headerdesktop mosnick18noi25

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

headermobile mosnick18noi25

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

Promotii popup img

🎁Târgul Ghetuțelor🎁

Cadouri de Moș Nicolae

-77%, -30%, -50%

Comandă aici!

Dilema omnivorului

Dilema omnivorului - Michael Pollan
Rasfoieste

Dilema omnivorului

Pollan a impartit Dilema omnivorului in trei parti, cate una pentru fiecare dintre lanturile trofice care ne sustin: mancarea industrializata, mancarea alternativa sau „organica“ si alimentele pe care oamenii si le procura singuri, din vanat, cules si gradinarit. Pollan urmareste fiecare lant trofic literalmente din pamant pana pe masa, subliniind relatia noastra coevolutiva cu speciile pe seama carora traim. El incheie fiecare sectiune asezandu-se la masa – la McDonald's, acasa cu familia, la o cina cu alimente de la Whole Foods, si la o revolutionara ferma „transorganica“ din Virginia.

Pentru fiecare masa, el reconstituie provenienta tuturor alimentelor consumate, dezvaluind componentele ascunse pe care le ingeram fara stirea noastra si explicand modul in care preferinta fata de anumite alimente reflecta mostenirea noastra ambientala si biologica.

Dilema omnivorului este o invitatie adresata tuturor de a gandi in profunzime ramificatiile morale ale deprinderilor noastre culinare actuale. Pollan intreprinde un pelerinaj de-a lungul lanturilor trofice moderne, stabilind standarde pentru alimentatia etica. - The New Yorker

Cartea lui Pollan este un manifest al consumatorului de alimente si atinge o mare varietate de subiecte, de la modelele si tabuurile alimentare pana la modul in care evitam nu doar animalitatea hranei noastre, ci si propria animalitate. Autorul este atent la propriile emotii si ganduri, ca sa vada cum il afecteaza ceea ce face si ceea ce mananca, ca sa afle mai multe si sa explice ceea ce stie. Abordarea lui este impregnata de sinceritate si constiinta de sine. Cauza lui este justa, gandirea sa este limpede, iar scriitura sa este convingatoare. Aveti grija ce mancati! - The Washington Post

„Ce ar trebui sa mancam la cina?“ Intr-o masura sau alta, aceasta intrebare simpla asalteaza orice creatura confruntata cu o mare varietate de lucruri pe care le poate manca. Avand de ales dintre nenumaratele alimente potentiale pe care le ofera natura, oamenii au fost nevoiti sa invete care dintre ele sunt sigure si care nu sunt – ce ciuperci trebuie evitate, de exemplu, si ce afine putem savura.

Michael Pollan este un magician. El transforma porumbul si vacile, porcii si gainile intr-o sclipitoare si revelatoare descriere a modului in care producem, vindem si ne chinuim sa decidem ce sa mancam. Daca ati socotit vreodata ca intrebarea „Ce sa mananc?” este una simpla, va veti razgandi dupa ce veti citi ardentul rechizitoriu pe care Pollan il face industriei alimentare actuale – si veti afla modul in care el intrezareste unele alternative insufletitoare. Mi-a placut atat de mult aceasta carte, incat nu as fi vrut sa se incheie. - The Seattle Times

Profunda, captivanta... Este putin probabil sa gasiti o explicatie mai buna a surselor exacte din care provine mancarea voastra. - The New York Times Book Review
Fragment din cartea "Dilema omnivorului" de Michael Pollan

"2. La semanat in Corn City 
 
Ziua in care m-am prezentat trebuia sa fie singura uscata din toata saptamana, asa ca eu si George am petrecut cea mai mare parte din ea in cabina tractorului sau, incercand sa ne cunoastem si sa semanam, in acelasi timp, ultimii 160 de acri cu porumb; peste o saptamana sau doua urma sa inceapa semanatul de soia. Cele doua recolte alterneaza an dupa an pe aceste campuri, in ceea ce a fost rotatia clasica din Corn Belt incepand din anii 1970. (De atunci incoace, soia a devenit al doilea picior pe care se sprijina sistemul alimentar industrial: si aceasta planta se foloseste ca furaj pentru animale si acum isi face drum spre doua treimi din toate alimentele procesate.) Mai toata dupa-amiaza am stat pe o perna incomoda, pe care George a improvizat-o pentru mine din niste saci de seminte impaturiti, insa dupa o vreme mi-a incredintat volanul. 
Mergand inainte, inapoi si iar inainte, o jumatate de mila [800 m] in fiecare directie, semanatul porumbului da mai putin senzatia ca semeni sau macar ca esti la volan, conducand tractorul, cat mai degraba senzatia ca tesi o pelerina interminabila sau ca acoperi o pagina cu aceeasi propozitie la nesfarsit. Dupa un timp, monotonia, combinata cu uruitul unui motor diesel trecut bine de prima tinerete, este hipnotica. Fiecare traversare a campului, care este aproape, dar nu pe deplin neted, reprezinta inca un acru de porumb semanat, alte 30 000 de seminte, depuse intr-una din cele opt brazde, fiind simultan ingropate in pamant de niste perechi de discuri din otel inoxidabil; un cilindru compresor, tras de tractor, inchide apoi brazda peste seminte. Samanta pe care o plantam era Pioneer Hi-Bred's 34H31, un soi pe care catalogul il descria astfel: „un hibrid adaptabil, cu agronomie solida si potential productiv"."
Citește mai mult

-15%

PRP: 72.94 Lei

!

Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.

62.00Lei

62.00Lei

72.94 Lei

Primești 61 puncte

Important icon msg

Primești puncte de fidelitate după fiecare comandă! 100 puncte de fidelitate reprezintă 1 leu. Folosește-le la viitoarele achiziții!

In stoc

Livrare

Estimare livrare joi, 20 noiembrie

Important icon msg

Acest termen de livrare este estimativ. În cazul perioadelor aglomerate pot apărea întârzieri.

Livrarea produselor din stoc se realizează în decursul a 24-48 de ore (zile lucrătoare) de la plasarea comenzii.

Livrarea cărților în engleză aflate în stocul furnizorilor noștri se realizează în intervalul de 2-4 săptămâni, afișat în pagina de produs. Toate comenzile care conțin un titlu din această categorie vor fi livrate la termenul cel mai îndelungat. În cazul în care dorești împărțirea comenzii, te rugăm să ne contactezi pentru a-ți comunica toate condițiile. Poți găsi aceste informații și în secțiunea Termeni și Condiții.

Descrierea produsului

Pollan a impartit Dilema omnivorului in trei parti, cate una pentru fiecare dintre lanturile trofice care ne sustin: mancarea industrializata, mancarea alternativa sau „organica“ si alimentele pe care oamenii si le procura singuri, din vanat, cules si gradinarit. Pollan urmareste fiecare lant trofic literalmente din pamant pana pe masa, subliniind relatia noastra coevolutiva cu speciile pe seama carora traim. El incheie fiecare sectiune asezandu-se la masa – la McDonald's, acasa cu familia, la o cina cu alimente de la Whole Foods, si la o revolutionara ferma „transorganica“ din Virginia.

Pentru fiecare masa, el reconstituie provenienta tuturor alimentelor consumate, dezvaluind componentele ascunse pe care le ingeram fara stirea noastra si explicand modul in care preferinta fata de anumite alimente reflecta mostenirea noastra ambientala si biologica.

Dilema omnivorului este o invitatie adresata tuturor de a gandi in profunzime ramificatiile morale ale deprinderilor noastre culinare actuale. Pollan intreprinde un pelerinaj de-a lungul lanturilor trofice moderne, stabilind standarde pentru alimentatia etica. - The New Yorker

Cartea lui Pollan este un manifest al consumatorului de alimente si atinge o mare varietate de subiecte, de la modelele si tabuurile alimentare pana la modul in care evitam nu doar animalitatea hranei noastre, ci si propria animalitate. Autorul este atent la propriile emotii si ganduri, ca sa vada cum il afecteaza ceea ce face si ceea ce mananca, ca sa afle mai multe si sa explice ceea ce stie. Abordarea lui este impregnata de sinceritate si constiinta de sine. Cauza lui este justa, gandirea sa este limpede, iar scriitura sa este convingatoare. Aveti grija ce mancati! - The Washington Post

„Ce ar trebui sa mancam la cina?“ Intr-o masura sau alta, aceasta intrebare simpla asalteaza orice creatura confruntata cu o mare varietate de lucruri pe care le poate manca. Avand de ales dintre nenumaratele alimente potentiale pe care le ofera natura, oamenii au fost nevoiti sa invete care dintre ele sunt sigure si care nu sunt – ce ciuperci trebuie evitate, de exemplu, si ce afine putem savura.

Michael Pollan este un magician. El transforma porumbul si vacile, porcii si gainile intr-o sclipitoare si revelatoare descriere a modului in care producem, vindem si ne chinuim sa decidem ce sa mancam. Daca ati socotit vreodata ca intrebarea „Ce sa mananc?” este una simpla, va veti razgandi dupa ce veti citi ardentul rechizitoriu pe care Pollan il face industriei alimentare actuale – si veti afla modul in care el intrezareste unele alternative insufletitoare. Mi-a placut atat de mult aceasta carte, incat nu as fi vrut sa se incheie. - The Seattle Times

Profunda, captivanta... Este putin probabil sa gasiti o explicatie mai buna a surselor exacte din care provine mancarea voastra. - The New York Times Book Review
Fragment din cartea "Dilema omnivorului" de Michael Pollan

"2. La semanat in Corn City 
 
Ziua in care m-am prezentat trebuia sa fie singura uscata din toata saptamana, asa ca eu si George am petrecut cea mai mare parte din ea in cabina tractorului sau, incercand sa ne cunoastem si sa semanam, in acelasi timp, ultimii 160 de acri cu porumb; peste o saptamana sau doua urma sa inceapa semanatul de soia. Cele doua recolte alterneaza an dupa an pe aceste campuri, in ceea ce a fost rotatia clasica din Corn Belt incepand din anii 1970. (De atunci incoace, soia a devenit al doilea picior pe care se sprijina sistemul alimentar industrial: si aceasta planta se foloseste ca furaj pentru animale si acum isi face drum spre doua treimi din toate alimentele procesate.) Mai toata dupa-amiaza am stat pe o perna incomoda, pe care George a improvizat-o pentru mine din niste saci de seminte impaturiti, insa dupa o vreme mi-a incredintat volanul. 
Mergand inainte, inapoi si iar inainte, o jumatate de mila [800 m] in fiecare directie, semanatul porumbului da mai putin senzatia ca semeni sau macar ca esti la volan, conducand tractorul, cat mai degraba senzatia ca tesi o pelerina interminabila sau ca acoperi o pagina cu aceeasi propozitie la nesfarsit. Dupa un timp, monotonia, combinata cu uruitul unui motor diesel trecut bine de prima tinerete, este hipnotica. Fiecare traversare a campului, care este aproape, dar nu pe deplin neted, reprezinta inca un acru de porumb semanat, alte 30 000 de seminte, depuse intr-una din cele opt brazde, fiind simultan ingropate in pamant de niste perechi de discuri din otel inoxidabil; un cilindru compresor, tras de tractor, inchide apoi brazda peste seminte. Samanta pe care o plantam era Pioneer Hi-Bred's 34H31, un soi pe care catalogul il descria astfel: „un hibrid adaptabil, cu agronomie solida si potential productiv"."
Citește mai mult

Detaliile produsului

S-ar putea să-ți placă și

De același autor

Rating general al produsului

5 stele
3
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stele
0

Părerea ta e inspirație pentru comunitatea Libris!

Review-uri

IuliSc 08/11/2025 12:29
green icon awesome check Achiziție verificată
Carte te face să privești mâncarea cu alți ochi.
Michael Pollan explorează alegerile alimentare și impactul lor asupra sănătății, mediului și societății, într-un mod clar și captivant. Am descoperit cum combină cercetarea științifică cu povești reale, făcând lectura informativă și provocatoare.
Bucură-te de paginile ei și inspiră-te!
Arată mai mult
  • Like review icon 0
  • Add comments
MyAinsel 28/11/2024 13:27
green icon awesome check Achiziție verificată
Mi se pare foarte interesant structurata cartea.
Arată mai mult
  • Like review icon 0
  • Add comments
ROXANA DANIELA SAILA 07/02/2020 11:20
green icon awesome check Achiziție verificată
O carte foarte buna si care nu ar trebui sa lipseasca din biblioteca personala. Ma bucur nespus ca am citit-o!
Arată mai mult
  • Like review icon 0
  • Add comments

3 din 3 de rezultate

Istoricul tău de navigare

Acum se comandă

Noi suntem despre cărți, și la fel este și

Newsletter-ul nostru.

Abonează-te la veștile literare și primești un cupon de -10% pentru viitoarea ta comandă!

*Reducerea aplicată prin cupon nu se cumulează, ci se aplică reducerea cea mai mare.

Mă abonez image one
Mă abonez image one
Accessibility Logo