Countdown header img desk

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

Countdown header img  mob

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

Forta vitala: Cum pot descoperirile din medicina de precizie sa transforme calitatea vietii tale si a celor dragi

Forta vitala: Cum pot descoperirile din medicina de precizie sa transforme calitatea vietii tale si a celor dragi / Life Force: How New Breakthroughs in Precision Medicine Can Transform the Quality of Your Life & Those You Love
de Tony Robbins si Peter Diamandis, cu Robert Hariri  este cartea care iti poate salva viata. La propriu. Pentru ca vorbeste despre cele mai noi descoperiri medicale care ne dau posibilitatea in momentul de fata sa tratam unele dintre cele mai grave boli, sa ne mentinem tineri pana la varste inaintate si sa ne bucuram de o stare de spirit excelenta chiar si atunci cand imprejurarile nu sunt dintre cele mai favorabile. Dar aceasta carte va fi o sursa nepretuita de inspiratie pentru toti cei interesati sa traiasca mai mult si mai bine si sa aiba mai multa energie si vitalitate fara cofeina sau alte stimulente, dar si:
• Sa-si creasca masa musculara, sa-si accelereze metabolismul si sa-si mareasca densitatea osoasa;
• Sa-si creasca capacitatea de concentrare;
• Sa atinga performante de top folosind ultimele tehnologii si dispozitive portabile;
• Sa se vindece de cele mai grave afectiuni cu ajutorul celulelor stem;
• Sa-si recapete vederea cu ajutorul terapiei genice;
• Sa scape de durerile de spate cu ajutorul celor mai noi terapii in domeniu;
• Sa isi amelioreze semnificativ simptomele bolii Parkinson recurgand la o operatie pe creier fara incizie;
• Sa afle ce descoperire revolutionara ar putea eradica osteoartrita;
• Sa desluseasca misterul imbatranirii si cum am putea sa o incetinim, sa o oprim sau poate, chiar sa intinerim.
• Sa aplice cele mai noi metode de a slabi sanatos, dar si cateva remedii anti-imbatranire revolutionare;
• Sa afle cele mai noi metode de diagnostic si tratament pentru boli grave precum: cancerul, bolile de inima, diabetul, boala Alzheimer sau accidentul vascular cerebral.
 
Iar daca o carte despre cele mai noi descoperiri din domeniile medicinei, sanatatii si frumusetii scrisa de un autor care nu este medic nu iti inspira incredere, trebuie sa tii cont de faptul ca opiniile exprimate pe parcursul acestei carti le apartin unor medici de prestigiu pe care Tony Robbins i-a consultat in vederea scrierii acestei carti.
 
Tony Robbins este autor de bestsellere, antreprenor si filantrop, fiind adesea supranumit strategul de afaceri nr. 1 al Americii. Este solicitat adesea sa ofere consultanta pentru unii dintre cei mai de succes oameni de pe planeta, de la atleti, artisti si CEO ai unor mari companii, si pana la presedinti de stat. Tony Robbins este presedintele unui holding care inregistreaza vanzari anuale de peste cinci miliarde de dolari. Prin actiunile sale filantropice furnizeaza peste 100 de milioane de mese pe an persoanelor nevoiase. Locuieste in Palm Beach, Florida.
 
Peter H. Diamandis este autor de bestsellere, fondatorul Bold Capital Partners, dar si fondatorul si presedintele executiv al Fundatiei XPRIZE care concepe si administreaza competitii la scara larga adresate echipelor tehnice si stiintifice, cu obiectivul de a incuraja noi descoperiri stiintifice in beneficiul umanitatii. Actualul patronat al fundatiei include personalitati precum Elon Musk, James Cameron, Larry Page si Arianna Huffington. Diamandis are o dubla specializare in genetica moleculara si inginerie aerospatiala si detine o diploma in medicina la Harvard Medical School.
 
Robert Hariri este un doctor in medicina specializat in neurochirurgie si biomedicina care s-a remarcat la nivel mondial prin faptul ca a deschis calea pentru utilizarea celulelor stem in tratamentul unei game largi de boli. Bob este o legenda in domeniul stiintei regenerarii, pentru ca a fost primul care a extras celule stem vindecatoare, deosebit de eficiente, din placenta umana. Hariri detine peste 170 de brevete emise si in curs de brevetare pentru descoperirile sale. Este presedinte si CEO al Celularity Inc., o companie de biotehnologie specializata in studii clinice, care conduce urmatoarea revolutie in medicina celulara.
 
Cartea de fata iti va oferi posibilitatea de a profita la maximum de revolutia care are loc acum in diagnosticare, biotehnologie si medicina regenerativa avand capacitatea de a-ti imbunatati considerabil calitatea vietii. De fapt, cunostintele practice pe care le vei afla din aceste pagini ar putea efectiv sa iti salveze viata. Pe a ta sau pe cea a cuiva drag.
Si pentru a-ti face o mica idee despre cat de rapida este evolutia in acest domeniu, gandeste-te doar ca, cu mai putin de 25 de ani in urma, descifrarea completa a genomului uman, adica a intregului set de instructiuni genetice pentru cresterea si dezvoltarea unei persoane, dura mai mult de un deceniu si costa 2,7 miliarde de dolari. Astazi, se face cu mai putin de 600 de dolari si este gata peste noapte.  
Aflam asadar cum a ajuns autorul sa fie pasionat de acest subiect si cum teama ca va muri de tanar l-a framantat de la o varsta la care cei mai multi oameni nu se gandesc la moarte. Intelegem astfel cum a ajuns la concluzia ca: Cu totii trebuie sa gandim pentru noi si sa ne facem temele. Nu putem lasa supravegherea propriei stari de sanatate in seama altcuiva, indiferent cate diplome are agatate pe peretele din birou. Nu putem avea incredere deplina ca persoana respectiva are toate solutiile corecte.
Dar si cum a ajuns sa adopte un stil de viata sanatos, sa isi aleaga cu mare atentie alimentele pe care le consuma si sa faca foarte multa miscare.
 
Din capitolul introductiv al cartii vom afla:
• Cateva informatii extrem de interesante despre corpul omenesc, care dovedesc inca o data cat de spectaculos este acesta;
• Cateva consideratii asupra sistemului medical, a doctorilor si a intereselor uriase care se ascund in spatele companiilor farmaceutice, precum si o serie de scandaluri care au vizat aceasta industrie;
• Ce este terapia regenerativa cu celule stem si ce efect miraculos a avut asupra lui Tony Robbins care a suferit multiple rani in urma unui accident de snowboard si cum l-a ajutat aceasta sa se vindece de durerile de spate de care suferea de ani buni;
• Lunga lista a medicilor de prestigiu pe care Tony Robbins i-a consultat pentru scrierea acestei carti, exceptandu-i pe cei doi coautori Peter H. Diamandis si Robert Hariri.
 
Cartea este impartita in cinci parti dupa cum urmeaza:
 
• Partea intai: revolutia fortei vitale
Din aceasta sectiune extraordinar de interesanta vom afla numeroasele modalitati prin care corpul uman poate produce mai multa energie si se poate vindeca mai repede. Vom descoperi de ce imbatranim si de ce oamenii de stiinta incep sa se gandeasca ca s-ar putea sa nu fie nevoie sa imbatranim. Tot aici, autorii detaliaza pe larg de ce celulele stem, aceste elemente constitutive de baza ale fiecarui tesut si organ din corp,  isi merita numele de veritabila trusa de reparatii a naturii. Vedem astfel cum, cu ajutorul lor, astazi putem vindeca in scurt timp: rupturi de ligamente si discopatii, pierderea vederii, paralizii, leucemia, siclemia, scleroza multipla, etc. Descoperim ca specia umana chiar are un potential demn de X-Man, putand sa se regenereze in mod aproape miraculos si aflam care sunt cele mai noi instrumente de diagnosticare preventiva, predictiva si personalizata care ar putea sa iti salveze literalmente viata.
Exemplele referitoare la vindecari, pe care le-am numi miraculoase daca nu am sti ca este vorba de pura stiinta, te vor convinge, o data in plus, ca celulele stem sunt stalpul care sustine revolutia medicinei regenerative de astazi si materia de baza a miracolelor zilnice.
Peter Diamandis anticipeaza ca, pana la sfarsitul acestui deceniu, tratamentele cu celule stem vor costa ,,mai putin decat costa astazi un laptop.
 
Tot in prima parte a cartii, te vei convinge cat de importante sunt analizele de sange, dar si de faptul ca este foarte important sa iti verifici in mod curent doua elemente care ne influenteaza enorm calitatea vietii, dar carora de regula nu le acordam o importanta prea mare: valorile hormonilor si ale metalelor grele. Facand asta, ti-ai putea prelungi simtitor viata. Asta pentru ca echilibrul hormonal optim este esential pentru o viata sanatoasa!
Hormonii sexuali sunt mesagerii care nu numai ca guverneaza sanatatea sexuala, dar joaca si un rol esential in multe functii fiziologice, printre care se numara reglarea zaharului din sange, inflamatia, starea neurologica, sanatatea cardiaca, sanatatea musculara si metabolismul oaselor.
 
Tot aici vedem cum, cu ajutorul a doar doua investigatii: Revolutionarul test GRAIL (care poate sa descopere peste 50 de tipuri diferite de cancer printr-o simpla analiza de sange) si un RMN putem depista o gama completa a cancerului in stadii foarte precoce. O alta informatie valoroasa este cea referitoare la examinarea Combinostics, care foloseste IA ca sa analizeze tesutul cerebral si care ajuta la diagnosticarea precoce a riscului de Alzheimer, precum si de Parkinson. Acest lucru face posibile tratamentele precoce, mai putin invazive, care ne pot asigura o rata generala de supravietuire mai buna.
 
Studiile de caz referitoare la pacienti tratati la clinica Fountain Life, unde insusi Tony Robbins este partener, ne vor arata cat de performante sunt noile tratamente disponibile in acest moment pe piata si cat de multe boli pot vindeca. Un motiv in plus asadar de a nu ne resemna in fata bolii si de a persevera in incercarea de a ne vindeca. Tot aici vei afla si despre aplicatia dezvoltata de fondatorii Fountain Life care poate sa iti evalueze starea reala de sanatate, sa acceseze un program de diagnostic condus de IA si sa te ajute sa te orientezi pe drumul catre vindecare si sanatate. Mai multe detalii despre aceasta aplicatie vei gasi in acest capitol extrem de interesant.
Aceleasi analize te vor ajuta sa identifici din timp semnalele de alarma ale afectiunilor cardiace si ale bolii Alzheimer sau sa vezi daca ai acumulat metale grele in corp. Afla ce alte analize ar trebui sa iti mai faci anual pentru a te asigura ca ai o stare buna de sanatate din toate punctele de vedere.
 
Aceasta parte se incheie cu o perspectiva noua deschisa de David Sinclair - unul dintre cei mai respectati experti in longevitate (un adevarat "lider in domeniul longevitatii") - cu privire la cauza de baza a imbatranirii - si la felul in care ii putem urma exemplul pentru a incetini si chiar a da inapoi ceasul biologic.
 
• Partea a doua: eroii revolutiei din medicina regenerativa
A doua parte a cartii analizeaza cateva tehnologii revolutionare care spulbera conventiile si sunt pe cale sa schimbe medicina pentru totdeauna. Tot aici ii cunoastem pe eroii acestei carti, cei care duc medicina regenerativa de la masa din laborator la patul pacientului. Dintre acestia ii amintim pe Martine Rothblatt, care, dincolo de faptul ca are o poveste de viata extraordinara, a creat o intreaga industrie de transplant de organe noi, dupa ce fiica ei s-a imbolnavit de o boala terminala rara la plamani; dr. Carl June, deschizator de drumuri pentru terapia celulara CAR-T - medicamentele vii care au schimbat fundamental metoda de tratament in cazul leucemiilor, eliminand chimioterapia sau radioterapia; dr. Arjun Desai, director general pentru inovatii strategice la Insightec si dispozitivul inventat de el pentru tratarea Parkinson; Jennifer Doudna si Emmanuelle Charpentier care au primit premiul Nobel in 2020 pentru descoperirea lor - un mecanism de editare genetica intitulat CRISPR-Cas9; sau echipa de la Biosplice, care descifreaza piatra Rosetta pentru comunicarea intre celule si pare a se afla in pragul gasirii unui leac pentru osteoartrita. Planurile de viitor ale Biosplice sunt la fel de ambitioase, acestea vizand dezvoltarea unei noi generatii de terapii care sa atace tumori diferite cu precizia unui laser. Acestea se vor dovedi a fi mai utile in tratarea celor mai intalnite boli maligne: cancerul de prostata, de san, de plamani, de uter si de colon.
 
Nu conteaza cine vindeca osteoartrita. Oricine o vindeca are potentialul sa fie cea mai mare companie din lume. - Finian Tan, investitor
 
Tot in aceasta parte a cartii vom vedea cat de mult a evoluat tehnologia imprimarii 3D, folosindu-se de celule stem. Urmarim cum, datorita acestei tehnologii, sute de pacienti au beneficiat de vezici si grefe de piele artificiale - si, aflam ca in curand niciun pacient nu va mai muri in timp ce asteapta un transplant de inima sau de rinichi. In capitolul referitor la noile terapii genice si tehnicile de editare a genelor aflam cum pot acestea repara o inima bolnava, cum pot rezolva problemele de vedere care au cauze genetice si cum pot elimina anxietatea asociata cu Alzheimer, avand potentialul sa blocheze insusi procesul de imbatranire. Aflam astfel ca unele dintre aceste terapii revolutionare sunt disponibile chiar acum, altele parcurg minutiosul proces de aprobare a FDA, de la faza 1 (este sigura?) la faza 2 (este eficace?) si la faza 3 (este eficace la scara larga si mai buna decat ceea ce exista deja?).  
 
• Partea a treia: ce poti face acum
In aceasta sectiune vei afla o serie de metode pentru a-ti creste energia fizica si emotionala si te vei familiariza cu o serie de suplimente de intinerire disponibile la scara larga. Ele variaza de la "comutatoare genetice" naturale, cum ar fi peptidele, la o pastila ieftina aprobata de FDA, despre care unii oameni de stiinta spun ca ar putea proteja impotriva cancerului si a bolilor cardiace. Tot aici se vorbeste despre cateva elemente care stau la baza starii de bine a unei persoane: nutritie, post, somn si miscare; despre gadgeturi si dispozitive portabile, pe care le putem folosi pentru a ne schimba obiceiurile, pentru a ne monitoriza progresul si pentru a aprecia ce functioneaza cel mai bine pentru corpul nostru. 
 
Un alt subiect abordat in aceasta sectiune se refera la regimurile alimentare care iti pot spori vitalitatea, imbunatati sanatatea si creste longevitatea si la principiile care stau la baza lor. Vei vedea cum un somn bun influenteaza totul, de la nivelul testosteronului pana la reglarea glicemiei. Vei intelege ce importanta are masa musculara pentru sanatate. Vei afla ce exercitii iti pot aduce cele mai mari beneficii in urma efortului depus, printre care si un antrenament saptamanal de zece minute, care iti creste forta si mobilitatea. Te vei familiariza cu beneficiile regenerarii celulare si alte proceduri cosmetice, care te vor ajuta sa te simti tanar si plin de viata chiar si la varste mai inaintate. Urmasele Evei vor descoperi tot aici complexitatea sanatatii feminine si vor intelege factorii esentiali pentru calitatea vietii unei femei.
 
Tot aici vei afla mai multe despre:
• eficienta peptidelor, a hormonilor si a unor produse nutraceutice esentiale;
• cele mai eficiente metode disponibile - este vorba, printre altele, despre terapia cu laser si acupunctura - pentru a elimina definitiv durerea, fara operatii sau medicamente, atacand sursa durerii, nu doar tratand simptomele. 
• cum cateva alegeri de stil de viata iti pot prelungi viata cu 12 ani. Este vorba in principal despre alimentatie, miscare, post intermitent, sauna, bai cu apa rece si crioterapie, somn, tehnologia OsteoStrong sau sistemul

Backbridge, pentru un spate mai sanatos. Lista saptamanala cu lucruri de facut pentru longevitate va rezuma totul astfel incat sa retii mai usor ce ai de facut pentru a fi mai sanatos.
• cat de important este somnul, cum iti poti creste puterea de concentrare si cum sa fii mai binedispus si sa ai mai multa vitalitate, fara cofeina sau alti stimulenti;
• metode si tehnici simple pentru a-ti creste forta si masa musculara, pentru a-ti accelera metabolismul si pentru a-ti creste densitatea osoasa cu pana la 14%;
• ultimele descoperiri anti-imbatranire din cosmetica, care te pot ajuta sa arati si sa te simti extraordinar. Este vorba despre cum putem folosi celulele stem pentru a inlocui si intineri diverse tesuturi imbatranite ale corpului; despre cum ne putem recupera frumusetea podoabei capilare sau cum ne putem intineri pielea in ciuda tuturor factorilor care o imbatranesc, precum si despre cum ne putem topi rapid grasimea corporala si intinde pielea; 
• ultimele inovatii si solutii care ajuta femeile sa duca o viata implinita, sanatoasa si plina de energie. Tot aici vei afla de ce menstruatia este un semn nepretuit al sanatatii tale generale; cateva mituri in legatura cu sanatatea femeilor si adevarul in legatura cu ele. 
 
• Partea a patra: cum abordam cele sase boli cu cea mai mare rata de mortalitate 
Cele mai mari amenintari la adresa sanatatii societatii de azi sunt:
1. Bolile cardiace
2. Accidentul vascular
3. Cancerul
4. Durerea cronica care vine odata cu inflamatia si bolile autoimune
5. Obezitatea si diabetul
6. Boala Alzheimer si deteriorarea functiilor cognitive.
 
In aceasta parte a cartii vei gasi cele mai recente descoperiri in materie de preventie si tratament al bolilor cardiovasculare. Vei afla cum pot fi refacute inimi dupa un infarct cu ajutorul celulelor stem. Vei vedea cum putem trata accidentele vasculare cerebrale cu succes, astfel incat sa nu ramanem cu sechele si care sunt tehnologiile revolutionare care ii ajuta pe supravietuitorii accidentelor vasculare sa duca o viata normala dupa un astfel de episod.
Tot aici vei fi uimit sa afli ca exista o gama destul de variata de mijloace menite sa previna cancerul si sa-l depisteze precoce, astfel incat sansele de vindecare sa creasca foarte mult. Este vorba despre o analiza de sange care poate depista pana la 50 de tipuri de cancer in stadii incipiente si despre un RMN complet care poate fi realizat chiar la tine acasa. De asemenea, vei descoperi aici o serie de terapii, remedii si tratamente de ultima ora, care pot accelera sistemul imunitar pentru a se lupta cu cancerul si a-l invinge. Este vorba, printre altele, despre: o serie de pastile, perfuzii, un ingredient natural care poate diminua semnificativ riscul de cancer si care s-a demonstrat ca reduce celulele cancerului de san cu pana la 80%, o procedura inovatoare pentru cancerul de prostata sau patru terapii personalizate care pot intari si accelera sistemul imunitar pentru a ataca cancerul, s.a. Citeste si pune-te la curent cu analiza de sange Galleri si testul Freenome care ar putea salva in viitor milioane de vieti, dar si cu noile terapii revolutionare care vor face ca, in viitor, cancerul sa poata fi tratat ca oricare alta boala. 
 
Inflamatia si bolile autoimune afecteaza din ce in ce mai multi oameni in ultimii ani. Daca vrei sa afli care sunt cele mai noi terapii care le pot combate, precum si care sunt ultimele noutati in tratarea bolii Crohn, a sclerozei multiple, a artritei reumatoide si a psoriazisului, citeste aceasta parte a cartii! Tot aici vei afla cele mai eficiente metode pentru a preveni inflamatia, diabetul si obezitatea care constituie astazi adevarate epidemii, dar si de a-ti mentine creierul perfect sanatos pana la adanci batraneti. 
Dar promisiunile medicinii cu privire la viitorul sanatatii noastre sunt inca si mai optimiste. Afla aici despre analiza de sange care poate sa anticipeze Alzheimerul inainte sa apara simptomele; despre perfuziile cu plasma sanguina de la persoane tinere la persoane varstnice care ar putea opri declinul cognitiv la varsta a 3-a; despre medicamentul care poate sa imbunatateasca memoria soarecilor si probabil ca si pe cea a oamenilor, dar si despre vaccinul impotriva Alzheimerului care poate incetini considerabil evolutia acestei boli.
 
• Partea a cincea: longevitatea, mentalitatea si implinirea
Cea mai importanta decizie pe care o poti lua este sa hotarasti ca viata este prea scurta ca sa suferi si ca vei aprecia si te vei bucura de acest dar al vietii indiferent ce s-ar intampla. Ratam prea multe lucruri minunate, fiindca petrecem prea mult timp in mintea noastra si nu in inima, in sufletul si spiritul nostru. - Tony Robbins, Forta vitala
 
Aceasta sectiune iti va schimba conceptiile pe care le ai in legatura cu varsta indivizilor, te va familiariza cu revolutia in longevitate in toiul careia ne aflam acum si iti va arata cum ne putem creste vitalitatea la cele mai inaintate varste. 
Cu alte cuvinte, acesta este un capitol interesat pentru toata lumea, pentru ca cine nu si-ar dori sa aiba o viata buna pana si la cele mai inaintate varste? 
 
Din aceasta sectiune vei afla asadar, care este secretul pentru a-ti imbunatati calitatea vietii si cat de mare este puterea mintii, precum si ce iti trebuie realmente pentru a te simti implinit. Vei afla astfel, printre altele, ce putere uimitoare are metoda placebo si cum mintea iti poate vindeca corpul pana si de cele mai grave boli; cum poti invinge depresia fara medicamente, dar si care sunt cele mai importante hotarari pe care le poti lua, pentru a-ti schimba calitatea vietii. Tot aici vei gasi trei metode eficiente pe care le poti aplica pentru a trai intr-o stare minunata, si vei gasi cateva exemple de oameni care au trait intr-o stare minunata desi viata nu le-a dat foarte multe motive in acest sens.
 
In final, te invit sa parcurgi cei 7 pasi pe care Tony Robbins ii propune pentru a-ti realiza mai usor obiectivele si a-ti transforma viata, care pot constitui un bun inceput pentru oricine isi doreste o schimbare in viata lui sau a cuiva drag, dar nu stie de unde sa inceapa. Si retine mesajul lui Tony Robbins in legatura cu aceasta carte:
Orice te hotarasti sa faci, acesti 7 pasi sunt doar o simpla modalitate de a incerca sa sintetizez o mare parte din informatiile pe care le-ai aflat aici. Inca o data, nu trebuie sa faci toate lucrurile din carte, dar sper ca o vei folosi ca pe un ghid, pe care poti sa il consulti toata viata cand cauti raspunsuri pentru tine si pentru familia ta. Vom actualiza permanent si site-ul nostru, LifeForce.com, ca sa venim cu informatii noi imediat ce apar.
Alege, te rog, cateva lucruri din fiecare dintre domenii si hotaraste-te in ce privinta vei lua masuri sau pe cine vei ajuta. Continua apoi sa-ti sporesti cunostintele in aceste domenii, pe masura ce ele continua sa evolueze. Ceea ce stii ar putea nu numai sa schimbe o viata, in unele cazuri ar putea chiar sa o salveze.

Traducere din limba engleza de Dana Dobre.
Citeste mai mult

-20%

PRP: 88.00 Lei

!

Acesta este Pretul Recomandat de Producator. Pretul de vanzare al produsului este afisat mai jos.

70.40Lei

70.40Lei

88.00 Lei

Primesti 70 puncte

Important icon msg

Primesti puncte de fidelitate dupa fiecare comanda! 100 puncte de fidelitate reprezinta 1 leu. Foloseste-le la viitoarele achizitii!

In stoc

Descrierea produsului

Forta vitala: Cum pot descoperirile din medicina de precizie sa transforme calitatea vietii tale si a celor dragi

Forta vitala: Cum pot descoperirile din medicina de precizie sa transforme calitatea vietii tale si a celor dragi / Life Force: How New Breakthroughs in Precision Medicine Can Transform the Quality of Your Life & Those You Love
de Tony Robbins si Peter Diamandis, cu Robert Hariri  este cartea care iti poate salva viata. La propriu. Pentru ca vorbeste despre cele mai noi descoperiri medicale care ne dau posibilitatea in momentul de fata sa tratam unele dintre cele mai grave boli, sa ne mentinem tineri pana la varste inaintate si sa ne bucuram de o stare de spirit excelenta chiar si atunci cand imprejurarile nu sunt dintre cele mai favorabile. Dar aceasta carte va fi o sursa nepretuita de inspiratie pentru toti cei interesati sa traiasca mai mult si mai bine si sa aiba mai multa energie si vitalitate fara cofeina sau alte stimulente, dar si:
• Sa-si creasca masa musculara, sa-si accelereze metabolismul si sa-si mareasca densitatea osoasa;
• Sa-si creasca capacitatea de concentrare;
• Sa atinga performante de top folosind ultimele tehnologii si dispozitive portabile;
• Sa se vindece de cele mai grave afectiuni cu ajutorul celulelor stem;
• Sa-si recapete vederea cu ajutorul terapiei genice;
• Sa scape de durerile de spate cu ajutorul celor mai noi terapii in domeniu;
• Sa isi amelioreze semnificativ simptomele bolii Parkinson recurgand la o operatie pe creier fara incizie;
• Sa afle ce descoperire revolutionara ar putea eradica osteoartrita;
• Sa desluseasca misterul imbatranirii si cum am putea sa o incetinim, sa o oprim sau poate, chiar sa intinerim.
• Sa aplice cele mai noi metode de a slabi sanatos, dar si cateva remedii anti-imbatranire revolutionare;
• Sa afle cele mai noi metode de diagnostic si tratament pentru boli grave precum: cancerul, bolile de inima, diabetul, boala Alzheimer sau accidentul vascular cerebral.
 
Iar daca o carte despre cele mai noi descoperiri din domeniile medicinei, sanatatii si frumusetii scrisa de un autor care nu este medic nu iti inspira incredere, trebuie sa tii cont de faptul ca opiniile exprimate pe parcursul acestei carti le apartin unor medici de prestigiu pe care Tony Robbins i-a consultat in vederea scrierii acestei carti.
 
Tony Robbins este autor de bestsellere, antreprenor si filantrop, fiind adesea supranumit strategul de afaceri nr. 1 al Americii. Este solicitat adesea sa ofere consultanta pentru unii dintre cei mai de succes oameni de pe planeta, de la atleti, artisti si CEO ai unor mari companii, si pana la presedinti de stat. Tony Robbins este presedintele unui holding care inregistreaza vanzari anuale de peste cinci miliarde de dolari. Prin actiunile sale filantropice furnizeaza peste 100 de milioane de mese pe an persoanelor nevoiase. Locuieste in Palm Beach, Florida.
 
Peter H. Diamandis este autor de bestsellere, fondatorul Bold Capital Partners, dar si fondatorul si presedintele executiv al Fundatiei XPRIZE care concepe si administreaza competitii la scara larga adresate echipelor tehnice si stiintifice, cu obiectivul de a incuraja noi descoperiri stiintifice in beneficiul umanitatii. Actualul patronat al fundatiei include personalitati precum Elon Musk, James Cameron, Larry Page si Arianna Huffington. Diamandis are o dubla specializare in genetica moleculara si inginerie aerospatiala si detine o diploma in medicina la Harvard Medical School.
 
Robert Hariri este un doctor in medicina specializat in neurochirurgie si biomedicina care s-a remarcat la nivel mondial prin faptul ca a deschis calea pentru utilizarea celulelor stem in tratamentul unei game largi de boli. Bob este o legenda in domeniul stiintei regenerarii, pentru ca a fost primul care a extras celule stem vindecatoare, deosebit de eficiente, din placenta umana. Hariri detine peste 170 de brevete emise si in curs de brevetare pentru descoperirile sale. Este presedinte si CEO al Celularity Inc., o companie de biotehnologie specializata in studii clinice, care conduce urmatoarea revolutie in medicina celulara.
 
Cartea de fata iti va oferi posibilitatea de a profita la maximum de revolutia care are loc acum in diagnosticare, biotehnologie si medicina regenerativa avand capacitatea de a-ti imbunatati considerabil calitatea vietii. De fapt, cunostintele practice pe care le vei afla din aceste pagini ar putea efectiv sa iti salveze viata. Pe a ta sau pe cea a cuiva drag.
Si pentru a-ti face o mica idee despre cat de rapida este evolutia in acest domeniu, gandeste-te doar ca, cu mai putin de 25 de ani in urma, descifrarea completa a genomului uman, adica a intregului set de instructiuni genetice pentru cresterea si dezvoltarea unei persoane, dura mai mult de un deceniu si costa 2,7 miliarde de dolari. Astazi, se face cu mai putin de 600 de dolari si este gata peste noapte.  
Aflam asadar cum a ajuns autorul sa fie pasionat de acest subiect si cum teama ca va muri de tanar l-a framantat de la o varsta la care cei mai multi oameni nu se gandesc la moarte. Intelegem astfel cum a ajuns la concluzia ca: Cu totii trebuie sa gandim pentru noi si sa ne facem temele. Nu putem lasa supravegherea propriei stari de sanatate in seama altcuiva, indiferent cate diplome are agatate pe peretele din birou. Nu putem avea incredere deplina ca persoana respectiva are toate solutiile corecte.
Dar si cum a ajuns sa adopte un stil de viata sanatos, sa isi aleaga cu mare atentie alimentele pe care le consuma si sa faca foarte multa miscare.
 
Din capitolul introductiv al cartii vom afla:
• Cateva informatii extrem de interesante despre corpul omenesc, care dovedesc inca o data cat de spectaculos este acesta;
• Cateva consideratii asupra sistemului medical, a doctorilor si a intereselor uriase care se ascund in spatele companiilor farmaceutice, precum si o serie de scandaluri care au vizat aceasta industrie;
• Ce este terapia regenerativa cu celule stem si ce efect miraculos a avut asupra lui Tony Robbins care a suferit multiple rani in urma unui accident de snowboard si cum l-a ajutat aceasta sa se vindece de durerile de spate de care suferea de ani buni;
• Lunga lista a medicilor de prestigiu pe care Tony Robbins i-a consultat pentru scrierea acestei carti, exceptandu-i pe cei doi coautori Peter H. Diamandis si Robert Hariri.
 
Cartea este impartita in cinci parti dupa cum urmeaza:
 
• Partea intai: revolutia fortei vitale
Din aceasta sectiune extraordinar de interesanta vom afla numeroasele modalitati prin care corpul uman poate produce mai multa energie si se poate vindeca mai repede. Vom descoperi de ce imbatranim si de ce oamenii de stiinta incep sa se gandeasca ca s-ar putea sa nu fie nevoie sa imbatranim. Tot aici, autorii detaliaza pe larg de ce celulele stem, aceste elemente constitutive de baza ale fiecarui tesut si organ din corp,  isi merita numele de veritabila trusa de reparatii a naturii. Vedem astfel cum, cu ajutorul lor, astazi putem vindeca in scurt timp: rupturi de ligamente si discopatii, pierderea vederii, paralizii, leucemia, siclemia, scleroza multipla, etc. Descoperim ca specia umana chiar are un potential demn de X-Man, putand sa se regenereze in mod aproape miraculos si aflam care sunt cele mai noi instrumente de diagnosticare preventiva, predictiva si personalizata care ar putea sa iti salveze literalmente viata.
Exemplele referitoare la vindecari, pe care le-am numi miraculoase daca nu am sti ca este vorba de pura stiinta, te vor convinge, o data in plus, ca celulele stem sunt stalpul care sustine revolutia medicinei regenerative de astazi si materia de baza a miracolelor zilnice.
Peter Diamandis anticipeaza ca, pana la sfarsitul acestui deceniu, tratamentele cu celule stem vor costa ,,mai putin decat costa astazi un laptop.
 
Tot in prima parte a cartii, te vei convinge cat de importante sunt analizele de sange, dar si de faptul ca este foarte important sa iti verifici in mod curent doua elemente care ne influenteaza enorm calitatea vietii, dar carora de regula nu le acordam o importanta prea mare: valorile hormonilor si ale metalelor grele. Facand asta, ti-ai putea prelungi simtitor viata. Asta pentru ca echilibrul hormonal optim este esential pentru o viata sanatoasa!
Hormonii sexuali sunt mesagerii care nu numai ca guverneaza sanatatea sexuala, dar joaca si un rol esential in multe functii fiziologice, printre care se numara reglarea zaharului din sange, inflamatia, starea neurologica, sanatatea cardiaca, sanatatea musculara si metabolismul oaselor.
 
Tot aici vedem cum, cu ajutorul a doar doua investigatii: Revolutionarul test GRAIL (care poate sa descopere peste 50 de tipuri diferite de cancer printr-o simpla analiza de sange) si un RMN putem depista o gama completa a cancerului in stadii foarte precoce. O alta informatie valoroasa este cea referitoare la examinarea Combinostics, care foloseste IA ca sa analizeze tesutul cerebral si care ajuta la diagnosticarea precoce a riscului de Alzheimer, precum si de Parkinson. Acest lucru face posibile tratamentele precoce, mai putin invazive, care ne pot asigura o rata generala de supravietuire mai buna.
 
Studiile de caz referitoare la pacienti tratati la clinica Fountain Life, unde insusi Tony Robbins este partener, ne vor arata cat de performante sunt noile tratamente disponibile in acest moment pe piata si cat de multe boli pot vindeca. Un motiv in plus asadar de a nu ne resemna in fata bolii si de a persevera in incercarea de a ne vindeca. Tot aici vei afla si despre aplicatia dezvoltata de fondatorii Fountain Life care poate sa iti evalueze starea reala de sanatate, sa acceseze un program de diagnostic condus de IA si sa te ajute sa te orientezi pe drumul catre vindecare si sanatate. Mai multe detalii despre aceasta aplicatie vei gasi in acest capitol extrem de interesant.
Aceleasi analize te vor ajuta sa identifici din timp semnalele de alarma ale afectiunilor cardiace si ale bolii Alzheimer sau sa vezi daca ai acumulat metale grele in corp. Afla ce alte analize ar trebui sa iti mai faci anual pentru a te asigura ca ai o stare buna de sanatate din toate punctele de vedere.
 
Aceasta parte se incheie cu o perspectiva noua deschisa de David Sinclair - unul dintre cei mai respectati experti in longevitate (un adevarat "lider in domeniul longevitatii") - cu privire la cauza de baza a imbatranirii - si la felul in care ii putem urma exemplul pentru a incetini si chiar a da inapoi ceasul biologic.
 
• Partea a doua: eroii revolutiei din medicina regenerativa
A doua parte a cartii analizeaza cateva tehnologii revolutionare care spulbera conventiile si sunt pe cale sa schimbe medicina pentru totdeauna. Tot aici ii cunoastem pe eroii acestei carti, cei care duc medicina regenerativa de la masa din laborator la patul pacientului. Dintre acestia ii amintim pe Martine Rothblatt, care, dincolo de faptul ca are o poveste de viata extraordinara, a creat o intreaga industrie de transplant de organe noi, dupa ce fiica ei s-a imbolnavit de o boala terminala rara la plamani; dr. Carl June, deschizator de drumuri pentru terapia celulara CAR-T - medicamentele vii care au schimbat fundamental metoda de tratament in cazul leucemiilor, eliminand chimioterapia sau radioterapia; dr. Arjun Desai, director general pentru inovatii strategice la Insightec si dispozitivul inventat de el pentru tratarea Parkinson; Jennifer Doudna si Emmanuelle Charpentier care au primit premiul Nobel in 2020 pentru descoperirea lor - un mecanism de editare genetica intitulat CRISPR-Cas9; sau echipa de la Biosplice, care descifreaza piatra Rosetta pentru comunicarea intre celule si pare a se afla in pragul gasirii unui leac pentru osteoartrita. Planurile de viitor ale Biosplice sunt la fel de ambitioase, acestea vizand dezvoltarea unei noi generatii de terapii care sa atace tumori diferite cu precizia unui laser. Acestea se vor dovedi a fi mai utile in tratarea celor mai intalnite boli maligne: cancerul de prostata, de san, de plamani, de uter si de colon.
 
Nu conteaza cine vindeca osteoartrita. Oricine o vindeca are potentialul sa fie cea mai mare companie din lume. - Finian Tan, investitor
 
Tot in aceasta parte a cartii vom vedea cat de mult a evoluat tehnologia imprimarii 3D, folosindu-se de celule stem. Urmarim cum, datorita acestei tehnologii, sute de pacienti au beneficiat de vezici si grefe de piele artificiale - si, aflam ca in curand niciun pacient nu va mai muri in timp ce asteapta un transplant de inima sau de rinichi. In capitolul referitor la noile terapii genice si tehnicile de editare a genelor aflam cum pot acestea repara o inima bolnava, cum pot rezolva problemele de vedere care au cauze genetice si cum pot elimina anxietatea asociata cu Alzheimer, avand potentialul sa blocheze insusi procesul de imbatranire. Aflam astfel ca unele dintre aceste terapii revolutionare sunt disponibile chiar acum, altele parcurg minutiosul proces de aprobare a FDA, de la faza 1 (este sigura?) la faza 2 (este eficace?) si la faza 3 (este eficace la scara larga si mai buna decat ceea ce exista deja?).  
 
• Partea a treia: ce poti face acum
In aceasta sectiune vei afla o serie de metode pentru a-ti creste energia fizica si emotionala si te vei familiariza cu o serie de suplimente de intinerire disponibile la scara larga. Ele variaza de la "comutatoare genetice" naturale, cum ar fi peptidele, la o pastila ieftina aprobata de FDA, despre care unii oameni de stiinta spun ca ar putea proteja impotriva cancerului si a bolilor cardiace. Tot aici se vorbeste despre cateva elemente care stau la baza starii de bine a unei persoane: nutritie, post, somn si miscare; despre gadgeturi si dispozitive portabile, pe care le putem folosi pentru a ne schimba obiceiurile, pentru a ne monitoriza progresul si pentru a aprecia ce functioneaza cel mai bine pentru corpul nostru. 
 
Un alt subiect abordat in aceasta sectiune se refera la regimurile alimentare care iti pot spori vitalitatea, imbunatati sanatatea si creste longevitatea si la principiile care stau la baza lor. Vei vedea cum un somn bun influenteaza totul, de la nivelul testosteronului pana la reglarea glicemiei. Vei intelege ce importanta are masa musculara pentru sanatate. Vei afla ce exercitii iti pot aduce cele mai mari beneficii in urma efortului depus, printre care si un antrenament saptamanal de zece minute, care iti creste forta si mobilitatea. Te vei familiariza cu beneficiile regenerarii celulare si alte proceduri cosmetice, care te vor ajuta sa te simti tanar si plin de viata chiar si la varste mai inaintate. Urmasele Evei vor descoperi tot aici complexitatea sanatatii feminine si vor intelege factorii esentiali pentru calitatea vietii unei femei.
 
Tot aici vei afla mai multe despre:
• eficienta peptidelor, a hormonilor si a unor produse nutraceutice esentiale;
• cele mai eficiente metode disponibile - este vorba, printre altele, despre terapia cu laser si acupunctura - pentru a elimina definitiv durerea, fara operatii sau medicamente, atacand sursa durerii, nu doar tratand simptomele. 
• cum cateva alegeri de stil de viata iti pot prelungi viata cu 12 ani. Este vorba in principal despre alimentatie, miscare, post intermitent, sauna, bai cu apa rece si crioterapie, somn, tehnologia OsteoStrong sau sistemul

Backbridge, pentru un spate mai sanatos. Lista saptamanala cu lucruri de facut pentru longevitate va rezuma totul astfel incat sa retii mai usor ce ai de facut pentru a fi mai sanatos.
• cat de important este somnul, cum iti poti creste puterea de concentrare si cum sa fii mai binedispus si sa ai mai multa vitalitate, fara cofeina sau alti stimulenti;
• metode si tehnici simple pentru a-ti creste forta si masa musculara, pentru a-ti accelera metabolismul si pentru a-ti creste densitatea osoasa cu pana la 14%;
• ultimele descoperiri anti-imbatranire din cosmetica, care te pot ajuta sa arati si sa te simti extraordinar. Este vorba despre cum putem folosi celulele stem pentru a inlocui si intineri diverse tesuturi imbatranite ale corpului; despre cum ne putem recupera frumusetea podoabei capilare sau cum ne putem intineri pielea in ciuda tuturor factorilor care o imbatranesc, precum si despre cum ne putem topi rapid grasimea corporala si intinde pielea; 
• ultimele inovatii si solutii care ajuta femeile sa duca o viata implinita, sanatoasa si plina de energie. Tot aici vei afla de ce menstruatia este un semn nepretuit al sanatatii tale generale; cateva mituri in legatura cu sanatatea femeilor si adevarul in legatura cu ele. 
 
• Partea a patra: cum abordam cele sase boli cu cea mai mare rata de mortalitate 
Cele mai mari amenintari la adresa sanatatii societatii de azi sunt:
1. Bolile cardiace
2. Accidentul vascular
3. Cancerul
4. Durerea cronica care vine odata cu inflamatia si bolile autoimune
5. Obezitatea si diabetul
6. Boala Alzheimer si deteriorarea functiilor cognitive.
 
In aceasta parte a cartii vei gasi cele mai recente descoperiri in materie de preventie si tratament al bolilor cardiovasculare. Vei afla cum pot fi refacute inimi dupa un infarct cu ajutorul celulelor stem. Vei vedea cum putem trata accidentele vasculare cerebrale cu succes, astfel incat sa nu ramanem cu sechele si care sunt tehnologiile revolutionare care ii ajuta pe supravietuitorii accidentelor vasculare sa duca o viata normala dupa un astfel de episod.
Tot aici vei fi uimit sa afli ca exista o gama destul de variata de mijloace menite sa previna cancerul si sa-l depisteze precoce, astfel incat sansele de vindecare sa creasca foarte mult. Este vorba despre o analiza de sange care poate depista pana la 50 de tipuri de cancer in stadii incipiente si despre un RMN complet care poate fi realizat chiar la tine acasa. De asemenea, vei descoperi aici o serie de terapii, remedii si tratamente de ultima ora, care pot accelera sistemul imunitar pentru a se lupta cu cancerul si a-l invinge. Este vorba, printre altele, despre: o serie de pastile, perfuzii, un ingredient natural care poate diminua semnificativ riscul de cancer si care s-a demonstrat ca reduce celulele cancerului de san cu pana la 80%, o procedura inovatoare pentru cancerul de prostata sau patru terapii personalizate care pot intari si accelera sistemul imunitar pentru a ataca cancerul, s.a. Citeste si pune-te la curent cu analiza de sange Galleri si testul Freenome care ar putea salva in viitor milioane de vieti, dar si cu noile terapii revolutionare care vor face ca, in viitor, cancerul sa poata fi tratat ca oricare alta boala. 
 
Inflamatia si bolile autoimune afecteaza din ce in ce mai multi oameni in ultimii ani. Daca vrei sa afli care sunt cele mai noi terapii care le pot combate, precum si care sunt ultimele noutati in tratarea bolii Crohn, a sclerozei multiple, a artritei reumatoide si a psoriazisului, citeste aceasta parte a cartii! Tot aici vei afla cele mai eficiente metode pentru a preveni inflamatia, diabetul si obezitatea care constituie astazi adevarate epidemii, dar si de a-ti mentine creierul perfect sanatos pana la adanci batraneti. 
Dar promisiunile medicinii cu privire la viitorul sanatatii noastre sunt inca si mai optimiste. Afla aici despre analiza de sange care poate sa anticipeze Alzheimerul inainte sa apara simptomele; despre perfuziile cu plasma sanguina de la persoane tinere la persoane varstnice care ar putea opri declinul cognitiv la varsta a 3-a; despre medicamentul care poate sa imbunatateasca memoria soarecilor si probabil ca si pe cea a oamenilor, dar si despre vaccinul impotriva Alzheimerului care poate incetini considerabil evolutia acestei boli.
 
• Partea a cincea: longevitatea, mentalitatea si implinirea
Cea mai importanta decizie pe care o poti lua este sa hotarasti ca viata este prea scurta ca sa suferi si ca vei aprecia si te vei bucura de acest dar al vietii indiferent ce s-ar intampla. Ratam prea multe lucruri minunate, fiindca petrecem prea mult timp in mintea noastra si nu in inima, in sufletul si spiritul nostru. - Tony Robbins, Forta vitala
 
Aceasta sectiune iti va schimba conceptiile pe care le ai in legatura cu varsta indivizilor, te va familiariza cu revolutia in longevitate in toiul careia ne aflam acum si iti va arata cum ne putem creste vitalitatea la cele mai inaintate varste. 
Cu alte cuvinte, acesta este un capitol interesat pentru toata lumea, pentru ca cine nu si-ar dori sa aiba o viata buna pana si la cele mai inaintate varste? 
 
Din aceasta sectiune vei afla asadar, care este secretul pentru a-ti imbunatati calitatea vietii si cat de mare este puterea mintii, precum si ce iti trebuie realmente pentru a te simti implinit. Vei afla astfel, printre altele, ce putere uimitoare are metoda placebo si cum mintea iti poate vindeca corpul pana si de cele mai grave boli; cum poti invinge depresia fara medicamente, dar si care sunt cele mai importante hotarari pe care le poti lua, pentru a-ti schimba calitatea vietii. Tot aici vei gasi trei metode eficiente pe care le poti aplica pentru a trai intr-o stare minunata, si vei gasi cateva exemple de oameni care au trait intr-o stare minunata desi viata nu le-a dat foarte multe motive in acest sens.
 
In final, te invit sa parcurgi cei 7 pasi pe care Tony Robbins ii propune pentru a-ti realiza mai usor obiectivele si a-ti transforma viata, care pot constitui un bun inceput pentru oricine isi doreste o schimbare in viata lui sau a cuiva drag, dar nu stie de unde sa inceapa. Si retine mesajul lui Tony Robbins in legatura cu aceasta carte:
Orice te hotarasti sa faci, acesti 7 pasi sunt doar o simpla modalitate de a incerca sa sintetizez o mare parte din informatiile pe care le-ai aflat aici. Inca o data, nu trebuie sa faci toate lucrurile din carte, dar sper ca o vei folosi ca pe un ghid, pe care poti sa il consulti toata viata cand cauti raspunsuri pentru tine si pentru familia ta. Vom actualiza permanent si site-ul nostru, LifeForce.com, ca sa venim cu informatii noi imediat ce apar.
Alege, te rog, cateva lucruri din fiecare dintre domenii si hotaraste-te in ce privinta vei lua masuri sau pe cine vei ajuta. Continua apoi sa-ti sporesti cunostintele in aceste domenii, pe masura ce ele continua sa evolueze. Ceea ce stii ar putea nu numai sa schimbe o viata, in unele cazuri ar putea chiar sa o salveze.

Traducere din limba engleza de Dana Dobre.
Citeste mai mult

Detaliile produsului

De pe acelasi raft

De acelasi autor

Rating general al produsului

5 stele
0
4 stele
0
3 stele
1
2 stele
0
1 stele
0

Parerea ta e inspiratie pentru comunitatea Libris!

Review-uri

Cristea Ioana32 12/03/2024 22:12
green icon awesome check Achizitie verificata
Am vazut un podcast cu autorul in care povestea despre aceasta carte si m-a facut curioasa. Sincer, e mult prea lunga. Chiar cred ca ar fi putut sa taie mult din tot bla, bla-ul. Nu aduce studii stiintifice la aproape nimic din ce povesteste deci te miri de unde a gasit atata text pt doar cateva subiecte. Concluziile sunt bazate strict pe experientele lui personale si ce a observat in cercurile unde a avut acces. Ceilalti 2 co-autori sunt medici deci poate studiile chiar sunt reale, dar nu m-am simtit foarte convinsa. E o lectura prea lunga pt ceea ce ofera. Mi-a luat un an sa o parcurg.
Arata mai mult
  • Like review icon 0
  • Add comments

1 din 1 de rezultate

Noi suntem despre carti, si la fel este si

Newsletter-ul nostru.

Aboneaza-te la vestile literare si primesti un cupon de -10% pentru viitoarea ta comanda!

*Reducerea aplicata prin cupon nu se cumuleaza, ci se aplica reducerea cea mai mare.

Ma abonez image one
Ma abonez image one