Countdown header img desk

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

Countdown header img  mob

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

Promotii popup img

Livrare: 0 lei

8-10 iulie

🔥 transport gratuit 🔥

la orice comanda in Romania 🚚

Legume din specii mai rare

De (autor): Matteo Cereda , Sara Petrucci

0
(0 review-uri)
Legume din specii mai rare - Sara Petrucci, Matteo Cereda
Rasfoieste

Legume din specii mai rare

De (autor): Matteo Cereda , Sara Petrucci

0
(0 review-uri)
Legume din specii mai rare. Descriere, cultura, utilizare

Mai multa biodiversitate in gradina de legume si mai multa varietate pe mesele noastre: aceasta este provocarea lansata de autorii acestei carti, care se concentreaza pe cultivarea biologica a plantelor bogate din punct de vedere nutritional si foarte versatile in bucatarie, dar inca prea putin prezente in gradinile noastre. Exemplele cele mai graitoare sunt probabil cele ale ghimbirului, tecilor de goji si steviei, plante care au devenit in ultimii ani extrem de cunoscute pentru proprietatile lor, insa care sunt destul de putin cultivate in Europa. Probabil mai putin cunoscute la scara larga, dar nu mai putin interesante, sunt mazaroiul, ceapa ciorii si floarea de piatra, cultivate si consumate dintotdeauna, dar doar in anumite zone foarte restranse. In lista lunga a legumelor neobisnuite regasim si legume pretioase de origine asiatica, africana sau sud americana, dar care au capacitatea de a se adapta foarte bine si la clima temperata, precum Pak Choi, bame, Mizuna, Kiwano sau Chayote. Pe langa acestea, nu putea lipsi o lunga lista cu legume traditionale precum pastarnac, salsif negru, topinambur, calomfir, spanac salbatic, care au reprezentat o sursa pmioasa de nutrienti timp de secole, dar care in prezent au fost declasate de specii mai productive, sau pur si simplu mai cerute de consumatorii finali. In total, cartea prezinta 36 de legume, mici fructe si tuberculi, iar fiecarei plante ii este dedicata o mica sectiune care aprofundeaza toate informatiile necesare pentru cultivarea ei. Este un mod foarte simplu si concret de a imbogati varietatea plantelor pe care le cultivam in gradini si de a contracara procesul de saracire a biodiversitatii si chiar a propriei noastre diete.
Citeste mai mult

transport gratuit

24.00Lei

24.00Lei

Primesti 24 puncte

Important icon msg

Primesti puncte de fidelitate dupa fiecare comanda! 100 puncte de fidelitate reprezinta 1 leu. Foloseste-le la viitoarele achizitii!

In stoc

Livrare

Comanda pana la 14:00:

Estimare livrare miercuri, 9 iulie

Important icon msg

Acest termen de livrare este estimativ. In cazul perioadelor aglomerate pot aparea intarzieri.

Livrarea produselor din stoc se realizeaza in decursul a 24-48 de ore (zile lucratoare) de la plasarea comenzii.

Livrarea cartilor in engleza aflate in stocul furnizorilor nostri se realizeaza in intervalul de 2-4 saptamani, afisat in pagina de produs. Toate comenzile care contin un titlu din aceasta categorie vor fi livrate la termenul cel mai indelungat. in cazul in care doresti impartirea comenzii, te rugam sa ne contactezi pentru a-ti comunica toate conditiile. Poti gasi aceste informatii si in sectiunea Termeni si Conditii.

Plaseaza rapid comanda

Important icon msg

Poti comanda acest produs introducand numarul tau de telefon. Vei fi apelat de un operator Libris.ro in cele mai scurt timp pentru prealuarea datelor necesare.

Completeaza mai jos numarul tau de telefon

Descrierea produsului

Legume din specii mai rare. Descriere, cultura, utilizare

Mai multa biodiversitate in gradina de legume si mai multa varietate pe mesele noastre: aceasta este provocarea lansata de autorii acestei carti, care se concentreaza pe cultivarea biologica a plantelor bogate din punct de vedere nutritional si foarte versatile in bucatarie, dar inca prea putin prezente in gradinile noastre. Exemplele cele mai graitoare sunt probabil cele ale ghimbirului, tecilor de goji si steviei, plante care au devenit in ultimii ani extrem de cunoscute pentru proprietatile lor, insa care sunt destul de putin cultivate in Europa. Probabil mai putin cunoscute la scara larga, dar nu mai putin interesante, sunt mazaroiul, ceapa ciorii si floarea de piatra, cultivate si consumate dintotdeauna, dar doar in anumite zone foarte restranse. In lista lunga a legumelor neobisnuite regasim si legume pretioase de origine asiatica, africana sau sud americana, dar care au capacitatea de a se adapta foarte bine si la clima temperata, precum Pak Choi, bame, Mizuna, Kiwano sau Chayote. Pe langa acestea, nu putea lipsi o lunga lista cu legume traditionale precum pastarnac, salsif negru, topinambur, calomfir, spanac salbatic, care au reprezentat o sursa pmioasa de nutrienti timp de secole, dar care in prezent au fost declasate de specii mai productive, sau pur si simplu mai cerute de consumatorii finali. In total, cartea prezinta 36 de legume, mici fructe si tuberculi, iar fiecarei plante ii este dedicata o mica sectiune care aprofundeaza toate informatiile necesare pentru cultivarea ei. Este un mod foarte simplu si concret de a imbogati varietatea plantelor pe care le cultivam in gradini si de a contracara procesul de saracire a biodiversitatii si chiar a propriei noastre diete.
Citeste mai mult

Detaliile produsului

S-ar putea sa-ti placa si

Parerea ta e inspiratie pentru comunitatea Libris!

Istoricul tau de navigare

Noi suntem despre carti, si la fel este si

Newsletter-ul nostru.

Aboneaza-te la vestile literare si primesti un cupon de -10% pentru viitoarea ta comanda!

*Reducerea aplicata prin cupon nu se cumuleaza, ci se aplica reducerea cea mai mare.

Ma abonez image one
Ma abonez image one