• Legislatie consolidata si index
• Cu noile modificari aduse prin O.U.G. nr. 21/2025
• Normele metodologice (sub articolele/alineatele Codului)
• Principalele dispozitii referitoare la E-Factura si la E-TVA
• Include si Legea Nr. 241/2005 pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale
Editia a 9-a (revizuita) a lucrarii, Codul fiscal cu Norme si Codul de procedura fiscala: aprilie 2025, tiparita pe hartie alba de calitate superioara, include noile modificari aduse prin O.U.G. nr. 21/2025 (M. Of. nr. 300 din 4 aprilie 2025).
Sub articolele/alineatele celor doua Coduri, se regasesc (acolo unde este cazul): decizii ale Curtii Constitutionale; recursuri in interesul legii; hotarari prealabile; Numeroase dispozitii conexe si referinte legislative deosebit de utile. Normele metodologice de aplicare a Codului fiscal au fost introduse, de asemenea, sub articolele/alineatele vizate.
Indexul plasat la finalul fiecarui Cod indica sediul materiei pentru diverse institutii de drept importante in domeniul fiscal, respectiv in domeniul procedurii fiscale, asigurand o cautare rapida a sintagmelor-cheie aferente.
Lucrarea cuprinde si urmatoarele acte normative (integrale sau in extras) de larg interes: Legea nr. 241/2005 pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale; O.U.G. nr. 120/2021 privind administrarea, functionarea si implementarea sistemului national privind factura electronica RO e-Factura si factura electronica in Romania; Legea nr. 296/2023 privind unele masuri fiscal-bugetare pentru asigurarea sustenabilitatii financiare a Romaniei pe termen lung; O.U.G. nr. 70/2024 privind unele masuri de implementare si utilizare a decontului precompletat RO e-TVA si valorificarea datelor si informatiilor prin implementarea unui sistem de guvernanta specific, precum si alte masuri fiscale.
Culegerea Codul fiscal cu Norme si Codul de procedura fiscala: aprilie 2025 se adreseaza: judecatorilor, procurorilor, avocatilor, consilierilor juridici, notarilor, executorilor judecatoresti, arbitrilor, mediatorilor, expertilor judiciari; economistilor, contabililor, auditorilor financiari si consultantilor fiscali, functionarilor din institutiile de profil, antreprenorilor; teoreticienilor si studentilor (intregului mediu universitar); tuturor celor interesati de finante si fiscalitate - publicului larg.