Cala, personajul principal al acestei carti, ajunge sa inteleaga, dupa ani de tumult si angoase sufletesti, ca este mult mai mult decat versiunile in care au pictat-o ceilalti. Fiecare capitol reprezinta o versiune a sa, vazuta din perspectiva persoanelor care s-au perindat prin viata ei, capitolele fiind structurate in functie de evenimentele traite si explorand felul in care acestea i-au subrezit, treptat, sanatatea psihica.
Dupa treizeci de ani de victimizare si traire sub semnul sindromului de marioneta, Cala decide sa preia controlul asupra propriei vieti si sa-si contureze versiunea autentica, fara a mai tine cont de doleantele celor din jur - ale caror opinii reprezentasera, in trecut, singurul tipar sub tutela caruia isi construise identitatea.
Teama de respingere si ranile abandonului se transforma, in cele din urma, in curaj si emancipare. Lupta ei interioara este amplu explorata, din dorinta profunda de a impartasi invatamintele acumulate si de a le oferi celorlalti un punct de sprijin pe propriul drum spre vindecare.