Countdown header img desk

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

Countdown header img  mob

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

Expert in vin in 24 de ore

De (autor): Jancis Robinson

0
(0 review-uri)
Expert in vin in 24 de ore - Jancis Robinson
Rasfoieste

Expert in vin in 24 de ore

De (autor): Jancis Robinson

0
(0 review-uri)
Spune-mi ce bei, ca să-ți spun cine ești!
 
De patruzeci de ani scriu despre vin și în fiecare zi tot mai învăț câte ceva nou. Intenționez în acest volum să vă împăr­tășesc din experiența mea, concentrându-mă pe ceea ce este cu adevărat important, din dorința de a vă transforma, în doar 24 de ore, în autentici experți în vin.
 
Ce este vinul?
• Cum se face vinul?
• Roșu, alb sau rosé?
• Cum să alegeți vinul dintr-un magazin și cum să alegeți magazinul de vinuri
• Cum să alegeți vinul din meniul de restaurant
• Zece moduri de a alege sticla potrivită
• Ce ne dezvăluie sticla
• Ce ne dezvăluie eticheta
• Terminologia degustării
• Vinul potrivit la mâncarea potrivită
• Ritualuri de restaurant
• Cele mai îndrăgite vinuri
• Sticla de făcut impresie maximă
• Sticla de dăruit
• Cele mai răspândite zece mituri despre vin
• Zece sfaturi capitale
• Să nu uităm strugurii
• Jargonul vinului
 
Magazinele de vinuri și librăriile au o mulțime de lucruri în comun. La fel cum unui librar îi poți spune ce gusturi și ce antipatii ai, iar el îți poate face cele mai potrivite recomandări, este o politică la fel de înțeleaptă să îi dezvălui unui profesionist al vinului ce anume îți place și să îl rogi să-ți propună ceva potrivit, însă care să fie mai aventuros, cu un raport calitate-preț mai favorabil sau mai bine făcut. Supermarketurile pot avea putere de cumpărare masivă, ceea ce e convenabil numai în privința sortimentelor mai ieftine, iar în zilele noastre aceste magazine aleg prea rar vinurile pornind de la calitatea lor. De aceea este preferabil să încurajăm și să susținem independenții mai mici, cei cărora le pasă cu adevărat și înțeleg fiecare dintre sticlele pe care le pun în vânzare.
 
Dacă vreți să beți un vin roșu tânăr, cu un conținut ridicat de tanin, adică destul de dârz, puteți să-i domoliți gustul, făcându-l mai plăcut, dacă alegeți o mâncare la rândul ei „puternică“, spre exemplu carne roșie friptă sau o friptură.
Vinurile albe aromate, corpolente, cum sunt Riesling și Gewürztraminer, chiar și cele cu mult fruct, se combină minunat cu mâncăruri condimentate, și mai ales cu cele cu accent thailandez.
Dacă doriți să beți mai departe vin la desert, el trebuie să fie mai dulce decât mâncarea - altfel gustul lui va părea îngrozitor de acru și de subțire. În acest caz, sunt potrivite vinurile licoroase: PX/Pedro Ximenez, bogatele vinuri de Sauternes, Rutherglen Muscat din Australia sau un ruby porto matur.
Feriți-vă de anghinare; înșală cerul gurii și dă vinului un gust metalic, prin urmare nu o serviți alături de vinuri scumpe.

Traducere din limba engleză de Mihai Moroiu.
Citește mai mult

nou

42.18Lei

42.18Lei

Primești 42 puncte

Important icon msg

Primești puncte de fidelitate după fiecare comandă! 100 puncte de fidelitate reprezintă 1 leu. Folosește-le la viitoarele achiziții!

In stoc

Livrare

Comandă până la 14:00:

Estimare livrare miercuri, 3 decembrie

Important icon msg

Acest termen de livrare este estimativ. În cazul perioadelor aglomerate pot apărea întârzieri.

Livrarea produselor din stoc se realizează în decursul a 24-48 de ore (zile lucrătoare) de la plasarea comenzii.

Livrarea cărților în engleză aflate în stocul furnizorilor noștri se realizează în intervalul de 2-4 săptămâni, afișat în pagina de produs. Toate comenzile care conțin un titlu din această categorie vor fi livrate la termenul cel mai îndelungat. În cazul în care dorești împărțirea comenzii, te rugăm să ne contactezi pentru a-ți comunica toate condițiile. Poți găsi aceste informații și în secțiunea Termeni și Condiții.

Descrierea produsului

Spune-mi ce bei, ca să-ți spun cine ești!
 
De patruzeci de ani scriu despre vin și în fiecare zi tot mai învăț câte ceva nou. Intenționez în acest volum să vă împăr­tășesc din experiența mea, concentrându-mă pe ceea ce este cu adevărat important, din dorința de a vă transforma, în doar 24 de ore, în autentici experți în vin.
 
Ce este vinul?
• Cum se face vinul?
• Roșu, alb sau rosé?
• Cum să alegeți vinul dintr-un magazin și cum să alegeți magazinul de vinuri
• Cum să alegeți vinul din meniul de restaurant
• Zece moduri de a alege sticla potrivită
• Ce ne dezvăluie sticla
• Ce ne dezvăluie eticheta
• Terminologia degustării
• Vinul potrivit la mâncarea potrivită
• Ritualuri de restaurant
• Cele mai îndrăgite vinuri
• Sticla de făcut impresie maximă
• Sticla de dăruit
• Cele mai răspândite zece mituri despre vin
• Zece sfaturi capitale
• Să nu uităm strugurii
• Jargonul vinului
 
Magazinele de vinuri și librăriile au o mulțime de lucruri în comun. La fel cum unui librar îi poți spune ce gusturi și ce antipatii ai, iar el îți poate face cele mai potrivite recomandări, este o politică la fel de înțeleaptă să îi dezvălui unui profesionist al vinului ce anume îți place și să îl rogi să-ți propună ceva potrivit, însă care să fie mai aventuros, cu un raport calitate-preț mai favorabil sau mai bine făcut. Supermarketurile pot avea putere de cumpărare masivă, ceea ce e convenabil numai în privința sortimentelor mai ieftine, iar în zilele noastre aceste magazine aleg prea rar vinurile pornind de la calitatea lor. De aceea este preferabil să încurajăm și să susținem independenții mai mici, cei cărora le pasă cu adevărat și înțeleg fiecare dintre sticlele pe care le pun în vânzare.
 
Dacă vreți să beți un vin roșu tânăr, cu un conținut ridicat de tanin, adică destul de dârz, puteți să-i domoliți gustul, făcându-l mai plăcut, dacă alegeți o mâncare la rândul ei „puternică“, spre exemplu carne roșie friptă sau o friptură.
Vinurile albe aromate, corpolente, cum sunt Riesling și Gewürztraminer, chiar și cele cu mult fruct, se combină minunat cu mâncăruri condimentate, și mai ales cu cele cu accent thailandez.
Dacă doriți să beți mai departe vin la desert, el trebuie să fie mai dulce decât mâncarea - altfel gustul lui va părea îngrozitor de acru și de subțire. În acest caz, sunt potrivite vinurile licoroase: PX/Pedro Ximenez, bogatele vinuri de Sauternes, Rutherglen Muscat din Australia sau un ruby porto matur.
Feriți-vă de anghinare; înșală cerul gurii și dă vinului un gust metalic, prin urmare nu o serviți alături de vinuri scumpe.

Traducere din limba engleză de Mihai Moroiu.
Citește mai mult

Detaliile produsului

S-ar putea să-ți placă și

De același autor

Părerea ta e inspirație pentru comunitatea Libris!

Istoricul tău de navigare

Acum se comandă

Noi suntem despre cărți, și la fel este și

Newsletter-ul nostru.

Abonează-te la veștile literare și primești un cupon de -10% pentru viitoarea ta comandă!

*Reducerea aplicată prin cupon nu se cumulează, ci se aplică reducerea cea mai mare.

Mă abonez image one
Mă abonez image one
Accessibility Logo