In bucataria lui Joseph

In bucataria lui Joseph - Joseph Hadad
Rasfoieste

In bucataria lui Joseph

    Cartea pe care o aveti in fata nu e doar despre arta si rafinamentul unor preparate de lux. E una dintre cartile de vizita ale lui Chef Joseph Hadad, pe langa restaurantul care-i poarta numele, prestatia de jurat in emisiunea Top Chef sau zecile de retete create de-a lungul anilor. E o parte din viata lui. Cititorii care vor avea curiozitatea sa ia in maini volumul in bucataria lui Joseph vor descoperi savoarea si rafinamentul din fiecare dintre ingredientele pe care Chef Hadad le combina intr-un mod magic. 
     Fragment din cartea de retete:
 
    „CREVETI PE PAT DE NAUT IN STIL MEDITERANEAN 
 
  INGREDIENTE NAUT
    400 g naut
    5 linguri de ulei de masline
    piper negru macinat
    1 salota
    1 catel de usturoi
    sofran
    nucsoara
    cumin
    1/2 lamaie 
 
  INGREDIENTE CREVETI
    12 creveti decorticati
    3 linguri ulei de masline
    sare
    piper alb macinat 
 
  INGREDIENTE DECOR
    salata frisee
    4 fire de coriandru
    usturoi confiat (pagina 58)
    12 frunze de busuioc prajit (pagina 73)
    rosii confiate (pagina 58)
    60 g branza de capra Saint Maure 
 
  PASTA DE NAUT. Nautul se spala bine si se lasa peste noapte la temperatura camerei. Apoi se pune la fiert cu 2 l de apa si putina sare, pana devine moale. 150 g de naut se pun in blender, cu sare, piper, 1/2 catel de usturoi si 2 linguri de ulei de masline. Se amesteca pana se obtine un piure. 
  NAUTUL CALIT. Intr-o tigaie mica se incinge uleiul de masline si se caleste salota taiata marunt. Se decojeste nautul ramas si se soteaza impreuna cu ceapa, cealalta jumatate de usturoi tocat marunt, sare, piper, nucsoara, un praf de sofran si cumin. Se adauga si 3 fire de patrunjel tocat marunt. 
  CREVETII. Se curata de coaja si se pastreaza capetele. Se spala bine si se tamponeaza cu hartie. Se asezoneaza cu sare si piper alb. Intr-o tigaie se incinge uleiul de masline. Se soteaza crevetii pe fiecare parte cate un minut. Se scot si se dau la cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius, timp de 3 minute. 
 
    Mod de prezentare
    Se pune o forma rotunda intr-o farfurie adanca. Se umple forma cu pasta de naut ca un pat subtire. Peste pasta se pune nautul calit. Se scoate forma si se asaza 3 creveti peste naut. Se asezoneaza salata frisee cu putin coriandru, piper alb si zeama de lamaie si se asaza peste preparat. Se decoreaza cu branza de capra, usturoi confiat, rosii confiate si frunze de busuioc prajite."
Citeste mai mult

-15%

PRP: 98.00 Lei

!

Acesta este Pretul Recomandat de Producator. Pretul de vanzare al produsului este afisat mai jos.

83.30Lei

83.30Lei

98.00 Lei

Primesti 83 puncte

Important icon msg

Primesti puncte de fidelitate dupa fiecare comanda! 100 puncte de fidelitate reprezinta 1 leu. Foloseste-le la viitoarele achizitii!

In stoc

Descrierea produsului

    Cartea pe care o aveti in fata nu e doar despre arta si rafinamentul unor preparate de lux. E una dintre cartile de vizita ale lui Chef Joseph Hadad, pe langa restaurantul care-i poarta numele, prestatia de jurat in emisiunea Top Chef sau zecile de retete create de-a lungul anilor. E o parte din viata lui. Cititorii care vor avea curiozitatea sa ia in maini volumul in bucataria lui Joseph vor descoperi savoarea si rafinamentul din fiecare dintre ingredientele pe care Chef Hadad le combina intr-un mod magic. 
     Fragment din cartea de retete:
 
    „CREVETI PE PAT DE NAUT IN STIL MEDITERANEAN 
 
  INGREDIENTE NAUT
    400 g naut
    5 linguri de ulei de masline
    piper negru macinat
    1 salota
    1 catel de usturoi
    sofran
    nucsoara
    cumin
    1/2 lamaie 
 
  INGREDIENTE CREVETI
    12 creveti decorticati
    3 linguri ulei de masline
    sare
    piper alb macinat 
 
  INGREDIENTE DECOR
    salata frisee
    4 fire de coriandru
    usturoi confiat (pagina 58)
    12 frunze de busuioc prajit (pagina 73)
    rosii confiate (pagina 58)
    60 g branza de capra Saint Maure 
 
  PASTA DE NAUT. Nautul se spala bine si se lasa peste noapte la temperatura camerei. Apoi se pune la fiert cu 2 l de apa si putina sare, pana devine moale. 150 g de naut se pun in blender, cu sare, piper, 1/2 catel de usturoi si 2 linguri de ulei de masline. Se amesteca pana se obtine un piure. 
  NAUTUL CALIT. Intr-o tigaie mica se incinge uleiul de masline si se caleste salota taiata marunt. Se decojeste nautul ramas si se soteaza impreuna cu ceapa, cealalta jumatate de usturoi tocat marunt, sare, piper, nucsoara, un praf de sofran si cumin. Se adauga si 3 fire de patrunjel tocat marunt. 
  CREVETII. Se curata de coaja si se pastreaza capetele. Se spala bine si se tamponeaza cu hartie. Se asezoneaza cu sare si piper alb. Intr-o tigaie se incinge uleiul de masline. Se soteaza crevetii pe fiecare parte cate un minut. Se scot si se dau la cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius, timp de 3 minute. 
 
    Mod de prezentare
    Se pune o forma rotunda intr-o farfurie adanca. Se umple forma cu pasta de naut ca un pat subtire. Peste pasta se pune nautul calit. Se scoate forma si se asaza 3 creveti peste naut. Se asezoneaza salata frisee cu putin coriandru, piper alb si zeama de lamaie si se asaza peste preparat. Se decoreaza cu branza de capra, usturoi confiat, rosii confiate si frunze de busuioc prajite."
Citeste mai mult

De pe acelasi raft

Rating general al produsului

5 stele
4
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stele
0

Parerea ta e inspiratie pentru comunitatea Libris!

Review-uri

crina d. 31/03/2023 21:13
Cunoscutul chef de origine araba ne ofera o editie de lux de retete din bucatariile de lux a marilor resorturi. O carte mai ales pentru cunoscatori.
Arata mai mult
  • Like review icon 0
  • Add comments
LAZIN ANTONELA 28/06/2021 19:00
green icon awesome check Achizitie verificata
O carte cu rețete de preparate create cu pasiune și împărtășite cu mult drag tuturor celor care iubesc și apreciază bucătăria-artă.
Arata mai mult
  • Like review icon 0
  • Add comments
Grigoriu Decebal2 10/12/2020 12:26
green icon awesome check Achizitie verificata
Superbă ediție ! Cred că o altă carte de succes ar putea fi meniuri românești în Bucureștiul interbelic.
Lumea e obosită și scârbită de politică și pandemie, deci cărți cu astfel de subiecte vor avea o vânzare mediocră. La fel și romanele de duzină gen Sandra Brown. În schimb, cred că generațiile tinere cultivate
ar fi tot mai interesate de futurologie, impactul digitalizării și roboticii in a doua jumătate a sec.XXI asupra societății umane și dispariției multor profesii tradiționale din sec.XX. Alte domenii de interes ar putea fi prognoze asupra geopoliticii mondiale, istoria marilor descoperiri științifice (de tot felul), inclusiv medicina cosmică și hrana cosmonauților,
dar și cărți despre astrologie, numerologie și despre tendințe ale educației digitale în rândurile părinților, discuții de religie comparată și digitalizare în școlile europene, legătura între Dumnezeu și sufletul omenesc (concepte).
Arata mai mult
  • Like review icon 1
  • Add comments
MarianaLupan2008 04/11/2020 21:54
Imi place foarte mult de acest bucatar si mereu mi-a placut sa il urmaresc gatind. Am fost si la restaurantul lui. Pacat ca aceasta carte are unpret mult prea mare pentru economia noastra...
Arata mai mult
  • Like review icon 0
  • Add comments

4 din 4 de rezultate

Noi suntem despre carti, si la fel este si

Newsletter-ul nostru.

Aboneaza-te la vestile literare si primesti un cupon de -10% pentru viitoarea ta comanda!

*Reducerea aplicata prin cupon nu se cumuleaza, ci se aplica reducerea cea mai mare.

Ma abonez image one
Ma abonez image one