Countdown header img desk

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

Countdown header img  mob

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

Secretul veacurilor

Secretul veacurilor - Robert Collier
Rasfoieste

Secretul veacurilor

Secretul veacurilor / The Secret of the Ages de Robert Collier este o lectura care va fi cu siguranta pe placul tuturor acelora care vor mai mult, stiu ca pot mai mult, insa se multumesc deocamdata cu putin. Cartea aceasta este pentru toti aceia care au nevoie de o sursa de inspiratie pentru a-si parasi zona de confort si a incepe sa faca ceea ce doresc cu viata lor.
 
Cu alte cuvinte, Secretul Veacurilor iti va arata ca ai o putere interioara nefolosita si te va invata metode simple si directe de a o folosi pentru a obtine atat fericirea domestica, cat si succesul in afaceri.
 
Aceasta putere interioara se numeste subconstient si reprezinta, din punctul de vedere al lui Robert Collier, un gigant adormit, de puterea caruia prea putini dintre noi suntem constienti. Acest gigant poate fi pentru fiecare dintre noi asemenea geniului lampii lui Aladin, capabil sa ne indeplineasca orice dorinta. Tot ce trebuie sa facem in acest sens este sa lasam in urma limitarile mintii constiente si sa patrundem plini de incredere pe taramul plin de posibilitati al subconstientului. Valorificand inteligent resursele nelimitate ale acestuia, bogatia, succesul si fericirea vor fi mai usor de atins ca niciodata. Deschide aceasta carte si afla secretul!
 
Nascut in St. Louis, Missouri (SUA) in 1885, Robert Collier s-a pregatit pentru a deveni preot in tinerete, dar a ales ulterior o cariera in afaceri, bucurandu-se de succes in publicitate, dar si in domeniul editorial si in inginerie. Dupa ce s-a vindecat de o boala cronica folosindu-se de puterea mintii, Collier a inceput sa studieze Gandirea Noua, metafizica si principiile succesului. In 1926 a redactat o serie de brosuri intitulate Secretul Veacurilor (The Secret of the Ages) care au devenit in scurt timp foarte populare. In 1927 a inceput sa publice o a doua serie de brosuri intitulata Secretul aurului (The Secret of Gold) pe care a finalizat-o anul urmator sub titlul de Magnetul vietii (The Life Magnet). Robert Collier a murit in anul 1950.
 
Secretul veacurilor este o lectura potrivita pentru toti oamenii care nu vor sa stea pe loc, care refuza sa se opreasca din evolutie, care vor sa isi valorifice la maximum potentialul, si sa profite de energia infinita care ii inconjoara.
 
Cartea este structurata in sapte capitole pe care autorul le intituleaza volume, dupa cum urmeaza:
 
Volumul unu: Cea mai mare descoperire a lumii
Mintea este tot ceea ce conteaza. Poti fi orice iti pui in gand. Nu trebuie sa fii bolnav. Nu trebuie sa fii nefericit. Nu trebuie sa fii sarac. Nu trebuie sa fii nerealizat. Nu esti un simplu bulgare de glod. Nu esti un animal de povara, condamnat sa iti petreci zilele muncind neintrerupt, in schimbul hranei si locuintei. Esti unul dintre Stapanii Pamantului, cu potential nelimitat. Exista in tine o putere care, inteleasa si directionata cum trebuie, te poate ridica deasupra rutinei mediocritatii si te poate aseza printre Alesii Pamantului [?] avocatii, scriitorii, oamenii politici, marii oameni de afaceri - EXECUTANTII si GANDITORII. Depinde doar de tine sa inveti sa folosesti aceasta putere, care este a ta, aceasta Minte care poate face orice.
 
In aceasta prima sectiune a cartii ne intoarcem inapoi in timp si rememoram originea vietii pe Pamant; aflam care este cea mai mare descoperire a lumii si descoperim Principiul vietii - acea lege a energiei infinite care lucreaza neobosit in viata noastra de zi cu zi si ne ajuta sa realizam lucruri extraordinare. Constientizand existenta acestuia, vom putea sa il invocam ori de cate ori ne confruntam cu sarcini neobisnuite, saracie, greutati, boli sau disperare si vom descoperi depozite nestiute de energie, intelepciune si aptitudini. Lectia acestui capitol este ca in momentul in care ne concentram toate gandurile, toata energia pe un singur lucru [?] fara sa ne indoim, fara sa ne temem [?], duhul care se afla in noi toti, asteptand doar o chemare, raspunde si ne da forta necesara pentru a reusi orice.
 
Tot in aceasta sectiune a cartii vom constientiza faptul ca principala risipa care ii poate fi reprosata omului, din numeroasele alte risipe de care se face vinovat, este risipa puterii mintii pe care nu o folosim decat in prea mica masura. 
 
Aflam astfel cum putem deveni ceea ce ne dorim, obtine ceea ce ne dorim si atinge tintele pe care ni le stabilim cu conditia sa scoatem la suprafata fortele latente care stau ascunse in noi.
 
In continuare, impartim mintea in trei parti: mintea constienta, mintea subconstienta si Mintea Infinita, Subliminala sau Universala si intelegem cum functioneaza fiecare dintre ele.
 
Principalul rol al mintii constiente este acela de a se axa pe lucrurile pe care le vrei si de a ignora orice sugereaza teama, griji sau boala.
 
Mintea subconstienta ti-a conceput si ti-a construit corpul inca din copilarie. Il repara. Il face sa functioneze. Are putere aproape nelimitata, nu numai pentru ca te aduce intr-o stare de sanatate perfecta si te mentine asa, ci si pentru ca iti ofera toate lucrurile bune din viata. 
Mintea subconstienta este cea care face legatura dintre noi si Creator, dintre Mintea Universala si mintea noastra constienta. Este mijlocul prin care putem dobandi tot ce ne dorim, pentru ca indiferent ce ne-am putea dori, ea poate sa ni-l aduca.
 
Cand poti intra in mod inteligent in contact cu mintea subconstienta, poti comunica cu Mintea Universala, iar Mintea Universala este omnipotenta. Si de vreme ce mintea subconstienta face parte din Mintea Universala, nu exista limita pentru lucrurile pe care le poate face atunci cand i se da puterea sa actioneze. Daca ai o dorinta care este in armonie cu Mintea Universala, nu trebuie decat sa te gandesti mereu la ea, ca sa atragi din sfera invizibila lucrurile de care ai nevoie ca sa o faci sa devina realitate.
 
Volumul doi: Cauza primordiala
Celebrul psiholog William James a spus ca cea mai mare descoperire din ultima suta de ani a fost cea a puterii mintii subconstiente. La fel cum cele mai puternice forte din natura sunt unele invizibile [?] caldura, lumina, aerul, electricitatea [?] si cea mai puternica forta a omului este forta sa invizibila, forta gandurilor. Si, asa cum electricitatea poate sa contopeasca piatra si fierul, la fel si forta gandului poate sa iti controleze corpul astfel incat sa iti realizeze destinul sau sa ti-l distruga.
 
Prin urmare, retine faptul ca nu exista nicio filosofie care sa te ajute sa reusesti, atunci cand te indoiesti de capacitatea ta de a reusi. Vei merge intotdeauna in directia catre care te indrepti. Pentru ca gandurile iti ofera o energie nelimitata, care va lua orice forma solicita mintea ta. Gandurile reprezinta matrita care cristalizeaza aceasta energie in bine sau in rau, in functie de forma pe care i-o imprimi. Gandurile la avere, putere, succes nu pot aduce decat rezultate proportionale cu ideea pe care o ai despre ele. Gandurile la saracie si lipsa nu pot aduce decat limitari si necaz. Lectia acestui capitol este urmatoarea: Invata sa iti controlezi gandurile. Invata sa iti formezi in minte doar imaginile lucrurilor pe care vrei sa le vezi reflectate acolo.
 
In continuare suntem invitati sa meditam o clipa la ambitie si la incredibila ei forta si aflam cum sa ne rugam pentru a ni se indeplini orice dorinta.

Volumul trei: Aladin & comp.
A venit timpul sa intelegi faptul ca cei care au succes in viata nu sunt intotdeauna oamenii care se straduiesc cel mai tare. Oamenii care au cel mai mare succes in viata sunt cei care au o tinta clara pe care o urmaresc cu perseverenta pana o ating. In plus, ei nu isi impun limite stiind foarte clar faptul ca singura limita a capacitatilor lor este cea pe care ei singuri si-o impun.
 
Tot in aceasta sectiune a cartii vei invata sa folosesti gandirea corecta. Adica sa dai afara din mintea ta toate vechile ganduri referitoare la boala, descurajare, esec, griji si frica si sa te concentrezi doar asupra gandurilor la sanatate si putere nelimitata, fericire si succes nelimitat. Vei vedea astfel cat de mult se va schimba viata ta si cum va incepe sa semene tot mai mult cu ceea ce iti doresti de la ea.
 
In plus, gandeste-te la lucrurile pe care ti le doresti ca si cum ar fi deja ale tale. Fii convins ca le vei obtine cand vei avea nevoie si apoi lasa-le sa vina la tine. Pentru ca, daca intr-adevar ti le doresti, ele vor veni la tine negresit.
 
 
Volumul patru: Formula succesului
Neputinciosii gandesc despre ei insisi ca sunt incompetenti. Asta pentru ca li s-a spus de atat de multe ori ca nu pot face un anumit lucru incat au ajuns sa il creada. Insa esecul sau succesul sunt doar o stare de spirit. Crede ca nu poti sa faci un lucru, si nu vei putea. Fii convins in schimb ca poti sa il faci, si vei putea.
 
Visurile tale nu vor deveni niciodata realitate, daca le sugrumi cu indoieli si temeri. Asta pentru ca sansele tale de succes in orice initiativa vor fi mereu masurate in functie de propria ta INCREDERE in tine.
 
Aceasta sectiune vorbeste asadar despre Legea atractiei si cat de bine functioneaza ea in toate aspectele vietii noastre, indiferent ca este vorba despre cele financiare, cele ce tin de sanatate, bunastare sau relatii.
 
Vedem astfel ce arma puternica este descurajarea, si cat de usor ne poate impiedica ea sa ne realizam visurile, dar si ce putere uriasa are frica:
Cauza reala a tuturor bolilor este frica. Iti imaginezi o boala in minte, si corpul tau incepe sa construiasca dupa acest model pe care i-l prezinti. Ai vazut cum face frica chipul palid, cum mai intai opreste bataile inimii, dupa care o face sa o ia la goana. Frica modifica secretiile. Frica opreste digestia. Frica iti pune riduri si zbarcituri pe fata. Frica iti albeste parul. Te vei convinge astfel ca corpul tau este precum lutul in mainile olarului. Mintea ta poate sa faca din el ce vrea. Frica este principala cauza a oricarei deficiente a corpului. Iisus a inteles acest lucru si a stiut ca poate fi desfiintata. De aici si apelul Sau frecvent: ,,Nu va temeti, nu va fie frica.
 
Ai incredere asadar in duhul tau launtric si in Mintea Universala care iti sta la dispozitie pentru nevoile tale zilnice, si viziunea ta se va largi, capacitatea ta va creste. Iti vei da seama ca singurele tale limite sunt cele pe care ti le impui singur. Si nu vei avea sub nicio forma dificultati sau obstacole care sa iti stea in cale.
 
Volumul cinci: Nevoile iti sunt indeplinite
Fii  constient in fiecare clipa de faptul ca gandul tau este atotputernic. Ca este creativ. Ca asupra lui nu se impune nicio limita de timp sau spatiu. Si ca iti sta mereu la dispozitie. 
 
Uita de griji si de temeri si in locul lor, vizualizeaza situatiile pe care ai vrea sa le vezi. Constientizeaza ca iti sunt disponibile. Declara fata de tine insuti ca ai deja toate aceste lucruri pe care ti le doresti, ca nevoile tale au fost indeplinite. Spune-ti asa: "Cat de recunoscator sunt ca Mintea mi-a pus la dispozitie toate aceste lucruri bune. Sunt recunoscator pentru ca am tot ce si-ar putea dori inima mea".
 
Pentru ca motivul pentru care viata multora dintre noi este o continua sursa de suferinte este faptul ca nu credem. Insistam sa cautam necazurile. Ne facem zeci de probleme pentru lucruri care nu necesita inca o rezolvare. Ne indoim de noi insine, de abilitatile noastre, de toti si de toate din jurul nostru, iar indoielile ne secatuiesc energia, ne ucid entuziasmul, ne lipsesc de succes.
 
Prin urmare, lectia acestui capitol este urmatoarea: Cand incepi sa realizezi ca ai in tine puterea de a face orice, de a fi oricine, de a avea orice, atunci si numai atunci iti vei ocupa locul cuvenit in lume.
 
Volumul sase: Inteligenta superioara
"Oricat de mult ai munci pentru succes, daca gandul tau este la teama de esec, aceasta iti va anula eforturile, iti va neutraliza incercarile si va face succesul imposibil."
 
Retine asadar faptul ca prosperitatea are un secret: sa ti-o imaginezi atat de viu in minte, incat sa iti iasa la propriu prin piele. Te simti prosper, arati prosper, iar rezultatul este acela ca, in scurt timp, ESTI prosper.
 
La fel se intampla si cu corpul si cu mintea ta. Fiecare functie, fiecare activitate a corpului iti este controlata de minte. Organele tale vitale, sangele care transporta material pentru reconstructia fiecarei celule si fiecarui tesut, procesele de excretie care elimina toate deseurile si resturile, functionarea tuturor depinde de energia pe care o genereaza mintea.
 
Daca il alimentezi cu ganduri de sanatate si vigoare, tot sistemul va radia de energie si vitalitate. Daca il alimentezi cu ganduri despre decrepitudine si batranete, vei vedea ca incetineste pana la oprirea pe care i-ai stabilit-o tu.
 
Poti sa imbatranesti la 30 de ani. Poti sa fii tanar la 90 de ani. Depinde de tine. Ce alegi?
 
Volumul sapte: Iluzia medicinei
In aceasta sectiune a cartii, autorul incearca sa te convinga ca te poti vindeca de boli cu puterea mintii si iti arata cum sa pui in aplicare puterea nelimitata a mintii pentru tratamentul reusit al bolii. Parerea lui Robert Collier este ca Mintea este totul si de aceea, atunci cand alungi din mintea ta subconstienta credinta in boala, odata cu ea, vei alunga si boala si toate celelalte simptome.
 
Vei intelege astfel ca atunci cand crezi ca un organ este bolnav, mintea ta constienta crede asta. In mod inevitabil, trimite acest gand mintii tale subconstiente, iar aceasta din urma incepe sa construiasca celulele acelui organ dupa modelul imperfect, bolnav. Schimba modelul [?] schimba-ti, cu alte cuvinte, parerea [?] si mintea ta subconstienta va reveni si va construi dupa schita corecta.
 
Constatam astfel ca trupul nostru este doar un mecanism care depinde cu totul de minte. Nu are putere proprie, nu are vointa proprie. Face ceea ce ii spune mintea, in masura in care mintea se crede Stapana. Asa cum, la fel de adevarat este faptul ca negand puterea corpului tau asupra mintii, vei putea distruge orice frica de boala, pentru ca atunci cand dispare frica, dispare si fundamentul bolii.
 
Retine asadar lectia acestui ultim capitol, care suna in felul urmator:
Nu te indoi niciodata. Nu te teme niciodata. Trateaza problema ca si cum ai aborda o problema dificila de matematica. Stii ca, in matematica, nu exista problema pentru care sa nu poti gasi solutie, cu conditia sa urmezi regulile si sa lucrezi corect.
 
Si nu te mai indoi niciodata de faptul ca orice problema, fie ea de natura materiala, sufleteasca sau trupeasca are o rezolvare si ca o poti depasi cu ajutorul subconstientului. Iar modalitatea prin care poti face asta este cum nu se poate mai simpla. Urmeaza pasii recomandati de Robert Collier in aceasta carte si treci cu seninatate pana si de cele mai complicate situatii:
Modalitatea de a-ti contacta mintea subconstienta, modalitatea de a obtine ajutor de la "Omul din Interiorul Tau" pentru rezolvarea oricarei probleme este aceasta:
In primul rand, umple-ti mintea cu orice farama de informatie pe care o poti gasi legata de problema.
In al doilea rand, alege un fotoliu, un sezlong sau un pat pe care sa te poti intinde si sa te simti absolut confortabil, ca sa poti uita cu totul de corpul tau.
In al treilea rand, lasa-ti mintea sa zaboveasca o clipa asupra problemei, fara sa iti faci griji, fara sa te agiti, cu calm, si apoi da-o mai departe ,,Omului din Interiorul Tau". Spune-i asa: ,,Aceasta este problema pe care o ai. Tu poti face orice. Cunosti raspunsul la orice. Rezolv-o pentru mine!". Si relaxeaza-te cu totul. Adormi, daca poti. Aluneca cel putin intr-una dintre acele reverii in care esti pe jumatate adormit si pe jumatate treaz, care nu lasa celelalte ganduri sa se impuna in constiinta ta. Fa asa cum a facut Aladin: invoca-ti Duhul, da-i ordinul, apoi uita de problema, stiind sigur ca se va ocupa de ea pentru tine. Cand te trezesti, vei avea raspunsul!

Traducere din limba engleza de Dana Cobre.


Fragment din cartea "Secretul veacurilor" de Robert Collier:

"Pe vremea cand Frank A. Vanderlip, fost presedinte al National City Bank, era un tanar care o ducea greu, a intrebat un prieten care avea succes ce sfat i-ar da unui tanar nerabdator sa isi faca un drum in viata. "Da impresia ca ai reusit deja", i-a spus prietenul lui. Shakespeare exprima aceeasi idee intr-un mod diferit: "Prefa-te virtuoasa, de nu esti". Simuleaza. Imbraca-te ca si cum ai fi. Poarta-te ca si cum ai fi. Prima oara, ai succes in mintea ta. Nu va trece mult si vei avea succes si in fata lumii.
Iata ce spune David V. Bush, in cartea sa Applied Psychology and Scientific Living (Psihologie aplicata si traire stiintifica):
"Omul este ca un operator wireless. Este supus unor curenti intamplatori de ganduri gresite, daca mintea sa nu este pe frecventa Infinitului sau daca nu este acordat la vibratii mai inalte decat cele ale negatiei.
O persoana care are ganduri curajoase trimite aceste unde ale gandurilor curajoase prin eterul universal, pana cand acestea se fixeaza in constiinta cuiva care este acordat in aceeasi cheie a curajului. Daca ai un gand puternic, curajos, de prosperitate, aceste ganduri vor fi primite de cineva care este puternic, curajos si prosper.
Este la fel de usor sa gandesti in termeni de abundenta, precum este sa gandesti in termeni de saracie. Daca avem ganduri de saracie, devenim o statie care trimite si primeste ganduri de saracie. Transmitem o telegrama mintala cu tema "saracie", iar ea ajunge la constiinta unui "destinatar" lovit de saracie. Primim ceea ce gandim. 
Este la fel de usor sa gandesti in termeni de abundenta, opulenta si prosperitate, precum este sa gandesti in termeni de lipsuri, limitari si saracie. Daca un om isi va creste rata vibratiei prin curenti de credinta sau speranta, aceste vibratii vor trece prin Mintea Universala si se vor fixa in constiinta oamenilor care sunt acordati pe aceeasi frecventa. Orice gandesti este primit undeva, candva de catre o persoana care este acordata in cheia gandurilor tale.
Daca un om nu are de lucru si are ganduri de succes, prosperitate, armonie, pozitie in societate si dezvoltare, ca si cum gandurile sale ar fi lucruri - dupa cum spune Shakespeare - cineva va primi vibratiile sale de succes, prosperitate, armonie, pozitie sociala si dezvoltare.
Daca vom fi timizi, egoisti, saracaciosi si meschini in gandire, aceste unde ale gandurilor pe care le-am lansat in eter vor merge mai departe, pana vor ajunge la o statie de receptie mintala de acelasi calibru. "Cine se aseamana, se aduna", iar mintile cu o gandire asemanatoare sunt atrase unele catre altele.
Daca ai nevoie de bani, nu trebuie decat sa iti trimiti vibratiile unei statii de receptie puternice si curajoase, si cineva care iti poate indeplini nevoile va fi atras catre tine, sau tu catre el".
Cand vei descoperi ca esti indreptatit ca castigi - in orice actiune corecta in care ai putea fi implicat - vei castiga. Cand vei afla ca ai dreptul la o stapanire legitima a treburilor tale, vei avea aceasta stapanire asupra lor. Promisiunea este ca putem face toate lucrurile prin intermediul Mintii care se gasea in Hristos." 
Citeste mai mult

-20%

PRP: 49.00 Lei

!

Acesta este Pretul Recomandat de Producator. Pretul de vanzare al produsului este afisat mai jos.

39.20Lei

39.20Lei

49.00 Lei

Primesti 39 puncte

Important icon msg

Primesti puncte de fidelitate dupa fiecare comanda! 100 puncte de fidelitate reprezinta 1 leu. Foloseste-le la viitoarele achizitii!

In stoc

Descrierea produsului

Secretul veacurilor / The Secret of the Ages de Robert Collier este o lectura care va fi cu siguranta pe placul tuturor acelora care vor mai mult, stiu ca pot mai mult, insa se multumesc deocamdata cu putin. Cartea aceasta este pentru toti aceia care au nevoie de o sursa de inspiratie pentru a-si parasi zona de confort si a incepe sa faca ceea ce doresc cu viata lor.
 
Cu alte cuvinte, Secretul Veacurilor iti va arata ca ai o putere interioara nefolosita si te va invata metode simple si directe de a o folosi pentru a obtine atat fericirea domestica, cat si succesul in afaceri.
 
Aceasta putere interioara se numeste subconstient si reprezinta, din punctul de vedere al lui Robert Collier, un gigant adormit, de puterea caruia prea putini dintre noi suntem constienti. Acest gigant poate fi pentru fiecare dintre noi asemenea geniului lampii lui Aladin, capabil sa ne indeplineasca orice dorinta. Tot ce trebuie sa facem in acest sens este sa lasam in urma limitarile mintii constiente si sa patrundem plini de incredere pe taramul plin de posibilitati al subconstientului. Valorificand inteligent resursele nelimitate ale acestuia, bogatia, succesul si fericirea vor fi mai usor de atins ca niciodata. Deschide aceasta carte si afla secretul!
 
Nascut in St. Louis, Missouri (SUA) in 1885, Robert Collier s-a pregatit pentru a deveni preot in tinerete, dar a ales ulterior o cariera in afaceri, bucurandu-se de succes in publicitate, dar si in domeniul editorial si in inginerie. Dupa ce s-a vindecat de o boala cronica folosindu-se de puterea mintii, Collier a inceput sa studieze Gandirea Noua, metafizica si principiile succesului. In 1926 a redactat o serie de brosuri intitulate Secretul Veacurilor (The Secret of the Ages) care au devenit in scurt timp foarte populare. In 1927 a inceput sa publice o a doua serie de brosuri intitulata Secretul aurului (The Secret of Gold) pe care a finalizat-o anul urmator sub titlul de Magnetul vietii (The Life Magnet). Robert Collier a murit in anul 1950.
 
Secretul veacurilor este o lectura potrivita pentru toti oamenii care nu vor sa stea pe loc, care refuza sa se opreasca din evolutie, care vor sa isi valorifice la maximum potentialul, si sa profite de energia infinita care ii inconjoara.
 
Cartea este structurata in sapte capitole pe care autorul le intituleaza volume, dupa cum urmeaza:
 
Volumul unu: Cea mai mare descoperire a lumii
Mintea este tot ceea ce conteaza. Poti fi orice iti pui in gand. Nu trebuie sa fii bolnav. Nu trebuie sa fii nefericit. Nu trebuie sa fii sarac. Nu trebuie sa fii nerealizat. Nu esti un simplu bulgare de glod. Nu esti un animal de povara, condamnat sa iti petreci zilele muncind neintrerupt, in schimbul hranei si locuintei. Esti unul dintre Stapanii Pamantului, cu potential nelimitat. Exista in tine o putere care, inteleasa si directionata cum trebuie, te poate ridica deasupra rutinei mediocritatii si te poate aseza printre Alesii Pamantului [?] avocatii, scriitorii, oamenii politici, marii oameni de afaceri - EXECUTANTII si GANDITORII. Depinde doar de tine sa inveti sa folosesti aceasta putere, care este a ta, aceasta Minte care poate face orice.
 
In aceasta prima sectiune a cartii ne intoarcem inapoi in timp si rememoram originea vietii pe Pamant; aflam care este cea mai mare descoperire a lumii si descoperim Principiul vietii - acea lege a energiei infinite care lucreaza neobosit in viata noastra de zi cu zi si ne ajuta sa realizam lucruri extraordinare. Constientizand existenta acestuia, vom putea sa il invocam ori de cate ori ne confruntam cu sarcini neobisnuite, saracie, greutati, boli sau disperare si vom descoperi depozite nestiute de energie, intelepciune si aptitudini. Lectia acestui capitol este ca in momentul in care ne concentram toate gandurile, toata energia pe un singur lucru [?] fara sa ne indoim, fara sa ne temem [?], duhul care se afla in noi toti, asteptand doar o chemare, raspunde si ne da forta necesara pentru a reusi orice.
 
Tot in aceasta sectiune a cartii vom constientiza faptul ca principala risipa care ii poate fi reprosata omului, din numeroasele alte risipe de care se face vinovat, este risipa puterii mintii pe care nu o folosim decat in prea mica masura. 
 
Aflam astfel cum putem deveni ceea ce ne dorim, obtine ceea ce ne dorim si atinge tintele pe care ni le stabilim cu conditia sa scoatem la suprafata fortele latente care stau ascunse in noi.
 
In continuare, impartim mintea in trei parti: mintea constienta, mintea subconstienta si Mintea Infinita, Subliminala sau Universala si intelegem cum functioneaza fiecare dintre ele.
 
Principalul rol al mintii constiente este acela de a se axa pe lucrurile pe care le vrei si de a ignora orice sugereaza teama, griji sau boala.
 
Mintea subconstienta ti-a conceput si ti-a construit corpul inca din copilarie. Il repara. Il face sa functioneze. Are putere aproape nelimitata, nu numai pentru ca te aduce intr-o stare de sanatate perfecta si te mentine asa, ci si pentru ca iti ofera toate lucrurile bune din viata. 
Mintea subconstienta este cea care face legatura dintre noi si Creator, dintre Mintea Universala si mintea noastra constienta. Este mijlocul prin care putem dobandi tot ce ne dorim, pentru ca indiferent ce ne-am putea dori, ea poate sa ni-l aduca.
 
Cand poti intra in mod inteligent in contact cu mintea subconstienta, poti comunica cu Mintea Universala, iar Mintea Universala este omnipotenta. Si de vreme ce mintea subconstienta face parte din Mintea Universala, nu exista limita pentru lucrurile pe care le poate face atunci cand i se da puterea sa actioneze. Daca ai o dorinta care este in armonie cu Mintea Universala, nu trebuie decat sa te gandesti mereu la ea, ca sa atragi din sfera invizibila lucrurile de care ai nevoie ca sa o faci sa devina realitate.
 
Volumul doi: Cauza primordiala
Celebrul psiholog William James a spus ca cea mai mare descoperire din ultima suta de ani a fost cea a puterii mintii subconstiente. La fel cum cele mai puternice forte din natura sunt unele invizibile [?] caldura, lumina, aerul, electricitatea [?] si cea mai puternica forta a omului este forta sa invizibila, forta gandurilor. Si, asa cum electricitatea poate sa contopeasca piatra si fierul, la fel si forta gandului poate sa iti controleze corpul astfel incat sa iti realizeze destinul sau sa ti-l distruga.
 
Prin urmare, retine faptul ca nu exista nicio filosofie care sa te ajute sa reusesti, atunci cand te indoiesti de capacitatea ta de a reusi. Vei merge intotdeauna in directia catre care te indrepti. Pentru ca gandurile iti ofera o energie nelimitata, care va lua orice forma solicita mintea ta. Gandurile reprezinta matrita care cristalizeaza aceasta energie in bine sau in rau, in functie de forma pe care i-o imprimi. Gandurile la avere, putere, succes nu pot aduce decat rezultate proportionale cu ideea pe care o ai despre ele. Gandurile la saracie si lipsa nu pot aduce decat limitari si necaz. Lectia acestui capitol este urmatoarea: Invata sa iti controlezi gandurile. Invata sa iti formezi in minte doar imaginile lucrurilor pe care vrei sa le vezi reflectate acolo.
 
In continuare suntem invitati sa meditam o clipa la ambitie si la incredibila ei forta si aflam cum sa ne rugam pentru a ni se indeplini orice dorinta.

Volumul trei: Aladin & comp.
A venit timpul sa intelegi faptul ca cei care au succes in viata nu sunt intotdeauna oamenii care se straduiesc cel mai tare. Oamenii care au cel mai mare succes in viata sunt cei care au o tinta clara pe care o urmaresc cu perseverenta pana o ating. In plus, ei nu isi impun limite stiind foarte clar faptul ca singura limita a capacitatilor lor este cea pe care ei singuri si-o impun.
 
Tot in aceasta sectiune a cartii vei invata sa folosesti gandirea corecta. Adica sa dai afara din mintea ta toate vechile ganduri referitoare la boala, descurajare, esec, griji si frica si sa te concentrezi doar asupra gandurilor la sanatate si putere nelimitata, fericire si succes nelimitat. Vei vedea astfel cat de mult se va schimba viata ta si cum va incepe sa semene tot mai mult cu ceea ce iti doresti de la ea.
 
In plus, gandeste-te la lucrurile pe care ti le doresti ca si cum ar fi deja ale tale. Fii convins ca le vei obtine cand vei avea nevoie si apoi lasa-le sa vina la tine. Pentru ca, daca intr-adevar ti le doresti, ele vor veni la tine negresit.
 
 
Volumul patru: Formula succesului
Neputinciosii gandesc despre ei insisi ca sunt incompetenti. Asta pentru ca li s-a spus de atat de multe ori ca nu pot face un anumit lucru incat au ajuns sa il creada. Insa esecul sau succesul sunt doar o stare de spirit. Crede ca nu poti sa faci un lucru, si nu vei putea. Fii convins in schimb ca poti sa il faci, si vei putea.
 
Visurile tale nu vor deveni niciodata realitate, daca le sugrumi cu indoieli si temeri. Asta pentru ca sansele tale de succes in orice initiativa vor fi mereu masurate in functie de propria ta INCREDERE in tine.
 
Aceasta sectiune vorbeste asadar despre Legea atractiei si cat de bine functioneaza ea in toate aspectele vietii noastre, indiferent ca este vorba despre cele financiare, cele ce tin de sanatate, bunastare sau relatii.
 
Vedem astfel ce arma puternica este descurajarea, si cat de usor ne poate impiedica ea sa ne realizam visurile, dar si ce putere uriasa are frica:
Cauza reala a tuturor bolilor este frica. Iti imaginezi o boala in minte, si corpul tau incepe sa construiasca dupa acest model pe care i-l prezinti. Ai vazut cum face frica chipul palid, cum mai intai opreste bataile inimii, dupa care o face sa o ia la goana. Frica modifica secretiile. Frica opreste digestia. Frica iti pune riduri si zbarcituri pe fata. Frica iti albeste parul. Te vei convinge astfel ca corpul tau este precum lutul in mainile olarului. Mintea ta poate sa faca din el ce vrea. Frica este principala cauza a oricarei deficiente a corpului. Iisus a inteles acest lucru si a stiut ca poate fi desfiintata. De aici si apelul Sau frecvent: ,,Nu va temeti, nu va fie frica.
 
Ai incredere asadar in duhul tau launtric si in Mintea Universala care iti sta la dispozitie pentru nevoile tale zilnice, si viziunea ta se va largi, capacitatea ta va creste. Iti vei da seama ca singurele tale limite sunt cele pe care ti le impui singur. Si nu vei avea sub nicio forma dificultati sau obstacole care sa iti stea in cale.
 
Volumul cinci: Nevoile iti sunt indeplinite
Fii  constient in fiecare clipa de faptul ca gandul tau este atotputernic. Ca este creativ. Ca asupra lui nu se impune nicio limita de timp sau spatiu. Si ca iti sta mereu la dispozitie. 
 
Uita de griji si de temeri si in locul lor, vizualizeaza situatiile pe care ai vrea sa le vezi. Constientizeaza ca iti sunt disponibile. Declara fata de tine insuti ca ai deja toate aceste lucruri pe care ti le doresti, ca nevoile tale au fost indeplinite. Spune-ti asa: "Cat de recunoscator sunt ca Mintea mi-a pus la dispozitie toate aceste lucruri bune. Sunt recunoscator pentru ca am tot ce si-ar putea dori inima mea".
 
Pentru ca motivul pentru care viata multora dintre noi este o continua sursa de suferinte este faptul ca nu credem. Insistam sa cautam necazurile. Ne facem zeci de probleme pentru lucruri care nu necesita inca o rezolvare. Ne indoim de noi insine, de abilitatile noastre, de toti si de toate din jurul nostru, iar indoielile ne secatuiesc energia, ne ucid entuziasmul, ne lipsesc de succes.
 
Prin urmare, lectia acestui capitol este urmatoarea: Cand incepi sa realizezi ca ai in tine puterea de a face orice, de a fi oricine, de a avea orice, atunci si numai atunci iti vei ocupa locul cuvenit in lume.
 
Volumul sase: Inteligenta superioara
"Oricat de mult ai munci pentru succes, daca gandul tau este la teama de esec, aceasta iti va anula eforturile, iti va neutraliza incercarile si va face succesul imposibil."
 
Retine asadar faptul ca prosperitatea are un secret: sa ti-o imaginezi atat de viu in minte, incat sa iti iasa la propriu prin piele. Te simti prosper, arati prosper, iar rezultatul este acela ca, in scurt timp, ESTI prosper.
 
La fel se intampla si cu corpul si cu mintea ta. Fiecare functie, fiecare activitate a corpului iti este controlata de minte. Organele tale vitale, sangele care transporta material pentru reconstructia fiecarei celule si fiecarui tesut, procesele de excretie care elimina toate deseurile si resturile, functionarea tuturor depinde de energia pe care o genereaza mintea.
 
Daca il alimentezi cu ganduri de sanatate si vigoare, tot sistemul va radia de energie si vitalitate. Daca il alimentezi cu ganduri despre decrepitudine si batranete, vei vedea ca incetineste pana la oprirea pe care i-ai stabilit-o tu.
 
Poti sa imbatranesti la 30 de ani. Poti sa fii tanar la 90 de ani. Depinde de tine. Ce alegi?
 
Volumul sapte: Iluzia medicinei
In aceasta sectiune a cartii, autorul incearca sa te convinga ca te poti vindeca de boli cu puterea mintii si iti arata cum sa pui in aplicare puterea nelimitata a mintii pentru tratamentul reusit al bolii. Parerea lui Robert Collier este ca Mintea este totul si de aceea, atunci cand alungi din mintea ta subconstienta credinta in boala, odata cu ea, vei alunga si boala si toate celelalte simptome.
 
Vei intelege astfel ca atunci cand crezi ca un organ este bolnav, mintea ta constienta crede asta. In mod inevitabil, trimite acest gand mintii tale subconstiente, iar aceasta din urma incepe sa construiasca celulele acelui organ dupa modelul imperfect, bolnav. Schimba modelul [?] schimba-ti, cu alte cuvinte, parerea [?] si mintea ta subconstienta va reveni si va construi dupa schita corecta.
 
Constatam astfel ca trupul nostru este doar un mecanism care depinde cu totul de minte. Nu are putere proprie, nu are vointa proprie. Face ceea ce ii spune mintea, in masura in care mintea se crede Stapana. Asa cum, la fel de adevarat este faptul ca negand puterea corpului tau asupra mintii, vei putea distruge orice frica de boala, pentru ca atunci cand dispare frica, dispare si fundamentul bolii.
 
Retine asadar lectia acestui ultim capitol, care suna in felul urmator:
Nu te indoi niciodata. Nu te teme niciodata. Trateaza problema ca si cum ai aborda o problema dificila de matematica. Stii ca, in matematica, nu exista problema pentru care sa nu poti gasi solutie, cu conditia sa urmezi regulile si sa lucrezi corect.
 
Si nu te mai indoi niciodata de faptul ca orice problema, fie ea de natura materiala, sufleteasca sau trupeasca are o rezolvare si ca o poti depasi cu ajutorul subconstientului. Iar modalitatea prin care poti face asta este cum nu se poate mai simpla. Urmeaza pasii recomandati de Robert Collier in aceasta carte si treci cu seninatate pana si de cele mai complicate situatii:
Modalitatea de a-ti contacta mintea subconstienta, modalitatea de a obtine ajutor de la "Omul din Interiorul Tau" pentru rezolvarea oricarei probleme este aceasta:
In primul rand, umple-ti mintea cu orice farama de informatie pe care o poti gasi legata de problema.
In al doilea rand, alege un fotoliu, un sezlong sau un pat pe care sa te poti intinde si sa te simti absolut confortabil, ca sa poti uita cu totul de corpul tau.
In al treilea rand, lasa-ti mintea sa zaboveasca o clipa asupra problemei, fara sa iti faci griji, fara sa te agiti, cu calm, si apoi da-o mai departe ,,Omului din Interiorul Tau". Spune-i asa: ,,Aceasta este problema pe care o ai. Tu poti face orice. Cunosti raspunsul la orice. Rezolv-o pentru mine!". Si relaxeaza-te cu totul. Adormi, daca poti. Aluneca cel putin intr-una dintre acele reverii in care esti pe jumatate adormit si pe jumatate treaz, care nu lasa celelalte ganduri sa se impuna in constiinta ta. Fa asa cum a facut Aladin: invoca-ti Duhul, da-i ordinul, apoi uita de problema, stiind sigur ca se va ocupa de ea pentru tine. Cand te trezesti, vei avea raspunsul!

Traducere din limba engleza de Dana Cobre.


Fragment din cartea "Secretul veacurilor" de Robert Collier:

"Pe vremea cand Frank A. Vanderlip, fost presedinte al National City Bank, era un tanar care o ducea greu, a intrebat un prieten care avea succes ce sfat i-ar da unui tanar nerabdator sa isi faca un drum in viata. "Da impresia ca ai reusit deja", i-a spus prietenul lui. Shakespeare exprima aceeasi idee intr-un mod diferit: "Prefa-te virtuoasa, de nu esti". Simuleaza. Imbraca-te ca si cum ai fi. Poarta-te ca si cum ai fi. Prima oara, ai succes in mintea ta. Nu va trece mult si vei avea succes si in fata lumii.
Iata ce spune David V. Bush, in cartea sa Applied Psychology and Scientific Living (Psihologie aplicata si traire stiintifica):
"Omul este ca un operator wireless. Este supus unor curenti intamplatori de ganduri gresite, daca mintea sa nu este pe frecventa Infinitului sau daca nu este acordat la vibratii mai inalte decat cele ale negatiei.
O persoana care are ganduri curajoase trimite aceste unde ale gandurilor curajoase prin eterul universal, pana cand acestea se fixeaza in constiinta cuiva care este acordat in aceeasi cheie a curajului. Daca ai un gand puternic, curajos, de prosperitate, aceste ganduri vor fi primite de cineva care este puternic, curajos si prosper.
Este la fel de usor sa gandesti in termeni de abundenta, precum este sa gandesti in termeni de saracie. Daca avem ganduri de saracie, devenim o statie care trimite si primeste ganduri de saracie. Transmitem o telegrama mintala cu tema "saracie", iar ea ajunge la constiinta unui "destinatar" lovit de saracie. Primim ceea ce gandim. 
Este la fel de usor sa gandesti in termeni de abundenta, opulenta si prosperitate, precum este sa gandesti in termeni de lipsuri, limitari si saracie. Daca un om isi va creste rata vibratiei prin curenti de credinta sau speranta, aceste vibratii vor trece prin Mintea Universala si se vor fixa in constiinta oamenilor care sunt acordati pe aceeasi frecventa. Orice gandesti este primit undeva, candva de catre o persoana care este acordata in cheia gandurilor tale.
Daca un om nu are de lucru si are ganduri de succes, prosperitate, armonie, pozitie in societate si dezvoltare, ca si cum gandurile sale ar fi lucruri - dupa cum spune Shakespeare - cineva va primi vibratiile sale de succes, prosperitate, armonie, pozitie sociala si dezvoltare.
Daca vom fi timizi, egoisti, saracaciosi si meschini in gandire, aceste unde ale gandurilor pe care le-am lansat in eter vor merge mai departe, pana vor ajunge la o statie de receptie mintala de acelasi calibru. "Cine se aseamana, se aduna", iar mintile cu o gandire asemanatoare sunt atrase unele catre altele.
Daca ai nevoie de bani, nu trebuie decat sa iti trimiti vibratiile unei statii de receptie puternice si curajoase, si cineva care iti poate indeplini nevoile va fi atras catre tine, sau tu catre el".
Cand vei descoperi ca esti indreptatit ca castigi - in orice actiune corecta in care ai putea fi implicat - vei castiga. Cand vei afla ca ai dreptul la o stapanire legitima a treburilor tale, vei avea aceasta stapanire asupra lor. Promisiunea este ca putem face toate lucrurile prin intermediul Mintii care se gasea in Hristos." 
Citeste mai mult

Detaliile produsului

De pe acelasi raft

De acelasi autor

Rating general al produsului

5 stele
4
4 stele
1
3 stele
0
2 stele
0
1 stele
0

Parerea ta e inspiratie pentru comunitatea Libris!

Review-uri

Dumitrescu Tatiana 28/10/2023 11:37
green icon awesome check Achizitie verificata
Minunata!
Arata mai mult
  • Like review icon 0
  • Add comments
BODEA RAMONA2 25/09/2023 16:22
green icon awesome check Achizitie verificata
Recomand cu drag cartile de pe LIBRIS.ro. Servirea si ambalarea super !
Arata mai mult
  • Like review icon 0
  • Add comments
Ina 29 03/07/2023 12:21
green icon awesome check Achizitie verificata
Aceasta carte poate ajuta la o mai buna intelegere a legii atractiei si la folosirea ei cu mai mult succes in viata noastra. Ne spune cat de important este cum gandim si cat de mult influentam astfel realitatea in care traim.
Arata mai mult
  • Like review icon 1
  • Add comments
adam gabriela 12/04/2023 11:12
green icon awesome check Achizitie verificata
Carte foarte interesanta si utila.
Recomand.
Arata mai mult
  • Like review icon 0
  • Add comments
kovacs Erika3 12/03/2023 20:55
green icon awesome check Achizitie verificata
Această carte prezintă o metodă practică de trezire a puterii subconștientului nostru și explică cum putem obține ceea ce ne dorim folosind vizualizarea și legea atracției O recomand celor care doresc să-și schimbe viața în bine și care au un țel de atins.
Arata mai mult
  • Like review icon 1
  • Add comments

5 din 5 de rezultate

Noi suntem despre carti, si la fel este si

Newsletter-ul nostru.

Aboneaza-te la vestile literare si primesti un cupon de -10% pentru viitoarea ta comanda!

*Reducerea aplicata prin cupon nu se cumuleaza, ci se aplica reducerea cea mai mare.

Ma abonez image one
Ma abonez image one