headerdesktop englezawk14noi25

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

headermobile englezawk14noi25

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

Promotii popup img

🍂English Books -𝟐𝟎% -𝟑𝟎% ☁︎‎‎꙳❅

& 🚚Transport GRATUIT peste 50 lei!

Răsfoiește și comandă»

Specii de arbusti fructiferi

De (autor): Kovacs Szilvia

0
(0 review-uri)
Specii de arbusti fructiferi - Kovacs Szilvia
Rasfoieste

Specii de arbusti fructiferi

De (autor): Kovacs Szilvia

0
(0 review-uri)
Interesul consumatorilor pentru fructele arbustilor din flora spontana a cunoscut in ultimele decenii o crestere considerabila. Ca urmare a acestui fapt, cercetarile specialistilor asupra transbordarii acestor specii de arbusti in gradini si pe plantatii comerciale s-au intensificat, in scopul obtinerii unor hibrizi si chiar soiuri mult mai productive, cu fructe imbunatatite calitativ. 

In aceasta carte va sunt prezentate cateva specii de arbusti fructiferi din flora spontana - catina, cornul, macesul, porumbarul, gutuiul japonez, afinul - care se pot cultiva in gradini si pe plantatii comerciale, precum si multiplele lor intrebuintari, pe langa caracterul pur decorativ. 
   Fragment din volum:
 
    “Modul si perioada optima de recoltare
    Este o parere gresita faptul ca fructele de maces trebuie culese dupa primul inghet. La venirea primului inghet, acestea sunt deja supramaturate, cu pulpa moale. Recoltarea intarziata poate duce la diminuarea continutului in vitamina C, care in urma inghetului scade mult. Dupa primul inghet, continutul fructelor in vitamina C scade cu aproape 20%, iar dupa al doilea inghet fructele au doar 50% din continutul initial de vitamina C. Fructele trebuie culese la maturitate, dar cand sunt inca tari. Perioada de recoltare variaza in functie de specie si soi. Speciile si soiurile timpurii ajung la maturitate incepand din a doua jumatate a lunii august (Rosa pomifera, „Karpatia"), insa majoritatea soiurilor se pot recolta incepand cu mijlocul lunii septembrie. Productia variaza intre 3-9 kg de fructe/planta. Un cazul recoltarii manuale randamentul variaza intre 25-70 kg de fructe pe zi, in functie de marimea fructelor, de densitatea fructelor pe lastar, de numarul florilor legate. In Chile, la recoltarea manuala se folosesc piepteni de recoltat fructe de padure, cu ajutorul carora se pot culege chiar 100 kg/persoana/zi. La recoltarea mecanizata este foarte important ca plantatia sa fie sanatoasa, curatata de buruieni, cu lastari flexibili, cu crestere erecta, avand o capacitate buna de regenerare si sa cunoasca puterea de desprindere a fructelor. 
 
    Utilizarea macesului
    Din fructul de maces se prepara sirop, dulceata, sos, fructe confiate, precum si cidru si lichior. Ele reprezinta o garnitura ideala pentru preparatele din carne de vanat si pot fi folosite ca umplutura pentru dulciuri si prajituri.
    Substantele nutritive din fructe se pastreaza cel mai bine prin congelare. Fructele congelate sunt folosite in primul rand in industria alimentara, dar si in industria dulciurilor. Fructele de dimensiuni mari, cu coacere timpurie, ale speciei Rosa rugosa, se folosesc sub forma congelata, precum si la prepararea dulceturilor."
Citește mai mult

-5%

PRP: 36.90 Lei

!

Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.

35.05Lei

35.05Lei

36.90 Lei

Primești 35 puncte

Important icon msg

Primești puncte de fidelitate după fiecare comandă! 100 puncte de fidelitate reprezintă 1 leu. Folosește-le la viitoarele achiziții!

In stoc

Livrare

Estimare livrare marti, 18 noiembrie - miercuri, 19 noiembrie

Important icon msg

Acest termen de livrare este estimativ. În cazul perioadelor aglomerate pot apărea întârzieri.

Livrarea produselor din stoc se realizează în decursul a 24-48 de ore (zile lucrătoare) de la plasarea comenzii.

Livrarea cărților în engleză aflate în stocul furnizorilor noștri se realizează în intervalul de 2-4 săptămâni, afișat în pagina de produs. Toate comenzile care conțin un titlu din această categorie vor fi livrate la termenul cel mai îndelungat. În cazul în care dorești împărțirea comenzii, te rugăm să ne contactezi pentru a-ți comunica toate condițiile. Poți găsi aceste informații și în secțiunea Termeni și Condiții.

Descrierea produsului

Interesul consumatorilor pentru fructele arbustilor din flora spontana a cunoscut in ultimele decenii o crestere considerabila. Ca urmare a acestui fapt, cercetarile specialistilor asupra transbordarii acestor specii de arbusti in gradini si pe plantatii comerciale s-au intensificat, in scopul obtinerii unor hibrizi si chiar soiuri mult mai productive, cu fructe imbunatatite calitativ. 

In aceasta carte va sunt prezentate cateva specii de arbusti fructiferi din flora spontana - catina, cornul, macesul, porumbarul, gutuiul japonez, afinul - care se pot cultiva in gradini si pe plantatii comerciale, precum si multiplele lor intrebuintari, pe langa caracterul pur decorativ. 
   Fragment din volum:
 
    “Modul si perioada optima de recoltare
    Este o parere gresita faptul ca fructele de maces trebuie culese dupa primul inghet. La venirea primului inghet, acestea sunt deja supramaturate, cu pulpa moale. Recoltarea intarziata poate duce la diminuarea continutului in vitamina C, care in urma inghetului scade mult. Dupa primul inghet, continutul fructelor in vitamina C scade cu aproape 20%, iar dupa al doilea inghet fructele au doar 50% din continutul initial de vitamina C. Fructele trebuie culese la maturitate, dar cand sunt inca tari. Perioada de recoltare variaza in functie de specie si soi. Speciile si soiurile timpurii ajung la maturitate incepand din a doua jumatate a lunii august (Rosa pomifera, „Karpatia"), insa majoritatea soiurilor se pot recolta incepand cu mijlocul lunii septembrie. Productia variaza intre 3-9 kg de fructe/planta. Un cazul recoltarii manuale randamentul variaza intre 25-70 kg de fructe pe zi, in functie de marimea fructelor, de densitatea fructelor pe lastar, de numarul florilor legate. In Chile, la recoltarea manuala se folosesc piepteni de recoltat fructe de padure, cu ajutorul carora se pot culege chiar 100 kg/persoana/zi. La recoltarea mecanizata este foarte important ca plantatia sa fie sanatoasa, curatata de buruieni, cu lastari flexibili, cu crestere erecta, avand o capacitate buna de regenerare si sa cunoasca puterea de desprindere a fructelor. 
 
    Utilizarea macesului
    Din fructul de maces se prepara sirop, dulceata, sos, fructe confiate, precum si cidru si lichior. Ele reprezinta o garnitura ideala pentru preparatele din carne de vanat si pot fi folosite ca umplutura pentru dulciuri si prajituri.
    Substantele nutritive din fructe se pastreaza cel mai bine prin congelare. Fructele congelate sunt folosite in primul rand in industria alimentara, dar si in industria dulciurilor. Fructele de dimensiuni mari, cu coacere timpurie, ale speciei Rosa rugosa, se folosesc sub forma congelata, precum si la prepararea dulceturilor."
Citește mai mult

Detaliile produsului

S-ar putea să-ți placă și

De același autor

Părerea ta e inspirație pentru comunitatea Libris!

Istoricul tău de navigare

Acum se comandă

Noi suntem despre cărți, și la fel este și

Newsletter-ul nostru.

Abonează-te la veștile literare și primești un cupon de -10% pentru viitoarea ta comandă!

*Reducerea aplicată prin cupon nu se cumulează, ci se aplică reducerea cea mai mare.

Mă abonez image one
Mă abonez image one
Accessibility Logo