headerdesktop eng29mar24

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

headermobile eng29mar24

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

Promotii popup img

Weekend English Books -20%-40%

siii

Transport la DOAR 4.99 lei!

Comanda acum!

O sa razi, totul e chimie!

O sa razi, totul e chimie! - Mai Thi Nguyen-Kim
Rasfoieste

O sa razi, totul e chimie!

O sa razi, totul e chimie! Telefoane, cafea, emotii – cum le explica pe toate chimia

Ce facem, ce ne inconjoara, ce simtim – totul are de-a face cu chimia. Tanara chimista si jurnalista de stiinta Mai Thi Nguyen-Kim nu ne lasa niciun moment sa ne indoim de asta. Ea descompune fenomene cotidiene cunoscute in elemente chimice si ne explica intr-un mod glumet si original ce reactii chimice se desfasoara in secret in jurul nostru. Mai Thi Nguyen-Kim nu ne deschide doar ochii, ci si apetitul pentru chimie. 
 
Chimia in viata de zi cu zi: programul tinerei cercetatoare si jurnaliste Mai Thi ne poarta ca un fir rosu printr-o lume in care se ascund o multime de fenomene chimice. Ziua incepe cu chimia trezirii, cu hormonii stresului si ai somnului, care trebuie tinuti bine in frau. Aflam care este momentul cel mai potrivit pentru a savura prima cafea, de ce pasta de dinti ar trebui sa contina fluoride si de ce haosul de pe biroul din camera de lucru este un lucru natural in univers.
 
Descoperim lucruri noi despre Gorilla Glass si despre modul de functionare a bateriei telefonului mobil, cum ii putem prelungi durata de viata si de ce unele baterii explodeaza uneori. Intelegem brusc de ce doar sarurile de aluminiu protejeaza impotriva petelor de transpiratie, de ce pute sudoarea si cum se poate combate asta.
 
La cumparaturi in supermarket, Mai Thi ne dezvaluie daca merita sa cumparam apa minerala pentru sportivi si cum ne ajuta principiile de baza din chimie sa evitam trucurile evidente de marketing. Seara descoperim secretul unui tort de ciocolata delicios. Nu in ultimul rand, ajungand la avansati, aflam si ce se intampla la nivel molecular cand intre doi oameni exista chimie.
 
 
Pentru mine, Mai Thi se numara printre cele mai mari talente ale comunicarii stiintifice din Germania. Dincolo de competentele ei de specialitate, ea se pricepe sa comunice lucrurile simplu, cu pasiune si creativitate. - Ranga Yogeshwar
Citeste mai mult

-20%

PRP: 49.00 Lei

!

Acesta este Pretul Recomandat de Producator. Pretul de vanzare al produsului este afisat mai jos.

39.20Lei

39.20Lei

49.00 Lei

Primesti 39 puncte

Important icon msg

Primesti puncte de fidelitate dupa fiecare comanda! 100 puncte de fidelitate reprezinta 1 leu. Foloseste-le la viitoarele achizitii!

In stoc

Descrierea produsului

O sa razi, totul e chimie! Telefoane, cafea, emotii – cum le explica pe toate chimia

Ce facem, ce ne inconjoara, ce simtim – totul are de-a face cu chimia. Tanara chimista si jurnalista de stiinta Mai Thi Nguyen-Kim nu ne lasa niciun moment sa ne indoim de asta. Ea descompune fenomene cotidiene cunoscute in elemente chimice si ne explica intr-un mod glumet si original ce reactii chimice se desfasoara in secret in jurul nostru. Mai Thi Nguyen-Kim nu ne deschide doar ochii, ci si apetitul pentru chimie. 
 
Chimia in viata de zi cu zi: programul tinerei cercetatoare si jurnaliste Mai Thi ne poarta ca un fir rosu printr-o lume in care se ascund o multime de fenomene chimice. Ziua incepe cu chimia trezirii, cu hormonii stresului si ai somnului, care trebuie tinuti bine in frau. Aflam care este momentul cel mai potrivit pentru a savura prima cafea, de ce pasta de dinti ar trebui sa contina fluoride si de ce haosul de pe biroul din camera de lucru este un lucru natural in univers.
 
Descoperim lucruri noi despre Gorilla Glass si despre modul de functionare a bateriei telefonului mobil, cum ii putem prelungi durata de viata si de ce unele baterii explodeaza uneori. Intelegem brusc de ce doar sarurile de aluminiu protejeaza impotriva petelor de transpiratie, de ce pute sudoarea si cum se poate combate asta.
 
La cumparaturi in supermarket, Mai Thi ne dezvaluie daca merita sa cumparam apa minerala pentru sportivi si cum ne ajuta principiile de baza din chimie sa evitam trucurile evidente de marketing. Seara descoperim secretul unui tort de ciocolata delicios. Nu in ultimul rand, ajungand la avansati, aflam si ce se intampla la nivel molecular cand intre doi oameni exista chimie.
 
 
Pentru mine, Mai Thi se numara printre cele mai mari talente ale comunicarii stiintifice din Germania. Dincolo de competentele ei de specialitate, ea se pricepe sa comunice lucrurile simplu, cu pasiune si creativitate. - Ranga Yogeshwar
Citeste mai mult

Detaliile produsului

De pe acelasi raft

De acelasi autor

Rating general al produsului

5 stele
14
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stele
0

Parerea ta e inspiratie pentru comunitatea Libris!

Review-uri

Carmen Ontanu 27/02/2024 11:42
green icon awesome check Achizitie verificata
Am inceput sa citesc aceasta carte si mi se pare o abordare prietenoasa si in acelasi timp explicita pentru cei care au intrebari si nu au primit raspunsuri clare in scoala. Educatie cu zambetul pe buze.
Arata mai mult
  • Like review icon 0
  • Add comments
Cititorul 3FAD08 06/09/2023 18:44
green icon awesome check Achizitie verificata
Felicitari!
Arata mai mult
  • Like review icon 0
  • Add comments
tastaman nicoleta 15/05/2023 11:01
green icon awesome check Achizitie verificata
Felul amuzant, fascinant si practic in care autoarea prezinta cum absolut totul in jurul nostru si in viata noastra este chimie, m-a facut sa vreau sa stiu mai multe despre chimie ...chiar am inceput sa caut carti despre chimie...
Arata mai mult
  • Like review icon 0
  • Add comments
gabriel cretu 30/03/2023 10:44
green icon awesome check Achizitie verificata
Sunt pasionata de chimie, iar acessta carte descrie in mod atractiv nenumarate fenomene chimice, intalnite in viata de zi cu zi.
Arata mai mult
  • Like review icon 0
  • Add comments
Stinga Mirela-Daniela 10/03/2023 10:58
"O să râzi, totul e chimie" este o carte scrisă într-un stil foarte atractiv. Pentru a ne face să ne îndrăgostim de chimie - misiune pe care și-o propune și o și îndeplinește - ne oferă exemple din viața sa profesională și personală.
Este prima carte pe care am cumpărat-o din din seria "Co-lecția de știință" a Editurii Publica. Și mi-a plăcut atât de mult, încât am mai comandat una pe aceeași temă, pe care, recunosc încă nu am citit-o, pentru că nu i-a venit încă rândul: "Este elementar", de Kate Biberdorf.
Arata mai mult
  • Like review icon 0
  • Add comments
napradean ciprian 06/03/2023 15:10
Am achizitionat cartea pentru titlul ei. Mi s-a părut seducator. M-am gândit ca voi găsi răspuns la câteva întrebări mai vechi. Recunosc, nu foarte obsedante! Gen, cum se face ca molecula de apa stinge focul, deși e formata din atomi inflamabili (oxigenul si hidrogenul)? Sau, cum reusim sa mancam sarea, cand ea e formata din doua otrăvuri, clor si sodiu?, etc. Nu am gasit raspuns la aceste întrebări, dar m-am ales cu intrebari noi
Am descoperit ca aceasta Cenusereasa, cum era chimia in ochii mei, poate fi interesantă. E meritul autoarei Nguyen Kim, ce are si un canal de youtube. Merita vazut, in special de cunoscatorii limbii germane. Revenind la carte, aceasta te ajuta sa intelegi mai bine realitatea microscopica. Cu un pic de imaginație, începi sa vezi si relatiile interumane prin prisma chimiei. Citind despre legăturile ionice, în care un atom oferă tot timpul electroni, iar altul primește tot timpul, ma vedeam pe mine si comercianții din Egipt. Ideea este ca acolo am început lectura cărții, si de aici exemplul dat. De fapt, nici macar nu e un exemplu bun! Legatura ionică e una stabilă, adică ambele părți sunt mulțumite cand se întâlnesc, fie că dau, fie că primesc mereu. Nu era cazul meu, in raport cu comercianții egipteni. In societate tindem spre alt tip de legatura, si anume covalenta. In care dai si primești.
După lectura cărții intelegi altfel: spalatul mâinii cu sapun, incarcarea telefonului, savurarea ciocolatei sau cafelei. Apropo de ultima! Nu stiam si e fascinant cum si de ce ne trezim de la cafea. Cica organismul nostru, pe parcursul zilei, produce adenozina. Aceste molecule umplu treptat receptorii din creier, transmițând acestuia ca e timpul pentru odihna. Glanda pineala, situată în zona centrală a creierului, produce melatonina. Aceasta molecula mai este numită și hormonul somnului. Bun, veți spune, și ce rol are totuși cafeaua? Molecula de cafeina seamănă cumva cu cea de adenozina, ca mărime si formă. Astfel ea se potriveste perfect in receptori
Arata mai mult
  • Like review icon 2
  • Add comments
Gota Emilian 03/02/2023 08:13
green icon awesome check Achizitie verificata
OK!
Arata mai mult
  • Like review icon 0
  • Add comments
MarianaLupan2008 08/02/2021 12:00
Îmi place aceasta carte și am recomandat-o și prietenilor mei, asa cum vi-o recomand și vouă, celor de pe aceasta librărie online. Cartea explica într-un mod interesant, procesele din viata noastră, explica niște chestiuni obișnuite ale vieții moderne.
Arata mai mult
  • Like review icon 0
  • Add comments
Cecilia 08/08/2020 08:24
green icon awesome check Achizitie verificata
Fascinantă! Chimia este în toate! Până și în iubire(a)....de carte!
Arata mai mult
  • Like review icon 0
  • Add comments
Patrickus 28/07/2020 09:00
O carte care m-a fascinat, mai ales ca mie imi place foarte mult chimia! Este neconventionala si atractiva, utila chiar si pentru un neinitiat in ale chimiei! O recomand cu drag!!!
Arata mai mult
  • Like review icon 0
  • Add comments

10 din 14 de rezultate

Noi suntem despre carti, si la fel este si

Newsletter-ul nostru.

Aboneaza-te la vestile literare si primesti un cupon de -10% pentru viitoarea ta comanda!

*Reducerea aplicata prin cupon nu se cumuleaza, ci se aplica reducerea cea mai mare.

Ma abonez image one
Ma abonez image one