Countdown header img desk

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

Countdown header img  mob

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

Ierburi uitate

De (autor): Mona Petre

0
(0 reviews)
Ierburi uitate - Mona Petre
Rasfoieste

Ierburi uitate

De (autor): Mona Petre

0
(0 reviews)
Ierburi uitate. Noua bucatarie veche

Gastronomie contemporana inspirata de flora spontana, salbatica, de istorii si gusturi din vechime. O colectie de cautari botanice si experimente culinare cu asocieri de gusturi si tehnici de gatit din alte vremi.

Peste 120 de mancaruri unice inspirate de flora spontana si bucataria veche si peste 40 de plante si ciuperci salbatice descrise in detaliu.
 
Aparent paradoxal, volumul Monei Petre se poate citi atat ca studiu de istorie culinara, cat si ca schita pentru o Noua Bucatarie Romaneasca, urbana si moderna. Autoarea construieste prin acest volum o versiune autohtona de cucina povera, reabilitand o serie de ingrediente vegetale (salbatice sau din gradinile taranesti) pe care paradigma dogmatica si uniformizatoare a Bucatariei Nationale (festiva, opulenta, centrata pe carne) le alungase in coltul obscur al bucatariei de post. Volumul nu este doar o carte de retete, ci o cercetare de arheologie culinara, prin care autoarea extrage ingrediente, instrumentar, tehnici de preparare si retete istorice, le distileaza printr-un imaginar cosmopolit de chef si le proiecteaza pe o scena globala foarte actuala de New Cuisines: eclectice, oneste, minimaliste. - Monica Stroe, specialista in antropologia alimentatiei
 
Va incurajez sa luati aceasta carte drept sursa de inspiratie pentru un alt fel de a gati, care sa porneasca nu de la retete, asa cum se intampla cu majoritatea cartilor de bucate, ci de la ingredientele pe care le aveti la indemana. Gatitul nu ar trebui sa aiba reguli care tin de conventii sociale, de traditie, de obisnuinta sau de statut. Actul de a gati, asa cum il inteleg si il practic, este unul de continua creatie, de explorare a imaginatiei, de eliberare. Hrana si prepararea ei ma invata in fiecare zi despre natura, despre echilibru si imi intareste respectul pentru toate formele de viata. - Mona Petre
 
Citeste mai mult

2+1 gratis

transport gratuit

79.99Lei

Sau 7999 de puncte

!

Fiecare comanda noua reprezinta o investitie pentru viitoarele tale comenzi. Orice comanda plasata de pe un cont de utilizator primeste in schimb un numar de puncte de fidelitate, In conformitate cu regulile de conversiune stabilite. Punctele acumulate sunt incarcate automat in contul tau si pot fi folosite ulterior, pentru plata urmatoarelor comenzi.

In stoc

Stiai ca in luna august ai Ridicare Personala Gratuita, indiferent de optiunea selectata?
Ridicare Personala GRATUITA!

easybox / Ship&Go TOATA luna August!

Descrierea produsului

Ierburi uitate. Noua bucatarie veche

Gastronomie contemporana inspirata de flora spontana, salbatica, de istorii si gusturi din vechime. O colectie de cautari botanice si experimente culinare cu asocieri de gusturi si tehnici de gatit din alte vremi.

Peste 120 de mancaruri unice inspirate de flora spontana si bucataria veche si peste 40 de plante si ciuperci salbatice descrise in detaliu.
 
Aparent paradoxal, volumul Monei Petre se poate citi atat ca studiu de istorie culinara, cat si ca schita pentru o Noua Bucatarie Romaneasca, urbana si moderna. Autoarea construieste prin acest volum o versiune autohtona de cucina povera, reabilitand o serie de ingrediente vegetale (salbatice sau din gradinile taranesti) pe care paradigma dogmatica si uniformizatoare a Bucatariei Nationale (festiva, opulenta, centrata pe carne) le alungase in coltul obscur al bucatariei de post. Volumul nu este doar o carte de retete, ci o cercetare de arheologie culinara, prin care autoarea extrage ingrediente, instrumentar, tehnici de preparare si retete istorice, le distileaza printr-un imaginar cosmopolit de chef si le proiecteaza pe o scena globala foarte actuala de New Cuisines: eclectice, oneste, minimaliste. - Monica Stroe, specialista in antropologia alimentatiei
 
Va incurajez sa luati aceasta carte drept sursa de inspiratie pentru un alt fel de a gati, care sa porneasca nu de la retete, asa cum se intampla cu majoritatea cartilor de bucate, ci de la ingredientele pe care le aveti la indemana. Gatitul nu ar trebui sa aiba reguli care tin de conventii sociale, de traditie, de obisnuinta sau de statut. Actul de a gati, asa cum il inteleg si il practic, este unul de continua creatie, de explorare a imaginatiei, de eliberare. Hrana si prepararea ei ma invata in fiecare zi despre natura, despre echilibru si imi intareste respectul pentru toate formele de viata. - Mona Petre
 
Citeste mai mult

Detaliile produsului

De pe acelasi raft

Parerea ta e inspiratie pentru comunitatea Libris!

Noi suntem despre carti, si la fel este si

Newsletter-ul nostru.

Aboneaza-te la vestile literare si primesti un cupon de -10% pentru viitoarea ta comanda!

*Reducerea aplicata prin cupon nu se cumuleaza, ci se aplica reducerea cea mai mare.

Ma abonez image one
Ma abonez image one