headerdesktop raowktrgr10mai24

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

headermobile raowktrgr10mai24

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

Promotii popup img

RAO cu -50% -30%

si TRANSPORT GRATUIT

peste 70 lei, oriunde in Romania!

Rasfoieste si comanda.
uvpmobileredmari29apr24
  • Carti

Saul Bellow

Saul Bellow s-a nascut in 1915 la Montreal, intr-o familie de emigranti evrei rusi. A urmat cursurile Universitatii din Chicago, ale Universitatii Northwestern si ale Universitatii din Wisconsin, luandu-si licente in sociologie si antropologie. A fost membru al National Institute of Arts and Letters. In 1975 a castigat Premiul Pulitzer pentru Darul lui Humboldt, iar in 1976 a primit Premiul Nobel pentru literatura. In 1984 e numit de presedintele francez Francois Mitterand Comandor al Legiunii de Onoare. Data find contributia sa extraordinara la dezvoltarea literelor americane, in anul 1988 i-a fost conferit cel mai inalt titlu pe care guvernul american il acorda artistilor: National Medal of Arts. Saul Bellow a debutat in 1941 cu o nuvela aparuta in paginile revistei Partisan Review. I-au urmat romanele Hoinarul (1944), Victima (1947), Aventurile lui Augie March (1953 ), Traieste-ti clipa (1956), Henderson, regele ploii (1959), Herzog (1964), Planeta domnului Sammler (1970), Darul lui Humboldt (1975), Iarna decanului (1982), Ravelstein (2000). Prozatorul a incetat din viata pe 5 aprilie 2005, in Brookline, Massachusetts. Pentru romanul Planeta domnului Sammler (1970) , Bellow a cestigat prestigiosul National Book Award (pentru a treia oara, dupa Aventurile lui Augie March si Herzog). Personajul central al cartii, Artur Sammler, trecut de saptezeci de ani, supravietuitor al Holocaustului, obosit de existenta, dar studiind curios si intens lumea cu "ochiu-i stufos", mediteaza incisiv asupra civilizatiei, conditiei umane si culturii de masa a timpului sau. Intelectual polonezo-oxfordian, subtilul Sammler resimte ironic inutilitatea si fragilitatea, prins cum e intre oameni innebuniti de promisiunile viitorului. Ochiul sau de ciclop observa in profunzime degradarea conditiei umane, dar si suferinta ce se perpetueaza dincolo de luxul si confortul prosperitetii. Planeta domnului Sammler este un roman de un intelectualism feroce, lipsit de orice sentimentalisme, o chintesenta a prozei lui Bellow: lumea vazuta de o constiinta lucida si rafinata, lipsita de menajamente, dar nu si de compasiune.
Citeste mai mult
Daca va aflati in cautarea unor informatii care sa va ajute in dezvoltarea personala sau in cresterea copilului, daca doriti sa descoperiti diete sau metode de ingrijire a sanatatii sau daca sunteti pasionati de psihologie si terapii alternative, atunci editura Philobia poate fi alegerea potrivita! Materialele publicate de aceasta editura raspund la multe din intrebarile cititorilor si se bucura de un mare interes in randul publicului. Ne referim aici la ghidurile ce vin in sprijinul bolnavilor, la cartile de spiritualitate si istorii stravechi, la evenimente paranormale, calatorii initiatice, marturisiri si dialoguri amuzante despre educatie si evolutie umana, dar si interviuri cu amanunte putin cunoscute publicului larg. Cei familiarizati cu cartile de la aceasta editura stiu ca acestea sunt grupate in colectii insemnate: "Anchete' (scrise de jurnalisti straini, care aduc informatii concrete si verificate), 'Experiment', 'Sanatate', 'Familia', 'Portrete' etc. Philobia promoveaza titlurile noi prin lansari de carte, comunicate de presa, aparitii in peisajul mass-media si la targurile de profil, ofera premii in carti la diferite evenimente si saluta aparitia recenziilor la volumele lansate. Desi publica si promoveaza volume ale multor autori straini, conducerea editurii isi exprima dorinta de a publica titluri ale jurnalistilor romani, pe teme de actualitate din societatea romaneasca.
Citeste mai mult

Carti

1 - 6 din 6 de titluri

Libris, libraria dedicata pasiunii tale pentru lectura. We know books

Sunt peste 40.000 de carti, adica peste 40.000 de posibilitati de a te imbogati, peste 40.000 de sanse de a calatori si tot atatea solutii de a castiga timpul, de a-l opri si de a-l face folositor. Sunt peste 10000 de carti de beletristica, adica tot atatea povesti care sa tina de cald si care sa deschida mintea si visele, fie ca sunt citite de pe foaie, fie ca sunt format eBook sau sunt audiobook-uri. Nu degeaba Borges isi inchipuia paradisul ca o biblioteca. Acestor carti de fictiune se adauga literaturizate 1000 de biografii, jurnale, memorii, intalniri curajoase cu sine. Apoi tot in jocul imaginatiei vin in ordine cartile propriu-zise de voiaj, cu tot cu harti si ghiduri. Urmeaza cartile de si despre arta si artisti de tot felul, apoi cele motivationale, de dezvoltare personala, de spiritualitate si esoterism, adica, pana la urma, tot de arta, dar de arta de a trai. Peste acest etaj avem cartile din domeniile socio-umane, discipline pentru viata de zi cu zi, coboratoare din prima stiinta: filosofia. Apoi vin cartile despre religii, iar la final volumele de stricta specialitate: de afaceri si economie, management, limbi straine.

Te-ar mai putea interesa

Acum se comanda

Noi suntem despre carti, si la fel este si

Newsletter-ul nostru.

Aboneaza-te la vestile literare si primesti un cupon de -10% pentru viitoarea ta comanda!

*Reducerea aplicata prin cupon nu se cumuleaza, ci se aplica reducerea cea mai mare.

Ma abonez image one
Ma abonez image one