Liderul generos

De (autor): Bob Burg , John David Mann

0
(0 review-uri)
Liderul generos - Bob Burg, John David Mann
Rasfoieste

Liderul generos

De (autor): Bob Burg , John David Mann

0
(0 review-uri)
Liderul generos: O poveste despre ceea ce conteaza cu adevarat in afaceri / The Go-Giver Leader: A Little Story About What Matters Most in Business de Bob Burg si John David Mann este o poveste despre leadershipul extraordinar. Eroul cartii, Ben are dificila misiune de a convinge o companie care se confrunta cu dificultati financiare sa fuzioneze cu compania pe care o reprezinta pentru a iesi din impas. O misiune dificila, dar nu imposibila, pentru indeplinirea careia Ben trebuie sa dea dovada de mult tact si sa ajunga sa inteleaga in ce consta de fapt secretul unui leadership extraordinar. O lectura pe care liderii o vor iubi, dar nu numai ei, pentru ca, spun cei doi autori ai cartii:
 
Poate ca nu esti CEO, prim-ministru sau presedinte. Poate ca nu te afli la carma organizatiei in care lucrezi si nici nu ti-ai infiintat propria companie. Insa, chiar daca nu te afli intr-o „pozitie de leadership“ traditionala, asta nu inseamna ca nu te afli intr-o pozitie din care sa-i poti influenta pe altii. Ii poti inspira si sustine pe cei din jurul tau. Poti fi un catalizator pentru excelenta de care sunt capabili ceilalti. Lupta pentru succesul lor. Sprijina-i din toata inima.

Ceea ce ofera in plus aceasta carte fata de cartile obisnuite de leadership este povestea… O poveste in care cei doi autori au inclus treptat caracteristicile pe care ei le considera cele mai importante pentru un lider extraordinar. 
 
Bob Burg este un speaker de succes solicitat de unele dintre cele mai mari companii din lume pentru discursurile sale convingatoare si autorul mai multor carti despre vanzari, marketing si influenta. Pana in prezent Bob Burg a vandut peste un milion de carti. In 2014, a fost inclus de Asociatia Americana de Management in Top 30 „Cei mai influenti lideri de opinie din afaceri“, in timp ce platforma Richtopia l-a inclus in Top 200 Cei mai influenti autori din lume.  Desi pentru mult timp a fost cunoscut drept autorul cartii de succes Endless Referrals / Recomandari nesfarsite, in ultimii ani, numele sau este cel mai adesea asociat cu parabola de succes „Go-giver” (scrisa impreuna cu John David Mann). Cartea vanduta pana in prezent in peste 700.000 de exemplare, este bestseller Wall Street Journal si Business Week si s-a mentinut constant in topul primelor 25 de lecturi de business recomandate liderilor de catre publicatia 800ceoread's Business Book Bestsellers List. Revista Inc. Magazine a clasat Go-giver pe locul 10 in topul cartilor cu cel mai puternic mesaj motivational din toate timpurile.
 
John David Mann este un scriitor consacrat, temele sale favorite fiind: afacerile, leadershipul si legile succesului. De-a lungul timpului a fost recompensat pentru calitatile sale cu premii importante precum: Nautilus Award, The Axiom Business Book Award, Taiwan's Golden Book Award sau cu Living Now Book Awards "Evergreen Medal". Cartile sale au fost traduse in 35 de limbi si s-au vandut in peste trei milioane de exemplare. In 2011, volumul scris de el in colaborare cu Betsy Myers, Take the Lead (Preia conducerea), a fost desemnat de Tom Peters si Washington Post ca fiind "Cea mai buna carte de leadership".
 
Asadar, intriga cartii este cat se poate de simpla. Ben, proaspat numit provizoriu in functia de manager al Departamentului de Fuziuni & Achizitii din cadrul companiei Marden Group, (pentru care lucreaza de 12 ani), are misiunea de a realiza fuziunea cu Compania Allen & Augustine - producatori si vanzatori de scaune cu un design rafinat – care trece printr-o perioada grea, dupa 28 de ani de existenta pe piata. Cu alte cuvinte, Ben are dificila misiune de a convinge cinci sute de persoane sa vada lucrurile din punctul sau de vedere in doar o saptamana. De aceasta tranzactie depinde de fapt castigarea definitiva de catre Ben a functiei pe care o ocupa actualmente doar provizoriu.
 
Dificultatile cu care se confrunta Ben in aceasta saptamana cruciala pentru viitorul sau profesional sunt discutate si analizate de acesta impreuna cu prietenele lui Claire si Elle, care au deja ceva experienta ca lideri si il vor ajuta pe Ben sa gandeasca ca un lider extraordinar.
 
Il vedem astfel pe Ben la treaba. Suntem martorii tuturor pasilor pe care ii intreprinde in scopul realizarii fuziunii si retinem trasaturile unui lider de succes pe parcurs. Acestea sunt denumite in carte: Cheile lui Ben pentru un leadership legendar. Pentru cei dintre voi care ati citit volumul Go-giver, trebuie precizat faptul ca, la fel ca si cele Cinci Legi ale Succesului Stratosferic din Go-giver, cele cinci chei din cartea de fata sunt extrase din experientele reale si observatiile autorilor, din afaceri si din viata, dar si din intelepciunea unor profesionisti. De altfel, si intamplarile relatate in aceasta carte, cu cateva mici exceptii, sunt inspirate din experiente reale ale autorilor.
 
Te invit acum sa descoperi singur povestea si sa retii „Cheile lui Ben pentru un leadership legendar” care iti vor folosi nu numai in viata profesionala, ci si in viata de zi cu zi. Acestea sunt:
 
Cheia #1: Pastreaza viziunea.
 
Viziunea inseamna mai mult decat sa vezi cu ochii mintii unde vrei sa ajungi, chiar daca nimeni altcineva n-o mai face. Viziunea inseamna de fapt:
Sa conduci cu mintea.
Sa stii sa o pastrezi.
Sa vezi construirea unei afaceri ca pe un act de credinta. 
Sa nu uiti niciodata de unde ai plecat. 
Sa ai grija ce pronume personale folosesti.
 
Cheia #2: Cladeste-ti oamenii.
Ofera-le oamenilor ceva bun spre care sa aspire – ceva grozav – si adesea o vor face.
 
Un lider bun stie deopotriva sa aiba incredere in oamenii sai, sa ii implice, oferindu-le responsabilitati care sa ii ajute sa evolueze, dar mai ales, stie sa aiba grija de ei. Un lider adevarat stie deopotriva sa piarda si sa vada noi oportunitati dupa un esec si are tact, pricepandu-se de minune sa foloseasca limbajul puterii. Un lider adevarat are influenta, inteleasa aici ca abilitatea de a-i convinge pe oameni sa faca ce vrei tu. Asadar, in ceea ce priveste relatia cu oamenii, un lider bun trebuie sa isi aminteasca mereu cateva lucruri esentiale precum:
Cu cat cedezi mai mult, cu atat vei avea mai multa putere.
Substanta din care e facuta influenta este forta de atractie... nu forta de impingere.
Tactul este limbajul puterii.
Nu reactiona – raspunde.
 
Cheia #3: Fa-ti treaba.
 
Nu poti fi liderul unei organizatii atat timp cat nu o cunosti in cele mai mici detalii si nu stii ce se intampla la toate nivelurile ei. Mai mult decat atat, liderii exceptionali nu se asteapta ca altii sa faca ceva ce nu au facut ei insisi. „De aceea, se murdaresc sub unghii si se murdaresc pe ghete...” dupa cum se exprima prietena lui Ben, Claire. Dar sa iti faci treaba ca lider, mai inseamna in opinia lui Ben si:
Sa conduci cu intuitia.
Sa inveti totul despre afacerea ta.
Sa fii colosal de umil.
Sa ramai impamantat.
Sa te murdaresti de noroi pe ghete.
Sa ai incredere in tine.
 
Cheia #4. Lupta pentru ceva.
 
Bine ai venit la bordul celui mai emotionant capitol al acestei carti! E timpul sa afli mai multe despre Ben si ascunzisurile sufletului sau, dar si despre viata in general si modul in care reusim noi sa mergem mai departe ori de cate ori ne este greu, dar si despre felul in care intamplarile pe care le traim in viata ne modeleaza caracterul. Asadar, daca aspiri sa devii un lider mai bun sau sa-i inspiri pe altii prin ceea ce faci, retine urmatoarele idei:
Condu cu sufletul.
Ceea ce ai de daruit, daruiesti cel mai putin prin cuvintele pe care le spui; mai mult oferi prin ceea ce faci; dar, in cea mai mare masura, prin ceea ce esti.
Competenta este importanta. Dar caracterul conteaza mai mult.
Caracterul e rezultatul care apare atunci cand viata se imprima pe suflet.  
Poti sa-i conduci pe altii doar in masura in care evoluezi tu insuti. Si vei evolua doar in masura in care iti dai voie.
 
Saptamana dinaintea adunarii generale a actionarilor care avea sa stabileasca soarta companiei Allen & Augustine se scurge repede, dar este plina de lectii de leadership pentru Ben. Cand vine in sfarsit ziua care ii provoaca lui Ben atatea emotii, el isi da seama ca discursul cu care ar trebui sa ii convinga pe cei de la Allen & Augustine sa accepte fuziunea ar trebui sa se rezume la doar patru concepte: Viziune, Empatie, Impamantare, Suflet. Aceste concepte i-au fost inspirate de discursul de incurajare al antrenorului de arte martiale al fiului sau, care descrie „cei patru stalpi“ ai artelor martiale prin patru cuvinte: Minte... Conexiune... Flux... Onoare.
 
Va fi discursul sau la inaltimea asteptarilor? Va reusi Ben sa convinga? Isi va pastra postul la care aspira?
 
Te las sa descoperi singur raspunsurile la aceste intrebari, nu inainte de a-ti dezvalui cea din urma cheie a unui bun lider:
Cheia #5. Daruieste leadership.
 
A fi un lider bun inseamna in conceptia celor doi autori sa le dai putere celor care te inconjoara. Prin urmare, aceasta cheie este cea care le face pe celelalte patru sa functioneze, pentru ca, leadershipul este ca dragostea: cand il tii pentru tine, se vestejeste si moare; cand il daruiesti, se raspandeste exponential.
 
Prin urmare, retine si incearca sa aplici aceste scurte sfaturi in fiecare zi nu doar pentru a fi un lider mai bun, ci si un om mai bun:
Nu interpreta distorsionat: sa nu incepi sa crezi ca tu esti afacerea.
Leadershipul exceptional nu este niciodata centrat pe lider.
Leadership exceptional inseamna sa-i sustii pe oameni.
Cea mai buna cale de a-ti spori influenta este sa le-o daruiesti altora.
Cu cat daruiesti mai multe, cu atat ai mai multe.
 
Si pentru ca stiu ca ai inceput sa citesti aceste randuri cautand un raspuns la intrebarea: Ce este un lider generos?, iata-l:
Un leadership generos, explica ea, inseamna sa le oferi celorlalti puterea. Sa-i sustii. Si nu doar pe cei care se afla in ceea ce ai putea numi „pozitii de conducere“. Ii poti darui pozitia de lider copilului tau, unui membru al grupului tau de colaboratori, unui prieten... Oricui. Cand crezi in cineva, cand ii promovezi pe altii, cand lupti pentru ei, cand le respecti ideile, tu le daruiesti leadershipul. E un fel special de a conduce. E un mod de a conduce servindu-i totodata pe altii. A darui rolul de lider constituie un fel de leadership, insa e mai mult de-atat. Este un fel de a fi.
 
Cartea abunda in perle de intelepciune care ne provoaca pe toti sa reflectam la cum am putea deveni persoane – si lideri – mai buni, plasandu-i pe ceilalti pe primul loc. O carte cu adevarat interesanta... extrem de emotionanta si incurajatoare. - David Novak, CEO al YUM! Brands, autor al cartii Taking People with You (Cum sa-i atragi pe oameni de partea ta)
 
E o poveste fascinanta, care mi-a mers la inima; a facut din mine un lider mai bun si m-a determinat sa vreau sa fiu o persoana mai buna. - Dan Rockwell, pastor blogger la Leadership Freak 
 
Este o admirabila meditatie asupra fundamentelor pe care se bazeaza afacerile si leadershipul. Bucurati-va de poveste – apoi mergeti si aplicati sfaturile pline de intelepciune in munca si in viata voastra. - Nido Qubein, presedinte al Universitatii High Point si al Great Harvest Bread

La Zappos, o parte din rolul meu consta in a contribui la crearea unui mediu in care angajatii sa aiba curajul de a veni cu propriile idei pentru infaptuirea viziunii si culturii noastre orientate spre dezvoltare. Cartea de fata sustine aceeasi filozofie: da-te la o parte si permite-le angajatilor tai sa deschida calea. - Tony Hsieh, CEO al Zappos.com, Inc., autor al cartii Delivering Happiness (Cum sa livrezi fericire)
 
Inca o data, Bob Burg si John Mann ne-au oferit o carte emotionanta, din care vei ramane cu un mesaj durabil si vital: leadershipul autentic si cuprinzator nu-i despre tine, ci despre cei in slujba carora te afli. - Lolly Daskal, fondatoare a Lead from Within, autoare a cartii Thoughts Spoken from the Heart (Ganduri rostite din inima)
 
Bob Burg si John David Mann au deschis noi drumuri in literatura de management. Aceasta carte a devenit o lectura de leadership recomandata pentru toti cei de la MindTree. - Subroto Bagchi, presedinte al MindTree Ltd.
 
O carte captivanta, plina de momente revelatoare. Te va incanta, te va surprinde si te va misca. Mai mult decat atat, te va schimba. - Dondi Scumaci, autoare a cartilor Designed for Success (Proiectat pentru succes) si Career Moves (Mutari in cariera)
 
Bob Burg si John David Mann sunt povestitori minunati, mai ales cand vine vorba despre ceea ce conteaza cu adevarat in afaceri. Volumul contine cate o lectie pentru fiecare. - Harvey Mackay, autor al cartii Swim with the Sharks Without Being Eaten Alive ((Inoata alaturi de rechini fara sa fii mancat de viu)
 
Citeste mai mult

-20%

PRP: 38.00 Lei

!

Acesta este Pretul Recomandat de Producator. Pretul de vanzare al produsului este afisat mai jos.

30.40Lei

30.40Lei

38.00 Lei

Primesti 30 puncte

Important icon msg

Primesti puncte de fidelitate dupa fiecare comanda! 100 puncte de fidelitate reprezinta 1 leu. Foloseste-le la viitoarele achizitii!

In stoc

Descrierea produsului

Liderul generos: O poveste despre ceea ce conteaza cu adevarat in afaceri / The Go-Giver Leader: A Little Story About What Matters Most in Business de Bob Burg si John David Mann este o poveste despre leadershipul extraordinar. Eroul cartii, Ben are dificila misiune de a convinge o companie care se confrunta cu dificultati financiare sa fuzioneze cu compania pe care o reprezinta pentru a iesi din impas. O misiune dificila, dar nu imposibila, pentru indeplinirea careia Ben trebuie sa dea dovada de mult tact si sa ajunga sa inteleaga in ce consta de fapt secretul unui leadership extraordinar. O lectura pe care liderii o vor iubi, dar nu numai ei, pentru ca, spun cei doi autori ai cartii:
 
Poate ca nu esti CEO, prim-ministru sau presedinte. Poate ca nu te afli la carma organizatiei in care lucrezi si nici nu ti-ai infiintat propria companie. Insa, chiar daca nu te afli intr-o „pozitie de leadership“ traditionala, asta nu inseamna ca nu te afli intr-o pozitie din care sa-i poti influenta pe altii. Ii poti inspira si sustine pe cei din jurul tau. Poti fi un catalizator pentru excelenta de care sunt capabili ceilalti. Lupta pentru succesul lor. Sprijina-i din toata inima.

Ceea ce ofera in plus aceasta carte fata de cartile obisnuite de leadership este povestea… O poveste in care cei doi autori au inclus treptat caracteristicile pe care ei le considera cele mai importante pentru un lider extraordinar. 
 
Bob Burg este un speaker de succes solicitat de unele dintre cele mai mari companii din lume pentru discursurile sale convingatoare si autorul mai multor carti despre vanzari, marketing si influenta. Pana in prezent Bob Burg a vandut peste un milion de carti. In 2014, a fost inclus de Asociatia Americana de Management in Top 30 „Cei mai influenti lideri de opinie din afaceri“, in timp ce platforma Richtopia l-a inclus in Top 200 Cei mai influenti autori din lume.  Desi pentru mult timp a fost cunoscut drept autorul cartii de succes Endless Referrals / Recomandari nesfarsite, in ultimii ani, numele sau este cel mai adesea asociat cu parabola de succes „Go-giver” (scrisa impreuna cu John David Mann). Cartea vanduta pana in prezent in peste 700.000 de exemplare, este bestseller Wall Street Journal si Business Week si s-a mentinut constant in topul primelor 25 de lecturi de business recomandate liderilor de catre publicatia 800ceoread's Business Book Bestsellers List. Revista Inc. Magazine a clasat Go-giver pe locul 10 in topul cartilor cu cel mai puternic mesaj motivational din toate timpurile.
 
John David Mann este un scriitor consacrat, temele sale favorite fiind: afacerile, leadershipul si legile succesului. De-a lungul timpului a fost recompensat pentru calitatile sale cu premii importante precum: Nautilus Award, The Axiom Business Book Award, Taiwan's Golden Book Award sau cu Living Now Book Awards "Evergreen Medal". Cartile sale au fost traduse in 35 de limbi si s-au vandut in peste trei milioane de exemplare. In 2011, volumul scris de el in colaborare cu Betsy Myers, Take the Lead (Preia conducerea), a fost desemnat de Tom Peters si Washington Post ca fiind "Cea mai buna carte de leadership".
 
Asadar, intriga cartii este cat se poate de simpla. Ben, proaspat numit provizoriu in functia de manager al Departamentului de Fuziuni & Achizitii din cadrul companiei Marden Group, (pentru care lucreaza de 12 ani), are misiunea de a realiza fuziunea cu Compania Allen & Augustine - producatori si vanzatori de scaune cu un design rafinat – care trece printr-o perioada grea, dupa 28 de ani de existenta pe piata. Cu alte cuvinte, Ben are dificila misiune de a convinge cinci sute de persoane sa vada lucrurile din punctul sau de vedere in doar o saptamana. De aceasta tranzactie depinde de fapt castigarea definitiva de catre Ben a functiei pe care o ocupa actualmente doar provizoriu.
 
Dificultatile cu care se confrunta Ben in aceasta saptamana cruciala pentru viitorul sau profesional sunt discutate si analizate de acesta impreuna cu prietenele lui Claire si Elle, care au deja ceva experienta ca lideri si il vor ajuta pe Ben sa gandeasca ca un lider extraordinar.
 
Il vedem astfel pe Ben la treaba. Suntem martorii tuturor pasilor pe care ii intreprinde in scopul realizarii fuziunii si retinem trasaturile unui lider de succes pe parcurs. Acestea sunt denumite in carte: Cheile lui Ben pentru un leadership legendar. Pentru cei dintre voi care ati citit volumul Go-giver, trebuie precizat faptul ca, la fel ca si cele Cinci Legi ale Succesului Stratosferic din Go-giver, cele cinci chei din cartea de fata sunt extrase din experientele reale si observatiile autorilor, din afaceri si din viata, dar si din intelepciunea unor profesionisti. De altfel, si intamplarile relatate in aceasta carte, cu cateva mici exceptii, sunt inspirate din experiente reale ale autorilor.
 
Te invit acum sa descoperi singur povestea si sa retii „Cheile lui Ben pentru un leadership legendar” care iti vor folosi nu numai in viata profesionala, ci si in viata de zi cu zi. Acestea sunt:
 
Cheia #1: Pastreaza viziunea.
 
Viziunea inseamna mai mult decat sa vezi cu ochii mintii unde vrei sa ajungi, chiar daca nimeni altcineva n-o mai face. Viziunea inseamna de fapt:
Sa conduci cu mintea.
Sa stii sa o pastrezi.
Sa vezi construirea unei afaceri ca pe un act de credinta. 
Sa nu uiti niciodata de unde ai plecat. 
Sa ai grija ce pronume personale folosesti.
 
Cheia #2: Cladeste-ti oamenii.
Ofera-le oamenilor ceva bun spre care sa aspire – ceva grozav – si adesea o vor face.
 
Un lider bun stie deopotriva sa aiba incredere in oamenii sai, sa ii implice, oferindu-le responsabilitati care sa ii ajute sa evolueze, dar mai ales, stie sa aiba grija de ei. Un lider adevarat stie deopotriva sa piarda si sa vada noi oportunitati dupa un esec si are tact, pricepandu-se de minune sa foloseasca limbajul puterii. Un lider adevarat are influenta, inteleasa aici ca abilitatea de a-i convinge pe oameni sa faca ce vrei tu. Asadar, in ceea ce priveste relatia cu oamenii, un lider bun trebuie sa isi aminteasca mereu cateva lucruri esentiale precum:
Cu cat cedezi mai mult, cu atat vei avea mai multa putere.
Substanta din care e facuta influenta este forta de atractie... nu forta de impingere.
Tactul este limbajul puterii.
Nu reactiona – raspunde.
 
Cheia #3: Fa-ti treaba.
 
Nu poti fi liderul unei organizatii atat timp cat nu o cunosti in cele mai mici detalii si nu stii ce se intampla la toate nivelurile ei. Mai mult decat atat, liderii exceptionali nu se asteapta ca altii sa faca ceva ce nu au facut ei insisi. „De aceea, se murdaresc sub unghii si se murdaresc pe ghete...” dupa cum se exprima prietena lui Ben, Claire. Dar sa iti faci treaba ca lider, mai inseamna in opinia lui Ben si:
Sa conduci cu intuitia.
Sa inveti totul despre afacerea ta.
Sa fii colosal de umil.
Sa ramai impamantat.
Sa te murdaresti de noroi pe ghete.
Sa ai incredere in tine.
 
Cheia #4. Lupta pentru ceva.
 
Bine ai venit la bordul celui mai emotionant capitol al acestei carti! E timpul sa afli mai multe despre Ben si ascunzisurile sufletului sau, dar si despre viata in general si modul in care reusim noi sa mergem mai departe ori de cate ori ne este greu, dar si despre felul in care intamplarile pe care le traim in viata ne modeleaza caracterul. Asadar, daca aspiri sa devii un lider mai bun sau sa-i inspiri pe altii prin ceea ce faci, retine urmatoarele idei:
Condu cu sufletul.
Ceea ce ai de daruit, daruiesti cel mai putin prin cuvintele pe care le spui; mai mult oferi prin ceea ce faci; dar, in cea mai mare masura, prin ceea ce esti.
Competenta este importanta. Dar caracterul conteaza mai mult.
Caracterul e rezultatul care apare atunci cand viata se imprima pe suflet.  
Poti sa-i conduci pe altii doar in masura in care evoluezi tu insuti. Si vei evolua doar in masura in care iti dai voie.
 
Saptamana dinaintea adunarii generale a actionarilor care avea sa stabileasca soarta companiei Allen & Augustine se scurge repede, dar este plina de lectii de leadership pentru Ben. Cand vine in sfarsit ziua care ii provoaca lui Ben atatea emotii, el isi da seama ca discursul cu care ar trebui sa ii convinga pe cei de la Allen & Augustine sa accepte fuziunea ar trebui sa se rezume la doar patru concepte: Viziune, Empatie, Impamantare, Suflet. Aceste concepte i-au fost inspirate de discursul de incurajare al antrenorului de arte martiale al fiului sau, care descrie „cei patru stalpi“ ai artelor martiale prin patru cuvinte: Minte... Conexiune... Flux... Onoare.
 
Va fi discursul sau la inaltimea asteptarilor? Va reusi Ben sa convinga? Isi va pastra postul la care aspira?
 
Te las sa descoperi singur raspunsurile la aceste intrebari, nu inainte de a-ti dezvalui cea din urma cheie a unui bun lider:
Cheia #5. Daruieste leadership.
 
A fi un lider bun inseamna in conceptia celor doi autori sa le dai putere celor care te inconjoara. Prin urmare, aceasta cheie este cea care le face pe celelalte patru sa functioneze, pentru ca, leadershipul este ca dragostea: cand il tii pentru tine, se vestejeste si moare; cand il daruiesti, se raspandeste exponential.
 
Prin urmare, retine si incearca sa aplici aceste scurte sfaturi in fiecare zi nu doar pentru a fi un lider mai bun, ci si un om mai bun:
Nu interpreta distorsionat: sa nu incepi sa crezi ca tu esti afacerea.
Leadershipul exceptional nu este niciodata centrat pe lider.
Leadership exceptional inseamna sa-i sustii pe oameni.
Cea mai buna cale de a-ti spori influenta este sa le-o daruiesti altora.
Cu cat daruiesti mai multe, cu atat ai mai multe.
 
Si pentru ca stiu ca ai inceput sa citesti aceste randuri cautand un raspuns la intrebarea: Ce este un lider generos?, iata-l:
Un leadership generos, explica ea, inseamna sa le oferi celorlalti puterea. Sa-i sustii. Si nu doar pe cei care se afla in ceea ce ai putea numi „pozitii de conducere“. Ii poti darui pozitia de lider copilului tau, unui membru al grupului tau de colaboratori, unui prieten... Oricui. Cand crezi in cineva, cand ii promovezi pe altii, cand lupti pentru ei, cand le respecti ideile, tu le daruiesti leadershipul. E un fel special de a conduce. E un mod de a conduce servindu-i totodata pe altii. A darui rolul de lider constituie un fel de leadership, insa e mai mult de-atat. Este un fel de a fi.
 
Cartea abunda in perle de intelepciune care ne provoaca pe toti sa reflectam la cum am putea deveni persoane – si lideri – mai buni, plasandu-i pe ceilalti pe primul loc. O carte cu adevarat interesanta... extrem de emotionanta si incurajatoare. - David Novak, CEO al YUM! Brands, autor al cartii Taking People with You (Cum sa-i atragi pe oameni de partea ta)
 
E o poveste fascinanta, care mi-a mers la inima; a facut din mine un lider mai bun si m-a determinat sa vreau sa fiu o persoana mai buna. - Dan Rockwell, pastor blogger la Leadership Freak 
 
Este o admirabila meditatie asupra fundamentelor pe care se bazeaza afacerile si leadershipul. Bucurati-va de poveste – apoi mergeti si aplicati sfaturile pline de intelepciune in munca si in viata voastra. - Nido Qubein, presedinte al Universitatii High Point si al Great Harvest Bread

La Zappos, o parte din rolul meu consta in a contribui la crearea unui mediu in care angajatii sa aiba curajul de a veni cu propriile idei pentru infaptuirea viziunii si culturii noastre orientate spre dezvoltare. Cartea de fata sustine aceeasi filozofie: da-te la o parte si permite-le angajatilor tai sa deschida calea. - Tony Hsieh, CEO al Zappos.com, Inc., autor al cartii Delivering Happiness (Cum sa livrezi fericire)
 
Inca o data, Bob Burg si John Mann ne-au oferit o carte emotionanta, din care vei ramane cu un mesaj durabil si vital: leadershipul autentic si cuprinzator nu-i despre tine, ci despre cei in slujba carora te afli. - Lolly Daskal, fondatoare a Lead from Within, autoare a cartii Thoughts Spoken from the Heart (Ganduri rostite din inima)
 
Bob Burg si John David Mann au deschis noi drumuri in literatura de management. Aceasta carte a devenit o lectura de leadership recomandata pentru toti cei de la MindTree. - Subroto Bagchi, presedinte al MindTree Ltd.
 
O carte captivanta, plina de momente revelatoare. Te va incanta, te va surprinde si te va misca. Mai mult decat atat, te va schimba. - Dondi Scumaci, autoare a cartilor Designed for Success (Proiectat pentru succes) si Career Moves (Mutari in cariera)
 
Bob Burg si John David Mann sunt povestitori minunati, mai ales cand vine vorba despre ceea ce conteaza cu adevarat in afaceri. Volumul contine cate o lectie pentru fiecare. - Harvey Mackay, autor al cartii Swim with the Sharks Without Being Eaten Alive ((Inoata alaturi de rechini fara sa fii mancat de viu)
 
Citeste mai mult

Detaliile produsului

De pe acelasi raft

De acelasi autor

Parerea ta e inspiratie pentru comunitatea Libris!

Noi suntem despre carti, si la fel este si

Newsletter-ul nostru.

Aboneaza-te la vestile literare si primesti un cupon de -10% pentru viitoarea ta comanda!

*Reducerea aplicata prin cupon nu se cumuleaza, ci se aplica reducerea cea mai mare.

Ma abonez image one
Ma abonez image one