Countdown header img desk

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

Countdown header img  mob

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

Dieta Plantplus

Dieta Plantplus - Joan Borysenko
Rasfoieste

Dieta Plantplus

Dieta PlantPlus: Solutia pentru o nutritie personalizata / The PlantPlus Diet Solution: Personalized Nutrition for Life de Joan Borysenko este cartea care iti va reaminti o data in plus ca nu exista o dieta universala si ca fiecare dintre noi avem nevoie de o dieta personalizata pentru a ne simti bine, pentru a fi sanatosi sau pentru a slabi. Si pentru ca autoarea intelege acest minus major al majoritatii dietelor, si anume, acela ca dupa ce inceteaza regimul, kilogramele incep sa se aseze inapoi la loc, aceasta carte nu este despre o dieta pe termen scurt, ci despre un stil de viata pe care sa il adopti si sa il pastrezi pentru tot restul vietii mancand sanatos si delicios in acelasi timp.
 
Conform lui Joan Borysenko la baza unei diete personalizate trebuie sa stea trei genomuri: cel pe care il mostenim de la parinti; propriul nostru microbiom (flora intestinala si genele ei); si epigenomul (panoul de control al agentilor de schimbare din mediu care ne activeaza si ne dezactiveaza genele). Asadar, in functie de acesti trei genomi vei putea alege intre dieta Atkins, dieta mediteraneana sau o dieta traditionala saraca in grasimi/bogata in carbohidrati. Insa chiar si dupa ce te-ai hotarat pentru un anumit tip de dieta este foarte important, considera autoarea sa iti urmaresti reactiile la alimente, dispozitia, starea de bine si rezultatele analizelor, pentru a vedea ce tipuri de alimente iti fac bine si care nu ti se potrivesc.
 
Joan Borysenko are un doctorat in biologie celulara la Scoala de Medicina Harvard si detine o licenta in psihologie clinica. Ea este de asemenea pionier in domeniul psihoneuroimunologiei, medicinei minte-corp si gestionarii stresului, fiind binecunoscuta pentru explorarea delicata a spiritului uman. Presedinte a Mind-Body Health Sciences LLC in Boulder, Colorado - una dintre primele clinici minte-corp din America - ea activeaza in paralel ca oncolog, speaker si autor, avand in palmares cateva bestselleruri New York Times. Pana in prezent este autoarea sau coautoarea a nu mai putin de 16 carti. Ea si sotul ei, Gordon Dveirin, locuiesc la poalele lantului muntos Rocky. Mantra lor este In aer liber!, care le convine de minune si celor doi pudeli, Mitzi si Milo, cu care te vei "intalni" pe parcursul acestei carti.
 
Acest volum s-a nascut din dorinta autoarei de a vedea daca modificarea dietei ne poate imbunatati starea de sanatate, dupa ce ea a fost diagnosticata cu hipertensiune, iar sotul ei cu ateroscleroza. Urmand dieta PlantPlus, starea de sanatate a celor doi s-a imbunatatit considerabil.
 
Prin urmare, aici vei gasi informatii stiintifice despre alimente si metabolosim care iti vor raspunde la intrebari precum:
- Cum iti poti da seama daca esti rezistent sau sensibil la carbohidrati? 
- De ce este important sa mananci grasimi sanatoase? 
- De ce sunt unele grasimi nesanatoase? 
- Cum putem face diferenta intre studiile stiintifice valoroase si cele fara valoare?
 
Sfaturile autoarei te vor ajuta sa iti imbunatatesti functionarea celulelor, tesuturilor si organelor si sa iti rezolvi sau sa iti imbunatatesti probleme cronice de sanatate, de la diabet la hipertensiune si de la obezitate la sindromul metabolic.
 
In calitate de psiholog, Joan Borysenko iti va arata cum sa creezi o relatie cu mancarea care sa te recompenseze, sa te vindece, sa fie simpla si sa-ti aduca foarte multe satisfactii. In plus, autoarea te va indruma sa iti mentii silueta bazandu-te pe un stil de viata sanatos si nu pe regimuri scurte dupa care sa revii la greutatea initiala. In acest sens, vei invata cum sa utilizezi tehnicile de mindfulness, cognitive si de respiratie pentru a-ti reduce poftele si a adopta un stil de viata echilibrat.
 
Partea a III-a a cartii iti prezinta un plan de resetare PlantPlus de 28 de zile a carui eficienta o vei putea analiza singur cu ajutorul instrumentelor de masurare oferite de autoare. Dupa cele 28 de zile in care vei manca conform dietei PlantPlusiti vei masura progresele inregistrate in ceea ce priveste greutatea si starea ta generala de sanatate. In functie de acestea iti vei da seama daca aceasta dieta iti este benefica sau nu.
 
In ultima parte a cartii vei descoperi o serie de superalimente pe care sa le introduci in dieta ta, dar si o serie de retete care te vor ajuta sa mananci gustos, dar si sanatos.
 
Dar iata mai exact ce vei gasi in fiecare sectiune a cartii:
 
Partea I: Segmente stiintifice
Aceasta prima parte a cartii iti ofera intr-un mod foarte accesibil toate lamuririle stiintifice de care ai nevoie pentru a sti de ce si ce sa mananci ca sa-ti ajuti metabolismul. Prin urmare, prima sectiune a cartii iti ofera raspunsuri la intrebari precum:
 
Cum ne influenteaza carbohidratii hormonii, mai exact nivelul de insulina?
Cum putem preveni diabetul?
Cum te afecteaza cei cinci piloni ai blestemului alimentar: stresul oxidativ, inflamatia, glicatia, deficienta de macronutrienti si disbioza?
De ce sa alegi alimentele organice?
Care este relatia noastra cu trilioanele de bacterii pe care le gazduim?
Ce rol joaca grasimile, carbohidratii si proteinele in metabolismul nostru?
De ce este proteina elementul esential pentru slabit?
Colesterolul, rau sau bun pentru organism?
Grasimile saturate, bune sau nocive pentru organism?
De ce sunt carbohidratii cei mai mari inamici ai siluetei?
Ce sunt grasimile si cum sa le alegi pe cele mai bune pentru organismul tau?
Care sunt cele mai bune surse de grasimi sanatoase?
De ce cerealele nu sunt o alegere inspirata nici pentru silueta, nici pentru starea noastra de sanatate?
Ce este boala celiaca si cum se manifesta ea?
Ce este dieta paleolitica (paleo) si de ce este atat de controversata?
Ce legatura exista intre fructoza, sucurile de fructe si ficatul gras non-alcoolic, obezitate si diabet?
Cat zahar contin diverse alimente si in ce cantitate ar trebui sa le consumam?
Care e cea mai simpla modalitate de a preveni (trata) rezistenta la insulina si sindromul metabolic?
Ce trebuie sa stii despre cei trei factori care contribuie la depozitarea grasimii in organism: hiperglicemia, lectinele si insensibilitatea la leptina?
Cat de multa incredere putem avea in studiile nutritionale?
De ce analize ai nevoie pentru a-ti personaliza dieta?
In ce masura te pot ajuta testele genetice sa slabesti?
Cum iti poti mentine o flora intestinala sanatoasa si ce legatura exista intre aceasta si depresie?
Cat de importante sunt genele, respectiv mediul, pentru starea noastra de sanatate?
Ce analize sa faci pentru a afla ce tip de metabolism ai?
 
Partea II-a: Cate ceva despre stilul de viata
 
A doua parte a cartii vorbeste despre un stil de viata sanatos, autoarea fiind convinsa ca mintea, emotiile si sensibilitatea noastra fie ne ajuta sa ne schimbam in bine viata, fie constituie obstacole care ne mentin blocati. Astfel, informatia din aceasta parte a cartii te va ajuta sa abordezi cu usurinta un stil de viata PlantPlus.
 
Autoarea iti vorbeste astfel despre neuroplasticitate – capacitatea creierului de a forma retele neuronale noi – care sta la baza inlocuirii obisnuintelor alimentare nesanatoase vechi, cu unele sanatoase noi. De asemenea, vei invata sa folosesti minfulness-ul pentru a preveni activarea vechilor circuite neuronale asociate cu autocritica si sa inveti cum sa creezi noi circuite neuronale care vibreaza de placere. 
 
Exercitiile de mindfulness din aceasta sectiune a cartii te vor ajuta sa fii mai ingaduitor cu tine nu numai atunci cand vine vorba de dieta, ci in general, si te vor ajuta sa te simti mai relaxat si mai fericit.
 
Partea a III-a: Sa trecem la treaba!
In aceasta sectiune a cartii autoarea te ghideaza sa faci Resetarea PlantPlus (o transformare atomica, moleculara, structurala, metabolica, imuna si de dispozitie) si sa iti personalizezi stilul de viata PlantPlus. Vei afla astfel ca nu e niciodata prea tarziu sa iti regenerezi corpul prin schimbarea dietei. Aceasta este doar prima etapa a acestei diete care inseamna de fapt un stil de viata pe care sa il imbratisezi pentru tot restul vietii.
 
Resetarea PlantPlus inseamna mai exact un program de patru saptamani in care vei manca sanatos si vei consuma o cantitate rezonabila de carbohidrati. Este un fel de detoxifiere care inseamna sa renunti la alimentele procesate si carbohidratii suplimentari. Lista completa cu grupele de alimente permise, respectiv interzise se afla in aceasta sectiune a cartii. Sfatul autoarei este sa fii atent la modul in care organismul tau tolereaza un aliment sau altul si in functie de acest lucru sa hotarasti daca il adaugi in dieta ta sau nu.
 
 
Partea a IV-a: Haide sa mancam!
Dieta PlantPlus inseamna sa slabesti mancand sanatos, nu sa slabesti privandu-te de placerea de a manca. De aceea aici vei gasi o lista cu superalimente sanatoase pe care sa le incluzi in meniul tau. Alimentele propuse au capacitatea de a combate cei 4 piloni ai blestemului alimentar despre care vorbeste autoarea in prima parte a cartii. Ele reduc stresul oxidativ, inflamatia, glicatia si furnizeaza atat micronutrienti, cat si fibre pentru a-ti mentine flora intestinala sanatoasa si variata. Citeste o descriere detaliata a acestor superalimente aici si convinge-te singur de proprietatile lor benefice pentru corpul tau!
 
Tot in aceasta sectiune a cartii vei gasi o serie de sfaturi utile pentru a manca sanatos cu bani putini, o serie de gustari sanatoase pentru momentele cand te apuca foamea si exemple de meniuri pentru micul dejun, pranz si cina, precum si o serie de retete delicioase pe care sa le prepari, fie ca te vei hotari sa adopti dieta PlantPlus, fie ca nu. Autoarea iti propune o varietate de retete, de la feluri principale si gustari rapide pana la muraturi, sosuri, marinade, vinegrete, amestecuri de condimente, smoothie-uri, fursecuri, biscuiti, jeleuri, topinguri si alte deserturi si gustari delicioase si totodata sanatoase.
 
Pentru cei dintre voi care nu aveti nevoie sa faceti o schimbare radicala in alimentatie, ci doar anumite corecturi, autoarea va propune Dieta lejera PlantPlus care va va ajuta sa traiti mai sanatos.
Anexele de la sfarsitul cartii te vor ajuta sa evaluezi gradul in care un anumit aliment iti face bine sau rau. 
 
Iar daca Dieta PlantPlus ti-a starnit curiozitatea, poate ca vei fi curios sa o si incerci. Ai nevoie de un argument in plus? Ti-l ofera chiar autoarea:
PlantPlus este un mod de viata care ofera distractie, inspira si apeleaza la ceea ce este mai bun in noi. Mancatul constient schimba totul, fiindca mancare este ubicua. Cand ne cream o relatie speciala cu mancarea, renuntam la vechile rutine comportamentale si energia noastra mentala formeaza noi circuite neuronale. Incepem lent schimbarea circuitelor comportamentale cu privire la cea mai intima si dominanta experienta a vietii noastre: mancatul.
Ai de castigat fiindca devii mai sanatos la corp si minte. De asemenea, ajuti mediul, fermierii, care merita un venit decent, si desigur iti ajuti copiii si pe copiii copiilor tai. Toate acestea sunt destul de placute, insa, daca doar asta ar obtine oamenii de pe urma dietei PlantPlus, nu ar putea sa o urmeze. Ideea de baza este ca dieta PlantPlus este delicioasa si distractiva.
 
Consuma aceste cuvinte! Abordarea personalizata PlantPlus a dr. Borysenko reprezinta un pas major in eliminarea confuziei din domeniul dietelor, in cresterea educatiei nutritionale si in delectarea cu o mancare adevarata si gustoasa. Joan ne aduce pe drumul cel bun intr-un mod amuzant, economic si usor de pastrat pe termen lung. - Andrew Weil, M.D., autor al cartii Healthy Aging (Despre imbatranirea sanatoasa), bestseller New York Times, si coautor al cartii True Food (Mancarea adevarata)
 
Dieta PlantPlus: solutia pentru o nutritie personalizata este cea mai buna carte din ultimii ani despre hranirea corpului, dar si a mintii si spiritului. Aceasta este un exemplu superb de integrare a ultimelor descoperiri din stiinta, psihologie si bun simt. Daca sirul neintrerupt de carti despre dieta te face sa o iei la fuga in directia opusa, Dieta PlantPlus este pentru tine. Nu credeam ca ar putea exista o carte amuzanta despre nutritie, dar iata ca exista. Bravo, dr. Borysenko, pentru ca ne-ai reamintit ca bucataria poate fi un loc sacru. - Larry Dossey, M.D., autor al One Mind: How Our Individual Mind Is Part of a Greater Consciousness and Why It Matters (O singura minte: cum mintea noastra individuala este parte a unei constiinte mai mari si de ce aceasta conteaza)
 
Intelepciune practica, stiinta extrem de limpede si o indrumare pas cu pas in folosirea mancarii ca medicament, venite din partea unuia dintre marii pionieri ai medicinei minte-corp. Aceasta este o carte minunata, care trebuie citita si savurata. - James S. Gordon, M.D., autor al Unstuck: Your Guide to the Seven-Stage Journey Out of Depression (Deblocat: un ghid in sapte etape pentru calatoria catre iesirea din depresie) si fondatorul si directorul Centrului pentru Medicina Minte-Corp
 
Imbinand mintea si stiinta, dr. Joan Borysenko stabileste legatura dintre creier si plante, in efortul de a crea o noua normalitate in nutritie, prin Dieta PlantPlus. Reteta ei pentru succes combina o bucatarie simpla, flexibila si gustoasa, cu un registru de instrumente mentale, pentru a respecta un regim alimentar sanatos si cu grija de sine. Ea stie din experienta, intrucat ea isi traieste mesajul! - Pam Peeke, M.D., M.P.H., F.A.C.P., autoare a cartilor The Hunger Fix (O solutie pentru senzatia de foame), Body for Life for Women (Un corp feminin pentru o viata intreaga) si Fight Fat After Forty (Lupta impotriva ingrasarii dupa 40 de ani), bestselleruri New York Times
Citeste mai mult

-20%

PRP: 48.00 Lei

!

Acesta este Pretul Recomandat de Producator. Pretul de vanzare al produsului este afisat mai jos.

38.40Lei

38.40Lei

48.00 Lei

Primesti 38 puncte

Important icon msg

Primesti puncte de fidelitate dupa fiecare comanda! 100 puncte de fidelitate reprezinta 1 leu. Foloseste-le la viitoarele achizitii!

In stoc

Descrierea produsului

Dieta PlantPlus: Solutia pentru o nutritie personalizata / The PlantPlus Diet Solution: Personalized Nutrition for Life de Joan Borysenko este cartea care iti va reaminti o data in plus ca nu exista o dieta universala si ca fiecare dintre noi avem nevoie de o dieta personalizata pentru a ne simti bine, pentru a fi sanatosi sau pentru a slabi. Si pentru ca autoarea intelege acest minus major al majoritatii dietelor, si anume, acela ca dupa ce inceteaza regimul, kilogramele incep sa se aseze inapoi la loc, aceasta carte nu este despre o dieta pe termen scurt, ci despre un stil de viata pe care sa il adopti si sa il pastrezi pentru tot restul vietii mancand sanatos si delicios in acelasi timp.
 
Conform lui Joan Borysenko la baza unei diete personalizate trebuie sa stea trei genomuri: cel pe care il mostenim de la parinti; propriul nostru microbiom (flora intestinala si genele ei); si epigenomul (panoul de control al agentilor de schimbare din mediu care ne activeaza si ne dezactiveaza genele). Asadar, in functie de acesti trei genomi vei putea alege intre dieta Atkins, dieta mediteraneana sau o dieta traditionala saraca in grasimi/bogata in carbohidrati. Insa chiar si dupa ce te-ai hotarat pentru un anumit tip de dieta este foarte important, considera autoarea sa iti urmaresti reactiile la alimente, dispozitia, starea de bine si rezultatele analizelor, pentru a vedea ce tipuri de alimente iti fac bine si care nu ti se potrivesc.
 
Joan Borysenko are un doctorat in biologie celulara la Scoala de Medicina Harvard si detine o licenta in psihologie clinica. Ea este de asemenea pionier in domeniul psihoneuroimunologiei, medicinei minte-corp si gestionarii stresului, fiind binecunoscuta pentru explorarea delicata a spiritului uman. Presedinte a Mind-Body Health Sciences LLC in Boulder, Colorado - una dintre primele clinici minte-corp din America - ea activeaza in paralel ca oncolog, speaker si autor, avand in palmares cateva bestselleruri New York Times. Pana in prezent este autoarea sau coautoarea a nu mai putin de 16 carti. Ea si sotul ei, Gordon Dveirin, locuiesc la poalele lantului muntos Rocky. Mantra lor este In aer liber!, care le convine de minune si celor doi pudeli, Mitzi si Milo, cu care te vei "intalni" pe parcursul acestei carti.
 
Acest volum s-a nascut din dorinta autoarei de a vedea daca modificarea dietei ne poate imbunatati starea de sanatate, dupa ce ea a fost diagnosticata cu hipertensiune, iar sotul ei cu ateroscleroza. Urmand dieta PlantPlus, starea de sanatate a celor doi s-a imbunatatit considerabil.
 
Prin urmare, aici vei gasi informatii stiintifice despre alimente si metabolosim care iti vor raspunde la intrebari precum:
- Cum iti poti da seama daca esti rezistent sau sensibil la carbohidrati? 
- De ce este important sa mananci grasimi sanatoase? 
- De ce sunt unele grasimi nesanatoase? 
- Cum putem face diferenta intre studiile stiintifice valoroase si cele fara valoare?
 
Sfaturile autoarei te vor ajuta sa iti imbunatatesti functionarea celulelor, tesuturilor si organelor si sa iti rezolvi sau sa iti imbunatatesti probleme cronice de sanatate, de la diabet la hipertensiune si de la obezitate la sindromul metabolic.
 
In calitate de psiholog, Joan Borysenko iti va arata cum sa creezi o relatie cu mancarea care sa te recompenseze, sa te vindece, sa fie simpla si sa-ti aduca foarte multe satisfactii. In plus, autoarea te va indruma sa iti mentii silueta bazandu-te pe un stil de viata sanatos si nu pe regimuri scurte dupa care sa revii la greutatea initiala. In acest sens, vei invata cum sa utilizezi tehnicile de mindfulness, cognitive si de respiratie pentru a-ti reduce poftele si a adopta un stil de viata echilibrat.
 
Partea a III-a a cartii iti prezinta un plan de resetare PlantPlus de 28 de zile a carui eficienta o vei putea analiza singur cu ajutorul instrumentelor de masurare oferite de autoare. Dupa cele 28 de zile in care vei manca conform dietei PlantPlusiti vei masura progresele inregistrate in ceea ce priveste greutatea si starea ta generala de sanatate. In functie de acestea iti vei da seama daca aceasta dieta iti este benefica sau nu.
 
In ultima parte a cartii vei descoperi o serie de superalimente pe care sa le introduci in dieta ta, dar si o serie de retete care te vor ajuta sa mananci gustos, dar si sanatos.
 
Dar iata mai exact ce vei gasi in fiecare sectiune a cartii:
 
Partea I: Segmente stiintifice
Aceasta prima parte a cartii iti ofera intr-un mod foarte accesibil toate lamuririle stiintifice de care ai nevoie pentru a sti de ce si ce sa mananci ca sa-ti ajuti metabolismul. Prin urmare, prima sectiune a cartii iti ofera raspunsuri la intrebari precum:
 
Cum ne influenteaza carbohidratii hormonii, mai exact nivelul de insulina?
Cum putem preveni diabetul?
Cum te afecteaza cei cinci piloni ai blestemului alimentar: stresul oxidativ, inflamatia, glicatia, deficienta de macronutrienti si disbioza?
De ce sa alegi alimentele organice?
Care este relatia noastra cu trilioanele de bacterii pe care le gazduim?
Ce rol joaca grasimile, carbohidratii si proteinele in metabolismul nostru?
De ce este proteina elementul esential pentru slabit?
Colesterolul, rau sau bun pentru organism?
Grasimile saturate, bune sau nocive pentru organism?
De ce sunt carbohidratii cei mai mari inamici ai siluetei?
Ce sunt grasimile si cum sa le alegi pe cele mai bune pentru organismul tau?
Care sunt cele mai bune surse de grasimi sanatoase?
De ce cerealele nu sunt o alegere inspirata nici pentru silueta, nici pentru starea noastra de sanatate?
Ce este boala celiaca si cum se manifesta ea?
Ce este dieta paleolitica (paleo) si de ce este atat de controversata?
Ce legatura exista intre fructoza, sucurile de fructe si ficatul gras non-alcoolic, obezitate si diabet?
Cat zahar contin diverse alimente si in ce cantitate ar trebui sa le consumam?
Care e cea mai simpla modalitate de a preveni (trata) rezistenta la insulina si sindromul metabolic?
Ce trebuie sa stii despre cei trei factori care contribuie la depozitarea grasimii in organism: hiperglicemia, lectinele si insensibilitatea la leptina?
Cat de multa incredere putem avea in studiile nutritionale?
De ce analize ai nevoie pentru a-ti personaliza dieta?
In ce masura te pot ajuta testele genetice sa slabesti?
Cum iti poti mentine o flora intestinala sanatoasa si ce legatura exista intre aceasta si depresie?
Cat de importante sunt genele, respectiv mediul, pentru starea noastra de sanatate?
Ce analize sa faci pentru a afla ce tip de metabolism ai?
 
Partea II-a: Cate ceva despre stilul de viata
 
A doua parte a cartii vorbeste despre un stil de viata sanatos, autoarea fiind convinsa ca mintea, emotiile si sensibilitatea noastra fie ne ajuta sa ne schimbam in bine viata, fie constituie obstacole care ne mentin blocati. Astfel, informatia din aceasta parte a cartii te va ajuta sa abordezi cu usurinta un stil de viata PlantPlus.
 
Autoarea iti vorbeste astfel despre neuroplasticitate – capacitatea creierului de a forma retele neuronale noi – care sta la baza inlocuirii obisnuintelor alimentare nesanatoase vechi, cu unele sanatoase noi. De asemenea, vei invata sa folosesti minfulness-ul pentru a preveni activarea vechilor circuite neuronale asociate cu autocritica si sa inveti cum sa creezi noi circuite neuronale care vibreaza de placere. 
 
Exercitiile de mindfulness din aceasta sectiune a cartii te vor ajuta sa fii mai ingaduitor cu tine nu numai atunci cand vine vorba de dieta, ci in general, si te vor ajuta sa te simti mai relaxat si mai fericit.
 
Partea a III-a: Sa trecem la treaba!
In aceasta sectiune a cartii autoarea te ghideaza sa faci Resetarea PlantPlus (o transformare atomica, moleculara, structurala, metabolica, imuna si de dispozitie) si sa iti personalizezi stilul de viata PlantPlus. Vei afla astfel ca nu e niciodata prea tarziu sa iti regenerezi corpul prin schimbarea dietei. Aceasta este doar prima etapa a acestei diete care inseamna de fapt un stil de viata pe care sa il imbratisezi pentru tot restul vietii.
 
Resetarea PlantPlus inseamna mai exact un program de patru saptamani in care vei manca sanatos si vei consuma o cantitate rezonabila de carbohidrati. Este un fel de detoxifiere care inseamna sa renunti la alimentele procesate si carbohidratii suplimentari. Lista completa cu grupele de alimente permise, respectiv interzise se afla in aceasta sectiune a cartii. Sfatul autoarei este sa fii atent la modul in care organismul tau tolereaza un aliment sau altul si in functie de acest lucru sa hotarasti daca il adaugi in dieta ta sau nu.
 
 
Partea a IV-a: Haide sa mancam!
Dieta PlantPlus inseamna sa slabesti mancand sanatos, nu sa slabesti privandu-te de placerea de a manca. De aceea aici vei gasi o lista cu superalimente sanatoase pe care sa le incluzi in meniul tau. Alimentele propuse au capacitatea de a combate cei 4 piloni ai blestemului alimentar despre care vorbeste autoarea in prima parte a cartii. Ele reduc stresul oxidativ, inflamatia, glicatia si furnizeaza atat micronutrienti, cat si fibre pentru a-ti mentine flora intestinala sanatoasa si variata. Citeste o descriere detaliata a acestor superalimente aici si convinge-te singur de proprietatile lor benefice pentru corpul tau!
 
Tot in aceasta sectiune a cartii vei gasi o serie de sfaturi utile pentru a manca sanatos cu bani putini, o serie de gustari sanatoase pentru momentele cand te apuca foamea si exemple de meniuri pentru micul dejun, pranz si cina, precum si o serie de retete delicioase pe care sa le prepari, fie ca te vei hotari sa adopti dieta PlantPlus, fie ca nu. Autoarea iti propune o varietate de retete, de la feluri principale si gustari rapide pana la muraturi, sosuri, marinade, vinegrete, amestecuri de condimente, smoothie-uri, fursecuri, biscuiti, jeleuri, topinguri si alte deserturi si gustari delicioase si totodata sanatoase.
 
Pentru cei dintre voi care nu aveti nevoie sa faceti o schimbare radicala in alimentatie, ci doar anumite corecturi, autoarea va propune Dieta lejera PlantPlus care va va ajuta sa traiti mai sanatos.
Anexele de la sfarsitul cartii te vor ajuta sa evaluezi gradul in care un anumit aliment iti face bine sau rau. 
 
Iar daca Dieta PlantPlus ti-a starnit curiozitatea, poate ca vei fi curios sa o si incerci. Ai nevoie de un argument in plus? Ti-l ofera chiar autoarea:
PlantPlus este un mod de viata care ofera distractie, inspira si apeleaza la ceea ce este mai bun in noi. Mancatul constient schimba totul, fiindca mancare este ubicua. Cand ne cream o relatie speciala cu mancarea, renuntam la vechile rutine comportamentale si energia noastra mentala formeaza noi circuite neuronale. Incepem lent schimbarea circuitelor comportamentale cu privire la cea mai intima si dominanta experienta a vietii noastre: mancatul.
Ai de castigat fiindca devii mai sanatos la corp si minte. De asemenea, ajuti mediul, fermierii, care merita un venit decent, si desigur iti ajuti copiii si pe copiii copiilor tai. Toate acestea sunt destul de placute, insa, daca doar asta ar obtine oamenii de pe urma dietei PlantPlus, nu ar putea sa o urmeze. Ideea de baza este ca dieta PlantPlus este delicioasa si distractiva.
 
Consuma aceste cuvinte! Abordarea personalizata PlantPlus a dr. Borysenko reprezinta un pas major in eliminarea confuziei din domeniul dietelor, in cresterea educatiei nutritionale si in delectarea cu o mancare adevarata si gustoasa. Joan ne aduce pe drumul cel bun intr-un mod amuzant, economic si usor de pastrat pe termen lung. - Andrew Weil, M.D., autor al cartii Healthy Aging (Despre imbatranirea sanatoasa), bestseller New York Times, si coautor al cartii True Food (Mancarea adevarata)
 
Dieta PlantPlus: solutia pentru o nutritie personalizata este cea mai buna carte din ultimii ani despre hranirea corpului, dar si a mintii si spiritului. Aceasta este un exemplu superb de integrare a ultimelor descoperiri din stiinta, psihologie si bun simt. Daca sirul neintrerupt de carti despre dieta te face sa o iei la fuga in directia opusa, Dieta PlantPlus este pentru tine. Nu credeam ca ar putea exista o carte amuzanta despre nutritie, dar iata ca exista. Bravo, dr. Borysenko, pentru ca ne-ai reamintit ca bucataria poate fi un loc sacru. - Larry Dossey, M.D., autor al One Mind: How Our Individual Mind Is Part of a Greater Consciousness and Why It Matters (O singura minte: cum mintea noastra individuala este parte a unei constiinte mai mari si de ce aceasta conteaza)
 
Intelepciune practica, stiinta extrem de limpede si o indrumare pas cu pas in folosirea mancarii ca medicament, venite din partea unuia dintre marii pionieri ai medicinei minte-corp. Aceasta este o carte minunata, care trebuie citita si savurata. - James S. Gordon, M.D., autor al Unstuck: Your Guide to the Seven-Stage Journey Out of Depression (Deblocat: un ghid in sapte etape pentru calatoria catre iesirea din depresie) si fondatorul si directorul Centrului pentru Medicina Minte-Corp
 
Imbinand mintea si stiinta, dr. Joan Borysenko stabileste legatura dintre creier si plante, in efortul de a crea o noua normalitate in nutritie, prin Dieta PlantPlus. Reteta ei pentru succes combina o bucatarie simpla, flexibila si gustoasa, cu un registru de instrumente mentale, pentru a respecta un regim alimentar sanatos si cu grija de sine. Ea stie din experienta, intrucat ea isi traieste mesajul! - Pam Peeke, M.D., M.P.H., F.A.C.P., autoare a cartilor The Hunger Fix (O solutie pentru senzatia de foame), Body for Life for Women (Un corp feminin pentru o viata intreaga) si Fight Fat After Forty (Lupta impotriva ingrasarii dupa 40 de ani), bestselleruri New York Times
Citeste mai mult

Detaliile produsului

De pe acelasi raft

De acelasi autor

Rating general al produsului

5 stele
1
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stele
0

Parerea ta e inspiratie pentru comunitatea Libris!

Review-uri

Cititorul 4CD43B 05/04/2023 12:23
green icon awesome check Achizitie verificata
Informatii foarte bune pentru cei ce sunt supraponderali sau cei ce au probleme de sanatate si vor sa isi schimbe stilul de viata. Cartea contine studi , retete si alte informati ce iti sunt necesare pentru a trai mai sanatos.
Arata mai mult
  • Like review icon 1
  • Add comments

1 din 1 de rezultate

Noi suntem despre carti, si la fel este si

Newsletter-ul nostru.

Aboneaza-te la vestile literare si primesti un cupon de -10% pentru viitoarea ta comanda!

*Reducerea aplicata prin cupon nu se cumuleaza, ci se aplica reducerea cea mai mare.

Ma abonez image one
Ma abonez image one