headerdesktop transpcinci1noim24

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

headermobile transpcinci1noim24

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

uvpmobilesbooky29oct24
  • eBooks

Edgar Allan Poe

Edgar Allan Poe (1809-1849) s-a nascut la Boston, Massachusetts. Si-a inceput studiile la Universitatea din Virginia, apoi, dupa o scurta perioada de timp petrecuta in armata, a inceput sa publice articole de critica in periodice literare, devenind celebru pentru stilul sau caustic, riguros, de o inalta tinuta intelectuala si cu o larga deschidere filosofica. Doua dintre eseurile sale, "Principiul poetic" si "Filosofia compozitiei", au ramas pana astazi repere de neocolit ale poeticii moderne. Considerat unul dintre cei mai provocatori scriitori ai secolului XIX, cu o influenta considerabila in literatura americana si europeana, parinte al prozei politiste si precursor al romanului SF si horror, si-a inceput cariera literara ca poet (cu Tamerlane and Other Poems, 1827; Poems, 1831). Singurul sau roman finalizat, The Narrative of Arthur Gordon Pym (Povestea lui Arthur Gordon Pym), este publicat in 1838, iar primul volum de povestiri, "Tates of the Grotesque and Arabesque", apare in 1840. Insa, cartea care il va impune definitiv in atentia publicului este "The Raven and Other Poets” (1845); prin intermediul traducerllor lui Baudelaire, care-l descria ca pe “cel mai important scriitor al epocii", reputatia sa europeana incepe totodata sa capete un contur bine definit.
Citeste mai mult
Infiintata in anul 1995, POLIROM este una dintre cele mai importante edituri din Romania, cu aproape 6.000 de titluri publicate, in peste 13.000.000 de volume tiparite. Profilul editorial incadreaza editura Polirom intr-o zona de nisa, oferind cititorilor titluri si din zone ca studiile de gen, publicistica, istorie recenta, comunicare etc. 45 de domenii editoriale, peste 60 de serii si colectii (Ego, Plural, Biblioteca Polirom, Collegium etc) includ nu numai titluri de fictiune (35%), dar si nonfictiune (65%). Polirom este editura care a mizat mult pe tanara generatie de scriitori romani, avand in palmares autori ca Lucian Dan Teodorovici, Dan Lungu, Gabriela Adamesteanu, Daniela Zeca Buzura, Andrei Ruse, Adriana Babeti, Filip Florian etc, alaturi de autorii deja consacrati ca Emil Brumaru, Octavian Paler, Alexandru Paleologu, Stefan Agopian, Aurora Liiceanu etc. Editurii Polirom i-au fost atribuite numeroase premii de catre Asociatia Editorilor din Romania, Uniunea Scriitorilor, ASPRO, Academia Romana, revistele Sfera politicii, Cuvantul, Capital, CEDU etc.
Citeste mai mult

eBooks

1 - 7 din 7 de titluri

Oferta magazinului Libris de carti electronice, cunoscute si sub denumirile ebooks sau carti digitale.

Cartea electronica (sau virtuala) si posibilitatea de a o citi pe mai multe tipuri de aparate portabile (e-reader, smartphone, tableta, calculator personal), dar si faptul ca poti avea, in acelasi timp, o biblioteca, a ajuns sa faca din aceasta ingenioasa varianta o solutie tentanta, mai ales in calatorii. Aici poti gasi pe site o multitudine de titluri: carti de fictiune, de beletristica, romane cunoscute si noutati incitante, carti pentru copii, dar si carti de nonfictiune (memorii, jurnale, biografii, carti de calatorie), umoristice si de divertisment. La aceste volume, crescand in consistenta, se alatura cartile de publicistica, de eseuri, de filosofare si filosofie, de cultura generala si de stricta specialitate, de stiinta (fie ca e vorba de istorie, psihologie, medicina, arta sau de alte domenii), dictionare, enciclopedii, chiar gastronomie. La un etaj paralel stau eBook-urile cu titluri de carte religioasa (de la teologie la marturisiri de tot felul si de toate credintele si practicile), alaturi de literatura motivationala si de dezvoltare personala.

Te-ar mai putea interesa

Acum se comanda

Noi suntem despre carti, si la fel este si

Newsletter-ul nostru.

Aboneaza-te la vestile literare si primesti un cupon de -10% pentru viitoarea ta comanda!

*Reducerea aplicata prin cupon nu se cumuleaza, ci se aplica reducerea cea mai mare.

Ma abonez image one
Ma abonez image one