headerdesktop pastitarg15apr24

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

headermobile pastitarg15apr24

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

Promotii popup img

Targul Cadourilor de Pasti

-86%, -30%, -50%, -79%

TRANSPORT GRATUIT la peste 75 lei

Comanda acum!

Cine a zis sa fii normal?

De (autor): Dale Archer

0
(0 review-uri)
Cine a zis sa fii normal? - Dale Archer
Rasfoieste

Cine a zis sa fii normal?

De (autor): Dale Archer

0
(0 review-uri)
Cine a zis sa fii normal? Afla cum ceea ce te face diferit te poate face exceptional (Better Than Normal: How What Makes You Different Can Make You Exceptional), de Dr. Dale Archer, este o carte presarata cu povestiri ilustrative, analize evolutioniste si instrumente practice menite sa ii ajute pe cititori sa-si fructifice calitatile deosebite.
 
Aceasta carte propusa de ACT si Politon ofera un mod nou, eliberator, de a va privi pe voi insiva si pe cei din jurul vostru.
 
Ce anume inseamna „sa fii normal”? Care sunt lucrurile care ii fac pe oameni sa spuna despre cineva ca este „normal”? Face lucrurile ca toata lumea? Toti oamenii sunt invatati de mici ca detin anumite abilitati, ca sunt inzestrati cu talente care ii fac speciali. Daca a fi normal inseamna a fi exact ca toata lumea, atunci care mai este farmecul?, se intreaba Dale Archer.
 
Exista o serie de trasaturi de personalitate care pot face parte dintr-un caracter normal, dar atunci cand sunt prezentate sub forma extrema pot sa fie anormale, sa le cauzeze probleme oamenilor si chiar sa atraga dupa sine un diagnostic psihiatric.
 
Autorul discuta despre primele opt cel mai des intalnite si mai importante dintre aceste trasaturi. Archer spera ca in momentul in care veti termina de citit aceasta carte, veti putea sa va dati seama ca fiecare poseda toate aceste trasaturi, intr-o anumita masura. Veti putea sa analizati unde se incadreaza fiecare dintre trasaturile voastre pe un continuum de la unu la zece.
 
Cele opt trasaturi despre care Dale Archer vorbeste, sunt:
- Aventuros (ADHD);
- Perfectionist (OCD);
- Timid (Tulburare de anxietate sociala);
- Hiperalert (Tulburare de anxietate generalizata);
- Dramatic (Histrionism);
- Egocentric (Narcisism);
- Hiperenergic (Tulburare bipolara);
- Magic (Schizofrenie).

AVENTUROS
Multor oameni faimosi li s-a asociat trasatura aventuroasa (ADHD). Oameni pasionati, curiosi si energici, precum Michael Phelps, Justin Timberlake sau Michael Jordan, pot fi vazuti clasandu-se sus pe continuumul ADHD.
 
De obicei, ADHD-ul este considerat ca fiind o tulburare a copilariei, mai mult sau mai putin limitata la cei care nu au inca varsta legala pentru a consuma alcool. In aceasta carte de dezvoltare personala, Archer da exemplul lui Seth, ale carui note din scoala primara au avut de suferit. „In acei ani ai copilariei, imi doream sa fiu afara. Imi doream pur si simplu sa fac orice altceva decat sa stau inauntru toata ziua.” Poate fi frustrant cand personalitatea copilului ii provoaca greutati in a obtine note bune la scoala. Autorul spune ca atunci cand „Manualul de diagnostic si statistica a tulburarilor mintale” a definit pentru prima data criteriile de diagnostic pentru ADHD, a fost o mana cereasca. Crearea unei definitii pentru ADHD, le-a permis parintilor lui Seth sa inteleaga ca, de fapt, copilul lor nu era pur si simplu lipsit de inteligenta sau nu avea doar o gandire dezordonata. El suferea de un dezechilibru chimic la nivelul creierului, care ii ingreuna capacitatea de a functiona in societate, sau cel putin in anumite parti ale societatii actuale, in special in scoli.
 
Dale Archer nu respinge diagnosticele si tratamentul medical pentru deficitul de atentie sau tulburarea de hiperactivitate. Cu toate acestea, spune el, in ultimii zece ani, diagnosticele de ADHD au crescut pana la un nivel absurd. In 2008, cinci milioane de copii au fost diagnosticati ca suferind de ADHD, iar medicamentele pentru ADHD pot avea efecte negative.
 
PERFECTIONIST
A fi perfectionist inseamna a fi extrem de ordonat, hiperorganizat, imaculat, atent la detalii si capabil in a gestiona sarcini foarte complexe, fragmentandu-le in partile lor componente. Ca perfectionist, un om intrece asteptarile celorlalti, stabilindu-si standarde foarte inalte.
 
Ca tulburare mintala, OCD-ul este de multe ori gresit inteles si gresit reprezentat in mass-media. Stigmatul asociat tulburarii obsesiv-compulsive este inca puternic. In reprezentarile media, oamenii cu OCD par nebuni, bizari, ciudati.
 
Perfectionistii pot fi extraordinari ingineri, manageri, planificatori si organizatori de toate felurile. Iata exemplul designerului de moda Vera Wang, care spune: „Sunt obsedata de detalii si de modul cum se aplica acestea persoanei care poarta hainele. Vizualizez femeile. Asa procedez cu toate produsele mele. O femeie poate fi o atleta; poate fi o persoana clasica, traditionalista; poate fi o vampa. Oricare dintre aceste trasaturi sau toate la un loc pot apartine unei femei.”
 
TIMID
Daca timiditatea este trasatura voastra dominanta, atunci in capitolul dedicat tulburarii de anxietate sociala, veti avea ocazia sa vedeti ca o viata linistita nu este una rea. Autorul spera ca, veti reusi sa accesati resursa puternica a fortei voastre interioare.
 
Tulburarea de anxietate sociala, numita uneori sociofobie, se defineste in esenta prin teama de oameni sau de situatii sociale. Multi oameni celebri au fost cunoscuti ca fiind extrem de timizi. Agatha Christie si Harper Lee sunt doar doua exemple. Se spune ca actrita Kim Basinger a luat lectii de balet in copilarie pentru a invata sa faca fata timiditatii ei paralizante. Bill Gates sau Mark Zuckerberg sunt alte exemple care dovedesc faptul ca oamenii isi pot transforma personalitatea intr-o oportunitate pentru succes.
 
Punctele forte dominante ale timiditatii sunt: abilitati de bun ascultator; sensibilitate; capacitatea de a lua decizii intr-un mod atent si chibzuit; independenta; solitudine productiva; atentie.
 
HIPERALERT
„Anxietate” este un cuvant atat de comun, incat multi oameni nici macar nu realizeaza ca aceasta poate fi de fapt clasificata ca afectiune mintala. Persoanele care au tulburare de anxietate generalizata sufera de anxietate si ingrijorare excesive si necontrolate. Aceasta anxietate ii face sa se simta irascibili si tensionati, ei nu pot dormi, obosesc usor si sunt agitati.
 
Anxietatea exista de mii de ani. De-a lungul timpului, inca din vremurile de demult, anxietatea i-a ajutat pe oameni sa evite situatii in care marja de eroare intre viata si moarte era mica. I-a avertizat pe oameni atunci cand vietile lor erau in pericol. Astazi, oamenii reactioneaza in acelasi mod la amenintarile moderne: sefi exigenti, copii capriciosi, vieti suprasolicitante sau incertitudinea economica.
 
A fi hiperalert ofera urmatoarele puncte forte: vigilenta; pregatire; intuitie; observatie.
 
DRAMATIC
Multi artisti sunt dramatici (histrionici): Elton John, Tom Cruise, Lady Gaga sau Beyonce sunt doar cativa dintre ei. „Personalitatea dramatica” este sinonima cu artistii. Cuvantul „histrionic” inseamna „actoricesc sau teatral” si deriva din „histrio”, care este termenul grecesc pentru „actor”.
 
Nu toti cei care se situeaza pe continuumul histrionic sunt artisti profesionisti. Pe masura ce o persoana inainteaza pe continuumul histrionic, incepe sa arate mai multa constientizare emotionala. Starea emotionala devine o parte din ce in ce mai importanta a procesului decizional. Desi societatea actuala doreste si vrea sa observe personalitati histrionice la televizor, oamenii nu se simt intotdeauna la fel de confortabil cu acel nivel emotional in vietile lor private.
 
In editia IV a „Manualului de diagnostic si statistica a tulburarilor mintale” ca un tipar generalizat al unor manifestari emotionale excesive, menite sa atraga atentia.
 
Daca tindeti spre dramatism, punctele voastre forte dominante pot fi: sarm personal si charisma; atentie adecvata acordata aparitiei si tinutei voastre; abilitatea de a distra; tendinta catre expansivitate emotionala si afectiune fizica.
 
EGOCENTRIC
De regula, oamenii narcisisti sunt orientati asupra scopului si sunt ambitiosi. Ei sunt lideri charismatici si inspira in altii maretia. Sunt politicieni si staruri de cinema, scriitori si directori generali.
 
Pentru oamenii egocentrici, provocarea este sa gaseasca o modalitate de a-si echilibra egocentrismul si tendinta introvertita prin empatie si grija fata de ceilalti. Totusi, deoarece persoanele egocentrice au un simt al sinelui foarte puternic, rareori se lasa prinsi intr-o criza de identitate sau sufera indoieli existentiale.
Tulburarea de personalitate narcisista presupune „un simt exacerbat al propriei importante”, preocupare fata de „fanteziile succesului nelimitat”, credinta persoanei respective ca este speciala sau unica, tendinta de a-i exploata pe ceilalti si nevoia de admiratie excesiva.
Trebuie inteles ca narcisistii patologici sunt complet rupti de realitate. Ei vor si se asteapta sa fie recunoscuti pentru maretia lor, chiar inainte de a fi avut vreo realizare.
 
Punctele forte ale unei persoane egocentrice sunt: abilitatea de a-i convinge pe ceilalti; forta interioara; rezilienta; stima de sine; imaginea corporala sanatoasa; leadership strategic; calm sub presiune.
 
HIPERENERGIC
In Manualul de diagnostic si statistica a tulburarilor mintale, hipomania este definita ca o perioada distincta a unei dispozitii anormal de exaltate, expansive sau iritabile, ce dureaza cel putin patru zile. Pentru a fi hipomaniacal, dispozitia si comportamentul unui om in acea perioada de timp trebuie sa fie total diferite de starea sa normala.
 
Cand Virginia Woolf era „maniacala”, potrivit sotului ei, Leonard, „vorbea aproape fara oprire timp de doua sau trei zile, fara a mai acorda nicio atentie nimanui din incapere si la nimic din ceea ce i se spunea. In jur de o zi, ceea ce spunea era coerent; propozitiile insemnau ceva, desi aproape totul era teribil de nebunesc. Apoi, treptat, totul devenea incoerent, un simplu amestec de cuvinte disociate.”
 
Tulburarea bipolara severa este una dintre afectiunile psihiatrice cel mai dificil de tinut sub control. Multi oameni se gandesc la tulburarea bipolara ca la o boala a artistului. Robert Burton spunea: „Toti poetii sunt nebuni.” Starea hiperenergica (nu mania totala) este extrem de productiva printre marii artisti si scriitori ai vremurilor de astazi. John Gartner a alcatuit o lista de personalitati maniacale sau bipolare din istoria SUA: Cristofor Columb (exploratorul care a pornit pe mare si a acostat in America); Alexander Hamilton (cel mai nestatornic si ambitios dintre parintii fondatori ai Americii); Andrew Carnegie (marele industrias si filantrop al Americii, care si-a asumat mereu riscuri); Familiile Selznick si Mayer (cele doua mari familii fondatoare ale Hollywoodului); Craig Venter (biolog si antreprenor, autorul primei secventieri a genomului uman).
 
Punctele forte dominante ale unui hiperenergic: implinire; incredere; rezilienta; pofta de viata; entuziasm; creativitate; ambitie.
 
MAGIC
Autorul acestei carti spune ca, dintre toate cele opt trasaturi, cea „magica” este cel mai dificil de inteles si explicat, dar, de asemenea, una dintre cele mai interesante si mai importante.
 
Un exemplu de gandire magica, prezentat in carte, il are in vedere pe Benjamin Brafman, avocat care l-a reprezentat pe Sean Combs (cunoscut ca P. Diddy) intr-un proces din 2001, in care rapperul american era judecat pentru port ilegal de arma. In timpul procesului, avocatul a purtat o „bendel” (bratara evreiasca despre care se crede ca te scapa de deochi). Brafman a castigat procesul si, din acea zi, desi nu crede in superstitii, nu a mai dat-o jos niciodata.
 
Stigmatul asupra celor care sufera de schizofrenie este inrautatit de perceptia ca aceasta ar fi o boala violenta. Aceasta perceptie ar putea sa fi aparut din filme, seriale sau romane, acolo unde erau create personaje al caror delir paranoic ii face sa actioneze violent.
 
Aspectele pozitive ale trasaturii magice sunt: imaginatia; inteligenta; intuitia; credinta.
 
Daca ai invatat un lucru din aceasta carte, sper sa fie acela ca pentru cei mai multi dintre noi o buna sanatate psihica vine din acceptarea a ceea ce suntem, in fiecare domeniu al vietii noastre. Ar trebui sa stii pana acum ce trasaturi de personalitate sunt dominante in cazul tau si al celor dragi tie. Sper, de asemenea, ca intelegi cum te va ajuta amplificarea acelor trasaturi – si a punctelor forte dominante care le insotesc – sa duci o viata mai fericita si mai implinita. - Dr. Dale Archer
 
In aceasta carte extraordinara, Archer provoaca gandirea convetionala...Examineaza nivelul fundamental al trasaturilor de personalitate aratand cum aceste trasaturi nu sunt doar prezente sau absente, ci se manifesta de-a lungul unui continuum. - Library Journal
 
Cu abordarea sa noua si ideile interesante, Archer aduce in sfera normalului niste trasaturi de personalitate considerate prea des ca fiind patologice. - Publisher's Weekly
Citeste mai mult

-20%

PRP: 39.00 Lei

!

Acesta este Pretul Recomandat de Producator. Pretul de vanzare al produsului este afisat mai jos.

31.20Lei

31.20Lei

39.00 Lei

Primesti 31 puncte

Important icon msg

Primesti puncte de fidelitate dupa fiecare comanda! 100 puncte de fidelitate reprezinta 1 leu. Foloseste-le la viitoarele achizitii!

In stoc

Descrierea produsului

Cine a zis sa fii normal? Afla cum ceea ce te face diferit te poate face exceptional (Better Than Normal: How What Makes You Different Can Make You Exceptional), de Dr. Dale Archer, este o carte presarata cu povestiri ilustrative, analize evolutioniste si instrumente practice menite sa ii ajute pe cititori sa-si fructifice calitatile deosebite.
 
Aceasta carte propusa de ACT si Politon ofera un mod nou, eliberator, de a va privi pe voi insiva si pe cei din jurul vostru.
 
Ce anume inseamna „sa fii normal”? Care sunt lucrurile care ii fac pe oameni sa spuna despre cineva ca este „normal”? Face lucrurile ca toata lumea? Toti oamenii sunt invatati de mici ca detin anumite abilitati, ca sunt inzestrati cu talente care ii fac speciali. Daca a fi normal inseamna a fi exact ca toata lumea, atunci care mai este farmecul?, se intreaba Dale Archer.
 
Exista o serie de trasaturi de personalitate care pot face parte dintr-un caracter normal, dar atunci cand sunt prezentate sub forma extrema pot sa fie anormale, sa le cauzeze probleme oamenilor si chiar sa atraga dupa sine un diagnostic psihiatric.
 
Autorul discuta despre primele opt cel mai des intalnite si mai importante dintre aceste trasaturi. Archer spera ca in momentul in care veti termina de citit aceasta carte, veti putea sa va dati seama ca fiecare poseda toate aceste trasaturi, intr-o anumita masura. Veti putea sa analizati unde se incadreaza fiecare dintre trasaturile voastre pe un continuum de la unu la zece.
 
Cele opt trasaturi despre care Dale Archer vorbeste, sunt:
- Aventuros (ADHD);
- Perfectionist (OCD);
- Timid (Tulburare de anxietate sociala);
- Hiperalert (Tulburare de anxietate generalizata);
- Dramatic (Histrionism);
- Egocentric (Narcisism);
- Hiperenergic (Tulburare bipolara);
- Magic (Schizofrenie).

AVENTUROS
Multor oameni faimosi li s-a asociat trasatura aventuroasa (ADHD). Oameni pasionati, curiosi si energici, precum Michael Phelps, Justin Timberlake sau Michael Jordan, pot fi vazuti clasandu-se sus pe continuumul ADHD.
 
De obicei, ADHD-ul este considerat ca fiind o tulburare a copilariei, mai mult sau mai putin limitata la cei care nu au inca varsta legala pentru a consuma alcool. In aceasta carte de dezvoltare personala, Archer da exemplul lui Seth, ale carui note din scoala primara au avut de suferit. „In acei ani ai copilariei, imi doream sa fiu afara. Imi doream pur si simplu sa fac orice altceva decat sa stau inauntru toata ziua.” Poate fi frustrant cand personalitatea copilului ii provoaca greutati in a obtine note bune la scoala. Autorul spune ca atunci cand „Manualul de diagnostic si statistica a tulburarilor mintale” a definit pentru prima data criteriile de diagnostic pentru ADHD, a fost o mana cereasca. Crearea unei definitii pentru ADHD, le-a permis parintilor lui Seth sa inteleaga ca, de fapt, copilul lor nu era pur si simplu lipsit de inteligenta sau nu avea doar o gandire dezordonata. El suferea de un dezechilibru chimic la nivelul creierului, care ii ingreuna capacitatea de a functiona in societate, sau cel putin in anumite parti ale societatii actuale, in special in scoli.
 
Dale Archer nu respinge diagnosticele si tratamentul medical pentru deficitul de atentie sau tulburarea de hiperactivitate. Cu toate acestea, spune el, in ultimii zece ani, diagnosticele de ADHD au crescut pana la un nivel absurd. In 2008, cinci milioane de copii au fost diagnosticati ca suferind de ADHD, iar medicamentele pentru ADHD pot avea efecte negative.
 
PERFECTIONIST
A fi perfectionist inseamna a fi extrem de ordonat, hiperorganizat, imaculat, atent la detalii si capabil in a gestiona sarcini foarte complexe, fragmentandu-le in partile lor componente. Ca perfectionist, un om intrece asteptarile celorlalti, stabilindu-si standarde foarte inalte.
 
Ca tulburare mintala, OCD-ul este de multe ori gresit inteles si gresit reprezentat in mass-media. Stigmatul asociat tulburarii obsesiv-compulsive este inca puternic. In reprezentarile media, oamenii cu OCD par nebuni, bizari, ciudati.
 
Perfectionistii pot fi extraordinari ingineri, manageri, planificatori si organizatori de toate felurile. Iata exemplul designerului de moda Vera Wang, care spune: „Sunt obsedata de detalii si de modul cum se aplica acestea persoanei care poarta hainele. Vizualizez femeile. Asa procedez cu toate produsele mele. O femeie poate fi o atleta; poate fi o persoana clasica, traditionalista; poate fi o vampa. Oricare dintre aceste trasaturi sau toate la un loc pot apartine unei femei.”
 
TIMID
Daca timiditatea este trasatura voastra dominanta, atunci in capitolul dedicat tulburarii de anxietate sociala, veti avea ocazia sa vedeti ca o viata linistita nu este una rea. Autorul spera ca, veti reusi sa accesati resursa puternica a fortei voastre interioare.
 
Tulburarea de anxietate sociala, numita uneori sociofobie, se defineste in esenta prin teama de oameni sau de situatii sociale. Multi oameni celebri au fost cunoscuti ca fiind extrem de timizi. Agatha Christie si Harper Lee sunt doar doua exemple. Se spune ca actrita Kim Basinger a luat lectii de balet in copilarie pentru a invata sa faca fata timiditatii ei paralizante. Bill Gates sau Mark Zuckerberg sunt alte exemple care dovedesc faptul ca oamenii isi pot transforma personalitatea intr-o oportunitate pentru succes.
 
Punctele forte dominante ale timiditatii sunt: abilitati de bun ascultator; sensibilitate; capacitatea de a lua decizii intr-un mod atent si chibzuit; independenta; solitudine productiva; atentie.
 
HIPERALERT
„Anxietate” este un cuvant atat de comun, incat multi oameni nici macar nu realizeaza ca aceasta poate fi de fapt clasificata ca afectiune mintala. Persoanele care au tulburare de anxietate generalizata sufera de anxietate si ingrijorare excesive si necontrolate. Aceasta anxietate ii face sa se simta irascibili si tensionati, ei nu pot dormi, obosesc usor si sunt agitati.
 
Anxietatea exista de mii de ani. De-a lungul timpului, inca din vremurile de demult, anxietatea i-a ajutat pe oameni sa evite situatii in care marja de eroare intre viata si moarte era mica. I-a avertizat pe oameni atunci cand vietile lor erau in pericol. Astazi, oamenii reactioneaza in acelasi mod la amenintarile moderne: sefi exigenti, copii capriciosi, vieti suprasolicitante sau incertitudinea economica.
 
A fi hiperalert ofera urmatoarele puncte forte: vigilenta; pregatire; intuitie; observatie.
 
DRAMATIC
Multi artisti sunt dramatici (histrionici): Elton John, Tom Cruise, Lady Gaga sau Beyonce sunt doar cativa dintre ei. „Personalitatea dramatica” este sinonima cu artistii. Cuvantul „histrionic” inseamna „actoricesc sau teatral” si deriva din „histrio”, care este termenul grecesc pentru „actor”.
 
Nu toti cei care se situeaza pe continuumul histrionic sunt artisti profesionisti. Pe masura ce o persoana inainteaza pe continuumul histrionic, incepe sa arate mai multa constientizare emotionala. Starea emotionala devine o parte din ce in ce mai importanta a procesului decizional. Desi societatea actuala doreste si vrea sa observe personalitati histrionice la televizor, oamenii nu se simt intotdeauna la fel de confortabil cu acel nivel emotional in vietile lor private.
 
In editia IV a „Manualului de diagnostic si statistica a tulburarilor mintale” ca un tipar generalizat al unor manifestari emotionale excesive, menite sa atraga atentia.
 
Daca tindeti spre dramatism, punctele voastre forte dominante pot fi: sarm personal si charisma; atentie adecvata acordata aparitiei si tinutei voastre; abilitatea de a distra; tendinta catre expansivitate emotionala si afectiune fizica.
 
EGOCENTRIC
De regula, oamenii narcisisti sunt orientati asupra scopului si sunt ambitiosi. Ei sunt lideri charismatici si inspira in altii maretia. Sunt politicieni si staruri de cinema, scriitori si directori generali.
 
Pentru oamenii egocentrici, provocarea este sa gaseasca o modalitate de a-si echilibra egocentrismul si tendinta introvertita prin empatie si grija fata de ceilalti. Totusi, deoarece persoanele egocentrice au un simt al sinelui foarte puternic, rareori se lasa prinsi intr-o criza de identitate sau sufera indoieli existentiale.
Tulburarea de personalitate narcisista presupune „un simt exacerbat al propriei importante”, preocupare fata de „fanteziile succesului nelimitat”, credinta persoanei respective ca este speciala sau unica, tendinta de a-i exploata pe ceilalti si nevoia de admiratie excesiva.
Trebuie inteles ca narcisistii patologici sunt complet rupti de realitate. Ei vor si se asteapta sa fie recunoscuti pentru maretia lor, chiar inainte de a fi avut vreo realizare.
 
Punctele forte ale unei persoane egocentrice sunt: abilitatea de a-i convinge pe ceilalti; forta interioara; rezilienta; stima de sine; imaginea corporala sanatoasa; leadership strategic; calm sub presiune.
 
HIPERENERGIC
In Manualul de diagnostic si statistica a tulburarilor mintale, hipomania este definita ca o perioada distincta a unei dispozitii anormal de exaltate, expansive sau iritabile, ce dureaza cel putin patru zile. Pentru a fi hipomaniacal, dispozitia si comportamentul unui om in acea perioada de timp trebuie sa fie total diferite de starea sa normala.
 
Cand Virginia Woolf era „maniacala”, potrivit sotului ei, Leonard, „vorbea aproape fara oprire timp de doua sau trei zile, fara a mai acorda nicio atentie nimanui din incapere si la nimic din ceea ce i se spunea. In jur de o zi, ceea ce spunea era coerent; propozitiile insemnau ceva, desi aproape totul era teribil de nebunesc. Apoi, treptat, totul devenea incoerent, un simplu amestec de cuvinte disociate.”
 
Tulburarea bipolara severa este una dintre afectiunile psihiatrice cel mai dificil de tinut sub control. Multi oameni se gandesc la tulburarea bipolara ca la o boala a artistului. Robert Burton spunea: „Toti poetii sunt nebuni.” Starea hiperenergica (nu mania totala) este extrem de productiva printre marii artisti si scriitori ai vremurilor de astazi. John Gartner a alcatuit o lista de personalitati maniacale sau bipolare din istoria SUA: Cristofor Columb (exploratorul care a pornit pe mare si a acostat in America); Alexander Hamilton (cel mai nestatornic si ambitios dintre parintii fondatori ai Americii); Andrew Carnegie (marele industrias si filantrop al Americii, care si-a asumat mereu riscuri); Familiile Selznick si Mayer (cele doua mari familii fondatoare ale Hollywoodului); Craig Venter (biolog si antreprenor, autorul primei secventieri a genomului uman).
 
Punctele forte dominante ale unui hiperenergic: implinire; incredere; rezilienta; pofta de viata; entuziasm; creativitate; ambitie.
 
MAGIC
Autorul acestei carti spune ca, dintre toate cele opt trasaturi, cea „magica” este cel mai dificil de inteles si explicat, dar, de asemenea, una dintre cele mai interesante si mai importante.
 
Un exemplu de gandire magica, prezentat in carte, il are in vedere pe Benjamin Brafman, avocat care l-a reprezentat pe Sean Combs (cunoscut ca P. Diddy) intr-un proces din 2001, in care rapperul american era judecat pentru port ilegal de arma. In timpul procesului, avocatul a purtat o „bendel” (bratara evreiasca despre care se crede ca te scapa de deochi). Brafman a castigat procesul si, din acea zi, desi nu crede in superstitii, nu a mai dat-o jos niciodata.
 
Stigmatul asupra celor care sufera de schizofrenie este inrautatit de perceptia ca aceasta ar fi o boala violenta. Aceasta perceptie ar putea sa fi aparut din filme, seriale sau romane, acolo unde erau create personaje al caror delir paranoic ii face sa actioneze violent.
 
Aspectele pozitive ale trasaturii magice sunt: imaginatia; inteligenta; intuitia; credinta.
 
Daca ai invatat un lucru din aceasta carte, sper sa fie acela ca pentru cei mai multi dintre noi o buna sanatate psihica vine din acceptarea a ceea ce suntem, in fiecare domeniu al vietii noastre. Ar trebui sa stii pana acum ce trasaturi de personalitate sunt dominante in cazul tau si al celor dragi tie. Sper, de asemenea, ca intelegi cum te va ajuta amplificarea acelor trasaturi – si a punctelor forte dominante care le insotesc – sa duci o viata mai fericita si mai implinita. - Dr. Dale Archer
 
In aceasta carte extraordinara, Archer provoaca gandirea convetionala...Examineaza nivelul fundamental al trasaturilor de personalitate aratand cum aceste trasaturi nu sunt doar prezente sau absente, ci se manifesta de-a lungul unui continuum. - Library Journal
 
Cu abordarea sa noua si ideile interesante, Archer aduce in sfera normalului niste trasaturi de personalitate considerate prea des ca fiind patologice. - Publisher's Weekly
Citeste mai mult

Detaliile produsului

De pe acelasi raft

De acelasi autor

Parerea ta e inspiratie pentru comunitatea Libris!

Noi suntem despre carti, si la fel este si

Newsletter-ul nostru.

Aboneaza-te la vestile literare si primesti un cupon de -10% pentru viitoarea ta comanda!

*Reducerea aplicata prin cupon nu se cumuleaza, ci se aplica reducerea cea mai mare.

Ma abonez image one
Ma abonez image one