headerdesktop corintwktrgr26apr24

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

headermobile corintwktrgr26apr24

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

Promotii popup img

-50% -30% la Corint si Leda

siii TRANSPORT GRATUIT

la TOATE comenzile peste 50 lei!

Profita acum!

Magazinul mireselor

De (autor): Rachel Hauck

0
(0 review-uri)
Magazinul mireselor - Rachel Hauck
Rasfoieste

Magazinul mireselor

De (autor): Rachel Hauck

0
(0 review-uri)
Autoarea romanelor Nunta: Rochia de mireasa si Capela la Nunta

Magazinul Mireselor / The Wedding Shop de Rachel Hauck
este o incantatoare poveste despre viata, despre legaturile nebanuite pe care se intampla sa le avem cu trecutul nostru si despre modul extraordinar de-a dreptul in care lucrurile care ne atrag aparent inexplicabil au pana la urma o explicatie foarte logica. Dar Magazinul mireselor este in primul rand  o poveste despre dragoste si intortocheatele ei carari. Despre tradarile din dragoste, despre iluziile care ne impiedica sa vedem adevarul atunci cand toti ceilalti il vad, despre lectiile dure pe care viata ni le da atunci cand suntem nehotarati, dar si despre finalurile fericite care vin dupa perioade indelungate de neimpliniri si neliniste.
 
Rachel Hauck este o autoare americana de bestsellere New York Times, USA Today si Wall Street Journal. Ea este castigatoarea unui premiu Christy (acordat pentru excelenta in literatura americana de fictiune cu elemente crestine) si a fost de doua ori finalista in competitia RITA (care premiaza cele mai bune romane de dragoste din America). Romanul ei Nunta: Rochia de mireasa  - aparut in limba romana la editura ap! (ACT si Politon) - a fost numit "Romanul Inspirational al Anului" de catre Clubul de carte Romantic Times. Cartea ei Once Upon A Prince/ A fost odata un print a fost ecranizata intr-o productie originala Hallmark. De aceeasi autoare a aparut la Editura ap! Si romanul intitulat Capela la Nunta.
 
Doua femei despartite de cateva decenii in timp... Amandoua isi propun sa-i ajute pe altii sa-si traiasca visurile atunci cand ale lor s-au prabusit.
 
Magazinul mireselor imbina cu maiestrie si sensibilitate doua povesti pe care le despart cateva decenii in timp, dar care se petrec in aceeasi micuta localitate Heart’s Bend. Prima dintre ele are loc in anii 1930 si o are in centrul atentiei pe Cora Scott, o femeie de afaceri de succes care se ocupa cu pasiune de magazinul pentru mirese pe care l-a mostenit de la matusa ei, Jane. Faima magazinului atrage viitoare mirese din toata tara, inclusiv din indepartatul Birmingham. Insa in timp ce clientele ei se bucura datorita ei de cea mai frumoasa experienta posibila in calitate de viitoare mirese, Cora nu poate deocamdata decat sa spere ca intr-o buna zi ii va veni si ei randul sa imbrace rochia de mireasa. Deocamdata este indragostita de un capitan de vas pe nume Rufus, care se lasa asteptat cu lunile, si a carui sinceritate este serios pusa la indoiala de toti apropiatii Corei, mai putin de ea insasi. Pe de alta parte, Birch Good, un fermier chipes din Heart’s Bend, nutreste fata de Cora sentimente sincere, pe care ea nu le poate "vedea" din cauza dragostei sale oarbe pentru Rufus.
 
Vreau sa redeschid Magazinul Mireselor!
 
80 de ani mai tarziu, in 1996, fostul capitan Air Force, Haley Morgan, revine acasa, in micuta localitate Heart's Bend, dupa ce isi incheie serviciul militar si dupa ce afla ca Dax, barbatul pe care l-a iubit enorm, era insurat si avea si copii. Relatia de iubire cu Dax Mills, toxica, tumultuoasa, nebuna o schimbase definitiv ca femeie, insa lectiile invatate din ea aveau sa o ajute mai tarziu sa recunoasca adevarata dragoste. Moartea celei mai bune prietene ale ei, Tammy, rapusa de cancer, o determina pe Haley sa fie mai hotarata ca niciodata sa reabiliteze Magazinul Mireselor si sa-l transforme in ceea ce visau cele doua prietene in copilarie ca el sa devina: un loc de vis pentru orice viitoare mireasa. 
 
Pe cand erau doar doua fetite inocente, Tammy si Haley obisnuiau sa se joace adesea in cladirea parasita a Magazinului Mireselor imaginandu-si momentul in care acesta urma sa devina afacerea lor. Moartea total neasteptata a lui Tammy face ca aceste planuri din copilarie sa se piarda acum intr-o negura deasa, in care orice vis pare total lipsit de sens. Cele doua bune prietene isi jurasera in copilarie prietenie vesnica, nestiind ca pentru Tammy timpul pe care il avea la dispozitie pentru indeplinirea oricarui vis, oricat de maret ar fi fost, era foarte limitat.
 
Pe masura ce demersurile lui Haley pentru redeschiderea Magazinului Mireselor incep sa dea roade, Haley, care simtise o conexiune stransa cu acest loc inca de la o varsta foarte frageda, afla ca aceasta legatura nu era deloc intamplatoare si ca intre ea si vechea proprietara a magazinului, Cora Scott exista o legatura de sange. Dezlegarea misterului magazinului va insemna totodata pentru Haley aflarea unor secrete pastrate cu sfintenie in familia ei timp de zeci de ani.
 
Dupa moartea Corei Scott, Magazinul Mireselor se degradase de la o zi la alta tot mai mult, devenind acum aproape o ruina. In prezent, o renumita companie imobiliara se lupta pentru terenul de sub el pentru a construi aici o parcare pentru un ansamblu imobiliar. Haley este hotarata insa sa nu cedeze in fata acestui mic impediment si sa isi duca planul pana la capat cu orice pret. Asta pentru ca intuitia ii spune ca acest magazin face parte din destinul ei si ca odata ce ii va reda vechea destinatie si viata ei va capata traiectoria corecta.
 
Intr-o seara, in timp ce se plimba prin cladirea fantoma a fostului magazin pentru mirese, il intalneste pe Cole Danner, fostul logodnic al lui Tammy. Cei doi ar fi trebuit sa se casatoreasca cu patru luni inainte ca Tammy sa se stinga, iar Haley ar fi trebuit sa le fie domnisoara de onoare. Insa timpul ii va arata lui Haley ca nu cunostea tot adevarul in legatura cu cei doi…
 
De la Cole afla ca compania imobiliara Akron oferea o suma fabuloasa primariei pentru terenul de sub Magazinul Mireselor. Tot de la Cole, Haley afla si de o ordonanta a primariei care stipula ca locul putea fi oferit oricarui bun samaritean dispus sa se ocupe de renovare, sa achite taxele si sa conduca o afacere. Cu toate ca pentru toate astea era nevoie de o suma enorma de bani, Haley este ferm convinsa ca ea va fi buna samariteanca care va primi Magazinul Mireselor in detrimentul companiei Akron.
 
De la agentul imobiliar Keith Niven aflam povestea pe scurt a Magazinului Mireselor:
Magazinul fusese construit in anul 1890 de catre Jane Scott, o adevarata frumusete, care plecase de acasa ca sa se afirme pe Broadway, dar care ajunsese pana la urma in industria modei din Paris. Legenda spune ca s-a intors acasa dupa cativa ani, cu inima franta, hotarata sa aduca ultima moda in Heart’s Bend. Tatal ei a ajutat-o sa il angajeze pe renumitul arhitect Hugh Cathcart Thompson sa construiasca magazinul, inclusiv propriul apartament la etajul al treilea, si sa aduca, astfel, afacerea de nunti in Heart’s Bend. Magazinul a fost mostenit de stranepoata sa, Cora, care l-a condus mai bine de cincizeci de ani. 
 
Costurile enorme pentru renovarea si reabilitarea cladirii nu o sperie pe Haley catusi de putin intrucat ea vede cu ochii mintii in Magazinul Mireselor mai mult decat o viitoare afacere de suflet, ea vede acolo un camin in care copiii ei vor creste fericiti. Iar timpul va dovedi ca intuitia ei nu se insela catusi de putin…
 
In momentul in care le cere un imprumut parintilor ei pentru renovarea magazinului, Haley constata nedumerita ca Magazinul Mireselor ascunde secrete grele in familia ei din moment ce mama ei se opune atat de vehement ideii ca ea sa se ocupe de el. 
 
In ciuda faptului ca nu obtine banii necesari de la familia ei, Haley va primi numeroase semne din jurul ei ca directia spre care se indreapta in viata este cea buna. Astfel, auzind de initiativa ei de a readuce la viata vechiul Magazin al Mireselor, numeroase femei care si-au cumparat rochia de mireasa in trecut de aici, sau care au fost ajutate cumva de Cora Scott sa imbrace rochia de mireasa, vin si fac donatii pentru magazin.
 
Cititorii care au citit si celelalte romane din seria Nunta aparute la editura: Nunta. Rochia de mireasa si Capela de nunta, vor avea placuta surpriza de a se reintalni in acest volum cu o parte din personajele cu care au facut cunostinta mai demult. Astfel, Haley va apela la sfaturile lui Charlotte Malone, proprietara magazinului Malone&Co, pentru a amenaja Magazinul Mireselor. Legatura care se va forma intre cele doua va justifica astfel perfect faptul ca Charlotte se va decide in cele din urma sa ii doneze ei celebra rochie de mireasa, veche de peste 100 de ani, dar mereu actuala, care se potriveste perfect oricarei mirese si care este capabila in acelasi timp sa vindece rani sufletesti adanci. In aceasta rochie, Haley se va simti din nou pura, intreaga, vindecata.
 
Nu fusese niciodata modificata si totusi se potrivise perfect fiecarei mirese care o purtase. Desi fusese conceputa acum o suta de ani, putea sa apara fara probleme pe coperta unei reviste pentru mirese din ziua de azi. O combinatie de vintage si modern. Rochia de mireasa era nemuritoare.Charlotte era din ce in ce mai sigura. Haley Morgan era urmatoarea mireasa care va purta rochia.
 
Charlotte o invata pe Haley o lectie importanta cu privire la modul in care se fac afacerile, si anume ca, pentru a putea sa vanda rochii de mireasa, trebuie sa stie ea insasi mai intai cum e sa porti una. De aceea o pune sa probeze una. In plus, o atentioneaza ca cine face afaceri in acest domeniu, trebuie sa creada cu adevarat in institutia casatoriei: 
 
Vor intra la tine in magazin tot felul de mirese. Unele dintre ele te vor provoca, te vor face sa-ti doresti sa le spui ca nunta inseamna casnicie, nu cea mai scumpa rochie ori cel mai scump local. Trebuie sa crezi in institutia in care ele intra. Trebuie sa le reamintesti despre frumusetea iubirii si a casniciei.
 
Dat fiind faptul ca eliberarea autorizatiilor necesare pentru inceperea lucrarilor de renovare la magazin se prelungeste neasteptat, Cole afla motivul, si, mai mult decat atat, da dovada ca tine cu adevarat la Haley si la proiectul ei, facand un sacrificiu enorm pentru ca ea sa poata merge mai departe.
 
Mai mult decat atat, intreg Universul pare sa coalizeze pentru readucerea la viata a vechiului magazin pentru mirese, intrucat mama ei, care pana nu demult se opunea cu vehementa ca Haley sa-si dedice viata acestui proiect, acum ii ofera in dar un plic cu bani si o cheie de la una din camerele secrete ale Magazinului Mireselor. Aceasta cheie si aceasta camera ii vor dezvalui lui Haley cheia sentimentelor pe care le-a avut dintotdeauna in legatura cu acest misterios magazin.
 
In acea camera gaseste si o scrisoare de la Cora pentru mama ei Joann, care o emotioneaza profund:

Magazinul Mireselor a fost viata mea pana cand m-am casatorit, la varsta de treizeci si doi de ani. Chiar si dupa aceea, imi petreceam o buna parte din zi la magazin. Dar Birch a devenit viata mea. Joann, daca ai gasit un barbat bun, sa nu-i dai drumul. Nu exista nimic mai linistitor, mai reconfortant, mai placut in viata decat sa-ti imparti zilele cu barbatul pe care il iubesti. Si care te iubeste.
 
Dar tot aici va gasi si restul de bani de care mai avea nevoie pentru a finaliza lucrarile si a inaugura Magazinul Mireselor. 
 
Redeschiderea magazinului mireselor va insemna pentru Haley un final fericit si pe plan sentimental. Ea va imbraca batrana rochie de mireasa care nu imbatraneste niciodata si va pasi spre altarul Capelei de Nunta alaturi de alesul inimii ei…
 
Haley nu-si imaginase niciodata ca raspunzand chemarii de a se intoarce acasa va ajunge unde era acum. Ori ca redeschiderea magazinului va insemna familie si vindecare. Ori ca dragostea adevarata ii va cuceri inima.
 
Calatorind inapoi in timp, in urma cu aproape 80 de ani, aflam povestea Corei Scott, care primise magazinul mostenire de la matusa ei Jane alaturi de o suma frumusica de bani. Vedem astfel ca magazinul pentru mirese fusese deopotriva locuinta si afacere pentru femeile din familia Scott. 
 
Cora, desi fusese o femeie de afaceri extraordinara, in plan personal nu avusese parte de prea multe bucurii. Crezuse cu naivitate minciunile capitanului de vas Rufus, care o facuse sa spere timp de 5 ani ca el era iubirea vietii ei, doar pentru a descoperi in final ca totul fusese o mare minciuna, si il respinsese pe chipesul fermier Birch Good timp de 14 ani, fara sa constientizeze nicio clipa faptul ca el putea sa ii ofere iubirea adevarata si sincera dupa care tanjea.
 
Pe de alta parte, nici parintii Corei nu au parte de prea multa fericire conjugala. Confruntandu-se cu numeroase probleme financiare pe fondul crizei economice din anii 30, tatal Corei le paraseste pe ea si pe mama ei. Cele doua sunt nevoite sa se mute la etajul al treilea al magazinului pentru mirese din cauza ca la scurt timp dupa plecarea tatalui, pierd si casa. 
 
Dar acestea nu erau nici pe departe marile dezamagiri prin care avea sa treaca Cora de-a lungul vietii. Un incendiu ii distruge in mare parte magazinul si singura ei sursa de venit, Rufus se dovedeste a fi un mincinos notoriu, iar Birch, care o cere de nevasta la un moment dat, se satura sa o astepte si se hotaraste sa inceapa o noua viata alaturi de o femeie mai… hotarata. Cand furtuna din viata ei se mai potoleste si lucrurile se asaza pe un fagas cat de cat normal, Cora are parte de un alt eveniment neasteptat. Tata ei reapare de mana cu o fetita de trei ani, pe care i-o prezinta ca fiind… sora ei mai mica…
 
Te invit sa dezlegi singur misterul care leaga toate aceste povesti fermecatoare din Magazinul Mireselor si sa te delectezi cu un roman pe cinste, care va mari putin suspansul unor dupa amiezi inerte de "dolce far niente"…

Traducere din limba engleza de Catalina Patrascu.
Citeste mai mult

nou

49.00Lei

49.00Lei

Primesti 49 puncte

Important icon msg

Primesti puncte de fidelitate dupa fiecare comanda! 100 puncte de fidelitate reprezinta 1 leu. Foloseste-le la viitoarele achizitii!

In stoc

Descrierea produsului

Autoarea romanelor Nunta: Rochia de mireasa si Capela la Nunta

Magazinul Mireselor / The Wedding Shop de Rachel Hauck
este o incantatoare poveste despre viata, despre legaturile nebanuite pe care se intampla sa le avem cu trecutul nostru si despre modul extraordinar de-a dreptul in care lucrurile care ne atrag aparent inexplicabil au pana la urma o explicatie foarte logica. Dar Magazinul mireselor este in primul rand  o poveste despre dragoste si intortocheatele ei carari. Despre tradarile din dragoste, despre iluziile care ne impiedica sa vedem adevarul atunci cand toti ceilalti il vad, despre lectiile dure pe care viata ni le da atunci cand suntem nehotarati, dar si despre finalurile fericite care vin dupa perioade indelungate de neimpliniri si neliniste.
 
Rachel Hauck este o autoare americana de bestsellere New York Times, USA Today si Wall Street Journal. Ea este castigatoarea unui premiu Christy (acordat pentru excelenta in literatura americana de fictiune cu elemente crestine) si a fost de doua ori finalista in competitia RITA (care premiaza cele mai bune romane de dragoste din America). Romanul ei Nunta: Rochia de mireasa  - aparut in limba romana la editura ap! (ACT si Politon) - a fost numit "Romanul Inspirational al Anului" de catre Clubul de carte Romantic Times. Cartea ei Once Upon A Prince/ A fost odata un print a fost ecranizata intr-o productie originala Hallmark. De aceeasi autoare a aparut la Editura ap! Si romanul intitulat Capela la Nunta.
 
Doua femei despartite de cateva decenii in timp... Amandoua isi propun sa-i ajute pe altii sa-si traiasca visurile atunci cand ale lor s-au prabusit.
 
Magazinul mireselor imbina cu maiestrie si sensibilitate doua povesti pe care le despart cateva decenii in timp, dar care se petrec in aceeasi micuta localitate Heart’s Bend. Prima dintre ele are loc in anii 1930 si o are in centrul atentiei pe Cora Scott, o femeie de afaceri de succes care se ocupa cu pasiune de magazinul pentru mirese pe care l-a mostenit de la matusa ei, Jane. Faima magazinului atrage viitoare mirese din toata tara, inclusiv din indepartatul Birmingham. Insa in timp ce clientele ei se bucura datorita ei de cea mai frumoasa experienta posibila in calitate de viitoare mirese, Cora nu poate deocamdata decat sa spere ca intr-o buna zi ii va veni si ei randul sa imbrace rochia de mireasa. Deocamdata este indragostita de un capitan de vas pe nume Rufus, care se lasa asteptat cu lunile, si a carui sinceritate este serios pusa la indoiala de toti apropiatii Corei, mai putin de ea insasi. Pe de alta parte, Birch Good, un fermier chipes din Heart’s Bend, nutreste fata de Cora sentimente sincere, pe care ea nu le poate "vedea" din cauza dragostei sale oarbe pentru Rufus.
 
Vreau sa redeschid Magazinul Mireselor!
 
80 de ani mai tarziu, in 1996, fostul capitan Air Force, Haley Morgan, revine acasa, in micuta localitate Heart's Bend, dupa ce isi incheie serviciul militar si dupa ce afla ca Dax, barbatul pe care l-a iubit enorm, era insurat si avea si copii. Relatia de iubire cu Dax Mills, toxica, tumultuoasa, nebuna o schimbase definitiv ca femeie, insa lectiile invatate din ea aveau sa o ajute mai tarziu sa recunoasca adevarata dragoste. Moartea celei mai bune prietene ale ei, Tammy, rapusa de cancer, o determina pe Haley sa fie mai hotarata ca niciodata sa reabiliteze Magazinul Mireselor si sa-l transforme in ceea ce visau cele doua prietene in copilarie ca el sa devina: un loc de vis pentru orice viitoare mireasa. 
 
Pe cand erau doar doua fetite inocente, Tammy si Haley obisnuiau sa se joace adesea in cladirea parasita a Magazinului Mireselor imaginandu-si momentul in care acesta urma sa devina afacerea lor. Moartea total neasteptata a lui Tammy face ca aceste planuri din copilarie sa se piarda acum intr-o negura deasa, in care orice vis pare total lipsit de sens. Cele doua bune prietene isi jurasera in copilarie prietenie vesnica, nestiind ca pentru Tammy timpul pe care il avea la dispozitie pentru indeplinirea oricarui vis, oricat de maret ar fi fost, era foarte limitat.
 
Pe masura ce demersurile lui Haley pentru redeschiderea Magazinului Mireselor incep sa dea roade, Haley, care simtise o conexiune stransa cu acest loc inca de la o varsta foarte frageda, afla ca aceasta legatura nu era deloc intamplatoare si ca intre ea si vechea proprietara a magazinului, Cora Scott exista o legatura de sange. Dezlegarea misterului magazinului va insemna totodata pentru Haley aflarea unor secrete pastrate cu sfintenie in familia ei timp de zeci de ani.
 
Dupa moartea Corei Scott, Magazinul Mireselor se degradase de la o zi la alta tot mai mult, devenind acum aproape o ruina. In prezent, o renumita companie imobiliara se lupta pentru terenul de sub el pentru a construi aici o parcare pentru un ansamblu imobiliar. Haley este hotarata insa sa nu cedeze in fata acestui mic impediment si sa isi duca planul pana la capat cu orice pret. Asta pentru ca intuitia ii spune ca acest magazin face parte din destinul ei si ca odata ce ii va reda vechea destinatie si viata ei va capata traiectoria corecta.
 
Intr-o seara, in timp ce se plimba prin cladirea fantoma a fostului magazin pentru mirese, il intalneste pe Cole Danner, fostul logodnic al lui Tammy. Cei doi ar fi trebuit sa se casatoreasca cu patru luni inainte ca Tammy sa se stinga, iar Haley ar fi trebuit sa le fie domnisoara de onoare. Insa timpul ii va arata lui Haley ca nu cunostea tot adevarul in legatura cu cei doi…
 
De la Cole afla ca compania imobiliara Akron oferea o suma fabuloasa primariei pentru terenul de sub Magazinul Mireselor. Tot de la Cole, Haley afla si de o ordonanta a primariei care stipula ca locul putea fi oferit oricarui bun samaritean dispus sa se ocupe de renovare, sa achite taxele si sa conduca o afacere. Cu toate ca pentru toate astea era nevoie de o suma enorma de bani, Haley este ferm convinsa ca ea va fi buna samariteanca care va primi Magazinul Mireselor in detrimentul companiei Akron.
 
De la agentul imobiliar Keith Niven aflam povestea pe scurt a Magazinului Mireselor:
Magazinul fusese construit in anul 1890 de catre Jane Scott, o adevarata frumusete, care plecase de acasa ca sa se afirme pe Broadway, dar care ajunsese pana la urma in industria modei din Paris. Legenda spune ca s-a intors acasa dupa cativa ani, cu inima franta, hotarata sa aduca ultima moda in Heart’s Bend. Tatal ei a ajutat-o sa il angajeze pe renumitul arhitect Hugh Cathcart Thompson sa construiasca magazinul, inclusiv propriul apartament la etajul al treilea, si sa aduca, astfel, afacerea de nunti in Heart’s Bend. Magazinul a fost mostenit de stranepoata sa, Cora, care l-a condus mai bine de cincizeci de ani. 
 
Costurile enorme pentru renovarea si reabilitarea cladirii nu o sperie pe Haley catusi de putin intrucat ea vede cu ochii mintii in Magazinul Mireselor mai mult decat o viitoare afacere de suflet, ea vede acolo un camin in care copiii ei vor creste fericiti. Iar timpul va dovedi ca intuitia ei nu se insela catusi de putin…
 
In momentul in care le cere un imprumut parintilor ei pentru renovarea magazinului, Haley constata nedumerita ca Magazinul Mireselor ascunde secrete grele in familia ei din moment ce mama ei se opune atat de vehement ideii ca ea sa se ocupe de el. 
 
In ciuda faptului ca nu obtine banii necesari de la familia ei, Haley va primi numeroase semne din jurul ei ca directia spre care se indreapta in viata este cea buna. Astfel, auzind de initiativa ei de a readuce la viata vechiul Magazin al Mireselor, numeroase femei care si-au cumparat rochia de mireasa in trecut de aici, sau care au fost ajutate cumva de Cora Scott sa imbrace rochia de mireasa, vin si fac donatii pentru magazin.
 
Cititorii care au citit si celelalte romane din seria Nunta aparute la editura: Nunta. Rochia de mireasa si Capela de nunta, vor avea placuta surpriza de a se reintalni in acest volum cu o parte din personajele cu care au facut cunostinta mai demult. Astfel, Haley va apela la sfaturile lui Charlotte Malone, proprietara magazinului Malone&Co, pentru a amenaja Magazinul Mireselor. Legatura care se va forma intre cele doua va justifica astfel perfect faptul ca Charlotte se va decide in cele din urma sa ii doneze ei celebra rochie de mireasa, veche de peste 100 de ani, dar mereu actuala, care se potriveste perfect oricarei mirese si care este capabila in acelasi timp sa vindece rani sufletesti adanci. In aceasta rochie, Haley se va simti din nou pura, intreaga, vindecata.
 
Nu fusese niciodata modificata si totusi se potrivise perfect fiecarei mirese care o purtase. Desi fusese conceputa acum o suta de ani, putea sa apara fara probleme pe coperta unei reviste pentru mirese din ziua de azi. O combinatie de vintage si modern. Rochia de mireasa era nemuritoare.Charlotte era din ce in ce mai sigura. Haley Morgan era urmatoarea mireasa care va purta rochia.
 
Charlotte o invata pe Haley o lectie importanta cu privire la modul in care se fac afacerile, si anume ca, pentru a putea sa vanda rochii de mireasa, trebuie sa stie ea insasi mai intai cum e sa porti una. De aceea o pune sa probeze una. In plus, o atentioneaza ca cine face afaceri in acest domeniu, trebuie sa creada cu adevarat in institutia casatoriei: 
 
Vor intra la tine in magazin tot felul de mirese. Unele dintre ele te vor provoca, te vor face sa-ti doresti sa le spui ca nunta inseamna casnicie, nu cea mai scumpa rochie ori cel mai scump local. Trebuie sa crezi in institutia in care ele intra. Trebuie sa le reamintesti despre frumusetea iubirii si a casniciei.
 
Dat fiind faptul ca eliberarea autorizatiilor necesare pentru inceperea lucrarilor de renovare la magazin se prelungeste neasteptat, Cole afla motivul, si, mai mult decat atat, da dovada ca tine cu adevarat la Haley si la proiectul ei, facand un sacrificiu enorm pentru ca ea sa poata merge mai departe.
 
Mai mult decat atat, intreg Universul pare sa coalizeze pentru readucerea la viata a vechiului magazin pentru mirese, intrucat mama ei, care pana nu demult se opunea cu vehementa ca Haley sa-si dedice viata acestui proiect, acum ii ofera in dar un plic cu bani si o cheie de la una din camerele secrete ale Magazinului Mireselor. Aceasta cheie si aceasta camera ii vor dezvalui lui Haley cheia sentimentelor pe care le-a avut dintotdeauna in legatura cu acest misterios magazin.
 
In acea camera gaseste si o scrisoare de la Cora pentru mama ei Joann, care o emotioneaza profund:

Magazinul Mireselor a fost viata mea pana cand m-am casatorit, la varsta de treizeci si doi de ani. Chiar si dupa aceea, imi petreceam o buna parte din zi la magazin. Dar Birch a devenit viata mea. Joann, daca ai gasit un barbat bun, sa nu-i dai drumul. Nu exista nimic mai linistitor, mai reconfortant, mai placut in viata decat sa-ti imparti zilele cu barbatul pe care il iubesti. Si care te iubeste.
 
Dar tot aici va gasi si restul de bani de care mai avea nevoie pentru a finaliza lucrarile si a inaugura Magazinul Mireselor. 
 
Redeschiderea magazinului mireselor va insemna pentru Haley un final fericit si pe plan sentimental. Ea va imbraca batrana rochie de mireasa care nu imbatraneste niciodata si va pasi spre altarul Capelei de Nunta alaturi de alesul inimii ei…
 
Haley nu-si imaginase niciodata ca raspunzand chemarii de a se intoarce acasa va ajunge unde era acum. Ori ca redeschiderea magazinului va insemna familie si vindecare. Ori ca dragostea adevarata ii va cuceri inima.
 
Calatorind inapoi in timp, in urma cu aproape 80 de ani, aflam povestea Corei Scott, care primise magazinul mostenire de la matusa ei Jane alaturi de o suma frumusica de bani. Vedem astfel ca magazinul pentru mirese fusese deopotriva locuinta si afacere pentru femeile din familia Scott. 
 
Cora, desi fusese o femeie de afaceri extraordinara, in plan personal nu avusese parte de prea multe bucurii. Crezuse cu naivitate minciunile capitanului de vas Rufus, care o facuse sa spere timp de 5 ani ca el era iubirea vietii ei, doar pentru a descoperi in final ca totul fusese o mare minciuna, si il respinsese pe chipesul fermier Birch Good timp de 14 ani, fara sa constientizeze nicio clipa faptul ca el putea sa ii ofere iubirea adevarata si sincera dupa care tanjea.
 
Pe de alta parte, nici parintii Corei nu au parte de prea multa fericire conjugala. Confruntandu-se cu numeroase probleme financiare pe fondul crizei economice din anii 30, tatal Corei le paraseste pe ea si pe mama ei. Cele doua sunt nevoite sa se mute la etajul al treilea al magazinului pentru mirese din cauza ca la scurt timp dupa plecarea tatalui, pierd si casa. 
 
Dar acestea nu erau nici pe departe marile dezamagiri prin care avea sa treaca Cora de-a lungul vietii. Un incendiu ii distruge in mare parte magazinul si singura ei sursa de venit, Rufus se dovedeste a fi un mincinos notoriu, iar Birch, care o cere de nevasta la un moment dat, se satura sa o astepte si se hotaraste sa inceapa o noua viata alaturi de o femeie mai… hotarata. Cand furtuna din viata ei se mai potoleste si lucrurile se asaza pe un fagas cat de cat normal, Cora are parte de un alt eveniment neasteptat. Tata ei reapare de mana cu o fetita de trei ani, pe care i-o prezinta ca fiind… sora ei mai mica…
 
Te invit sa dezlegi singur misterul care leaga toate aceste povesti fermecatoare din Magazinul Mireselor si sa te delectezi cu un roman pe cinste, care va mari putin suspansul unor dupa amiezi inerte de "dolce far niente"…

Traducere din limba engleza de Catalina Patrascu.
Citeste mai mult

Detaliile produsului

De pe acelasi raft

De acelasi autor

Parerea ta e inspiratie pentru comunitatea Libris!

Acum se comanda

Noi suntem despre carti, si la fel este si

Newsletter-ul nostru.

Aboneaza-te la vestile literare si primesti un cupon de -10% pentru viitoarea ta comanda!

*Reducerea aplicata prin cupon nu se cumuleaza, ci se aplica reducerea cea mai mare.

Ma abonez image one
Ma abonez image one