headerdesktop corintwktrgr26apr24

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

headermobile corintwktrgr26apr24

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

Promotii popup img

-50% -30% la Corint si Leda

siii TRANSPORT GRATUIT

la TOATE comenzile peste 50 lei!

Profita acum!

Reguli de munca

De (autor): Richard Templar

0
(0 review-uri)
Reguli de munca - Richard Templar
Rasfoieste

Reguli de munca

De (autor): Richard Templar

0
(0 review-uri)
Reguli de munca: Codul fundamental pentru succesul personal

Reguli de munca: Codul fundamental pentru succesul personal / The Rules of Work: A Definitive Code for Personal Success
de Richard Templar este cartea care te va ajuta sa te bucuri de mai mult succes in cariera, insusindu-ti o serie de reguli de munca care le sunt deja cunoscute oamenilor de succes. Autorul, un fin observator al comportamentului uman, a studiat ani de zile oamenii de succes si le-a aflat secretele, propunandu-si, prin intermediul acestei carti, sa ne ofere tuturor  o scurtatura spre succes. 
 
O carte pe care orice angajat si orice tanar de 20 de ani ar trebui sa o citeasca!
 
Daca esti la inceputul carierei, daca simti ca nu evoluezi asa cum ti-ai dori in aceasta privinta sau daca simti pur si simplu nevoia unor sfaturi pertinente in aceasta privinta, Regulile de munca a lui Richard Templar iti vor fi de un real folos, cu precizarea ca, si daca nu vei pune in practica aceste reguli, tot te vei descurca si o vei scoate cumva la capat.
 
Insa, daca le vei pune in practica, vei avea o multime de beneficii. Ca de exemplu:
• vei fi promovat;
• te vei intelege mai bine cu colegii;
• te vei simti mai bine in pielea ta;
• te vei bucura mai mult de munca ta;
• iti vei intelege mai bine munca;
• vei intelege mai bine perspectiva sefului tau;
• vei fi mai mandru de tine si de munca ta;
• vei fi un bun exemplu pentru colegii aflati la inceput de drum;
• vei avea o contributie mai mare in compania ta;
• vei fi pretuit si respectat;
• vei emana bunavointa si cooperare in jur;
• vei avea succes daca vei pleca si iti vei deschide propria afacere.
 
Aceste reguli sunt simple si eficace, sigure si practice. Totodata sunt tot ce ai nevoie pentru a-ti consolida increderea in tine si a deveni mai puternic. Aceste Reguli consolideaza standardele personale si inalta principiile individuale. Ele sunt darul autorului pentru tine. Profita!
 
Richard Templar a studiat ani de zile comportamentul uman si a dedus astfel ce face diferenta intre cei care obtin cu usurinta succesul si cei care se chinuie, inotand impotriva curentului. Este vorba despre reguli. In aceasta ordine de idei, Templar a scris o serie de carti in care a sintetizat aceste observatii despre reguli, carti care s-au bucurat de un succes extraordinar. The Rules of Everything, The Rules of Life, The Rules of Wealth, The Rules of Management, The Rules of People, The Rules of Thinking si The Rules to Break sunt doar cateva din titlurile din aceasta serie. 
 
Mai mult de un milion de oameni din intreaga lume au studiat si se ghideaza actualmente dupa regulile de viata si de munca ale lui Richard Templar. 
 
Iar daca ti se pare descurajant faptul ca numarul regulilor pe care ar trebui sa ti le insusesti potrivit acestei carti este foarte mare (108, exceptand regulile puterii), tot autorul iti ofera si solutia. Poti pur si simplu sa iti insusesti pe rand cateva reguli si sa le exersezi pana cand acestea iti vor intra in reflex, pentru ca apoi sa mai adaugi in comportamentul tau alte cateva reguli. Repeta acest algoritm si vei vedea ca in scurt timp vei reusi sa asimilezi o mare parte dintre ele, fara a simti catusi de putin ca ai depus vreun efort.
 
Desi nu ne vom opri la fiecare dintre ele pe parcursul acestui articol, pentru ca altfel, care ar mai fi farmecul sa lecturezi aceasta carte? vom cita totusi, in randurile care urmeaza, fragmente din cateva dintre, ele pentru a-ti face o idee despre cat de utile sunt aceste reguli pentru tine.
 
Regula 1: Fa-te remarcat prin munca ta
 
Cea mai buna modalitate ca munca ta sa iasa in evidenta este sa fii foarte, foarte bun in ceea ce faci. Si cea mai buna modalitate de a fi bun in ceea ce faci este sa te dedici total muncii si sa ignori restul. Un raport nesolicitat este o modalitate stralucita de a iesi in evidenta.
 
Regula 3: Ofera-te voluntar, dar fii atent
 
Multi oameni considera ca daca spun "da" la orice, vor ajunge sa se faca remarcati, vor fi laudati si vor fi promovati. Nu este adevarat. Un manager inteligent se va folosi de mentalitatea "fac eu", si astfel vei ajunge sa fii suprasolicitat, subapreciat si abuzat.
 
Regula 5: Promite mai putin, ofera mai mult
 
Daca stii ca poti termina pana miercuri, intotdeauna sa spui vineri. Daca stii ca departamentul tau va avea nevoie de o saptamana, sa spui doua. Daca stii ca vei avea nevoie de doi oameni in plus pentru a instala si a pune in functiune noua masinarie, spune ca ai nevoie de trei.
 
Regula 14: Ce se intampla acasa sa ramana acasa
 
Colegii nu trebuie sa-ti cunoasca problemele personale. Bineinteles ca trebuie sa ai un debuseu si prieteni buni cu care sa discuti, insa nu in timpul orelor de program. Daca ai prieteni buni in randul colegilor, iesiti impreuna sa beti ceva dupa lucru, ca sa discutati despre problemele tale. Nu este necesar sa iti pastrezi viata personala atat de privata incat colegii nici sa nu stie ca ai copii, ca mama ta este in spital sau ca iti place sa pescuiesti. Dar, in timpul orelor de program, trebuie sa iti pastrezi viata personala in plan secund si sa te concentrezi asupra muncii tale. In felul acesta, te asiguri ca muncesti cat de bine poti, in cel mai scurt timp si in cel mai eficient mod.
 
Regula 25: Afla ce iti doresti pe termen lung
 
Care este planul tau strategic cu privire la viata? Nu stii? Nici macar nu te-ai gandit la asta? Cei mai multi oameni nu se gandesc. Si de aceea dau gres. Daca nu ai un plan, este foarte usor sa nu te tii de drum si sa ajungi unde te poarta valul - plutind in deriva prin vartejurile vietii. Jucatorul cu Reguli are un plan - pe termen lung si pe termen scurt.
 
Regula 29: Stabileste-ti obiective 
 
Un obiectiv este o simpla declaratie de misiune, alcatuita dintr-o propozitie, pe care o poti folosi pentru a trece cu bine peste fiecare zi. Este aproape imposibil sa ai succes sau sa fii promovat daca nu iti stabilesti obiective.
 
Regula 34: Profita de oportunitati
 
Invata sa privesti oportunitatile ca pe niste mingi - daca mingile sunt aruncate in directia ta, ai la dispozitie doar o secunda ca sa le prinzi. Nu e timp sa pui intrebari, sa te uiti peste umar, sa cantaresti argumentele pro si contra sau sa dansezi foxtrot. Ori prinzi mingea, ori nu o prinzi. Gandeste-te putin la oportunitatile pe care le-ai ratat in trecut si la ce ai face daca ti s-ar oferi o a doua sansa. Ai reactiona diferit acum? Unde ai gresit?
 
Regula 35: Transforma invatarea intr-o misiune de o viata
 
Sa-ti dezvolti noi competente pentru locul de munca este de mare pret, de la o limba straina la un nou software digital. Insa orice tip de invatare iti mentine mintea deschisa, libera si antrenata, ceea ce va aduce beneficii muncii tale si angajatorului tau. Asadar, indiferent ce anume te pasioneaza, urmeaza-ti pasiunea - fa-ti un obiectiv din a afla mai multe despre acel lucru.
 
Regula 37: Nu te plange
 
Viata este nedreapta. Uneori, colegii se eschiveaza, iar tu te pomenesti ca ai de muncit in plus; sefii pot fi prost pregatiti pentru pozitia lor, asa ca sunt incompetenti si adeseori inconsecventi; nataraii ajung sa fie promovati mereu pretutindeni in jurul tau; este prea multa munca de facut; sunt implementate prea multe sisteme stupide; idiotii iti pun bete in roate la tot pasul. Este adevarat, viata e parsiva. Spune-mi, acum, cat de mult te ajuta sa te vaicaresti in oricare dintre aceste situatii?
 
Regula 47: Invata care sunt obligatiile legale ale domeniului tau de activitate
 
Compania ta incalca vreo lege? Tu incalci vreo lege? Cunosti legile specifice domeniului tau de activitate? 
 
Trebuie sa stii ce ar putea sa ti se ceara sa faci la un anumit loc de munca, ce este legal si ce nu este legal. Unele domenii au legi incredibil de minutioase si de banale, pe care le poti incalca fara sa iti dai seama. Dar trebuie sa fii constient. Pentru a fi un Jucator cu Reguli trebuie sa fii mai mult decat corect, sa fii mai presus de orice suspiciune si sa nu permiti sa devii tapul ispasitor in nicio situatie. Daca o companie cauta sa recruteze un fraier, ai grija sa nu fii tu acela. Asigura-te ca te afli de partea aceasta a liniei de demarcatie si ca nu o incalci fara sa vrei.
 
Regula 50: Nu acoperi niciodata pe altcineva
 
Daca te hotarasti sa ii acoperi pe ceilalti, iti vei complica atat de mult viata, ca nici macar nu merita. De exemplu, ii acoperi doar pe colegii apropiati sau pe oricine ti-o cere? Ii acoperi doar in cazul incidentelor minore sau si al celor majore? Acoperi si frauda? Neglijenta in serviciu supusa sanctiunilor penale? Ce spui si ce faci atunci cand esti descoperit? Ce explicatii dai familiei tale cand esti concediat?
 
Cum gestionezi situatia daca ti se cere sa acoperi un coleg apropiat, care poate sa-ti fie in acelasi timp prieten? Poti sa fii foarte hotarat si sa refuzi categoric - nu trebuie sa dai explicatii. Sau poti sa dai un raspuns mai diplomat spunand: "Te rog, nu imi cere sa o fac, sunt nevoit sa te refuz daca mi-o ceri". Iata un mod de a-i oferi o cale de iesire si de a-si salva onoarea.
 
Regula 54: Iesi la intalnire cu precautie
 
Dupa parerea unora, nu ar trebui sa iesi niciodata la intalnire cu un coleg de serviciu, pe motiv ca situatia poate genera resentimente, stres, gelozie, distragere, frustrare si, in general, iti poate afecta munca si reputatia. Daca lucrurile acestea nu se intampla cand totul merge bine, atunci cu siguranta se intampla cand relatia ajunge in impas sau se incheie.
 
Regula 57: Pune lucrurile in perspectiva
 
Jobul tau este doar un job. Da, stiu ca ai nevoie de bani si tot asa, dar nu este decat un job, si joburi sunt o multime. Daca ai o zi proasta la munca, nu ar trebui sa ajungi sa: nu mai dormi, sa nu mai mananci, sa iti pierzi libidoul, sa fumezi mai mult, sa bei mai mult, sa iei droguri, sa fii mai irascibil, sa fii deprimat, sa fii stresat. Vei fi surprins cat de des recurg oamenii la astfel de lucruri numai pentru ca au avut o zi proasta. Da, poate ca zilele proaste s-au tinut in lant. Insa luate una cate una, nu este vorba decat de o zi proasta. Trebuie sa inveti sa te deconectezi, sa te relaxezi, sa nu iei totul prea in serios, sa te bucuri mai mult si sa pui lucrurile in perspectiva. Gaseste-ti un hobby, traieste-ti viata. Trebuie sa muncesti ca sa traiesti, nu sa traiesti ca sa muncesti. Nu duce problemele si acasa - invata sa fii ferm si sa spui nu. Pune familia pe primul loc. Petrece timp cu copiii tai - vor creste atat de repede si vei pierde pretioasa lor copilarie daca muncesti tot timpul. Crede-ma, mi-am vazut copiii crescand si se intampla infricosator de repede. S-ar putea sa ti se para ca timpul trece incet si ca este stresant, insa timpul zboara iremediabil - si te trezesti ca ai pierdut totul, pentru ca tu erai ocupat seara cu munca de birou sau participai la inca o conferinta al naibii de plictisitoare la final de saptamana. Este doar un job.
 
Regula 61: Fii flexibil in relatia cu diferiti oameni
 
Este bine sa fii cameleonic cata vreme reusesti sa te descurci. Oamenii sunt diferiti si daca incerci sa ii tratezi pe toti la fel, risti sa ii jignesti sau, cel putin, sa nu ii poti multumi pe unii dintre ei. Este mult mai simplu sa intelegi aceasta Regula daca esti parinte. Daca ai mai multi copii, stii cat de important este sa nu ii tratezi la fel. Fiecare copil are nevoie de forte diferite care sa-l motiveze.
 
Regula 79: Pune intrebari in situatiile conflictuale
 
Sa spunem ca te afli intr-o sedinta, iar lucrurile se incing. Presedintele nu gestioneaza prea bine situatia, iar colegii tai incep din nou sa se certe. Ce vei face? Pune intrebari. Este simplu sa dezamorsezi o situatie periculoasa punandu-i pe protagonisti sa observe un anumit detaliu. Nu trebuie sa opresti cearta - nu este treaba ta. Dar poti sa fii diplomat; in felul acesta vei fi remarcat si vei castiga respectul colegilor tai.
 
Regula 86: Ramai pe pozitie
 
Nimeni nu are dreptul sa te terorizeze, sa te ameninte, sa tipe la tine, sa te loveasca, sa te intimideze, sa te sperie, sa te tachineze, sa te victimizeze sau sa te chinuiasca in vreun  fel sau altul. Tu esti un angajat. Daca nu iti faci treaba bine, ar trebui sa fii luat deoparte si sa ti se spuna cu ce ai gresit, calm si rational. Oricare alta atitudine inseamna abuz. Ai dreptul sa respingi abuzul. Ai dreptul sa ii spui acestei persoane abuzatoare, calm si rational, sa inceteze imediat, altminteri esti indreptatit sa apelezi la puterea legii, ca sa o determini sa inceteze. Trebuie sa stii cand sa ramai pe pozitie.
 
Regula 101: Invata psihologia promovarii
 
Sa presupunem ca a aparut un post liber pentru candidatii din interior. Iti place postul. Se potriveste planului tau de joc. Ti-ar prinde bine banii in plus. Ai competentele, experienta si calificarile necesare. Te gandesti sa candidezi. Toate bune si frumoase. Dar cum se iau deciziile aici? Si conform caror criterii?
 
Daca ai sti cate scenarii pot exista in cazul unui post liber scos la concurs in interiorul unei companii, cel mai probabil s-ar putea sa nu iti mai doresti postul, in ciuda faptului ca, pe hartie, esti cea mai potrivita persoana pentru a-l ocupa. Nu te lasa pacalit. Afla din acest capitol intreaga psihologie care se poate afla in spatele unui post liber!
 
In incheierea cartii autorul te invita sa te familiarizezi cu cele 10 Reguli ale puterii, adica cu acele reguli care te vor ajuta sa te faci auzit, crezut, recunoscut si urmat. Citeste-le si foloseste-le cu intelepciune! In final, te invit sa parcurgi integral acest ghid foarte practic al lui Richard Templar cu ajutorul caruia te vei putea bucura de succes profesional intr-o lume care evolueaza din ce in ce mai rapid si in care competitia pentru un loc de munca este, si va fi, din ce in ce mai acerba...

Traducere din limba engleza de Mihaela Ioncelescu.
Citeste mai mult

nou

48.00Lei

48.00Lei

Primesti 48 puncte

Important icon msg

Primesti puncte de fidelitate dupa fiecare comanda! 100 puncte de fidelitate reprezinta 1 leu. Foloseste-le la viitoarele achizitii!

In stoc

Descrierea produsului

Reguli de munca: Codul fundamental pentru succesul personal

Reguli de munca: Codul fundamental pentru succesul personal / The Rules of Work: A Definitive Code for Personal Success
de Richard Templar este cartea care te va ajuta sa te bucuri de mai mult succes in cariera, insusindu-ti o serie de reguli de munca care le sunt deja cunoscute oamenilor de succes. Autorul, un fin observator al comportamentului uman, a studiat ani de zile oamenii de succes si le-a aflat secretele, propunandu-si, prin intermediul acestei carti, sa ne ofere tuturor  o scurtatura spre succes. 
 
O carte pe care orice angajat si orice tanar de 20 de ani ar trebui sa o citeasca!
 
Daca esti la inceputul carierei, daca simti ca nu evoluezi asa cum ti-ai dori in aceasta privinta sau daca simti pur si simplu nevoia unor sfaturi pertinente in aceasta privinta, Regulile de munca a lui Richard Templar iti vor fi de un real folos, cu precizarea ca, si daca nu vei pune in practica aceste reguli, tot te vei descurca si o vei scoate cumva la capat.
 
Insa, daca le vei pune in practica, vei avea o multime de beneficii. Ca de exemplu:
• vei fi promovat;
• te vei intelege mai bine cu colegii;
• te vei simti mai bine in pielea ta;
• te vei bucura mai mult de munca ta;
• iti vei intelege mai bine munca;
• vei intelege mai bine perspectiva sefului tau;
• vei fi mai mandru de tine si de munca ta;
• vei fi un bun exemplu pentru colegii aflati la inceput de drum;
• vei avea o contributie mai mare in compania ta;
• vei fi pretuit si respectat;
• vei emana bunavointa si cooperare in jur;
• vei avea succes daca vei pleca si iti vei deschide propria afacere.
 
Aceste reguli sunt simple si eficace, sigure si practice. Totodata sunt tot ce ai nevoie pentru a-ti consolida increderea in tine si a deveni mai puternic. Aceste Reguli consolideaza standardele personale si inalta principiile individuale. Ele sunt darul autorului pentru tine. Profita!
 
Richard Templar a studiat ani de zile comportamentul uman si a dedus astfel ce face diferenta intre cei care obtin cu usurinta succesul si cei care se chinuie, inotand impotriva curentului. Este vorba despre reguli. In aceasta ordine de idei, Templar a scris o serie de carti in care a sintetizat aceste observatii despre reguli, carti care s-au bucurat de un succes extraordinar. The Rules of Everything, The Rules of Life, The Rules of Wealth, The Rules of Management, The Rules of People, The Rules of Thinking si The Rules to Break sunt doar cateva din titlurile din aceasta serie. 
 
Mai mult de un milion de oameni din intreaga lume au studiat si se ghideaza actualmente dupa regulile de viata si de munca ale lui Richard Templar. 
 
Iar daca ti se pare descurajant faptul ca numarul regulilor pe care ar trebui sa ti le insusesti potrivit acestei carti este foarte mare (108, exceptand regulile puterii), tot autorul iti ofera si solutia. Poti pur si simplu sa iti insusesti pe rand cateva reguli si sa le exersezi pana cand acestea iti vor intra in reflex, pentru ca apoi sa mai adaugi in comportamentul tau alte cateva reguli. Repeta acest algoritm si vei vedea ca in scurt timp vei reusi sa asimilezi o mare parte dintre ele, fara a simti catusi de putin ca ai depus vreun efort.
 
Desi nu ne vom opri la fiecare dintre ele pe parcursul acestui articol, pentru ca altfel, care ar mai fi farmecul sa lecturezi aceasta carte? vom cita totusi, in randurile care urmeaza, fragmente din cateva dintre, ele pentru a-ti face o idee despre cat de utile sunt aceste reguli pentru tine.
 
Regula 1: Fa-te remarcat prin munca ta
 
Cea mai buna modalitate ca munca ta sa iasa in evidenta este sa fii foarte, foarte bun in ceea ce faci. Si cea mai buna modalitate de a fi bun in ceea ce faci este sa te dedici total muncii si sa ignori restul. Un raport nesolicitat este o modalitate stralucita de a iesi in evidenta.
 
Regula 3: Ofera-te voluntar, dar fii atent
 
Multi oameni considera ca daca spun "da" la orice, vor ajunge sa se faca remarcati, vor fi laudati si vor fi promovati. Nu este adevarat. Un manager inteligent se va folosi de mentalitatea "fac eu", si astfel vei ajunge sa fii suprasolicitat, subapreciat si abuzat.
 
Regula 5: Promite mai putin, ofera mai mult
 
Daca stii ca poti termina pana miercuri, intotdeauna sa spui vineri. Daca stii ca departamentul tau va avea nevoie de o saptamana, sa spui doua. Daca stii ca vei avea nevoie de doi oameni in plus pentru a instala si a pune in functiune noua masinarie, spune ca ai nevoie de trei.
 
Regula 14: Ce se intampla acasa sa ramana acasa
 
Colegii nu trebuie sa-ti cunoasca problemele personale. Bineinteles ca trebuie sa ai un debuseu si prieteni buni cu care sa discuti, insa nu in timpul orelor de program. Daca ai prieteni buni in randul colegilor, iesiti impreuna sa beti ceva dupa lucru, ca sa discutati despre problemele tale. Nu este necesar sa iti pastrezi viata personala atat de privata incat colegii nici sa nu stie ca ai copii, ca mama ta este in spital sau ca iti place sa pescuiesti. Dar, in timpul orelor de program, trebuie sa iti pastrezi viata personala in plan secund si sa te concentrezi asupra muncii tale. In felul acesta, te asiguri ca muncesti cat de bine poti, in cel mai scurt timp si in cel mai eficient mod.
 
Regula 25: Afla ce iti doresti pe termen lung
 
Care este planul tau strategic cu privire la viata? Nu stii? Nici macar nu te-ai gandit la asta? Cei mai multi oameni nu se gandesc. Si de aceea dau gres. Daca nu ai un plan, este foarte usor sa nu te tii de drum si sa ajungi unde te poarta valul - plutind in deriva prin vartejurile vietii. Jucatorul cu Reguli are un plan - pe termen lung si pe termen scurt.
 
Regula 29: Stabileste-ti obiective 
 
Un obiectiv este o simpla declaratie de misiune, alcatuita dintr-o propozitie, pe care o poti folosi pentru a trece cu bine peste fiecare zi. Este aproape imposibil sa ai succes sau sa fii promovat daca nu iti stabilesti obiective.
 
Regula 34: Profita de oportunitati
 
Invata sa privesti oportunitatile ca pe niste mingi - daca mingile sunt aruncate in directia ta, ai la dispozitie doar o secunda ca sa le prinzi. Nu e timp sa pui intrebari, sa te uiti peste umar, sa cantaresti argumentele pro si contra sau sa dansezi foxtrot. Ori prinzi mingea, ori nu o prinzi. Gandeste-te putin la oportunitatile pe care le-ai ratat in trecut si la ce ai face daca ti s-ar oferi o a doua sansa. Ai reactiona diferit acum? Unde ai gresit?
 
Regula 35: Transforma invatarea intr-o misiune de o viata
 
Sa-ti dezvolti noi competente pentru locul de munca este de mare pret, de la o limba straina la un nou software digital. Insa orice tip de invatare iti mentine mintea deschisa, libera si antrenata, ceea ce va aduce beneficii muncii tale si angajatorului tau. Asadar, indiferent ce anume te pasioneaza, urmeaza-ti pasiunea - fa-ti un obiectiv din a afla mai multe despre acel lucru.
 
Regula 37: Nu te plange
 
Viata este nedreapta. Uneori, colegii se eschiveaza, iar tu te pomenesti ca ai de muncit in plus; sefii pot fi prost pregatiti pentru pozitia lor, asa ca sunt incompetenti si adeseori inconsecventi; nataraii ajung sa fie promovati mereu pretutindeni in jurul tau; este prea multa munca de facut; sunt implementate prea multe sisteme stupide; idiotii iti pun bete in roate la tot pasul. Este adevarat, viata e parsiva. Spune-mi, acum, cat de mult te ajuta sa te vaicaresti in oricare dintre aceste situatii?
 
Regula 47: Invata care sunt obligatiile legale ale domeniului tau de activitate
 
Compania ta incalca vreo lege? Tu incalci vreo lege? Cunosti legile specifice domeniului tau de activitate? 
 
Trebuie sa stii ce ar putea sa ti se ceara sa faci la un anumit loc de munca, ce este legal si ce nu este legal. Unele domenii au legi incredibil de minutioase si de banale, pe care le poti incalca fara sa iti dai seama. Dar trebuie sa fii constient. Pentru a fi un Jucator cu Reguli trebuie sa fii mai mult decat corect, sa fii mai presus de orice suspiciune si sa nu permiti sa devii tapul ispasitor in nicio situatie. Daca o companie cauta sa recruteze un fraier, ai grija sa nu fii tu acela. Asigura-te ca te afli de partea aceasta a liniei de demarcatie si ca nu o incalci fara sa vrei.
 
Regula 50: Nu acoperi niciodata pe altcineva
 
Daca te hotarasti sa ii acoperi pe ceilalti, iti vei complica atat de mult viata, ca nici macar nu merita. De exemplu, ii acoperi doar pe colegii apropiati sau pe oricine ti-o cere? Ii acoperi doar in cazul incidentelor minore sau si al celor majore? Acoperi si frauda? Neglijenta in serviciu supusa sanctiunilor penale? Ce spui si ce faci atunci cand esti descoperit? Ce explicatii dai familiei tale cand esti concediat?
 
Cum gestionezi situatia daca ti se cere sa acoperi un coleg apropiat, care poate sa-ti fie in acelasi timp prieten? Poti sa fii foarte hotarat si sa refuzi categoric - nu trebuie sa dai explicatii. Sau poti sa dai un raspuns mai diplomat spunand: "Te rog, nu imi cere sa o fac, sunt nevoit sa te refuz daca mi-o ceri". Iata un mod de a-i oferi o cale de iesire si de a-si salva onoarea.
 
Regula 54: Iesi la intalnire cu precautie
 
Dupa parerea unora, nu ar trebui sa iesi niciodata la intalnire cu un coleg de serviciu, pe motiv ca situatia poate genera resentimente, stres, gelozie, distragere, frustrare si, in general, iti poate afecta munca si reputatia. Daca lucrurile acestea nu se intampla cand totul merge bine, atunci cu siguranta se intampla cand relatia ajunge in impas sau se incheie.
 
Regula 57: Pune lucrurile in perspectiva
 
Jobul tau este doar un job. Da, stiu ca ai nevoie de bani si tot asa, dar nu este decat un job, si joburi sunt o multime. Daca ai o zi proasta la munca, nu ar trebui sa ajungi sa: nu mai dormi, sa nu mai mananci, sa iti pierzi libidoul, sa fumezi mai mult, sa bei mai mult, sa iei droguri, sa fii mai irascibil, sa fii deprimat, sa fii stresat. Vei fi surprins cat de des recurg oamenii la astfel de lucruri numai pentru ca au avut o zi proasta. Da, poate ca zilele proaste s-au tinut in lant. Insa luate una cate una, nu este vorba decat de o zi proasta. Trebuie sa inveti sa te deconectezi, sa te relaxezi, sa nu iei totul prea in serios, sa te bucuri mai mult si sa pui lucrurile in perspectiva. Gaseste-ti un hobby, traieste-ti viata. Trebuie sa muncesti ca sa traiesti, nu sa traiesti ca sa muncesti. Nu duce problemele si acasa - invata sa fii ferm si sa spui nu. Pune familia pe primul loc. Petrece timp cu copiii tai - vor creste atat de repede si vei pierde pretioasa lor copilarie daca muncesti tot timpul. Crede-ma, mi-am vazut copiii crescand si se intampla infricosator de repede. S-ar putea sa ti se para ca timpul trece incet si ca este stresant, insa timpul zboara iremediabil - si te trezesti ca ai pierdut totul, pentru ca tu erai ocupat seara cu munca de birou sau participai la inca o conferinta al naibii de plictisitoare la final de saptamana. Este doar un job.
 
Regula 61: Fii flexibil in relatia cu diferiti oameni
 
Este bine sa fii cameleonic cata vreme reusesti sa te descurci. Oamenii sunt diferiti si daca incerci sa ii tratezi pe toti la fel, risti sa ii jignesti sau, cel putin, sa nu ii poti multumi pe unii dintre ei. Este mult mai simplu sa intelegi aceasta Regula daca esti parinte. Daca ai mai multi copii, stii cat de important este sa nu ii tratezi la fel. Fiecare copil are nevoie de forte diferite care sa-l motiveze.
 
Regula 79: Pune intrebari in situatiile conflictuale
 
Sa spunem ca te afli intr-o sedinta, iar lucrurile se incing. Presedintele nu gestioneaza prea bine situatia, iar colegii tai incep din nou sa se certe. Ce vei face? Pune intrebari. Este simplu sa dezamorsezi o situatie periculoasa punandu-i pe protagonisti sa observe un anumit detaliu. Nu trebuie sa opresti cearta - nu este treaba ta. Dar poti sa fii diplomat; in felul acesta vei fi remarcat si vei castiga respectul colegilor tai.
 
Regula 86: Ramai pe pozitie
 
Nimeni nu are dreptul sa te terorizeze, sa te ameninte, sa tipe la tine, sa te loveasca, sa te intimideze, sa te sperie, sa te tachineze, sa te victimizeze sau sa te chinuiasca in vreun  fel sau altul. Tu esti un angajat. Daca nu iti faci treaba bine, ar trebui sa fii luat deoparte si sa ti se spuna cu ce ai gresit, calm si rational. Oricare alta atitudine inseamna abuz. Ai dreptul sa respingi abuzul. Ai dreptul sa ii spui acestei persoane abuzatoare, calm si rational, sa inceteze imediat, altminteri esti indreptatit sa apelezi la puterea legii, ca sa o determini sa inceteze. Trebuie sa stii cand sa ramai pe pozitie.
 
Regula 101: Invata psihologia promovarii
 
Sa presupunem ca a aparut un post liber pentru candidatii din interior. Iti place postul. Se potriveste planului tau de joc. Ti-ar prinde bine banii in plus. Ai competentele, experienta si calificarile necesare. Te gandesti sa candidezi. Toate bune si frumoase. Dar cum se iau deciziile aici? Si conform caror criterii?
 
Daca ai sti cate scenarii pot exista in cazul unui post liber scos la concurs in interiorul unei companii, cel mai probabil s-ar putea sa nu iti mai doresti postul, in ciuda faptului ca, pe hartie, esti cea mai potrivita persoana pentru a-l ocupa. Nu te lasa pacalit. Afla din acest capitol intreaga psihologie care se poate afla in spatele unui post liber!
 
In incheierea cartii autorul te invita sa te familiarizezi cu cele 10 Reguli ale puterii, adica cu acele reguli care te vor ajuta sa te faci auzit, crezut, recunoscut si urmat. Citeste-le si foloseste-le cu intelepciune! In final, te invit sa parcurgi integral acest ghid foarte practic al lui Richard Templar cu ajutorul caruia te vei putea bucura de succes profesional intr-o lume care evolueaza din ce in ce mai rapid si in care competitia pentru un loc de munca este, si va fi, din ce in ce mai acerba...

Traducere din limba engleza de Mihaela Ioncelescu.
Citeste mai mult

Detaliile produsului

De pe acelasi raft

De acelasi autor

Parerea ta e inspiratie pentru comunitatea Libris!

Acum se comanda

Noi suntem despre carti, si la fel este si

Newsletter-ul nostru.

Aboneaza-te la vestile literare si primesti un cupon de -10% pentru viitoarea ta comanda!

*Reducerea aplicata prin cupon nu se cumuleaza, ci se aplica reducerea cea mai mare.

Ma abonez image one
Ma abonez image one