari romani din toate timpurile, alaturi de Titu Maiorescu sau Eugen Lovinescu. Si-a semnat intotdeauna articolele ca G. Calinescu, dupa o moda destul de raspandita in perioada interbelica. Si-a luat licenta in Litere in 1923, iar teza sa de licenta a purtat titlul: "Umanismul lui Carducci". Devine profesor de limba italiana la diverse licee bucurestene si timisorene, apoi pleaca la Roma pentru doi ani, cu o bursa pentru Scoala romana din Roma. Sub indrumarea profesorului Ramiro Ortiz a inceput sa traduca din limba italiana. In timpul studentiei a tradus romanul lui Giovanni Papini, "Un om sfarsit" si o nuvela din romanul lui Giovanni Boccacio, "Decameronul" (1921). Devine in 1936 doctor in litere la Universitatea din Iasi cu o teza despre Avatarii faraonului Tla. A fost profesor universitar la Facultatea de Litere din Iasi si la Facultatea de Litere si Filozofie din Bucuresti. George Calinescu este autorul unor studii fundamentale despre scriitori romani (Viata lui Mihai Eminescu, Opera lui Mihai Eminescu, Viata lui Ion Creanga s.a.). Publica, dupa 1945, studii si eseuri privind literatura universala (Impresii asupra literaturii spaniole, Scriitori straini). In anul 1953 ii apare romanul "Bietul Ioanide", iar incepand cu 1956 revine in publicistica printr-o rubrica permanenta (Cronica optimistului) tinuta in saptamanalul cultural Contemporanul. Moare la varsta de 65 de ani, in urma unei boli hepatice.
Citeste mai mult
Prin materialele de calitate publicate, prin standardele impuse si respectate, dar mai ales prin seriozitate si profesionalism, editura Ars Libri si-a castigat un renume binemeritat pe piata editoriala din Romania. Infiintata in 2007, editura propune publicului o gama diversa de carti, pornind de la cele pentru copii si pana la cele dedicate mediului universitar. Astfel, de un interes deosebit se bucura manualele, culegerile auxiliare, dictionarele si caietele speciale pentru clasele pregatitoare, redactate in conformitate cu platforma scolara actuala si cu normele impuse de ministerul de resort. La acestea se adauga testele de evaluare, caietele de lucru in limbi straine, fise interdisciplinare, planse educationale, reviste insotite de CD-uri muzicale, carti de colorat si multe alte lucrari practice si educative. Toate aceste materiale sunt concepute de cadre didactice cu experienta pentru a fi atragatoare si interesante si pentru a contribui la dobandirea informatiilor de baza sau la aprofundarea acestora, in functie de varsta copiilor, de necesitati si materia studiata. Prin continutul lor, o buna parte din publicatii ofera un sprijin major nu doar copiilor si educatorilor, ci si parintilor. O alta latura bine dezoltata a editurii o constituie propria tipografie, ceea ce sporeste increderea celor care aleg titlurile oferite de Ars Libri.
Citeste mai mult

Carti

1 - 6 din 6 de titluri

Libris, libraria dedicata pasiunii tale pentru lectura. We know books

Sunt peste 40.000 de carti, adica peste 40.000 de posibilitati de a te imbogati, peste 40.000 de sanse de a calatori si tot atatea solutii de a castiga timpul, de a-l opri si de a-l face folositor. Sunt peste 10000 de carti de beletristica, adica tot atatea povesti care sa tina de cald si care sa deschida mintea si visele, fie ca sunt citite de pe foaie, fie ca sunt format eBook sau sunt audiobook-uri. Nu degeaba Borges isi inchipuia paradisul ca o biblioteca. Acestor carti de fictiune se adauga literaturizate 1000 de biografii, jurnale, memorii, intalniri curajoase cu sine. Apoi tot in jocul imaginatiei vin in ordine cartile propriu-zise de voiaj, cu tot cu harti si ghiduri. Urmeaza cartile de si despre arta si artisti de tot felul, apoi cele motivationale, de dezvoltare personala, de spiritualitate si esoterism, adica, pana la urma, tot de arta, dar de arta de a trai. Peste acest etaj avem cartile din domeniile socio-umane, discipline pentru viata de zi cu zi, coboratoare din prima stiinta: filosofia. Apoi vin cartile despre religii, iar la final volumele de stricta specialitate: de afaceri si economie, management, limbi straine.

Te-ar mai putea interesa

Acum se comanda

Noi suntem despre carti, si la fel este si

Newsletter-ul nostru.

Aboneaza-te la vestile literare si primesti un cupon de -10% pentru viitoarea ta comanda!

*Reducerea aplicata prin cupon nu se cumuleaza, ci se aplica reducerea cea mai mare.

Ma abonez image one
Ma abonez image one