Countdown header img desk

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

Countdown header img  mob

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

Promotii popup img

Aplica LIB20FLORIDEMAI

pentru-20% la ORICE*!

Carti / Jocuri/ English BOOKS/ Accesorii

Comanda acum!
uvpmobileredmari29apr24
  • Carti

John Fowles

John Fowles s-a nascut in 1926, la Leigh-on-Sea, o mica localitate din comitatul Essex. Dupa ce a urmat cursurile Universitatii din Edinburgh, in 1950 a obtinut o diploma in literaturile franceza si germana la Oxford, unde i-a descoperit pe existentialistii francezi si pe promotorii Noului Roman. A predat literatura franceza la New College, Oxford, a fost profesor de limba si literatura engleza la Universitatea din Poitiers, apoi la Colegiul Anargyrtos de pe insula greceasca Spetses (experienta evocata in Magicianul), pentru ca intre 1954 si 1963 sa predea engleza la Colegiul St. Godric din Londra. A dobandit recunoas-terea internationala odata cu aparitia primului sau roman, Colectionarul (1963), care a avut un mare succes la public si s-a bucurat de elogiile Fowles flind considerat un scriitor cu o forta imaginativa si inovatoare exceptionala, reputatie pe care au confirmat-o urmatoarele sale romane: Magicianul (1965; editie revizuita in 1977), lubita locotenentului francez (1969), Daniel Martin (1977), Mantisa (1982), Omida (1985). Patru dintre cartile sale (Magicianul, Colectionarul, Iubita locotenentului francez si Turnut de abanos) s-au bucurat de ecranizari celebre, cu o distributie remarcabila, distinse cu cele mai prestigioase premii din domeniul cinematografiei. Scriitor prolific, Fowles a publicat si eseuri (The Aristos, 1964; Wormholes, 1998), nuvele (Turnul de abanos, 1974), poezii, traduceri, prefete, cronici literare si comentarii la albume de arta fotografica.
Citeste mai mult
Bazele editurii Niculescu au fost puse in urma cu doua decenii si jumatate, mai exact in anul 1993, cand initiatorii acestui proiect de anvergura si-au propus sa aduca in fata cititorilor lucrarile unor reputati profesori universitari, cercetatori si scriitori romani. Lor li s-au adaugat numeroase titluri ale unor autori straini, pe care editura romaneasca ii promoveaza. Ce anume diferentiaza aceasta institutie de restul editurilor de pe piata? Linia editoriala orientata catre dictionare, ghiduri de conversatie si cursuri pentru invatarea limbilor straine, atat pentru incepatori, cat si pentru avansati, harti si ghiduri utile pentru cei care calatoresc. Adaugam aici si volumele de beletristica, literatura universala contemporana, stiinte umaniste, biografii si memorii. Nu in ultimul rand, editura aloca o importanta deosebita manualelor scolare, atlaselor si cartilor educationale pentru copii, ajutandu-i pe cei mici sa se familiarizeze cu primele notiuni de limba straina (engleza, germana, franceza). Aceste carti sunt insotite de imagini, au un format atractiv si sunt incadrate in diferite categorii de varsta. In ultimii ani, editura Niculescu a facut un pas esential catre cititori, lansand pe piata cartile in format digital (eBooks), aflate la tot mai mare cautare in aceasta era atat de tehnologizata. Pe site-ul Libris.ro va asteapta in prezent peste 400 de titluri de carte, aparute la editura Niculescu.
Citeste mai mult

Carti

1 - 6 din 6 de titluri

Libris, libraria dedicata pasiunii tale pentru lectura. We know books

Sunt peste 40.000 de carti, adica peste 40.000 de posibilitati de a te imbogati, peste 40.000 de sanse de a calatori si tot atatea solutii de a castiga timpul, de a-l opri si de a-l face folositor. Sunt peste 10000 de carti de beletristica, adica tot atatea povesti care sa tina de cald si care sa deschida mintea si visele, fie ca sunt citite de pe foaie, fie ca sunt format eBook sau sunt audiobook-uri. Nu degeaba Borges isi inchipuia paradisul ca o biblioteca. Acestor carti de fictiune se adauga literaturizate 1000 de biografii, jurnale, memorii, intalniri curajoase cu sine. Apoi tot in jocul imaginatiei vin in ordine cartile propriu-zise de voiaj, cu tot cu harti si ghiduri. Urmeaza cartile de si despre arta si artisti de tot felul, apoi cele motivationale, de dezvoltare personala, de spiritualitate si esoterism, adica, pana la urma, tot de arta, dar de arta de a trai. Peste acest etaj avem cartile din domeniile socio-umane, discipline pentru viata de zi cu zi, coboratoare din prima stiinta: filosofia. Apoi vin cartile despre religii, iar la final volumele de stricta specialitate: de afaceri si economie, management, limbi straine.

Te-ar mai putea interesa

Acum se comanda

Noi suntem despre carti, si la fel este si

Newsletter-ul nostru.

Aboneaza-te la vestile literare si primesti un cupon de -10% pentru viitoarea ta comanda!

*Reducerea aplicata prin cupon nu se cumuleaza, ci se aplica reducerea cea mai mare.

Ma abonez image one
Ma abonez image one