headerdesktop cartecadoutimer07dec25

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

headermobile cartecadoutimer07dec25

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

Promotii popup img

🎀 Carte CADOU 🎀

la orice comandă »

Glutenul. Cum ne intoxica graul cultivat in prezent

Glutenul. Cum ne intoxica graul cultivat in prezent - Julien Venesson
Rasfoieste

Glutenul. Cum ne intoxica graul cultivat in prezent

O ancheta jurnalistica ce sintetizeaza numeroase studii stiintifice serioase referitoare la gluten, realizate de specialisti in imunologie, toxicologie si alergologie si din care aflam cum consumul de grau supus modificarilor genetice a condus la o adevarata explozie de cazuri de intoleranta la gluten sau de boli autoimune!
 
Autoritatile sanitare publice, nutritionistii si producatorii de alimente incurajeaza in mod curent consumul de cereale, sustinand ca este benefic pentru sanatate. Ancheta realizata in cartea de fata ne arata insa contrariul: daca eliminam graul din alimentatie, am putea fi mult mai sanatosi. Pentru cresterea randamentului recoltelor, agronomii au modificat foarte mult graul din punct de vedere genetic, dand astfel nastere unor varietati monstruoase ale plantei. Urmarea? Graul cultivat in prezent este mult mai bogat in gluten decat in vremurile stravechi, devenind asadar toxic. 
 
O persoana din trei are – fara sa stie – o sensibilitate la aceasta proteina. Niciodata medicii nu si-ar fi imaginat ca graul este responsabil pentru oboseala cronica, pentru probleme de digestie, pentru durerile de cap, artroza, vertij, neuropatii sau dureri musculare. Mai mult, in randul persoanelor cu o predispozitie genetica, glutenul poate declansa boli autoimune: boala celiaca, boala Crohn, scleroza in placi, diabet de tip I, poliartrita reumatoida… Daca medicina nu reuseste sa va vindece problemele de sanatate, atunci poate ca ar fi mai bine sa va intrebati ce anume mancati…
Citește mai mult

-20%

PRP: 40.18 Lei

!

Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.

32.14Lei

32.14Lei

40.18 Lei

Primești 32 puncte

Important icon msg

Primești puncte de fidelitate după fiecare comandă! 100 puncte de fidelitate reprezintă 1 leu. Folosește-le la viitoarele achiziții!

In stoc

Livrare

Estimare livrare marti, 9 decembrie

Important icon msg

Acest termen de livrare este estimativ. În cazul perioadelor aglomerate pot apărea întârzieri.

Livrarea produselor din stoc se realizează în decursul a 24-48 de ore (zile lucrătoare) de la plasarea comenzii.

Livrarea cărților în engleză aflate în stocul furnizorilor noștri se realizează în intervalul de 2-4 săptămâni, afișat în pagina de produs. Toate comenzile care conțin un titlu din această categorie vor fi livrate la termenul cel mai îndelungat. În cazul în care dorești împărțirea comenzii, te rugăm să ne contactezi pentru a-ți comunica toate condițiile. Poți găsi aceste informații și în secțiunea Termeni și Condiții.

Descrierea produsului

O ancheta jurnalistica ce sintetizeaza numeroase studii stiintifice serioase referitoare la gluten, realizate de specialisti in imunologie, toxicologie si alergologie si din care aflam cum consumul de grau supus modificarilor genetice a condus la o adevarata explozie de cazuri de intoleranta la gluten sau de boli autoimune!
 
Autoritatile sanitare publice, nutritionistii si producatorii de alimente incurajeaza in mod curent consumul de cereale, sustinand ca este benefic pentru sanatate. Ancheta realizata in cartea de fata ne arata insa contrariul: daca eliminam graul din alimentatie, am putea fi mult mai sanatosi. Pentru cresterea randamentului recoltelor, agronomii au modificat foarte mult graul din punct de vedere genetic, dand astfel nastere unor varietati monstruoase ale plantei. Urmarea? Graul cultivat in prezent este mult mai bogat in gluten decat in vremurile stravechi, devenind asadar toxic. 
 
O persoana din trei are – fara sa stie – o sensibilitate la aceasta proteina. Niciodata medicii nu si-ar fi imaginat ca graul este responsabil pentru oboseala cronica, pentru probleme de digestie, pentru durerile de cap, artroza, vertij, neuropatii sau dureri musculare. Mai mult, in randul persoanelor cu o predispozitie genetica, glutenul poate declansa boli autoimune: boala celiaca, boala Crohn, scleroza in placi, diabet de tip I, poliartrita reumatoida… Daca medicina nu reuseste sa va vindece problemele de sanatate, atunci poate ca ar fi mai bine sa va intrebati ce anume mancati…
Citește mai mult

Detaliile produsului

S-ar putea să-ți placă și

De același autor

Rating general al produsului

5 stele
2
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stele
0

Părerea ta e inspirație pentru comunitatea Libris!

Review-uri

Gheorghe Catalin 08/07/2025 12:01
green icon awesome check Achiziție verificată
Foarte interesanta. Am aflat lucruri pe care nu le stiam si pe care le voi folosi in afectiunea de care sufar. Multumesc pentru promptitudine.
Arată mai mult
  • Like review icon 0
  • Add comments
MarianaLupan2008 30/12/2020 11:38
O dieta cu cât mai puțin gluten, usureaza foarte mult procesele din organism, și mai ales pe cele digestive. In plus, sunt tot mai multi oameni cu intoleranta la gluten. Este o carte buna.
Arată mai mult
  • Like review icon 1
  • Add comments

2 din 2 de rezultate

Istoricul tău de navigare

Acum se comandă

Noi suntem despre cărți, și la fel este și

Newsletter-ul nostru.

Abonează-te la veștile literare și primești un cupon de -10% pentru viitoarea ta comandă!

*Reducerea aplicată prin cupon nu se cumulează, ci se aplică reducerea cea mai mare.

Mă abonez image one
Mă abonez image one
Accessibility Logo