Lucrarea intitulata Evolutia discursului public liberal romanesc (1848-1948) urmareste prefacerea pe care discursul politic liberal romanesc a suferit-o din Pasoptism pana in Comunism, din perspectiva preponderent lingvistica si pragma-retorica. Cercetarea are o tema de actualitate, avand prezenta pe scena politica romaneasca cea mai veche formatiune - Partidul National Liberal care detine traditia democratizarii. Elocinta, dialogul intre partenerii de negociere dobandesc, mai mult ca niciodata, o valoare politica nationala si internationala.
Proiectul nostru de cercetare se inscrie in nevoia pe care fiecare generatie o resimte de a clarifica o serie de notiuni teoretice, de a interpreta evenimente istorice importante. In aceste conditii, rememorarea si reinterpretarea pe care noi le-am realizat prin analiza discursului practicat de politicienii de factura liberala, de-a lungul a 100 de ani, reprezinta nu doar o aducere aminte a unor generatii care si-au propus si au realizat crearea conceptelor de "roman" si "Romania", ci un exemplu pentru epoca actuala.
O privire retrospectiva asupra a ceea ce a reprezentat discursul politic romanesc de la inceputurile lui este un bun prilej de cunoastere a istoriei discursului politic liberal din Romania, dar si de comparatie intre ce a fost mai inainte si ceea ce este acum si totodata o invitatie la reflectie.