Countdown header img desk

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

Countdown header img mob

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

...Sa ucizi o pasare cintatoare

De (autor): Harper Lee

4
(30 reviews)
...Sa ucizi o pasare cintatoare - Harper Lee
Rasfoieste

Recenzie blog.libris.ro

La una dintre editiile Schimb de Cărți Brașov am avut ocazia să primesc recomandarea unei cărți a cărei lectură o amânasem de mai bine de un an, în special din cauza grosimii care mi se păruse considerabilă și invers proporțională cu timpul meu disponibil într-o anumită perioadă. Însă pentru că mi-am propus să nu refuz nimic din ce aș putea găsi la Schimb de Cărți (mai ales pe perioada verii) și pentru că noua ediție a romanului lui Harper Lee, apărut în colecția Top 10 Plus a Editurii Polirom, părea să fie mai subțirică decat mi-o aminteam (o aparență înșelătoare – ediția în format de buzunar fusese tipărită pe un format de pagină mai mic), am ales să citesc clasicul american … Să ucizi o pasăre cântătoare.

Probabil că nu sunt mulți autori în literatura americană care să fi reușit performanța lui Harper Lee: să scrie un singur roman care să fie întâmpinat cu reticență de critică, în momentul apariției, care să genereze temeri intense în rândul editorilor că va fi un eșec financiar, dar care, în timp, să devină un clasic al literaturii americane, un roman pe care elevii îl studiază la școală, un roman care a cunoscut nenumărate ediții și care a devenit baza pentru o memorabilă producție hollywoodiană. Aceasta este probabil soarta poveștilor care avansează idei îndrăznețe, în contracurentului zeitgeistului unei epoci și care, atunci când se dovedesc suficient de puternice și de convingătoare, reușesc să devină capul de pod chiar și pentru o schimbare socială profundă. Să ucizi o pasăre cântătoare este tocmai o astfel de poveste care a antrenat în doze potrivite elemente de critică socială ce au contribuit la reevaluarea axiologică a societății americane postbelice.

Acțiunea romanului se petrece în anii 30, în orășelul Maycomb din sudul Statelor Unite, acolo unde prejudecățile rasiale, sărăcia și conservatorismul moral stratifică profund viața locuitorilor. E vorba de un târg îmbătrânit și obosit, unde, ca în orice comunitate de dimensiuni mici, e de neiertat să stai deoparte (să nu te duci la biserică, la întâlnirile săptămânale, la cluburile misionarilor), unde educația în școală se face și cu lovituri cu linia peste palmă, iar clasele sunt pline de copii nemâncați și de repetenți. E un orășel unde fermierii trăiesc la limita subzistenței iar cei ce exercită profesii liberale (avocații, doctorii) își primesc onorariile în saci de cartofi și brațe de lemne. Dincolo de aceste handicapuri, Maycomb se dezvăluie ca un ținut dominat de rasism și intoleranță care ajung să dea naștere unor tragedii în familiile localnicilor. Reușita romanului lui Harper Lee este aceea de a urmări felul în care îngustimea opticii și ipocrizia timpurilor (în ciuda principiilor democratice și liberale asumate, cetățenii par să fie dominați de un spirit tiranic și segregaționist) provoacă drame și nefericire, într-o manieră discretă dar de neuitat pentru cititor, fără ca acesta să devină părtașul unei atmosfere de cruciadă, de revoluție, de eveniment de proporție istorică. Iar acest efect se dezvoltă mai ales prin alegerea punctului de vedere narativ – întâmplările sunt relatate prin ochii lui Scout Finch, fiica avocatului Atticus Finch din Maycomb, cea care, împreună cu fratele ei Jem și cu prietenul lor plin de imaginație Dill vor fi martorii escaladării tensiunilor comunitare, în momentul în care Atticus va alege să apere un negru, într-un proces de viol. Mai bine de jumătate din roman poate fi citit exclusiv ca o poveste de vacanță despre și pentru cei mici (ceea ce explică popularitatea sa în rândul generațiilor tinere). Abia după jumătatea cărții încep să se atingă explicit subiectele care vor conduce la amorsarea conflictului. Cu toate acestea, Harper Lee se folosește și de aventurile lui Scout, Jem și Dill și, ulterior de evenimentele care se învârt în jurul procesului lui Tom Robinson, negrul acuzat pe nedrept că ar fi violat o femeie albă, pentru a scoate în evidență probleme sociale spinoase cu care se confruntă comunitatea.

Probabil că romanul lui Harper Lee e cunoscut pentru faptul că a adus în discuție, într-un context fierbinte, problema marginalizării persoanelor de culoare și a inegalităților rasiale. Dincolo de asta, Să ucizi o pasăre cântătoare este o poveste cu spectru mai larg, o critică a injustiției și a unor chestiuni ce depășesc segregarea de rasă: o critică a răspunsului violent la violență, o critică a discriminării de gen (femeile nu aveau voie să fie jurați în anii 30), o critică a tiraniei majorității și a intoleranței în general. Harper Lee reușește să își deghizeze toată această baterie de atacuri serioase în revolta inocentă a copiilor lui Atticus, cei care confruntați cu realitățile din Maycomb par să își pună niște întrebări elementare la care adulții nu găsesc ușor răspunsul, mai ales atunci când unii dintre cei mai dezonoranți membri ai comunității sunt privilegiați în fața legii în vreme ce virtuoșii harnici, inocenți suferă din cauza faptului că poartă o altă culoare a pielii. Nu în ultimul rând lucrarea lui Harper Lee, intitulată Să ucizi o pasăre cântătoare este o poveste care trimite metaforic prin titlu dar și prin evenimentele consemnate la necesitatea dar și la limitele pierderii inocenței – pierderea inocenței este un fenomen inevitabil al maturizării, cu toate acestea pierderea capacității de a sesiza inocența (juridică și nu numai) este un simptom care impune reevaluarea fundamentelor unei societăți care se pretinde democratică si justa.

Sever Gulea, pentru blog.libris.ro
Citeste mai mult

...Sa ucizi o pasare cintatoare

De (autor): Harper Lee

4
(30 reviews)
• Autor distins cu Premiul Pulitzer pentru literatura

Roman ecranizat in 1962, in regia lui Robert Mulligan, cu Gregory Peck, John Megna si Frank Overton in rolurile principale.
 
Scout Finch este martora la intimplarile dramatice declansate intr-un orasel sudist atunci cind un barbat de culoare este acuzat ca a violat o femeie alba. Tatal naratoarei, Atticus, desemnat ca avocat al apararii, trebuie sa tina piept unor prejudecati pina atunci latente si, din acest moment, Scout si fratele ei, Jem, sint atrasi intr-o succesiune rapida de evenimente care le depasesc intelegerea. Pe timpul procesului, oraselul decade treptat in grotesc si violenta, insa exista oameni care nu se lasa contaminati de setea generala de razbunare, iar Atticus Finch ramine reperul moral care ii ofera lui Scout, si totodata cititorilor, un punct de vedere empatic si echilibrat.


Fragment din cartea "...Sa ucizi o pasare cintatoare" de Harper Lee:

"Tot cicalindu-l, am reusit pina la urma sa-l conving pe Jem si, spre usurarea mea, o vreme a lasat-o mai moale cu jocul. Continua sa sustina totusi ca Atticus n-ar fi spus ca n-avem voie, ceea ce inseamna ca, in realitate, aveam. Ei, si chiar daca Atticus ar spune nu, ar gasi el, Jem, o portita de scapare: n-am avea decit sa schimbam numele personajelor si gata, nimeni nu ne-ar mai putea invinui ca ne jucam de-a cineva anume. 
Dill a imbratisat din toata inima planul acesta de actiune! Oricum, Dill, care-i tinea hangul lui Jem in toate privintele, imi cam punea rabdarea la incercare. La inceputul verii ma ceruse in casatorie, ca indata dupa aceea sa uite. Ma insemnase ca pe un lucru al lui, zicindu-mi ca sint singura fata pe care o va iubi vreodata, apoi ma neglijase. L-am batut in doua rinduri, dar nu mi-a folosit la nimic, dimpotriva, s-a imprietenit si mai mult cu Jem. Petreceau zile intregi in „casa din copac" complotind si planuind, iar pe mine ma chemau numai cind aveau nevoie de un al treilea. Asa ca un timp nu m-am amestecat nici eu in proiectele lor mai temerare si, cu riscul de a fi numita „fata", mi-am petrecut amurgurile care mai ramasesera din vara aceea mai mult cu dorrmisoara Maudie Atkinson, pe veranda ei. 
Jem si cu mine aveam totdeauna dreptul de libera intrare in curtea domnisoarei Maudie, cu conditia sa nu ne apropiem de azalee, insa relatiile noastre nu erau definite suficient de clar. Inainte ca Jem si cu Dill sa ma excluda din planurile lor, nu era decit o cucoana oarecare din vecini, ce-i drept insa, o prezenta destul de blajina. 
Acordul nostru tacit cu domnisoara Maudie prevedea ca avem voie sa ne jucam pe gazonul ei, sa mancam struguri, cu conditia de a nu-i strica vita, si sa exploram vasta ograda din dos - clauze atit de generoase, incit arareori vorbeam cu dinsa, caci aveam grija sa pastram echilibrul delicat al relatiflor noastre; prin purtarea lor insa, Jem si cu Dill m-au facut sa ma apropii mai mult de ea. 
Domnisoara Maudie nu isi putea suferi casa: timpul petrecut inauntru i se parea timp pierdut. Era vaduva si, in plus, o doamna cu insusiri cameleonice, care-si lucra straturile de flori cu o veche palarie de pai pe cap si in salopeta barbateasca, pentru ca, dupa baia de la ora cinci, sa se instaleze pe veranda si sa troneze asupra strazii in chip de frumusete atot-stapinitoare. 
Tinea la tot ce creste pe pamintul Domnului, chiar si la buruieni. Cu o singura exceptie. De gasea o frunza de ciufa in curtea ei, era ca la a doua batalie de pe Marna: navalea asupra plantei, inarmata cu un hirdau de tinichea si o dinamita la radacina cu o substanta otravitoare care, zicea dinsa, e atit de puternica, incit ne-ar da gata pe toti daca nu ne-am feri. 
— De ce n-o smulgeti pur si simplu? am intrebat-o o data, dupa ce asistasem la o campanie prelungita impotriva unei frunze de cel mult trei toli. 
— S-o smulg, fetito, s-o smulg?
Si domnisoara Maudie ridica de jos lastarul rapus si strivi intre degete tulpina firava: citeva seminte microscopice cazura jos.
— Afla ca o ramurea din planta asta, una singura, poate distruge o curte intreaga. Asa sa stii. Cind vine toamna, asta se usuca si vintul o imprastie in tot tinutul Maycomb! 
Dupa chipul domnisoarei Maudie, se vedea cit de colo ca o atare eventualitate e pentru ea ca ciuma din Vechiul Testament. Avea un fel de a vorbi cam raspicat pentru o doamna din tinutul Maycomb. "
Citeste mai mult

-5%

28.45Lei

29.95 Lei

Sau 2845 de puncte

!

Fiecare comanda noua reprezinta o investitie pentru viitoarele tale comenzi. Orice comanda plasata de pe un cont de utilizator primeste in schimb un numar de puncte de fidelitate, In conformitate cu regulile de conversiune stabilite. Punctele acumulate sunt incarcate automat in contul tau si pot fi folosite ulterior, pentru plata urmatoarelor comenzi.

In stoc

Plaseaza rapid comanda

Important icon msg

Completeaza mai jos numarul tau de telefon

Poti comanda acest produs introducand numarul tau de telefon. Vei fi apelat de un operator Libris.ro in cele mai scurt timp pentru prealuarea datelor necesare.

Stiai ca in luna august ai Ridicare Personala Gratuita, indiferent de optiunea selectata?
Ridicare Personala GRATUITA!

easybox / Ship&Go TOATA luna August!

Descrierea produsului

• Autor distins cu Premiul Pulitzer pentru literatura

Roman ecranizat in 1962, in regia lui Robert Mulligan, cu Gregory Peck, John Megna si Frank Overton in rolurile principale.
 
Scout Finch este martora la intimplarile dramatice declansate intr-un orasel sudist atunci cind un barbat de culoare este acuzat ca a violat o femeie alba. Tatal naratoarei, Atticus, desemnat ca avocat al apararii, trebuie sa tina piept unor prejudecati pina atunci latente si, din acest moment, Scout si fratele ei, Jem, sint atrasi intr-o succesiune rapida de evenimente care le depasesc intelegerea. Pe timpul procesului, oraselul decade treptat in grotesc si violenta, insa exista oameni care nu se lasa contaminati de setea generala de razbunare, iar Atticus Finch ramine reperul moral care ii ofera lui Scout, si totodata cititorilor, un punct de vedere empatic si echilibrat.


Fragment din cartea "...Sa ucizi o pasare cintatoare" de Harper Lee:

"Tot cicalindu-l, am reusit pina la urma sa-l conving pe Jem si, spre usurarea mea, o vreme a lasat-o mai moale cu jocul. Continua sa sustina totusi ca Atticus n-ar fi spus ca n-avem voie, ceea ce inseamna ca, in realitate, aveam. Ei, si chiar daca Atticus ar spune nu, ar gasi el, Jem, o portita de scapare: n-am avea decit sa schimbam numele personajelor si gata, nimeni nu ne-ar mai putea invinui ca ne jucam de-a cineva anume. 
Dill a imbratisat din toata inima planul acesta de actiune! Oricum, Dill, care-i tinea hangul lui Jem in toate privintele, imi cam punea rabdarea la incercare. La inceputul verii ma ceruse in casatorie, ca indata dupa aceea sa uite. Ma insemnase ca pe un lucru al lui, zicindu-mi ca sint singura fata pe care o va iubi vreodata, apoi ma neglijase. L-am batut in doua rinduri, dar nu mi-a folosit la nimic, dimpotriva, s-a imprietenit si mai mult cu Jem. Petreceau zile intregi in „casa din copac" complotind si planuind, iar pe mine ma chemau numai cind aveau nevoie de un al treilea. Asa ca un timp nu m-am amestecat nici eu in proiectele lor mai temerare si, cu riscul de a fi numita „fata", mi-am petrecut amurgurile care mai ramasesera din vara aceea mai mult cu dorrmisoara Maudie Atkinson, pe veranda ei. 
Jem si cu mine aveam totdeauna dreptul de libera intrare in curtea domnisoarei Maudie, cu conditia sa nu ne apropiem de azalee, insa relatiile noastre nu erau definite suficient de clar. Inainte ca Jem si cu Dill sa ma excluda din planurile lor, nu era decit o cucoana oarecare din vecini, ce-i drept insa, o prezenta destul de blajina. 
Acordul nostru tacit cu domnisoara Maudie prevedea ca avem voie sa ne jucam pe gazonul ei, sa mancam struguri, cu conditia de a nu-i strica vita, si sa exploram vasta ograda din dos - clauze atit de generoase, incit arareori vorbeam cu dinsa, caci aveam grija sa pastram echilibrul delicat al relatiflor noastre; prin purtarea lor insa, Jem si cu Dill m-au facut sa ma apropii mai mult de ea. 
Domnisoara Maudie nu isi putea suferi casa: timpul petrecut inauntru i se parea timp pierdut. Era vaduva si, in plus, o doamna cu insusiri cameleonice, care-si lucra straturile de flori cu o veche palarie de pai pe cap si in salopeta barbateasca, pentru ca, dupa baia de la ora cinci, sa se instaleze pe veranda si sa troneze asupra strazii in chip de frumusete atot-stapinitoare. 
Tinea la tot ce creste pe pamintul Domnului, chiar si la buruieni. Cu o singura exceptie. De gasea o frunza de ciufa in curtea ei, era ca la a doua batalie de pe Marna: navalea asupra plantei, inarmata cu un hirdau de tinichea si o dinamita la radacina cu o substanta otravitoare care, zicea dinsa, e atit de puternica, incit ne-ar da gata pe toti daca nu ne-am feri. 
— De ce n-o smulgeti pur si simplu? am intrebat-o o data, dupa ce asistasem la o campanie prelungita impotriva unei frunze de cel mult trei toli. 
— S-o smulg, fetito, s-o smulg?
Si domnisoara Maudie ridica de jos lastarul rapus si strivi intre degete tulpina firava: citeva seminte microscopice cazura jos.
— Afla ca o ramurea din planta asta, una singura, poate distruge o curte intreaga. Asa sa stii. Cind vine toamna, asta se usuca si vintul o imprastie in tot tinutul Maycomb! 
Dupa chipul domnisoarei Maudie, se vedea cit de colo ca o atare eventualitate e pentru ea ca ciuma din Vechiul Testament. Avea un fel de a vorbi cam raspicat pentru o doamna din tinutul Maycomb. "
Citeste mai mult

Detaliile produsului

De pe acelasi raft

De acelasi autor

Rating general al produsului

5 stele
27
4 stele
2
3 stele
1
2 stele
0
1 stele
0

Parerea ta e inspiratie pentru comunitatea Libris!

Review-uri

Calance Adina-Larisa 21/10/2021 12:00
green icon awesome check Achizitie verificata
Încă nu am citit cartea, dar recomand Libris.ro. Sunt foarte prompți și au uneori oferte greu de refuzat ( transport gratuit, reduceri).
 • Like review icon 0
 • Add comments
e.robitu 12/10/2021 15:00
green icon awesome check Achizitie verificata
Un roman captivant, bine scris, atinge subiecte sensibile, mereu de actualitate, foarte usor de citit.
 • Like review icon 0
 • Add comments
anca tanaselea 04/05/2021 15:00
Acest roman e o temelie in biblioteca oricui...
 • Like review icon 0
 • Add comments
irina.dimulescu 12/04/2021 15:00
green icon awesome check Achizitie verificata
O carte încântătoare.
 • Like review icon 0
 • Add comments
fata.cu.carti 17/01/2021 14:00
Highlight-ul romanului este procesul lui Tom Robinson, un mulatru care este adus în fața tribunalului de către Bob Ewell, deoarece se presupune că ar fi abuzat-o sexual pe fiica acestuia – Mayella Ewell. Familia Ewell este cunoscută datorită faptului că trăiesc la marginea comunității, din mila statului; pentru ignoranță și incultură.
Din cauza faptului că este desemnat ‘avocat al apararii’ și că își asumă acest rol, Atticus Finch este numit ‘iubitor de negrii’, acesta devenind un model de ținută morală și integritate pentru cititori din întreaga lume. Procesul lui Tom Robinson este unul plin de emoții, al cărui final deplânge prejudecata.
 • Like review icon 0
 • Add comments
suntmariaaa 16/01/2021 17:19
Cartea este scrisă din perspectiva lui Scout, sora lui Jem și fiica lui Atticus. Cei doi frați își petrec verile alături de Dill și împreună mi se pare că fac echipa perfectă. Prin ei ai ocazia să-ți retrăiești din plin copilăria, să realizezi cât de plini de viață pot fi copiii și câte idei pot să le treacă prin cap... În sat se aude că un băiat pe nume Bau Radley n-a mai ieșit din casă de ani de zile, iar copiii nu pot decât să se întrebe ce poate să facă acel băiat în casă toată ziua, cum poate să trăiască așa, dacă este un strigoi... Zilele de vară se scurg astfel prin încercările lor de a comunica cu Bau, chiar dacă le era frică până și să se apropie de casa lui.
 • Like review icon 0
 • Add comments
RAM 11/01/2021 11:33
"... Sa ucizi o pasare cantatoare" de Harper Lee este, pe rand, induiosatoare, profunda, emotionanta, uneori de-a dreptul revoltatoare. O carte despre prejudecatile omenesti si depsre destinele tragice pe care uneori, poate prea des, le provoaca.
 • Like review icon 0
 • Add comments
DORIAN C 10/01/2021 18:58
Scout Finch este martora la intimplarile dramatice declansate intr-un orasel sudist atunci cind un
barbat de culoare este acuzat ca a violat o femeie alba. Tatal naratoarei, Atticus, desemnat ca avocat al apararii, trebuie sa tina piept unor prejudecati pina atunci latente si, din acest moment, Scout si fratele ei, Jem, sint atrasi intr-o succesiune rapida de evenimente care le depasesc intelegerea. Pe timpul procesului, oraselul decade treptat in grotesc si violenta, insa exista oameni care nu se lasa contaminati de setea generala de razbunare, iar Atticus Finch ramine reperul moral care ii ofera lui Scout, si totodata cititorilor, un punct de vedere empatic si echilibrat.
 • Like review icon 0
 • Add comments
cirtoajeteodor 01/01/2021 22:00
Stăteam și mă întrebam ce mi-a plăcut atât de mult la cartea asta și după mi-am dat seama cât de minunată a putut să fie prin faptul că, deși autorul mi-a prezentat o lume tristă, în care prejudecățile sunt la ordinea zilei, m-a făcut să nu-mi dau seama de toate aceste lucruri, ci să mă facă să trec prin poveste într-un mod frumos: să mă gândesc la copilărie, la maturizare, la bunătate...
 • Like review icon 0
 • Add comments
trandafirgheorghe 16/12/2020 12:26
Cartea este scrisă din perspectiva lui Scout, sora lui Jem și fiica lui Atticus. Cei doi frați își petrec verile alături de Dill și împreună mi se pare că fac echipa perfectă. Prin ei ai ocazia să-ți retrăiești din plin copilăria, să realizezi cât de plini de viață pot fi copiii și câte idei pot să le treacă prin cap... În sat se aude că un băiat pe nume Bau Radley n-a mai ieșit din casă de ani de zile, iar copiii nu pot decât să se întrebe ce poate să facă acel băiat în casă toată ziua, cum poate să trăiască așa, dacă este un strigoi... Zilele de vară se scurg astfel prin încercările lor de a comunica cu Bau, chiar dacă le era frică până și să se apropie de casa lui.
 • Like review icon 0
 • Add comments
Vlad Ana6 16/12/2020 10:56
green icon awesome check Achizitie verificata
Foarte multumita!!!
 • Like review icon 0
 • Add comments
ari.c 16/12/2020 08:56
..Sa ucizi o pasăre cântătoare este un roman brutal și onest, abordând cu curaj o problematică mereu de interes: rasismul, conflictele sociale și pierderea inocenței copilăriei, totul filtrat prin ochii unei fetițe, Scout Finch, martoră la întamplările dramatice declanșate într-un mic orășel sudist atunci când un bărbat de culoare este acuzat că a violat o femeie albă
 • Like review icon 0
 • Add comments
trandafirioana 09/12/2020 20:35
Excepțională prin decență și simplitate, dar totuși prin abordarea unor subiecte dure, subiecte cu care, din păcate ne mai confruntăm și astăzi...
 • Like review icon 0
 • Add comments
CristinaCiteste 11/11/2020 15:00
O carte ce poate fi citită la orice vârsta, captivanta, a fost o plăcere sa o citesc.Recomand cu caldura!
 • Like review icon 0
 • Add comments
pho63enix 20/08/2020 11:54
green icon awesome check Achizitie verificata
O idee geniala , sa dezbati o problema atat de delicata , cum e segregarea rasiala , ideile preconcepute si modul in care toti oamenii sunt egali in fata legii - dar nu chiar toti - cu inocenta si mintea netulburata de idei prefabricate a unui copil ... mi-a placut delicatetea si simplitatea cu care sunt relatate fapte , cum sunt descrise relatii intr-o mica comunitate patriarhala ...
 • Like review icon 0
 • Add comments
teonastase 14/08/2020 23:00
Un roman de nota 10 pe care îl recomand cu drag celor care nu l-au lecturat până acum.
Cartea abordează teme diverse, de la copilărie și inocență, la educație și moralitate, dar cea mai importantă dintre ele este cea a discriminării rasiale asupra persoanelor de culoare din timpul marii crize economice din America.
Scriitoarea ilustrează printr-un limbaj simplu și atractiv, incapacitatea justiţiei de a lăsa deoparte prejudecăţile şi de a apăra un negru în faţa unui alb.
Este povestea copilăriei lui Scout şi a fratelui ei, Jem, narată din perspectiva fetiţei. Acţiunea se dezvoltă pe două direcţii diferite, copiii ce încearcă să dezlege misterul lui Bau Radley, vecinul lor şi Atticus Finch, tatăl lor, ce încearcă să-l apere în tribunal pe Tom Robinson, un bărbat de culoare acuzat că a violat o tânără.
Lectură plăcută! :)
 • Like review icon 0
 • Add comments
Lidia Mihai 10/08/2020 11:24
green icon awesome check Achizitie verificata
Un roman excelent, ultimele 100 de pagini sunt de 10 ori ai interesenate ca primele 100. Merită să o citiți doar ca să ajungeți la partea procesului! Plină de suspans, dramă și acțiune, Lee Harper țese o poveste de neuitat în care lupta împotriva prejudecații rasiale pare o potecă spre decădere de pe scara socială. Totuși, cineva se îndură să încerce imposibilul, născând în inimile cetățenilor o chemare la integritate și corectitune.
 • Like review icon 0
 • Add comments
MarianaLupan2008 27/07/2020 21:00
Un clasic, o opera memorabila, scrisa de un mare autor. Am văzut și filmul acum ceva ani și se merita să-l vedeți, chiar dacă citiți și cartea. Este o carte din care am putea sa și învățăm câte ceva..
 • Like review icon 0
 • Add comments
lazar liliana7 11/07/2020 08:18
green icon awesome check Achizitie verificata
Parca am vazut un film american al copilariei mele si asta exact in perioada in care America este tulburata de manifestarile rasiste ale Black Lives Matter.
 • Like review icon 0
 • Add comments
Preutescu Alexandra17 09/07/2020 09:48
green icon awesome check Achizitie verificata
O carte care surprinde rasismul in splendoarea lui, cu un fir narativ antrenant, se citește ușor, este emoționantă, cu atât mai mult cu cât este ilustrată din perspectiva unui copil. Un must read as spune.
 • Like review icon 0
 • Add comments
Rimbu Oana 02/07/2020 13:35
green icon awesome check Achizitie verificata
O carte atat de actuala, avand in vedere problemele rasiste. O copila invata ce inseamna dreptatea si caile complicate ale vietii prin exemplul tatalui ei; un om cu o educatie aleasa dintr-o familie cu pretentii, un barbat cu principii, responsabil, flexibil, intelegator, bun profesionist.
 • Like review icon 0
 • Add comments
Lucian122333 05/04/2020 20:46
green icon awesome check Achizitie verificata
Descrierea rasismului în societatea americană postbelică, realizată cu ajutorul perspectivei a doi copii, este creată remarcabil în singura operă a autoarei. Copii, încercând să-și ajute tatăl avocat mult iubit, iau parte la problemele acestuia rezultate din apărarea unui cetățean negru sărac acuzat pe nedrept de viol.
 • Like review icon 0
 • Add comments
Iovănescu Kevin 15/03/2020 01:22
„...Să ucizi o pasăre cântătoare” rămâne, chiar și după 60 de ani, imaginea adevărului.
 • Like review icon 1
 • Add comments
George Hari Popescu 11/03/2020 16:00
Acţiunea din roman se desfășoară pe parcursul a doar trei ani, în timpul marii crize economice, cînd erau mari probleme cu locurile de muncă și asigurarea hranei familiei. Pare însă că este o acțiune derulată pe mai mulți ani, datorită descrierii amănunțite a modului în care cei trei copii – Jean Louise (Scout), Jem și Dill – evoluează către adolescență și maturitate. În afară de cei trei puștani, vă va rămîne în minte prin personalitatea carismatică și Atticus, tatăl văduv al lui Scout și Jem.
 • Like review icon 0
 • Add comments
telea mihaela carmen 27/02/2020 15:51
green icon awesome check Achizitie verificata
Draga echipa "Libris",
Felicitari pentru profesionalism
Felicitari pentru ideile de marketing
Felicitari pentru structura portofoliului de carte
Felicitari pentru constanta comunicare cu clientii, si nu in ultimul rand,
Felicitari pentru sentimentul de iubire care emana din toata activitatea echipei!
PS:Sunt ferm convinsa ca de-a lungul timpului veti gasi cai noi si eficiente pentru a sustine realizarile dvs frumoase!
Astazi numai felicitarile!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Cu drag,
Carmen Telea
 • Like review icon 7
 • Add comments
Gabriella10 19/02/2020 12:21
E o carte buna si cam atat. Mult prea ”overrated” din punctul meu de vedere! Daca v-a placut ”Coliba unchiului Tom”, probabil o sa va placa si aceasta carte.
 • Like review icon 0
 • Add comments
Nica Elena 2 16/02/2020 18:51
green icon awesome check Achizitie verificata
Exceptionala!!!!
 • Like review icon 1
 • Add comments
dianalazar 14/01/2020 21:00
Cuvintele sunt de prisos pentru o asemenea carte! Recomand! Recomand! Recomand!
 • Like review icon 0
 • Add comments
Ana-Maria27 16/08/2019 22:19
recomand!
 • Like review icon 0
 • Add comments
BARNUTI RALUCA 09/07/2019 08:08
green icon awesome check Achizitie verificata
Absolut superba.

Este una din cele mai frumoase carti care s-au scris vreodata...! Am citit-o la 19 ani prima data, apoi cam din 10 in 10 ani...si intotdeauna am gasit-o la fel de superba ! Cred ca stiti ca e in top 100 cele mai bune carti !Am cumparat-o in toate editiile care au aparut !

coryna493 17/07/2016 08:48
Superba,inocenta,o carte care iti va trezi sentimente contradictorii:dragoste,bucurie,revolta...Obligatoriu de citit o data in viata
 • Like review icon 1
 • Add comments

Noi suntem despre carti, si la fel este si

Newsletter-ul nostru.

Aboneaza-te la vestile literare si primesti un cupon de -10% pentru viitoarea ta comanda!

*Reducerea aplicata prin cupon nu se cumuleaza, ci se aplica reducerea cea mai mare.

Ma abonez image one
Ma abonez image one