headerdesktop cupontimer26noi25

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

headermobile cupontimer26noi25

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

Promotii popup img

CUPON activ: LIB20RANDURI

Aplica-l in comanda »

Cea mai delicioasa otrava. Povestea toxinelor naturii, de la condimente la vicii

De (autor): Noah Whiteman

0
(0 review-uri)
Cea mai delicioasa otrava. Povestea toxinelor naturii, de la condimente la vicii - Noah Whiteman
Rasfoieste

Cea mai delicioasa otrava. Povestea toxinelor naturii, de la condimente la vicii

De (autor): Noah Whiteman

0
(0 review-uri)
Un secret letal se ascunde in rafturile de condimente, in dulapurile de medicamente si in gradini. In interiorul unui bob de cafea, al unui fulg de ardei iute, al unei capsule de mac, al unui spor de mucegai, al unei frunze de degetarita, al unei ciuperci magice, al unui mugure de marijuana sau al unei seminte de mar gasim o multime de substante chimice ciudate. Le folosim ca sa ne incepem ziua (cofeina), sa ne stimulam limbile (capsaicina), sa ne recuperam in urma operatiilor (opioidele), sa ne vindecam infectiile (penicilina), sa ne oblojim inimile (digoxina), sa ne influentam mintile (psilocibina), sa ne calmam nervii (CBD) si chiar sa ne ucidem dusmanii (cianura). Dar de ce produc plantele si fungii astfel de substante? Si cum am ajuns noi sa le folosim si sa abuzam de unele dintre ele?
 
Pornind de la descoperiri de ultima ora din domeniile evolutiei, chimiei si neurostiintelor, Cea mai delicioasa otrava dezvaluie:
• Originile toxinelor produse de plante, ciuperci, microbi si chiar unele animale
• Mecanismele dezvoltate de animale pentru a le depasi
• Cum si-a facut loc cursa de inarmare coevolutionara in experienta umana
 
Acest razboi chimic permanent nu doar ca a declansat diversificarea vietii pe Pamant, ci este strans legat si de propriile succese si esecuri. Nu va veti mai uita niciodata la fel la o planta, o ciuperca, un fruct, o leguma sau chiar la ultimii 500 de ani de istorie umana.
 
Mi-ar fi placut sa calatoresc prin lume cu Noah Whiteman si sa ma bucur de cunostintele sale profunde si eclectice cu privire la miile de compusi pe care si i-au format plantele pentru a se apara impotriva pradatorilor. Din fericire, a scris Cea mai delicioasa otrava. Acest ghid exuberant, pertinent si uluitor va schimba ceea ce credeati despre plante si va transforma modul in care oamenii le folosesc si fac abuz de toxinele lor pentru a-si aroma mancarurile, pentru a-si trata bolile, pentru a-si schimba starea de spirit si multe altele. - Daniel E. Lieberman, autorul cartii Istoria corpului uman
 
De milenii intregi, oamenii profita de varietatea uriasa de toxine vindecatoare, imbatatoare, delicioase sau stimulatoare produse de razboiul biologic de care e plina lumea naturala. Whiteman ofera o prezentare generala grozava a diversitatii si a ubicuitatii acestor substante, oferindu-ne o perspectiva inspirationala si interesanta asupra bogatiei naturii si a modurilor inteligente in care oamenii - si multe alte specii - au invatat s-o exploateze. - Edward Slingerland, autorul cartii Drunk
 
In aceasta carte fascinanta si bine documentata, Noah Whiteman dezvaluie cu multa pricepere evolutia toxinelor care au patruns in viata noastra de zi cu zi. - Jennifer Doudna, laureata a Premiului Nobel pentru Chimie
 
Prin povesti captivante, Noah Whiteman da viata istoriei toxinelor naturii, explorand placerile, bucuriile si agoniile care au modelat evolutia umana, intretaiata cu evolutia acestor organisme vitale, dar adeseori trecute cu vederea. - Beth Shapiro, autoarea cartii How to Clone a Mammoth

Traducere din limba engleza de Raluca Chifu.
Citește mai mult

68.71Lei

68.71Lei

Primești 68 puncte

Important icon msg

Primești puncte de fidelitate după fiecare comandă! 100 puncte de fidelitate reprezintă 1 leu. Folosește-le la viitoarele achiziții!

In stoc

Livrare

Estimare livrare vineri, 28 noiembrie

Important icon msg

Acest termen de livrare este estimativ. În cazul perioadelor aglomerate pot apărea întârzieri.

Livrarea produselor din stoc se realizează în decursul a 24-48 de ore (zile lucrătoare) de la plasarea comenzii.

Livrarea cărților în engleză aflate în stocul furnizorilor noștri se realizează în intervalul de 2-4 săptămâni, afișat în pagina de produs. Toate comenzile care conțin un titlu din această categorie vor fi livrate la termenul cel mai îndelungat. În cazul în care dorești împărțirea comenzii, te rugăm să ne contactezi pentru a-ți comunica toate condițiile. Poți găsi aceste informații și în secțiunea Termeni și Condiții.

Descrierea produsului

Un secret letal se ascunde in rafturile de condimente, in dulapurile de medicamente si in gradini. In interiorul unui bob de cafea, al unui fulg de ardei iute, al unei capsule de mac, al unui spor de mucegai, al unei frunze de degetarita, al unei ciuperci magice, al unui mugure de marijuana sau al unei seminte de mar gasim o multime de substante chimice ciudate. Le folosim ca sa ne incepem ziua (cofeina), sa ne stimulam limbile (capsaicina), sa ne recuperam in urma operatiilor (opioidele), sa ne vindecam infectiile (penicilina), sa ne oblojim inimile (digoxina), sa ne influentam mintile (psilocibina), sa ne calmam nervii (CBD) si chiar sa ne ucidem dusmanii (cianura). Dar de ce produc plantele si fungii astfel de substante? Si cum am ajuns noi sa le folosim si sa abuzam de unele dintre ele?
 
Pornind de la descoperiri de ultima ora din domeniile evolutiei, chimiei si neurostiintelor, Cea mai delicioasa otrava dezvaluie:
• Originile toxinelor produse de plante, ciuperci, microbi si chiar unele animale
• Mecanismele dezvoltate de animale pentru a le depasi
• Cum si-a facut loc cursa de inarmare coevolutionara in experienta umana
 
Acest razboi chimic permanent nu doar ca a declansat diversificarea vietii pe Pamant, ci este strans legat si de propriile succese si esecuri. Nu va veti mai uita niciodata la fel la o planta, o ciuperca, un fruct, o leguma sau chiar la ultimii 500 de ani de istorie umana.
 
Mi-ar fi placut sa calatoresc prin lume cu Noah Whiteman si sa ma bucur de cunostintele sale profunde si eclectice cu privire la miile de compusi pe care si i-au format plantele pentru a se apara impotriva pradatorilor. Din fericire, a scris Cea mai delicioasa otrava. Acest ghid exuberant, pertinent si uluitor va schimba ceea ce credeati despre plante si va transforma modul in care oamenii le folosesc si fac abuz de toxinele lor pentru a-si aroma mancarurile, pentru a-si trata bolile, pentru a-si schimba starea de spirit si multe altele. - Daniel E. Lieberman, autorul cartii Istoria corpului uman
 
De milenii intregi, oamenii profita de varietatea uriasa de toxine vindecatoare, imbatatoare, delicioase sau stimulatoare produse de razboiul biologic de care e plina lumea naturala. Whiteman ofera o prezentare generala grozava a diversitatii si a ubicuitatii acestor substante, oferindu-ne o perspectiva inspirationala si interesanta asupra bogatiei naturii si a modurilor inteligente in care oamenii - si multe alte specii - au invatat s-o exploateze. - Edward Slingerland, autorul cartii Drunk
 
In aceasta carte fascinanta si bine documentata, Noah Whiteman dezvaluie cu multa pricepere evolutia toxinelor care au patruns in viata noastra de zi cu zi. - Jennifer Doudna, laureata a Premiului Nobel pentru Chimie
 
Prin povesti captivante, Noah Whiteman da viata istoriei toxinelor naturii, explorand placerile, bucuriile si agoniile care au modelat evolutia umana, intretaiata cu evolutia acestor organisme vitale, dar adeseori trecute cu vederea. - Beth Shapiro, autoarea cartii How to Clone a Mammoth

Traducere din limba engleza de Raluca Chifu.
Citește mai mult

Detaliile produsului

S-ar putea să-ți placă și

De același autor

Părerea ta e inspirație pentru comunitatea Libris!

Istoricul tău de navigare

Noi suntem despre cărți, și la fel este și

Newsletter-ul nostru.

Abonează-te la veștile literare și primești un cupon de -10% pentru viitoarea ta comandă!

*Reducerea aplicată prin cupon nu se cumulează, ci se aplică reducerea cea mai mare.

Mă abonez image one
Mă abonez image one
Accessibility Logo