headerdesktop englezawk14noi25

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

headermobile englezawk14noi25

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

Promotii popup img

🍂English Books -𝟐𝟎% -𝟑𝟎% ☁︎‎‎꙳❅

& 🚚Transport GRATUIT peste 50 lei!

Răsfoiește și comandă»

Trei secole de gastronomie romaneasca

Trei secole de gastronomie romaneasca - Daniela Ulieriu, Doina Popescu
Rasfoieste

Trei secole de gastronomie romaneasca

Trei secole de gastronomie. De la muhalebiu si schembea la volovan si galantina

Rafinati, pofticiosi, gurmanzi, mancai, cunoscatori in ale gastronomiei din toata Romania, uniti-va! Pornim la drum! Nu doar va promitem paradisul gastronomic, ci va si ducem acolo! Unde? La intalnirea cu gastronomia romaneasca de mare rafinament. Am sapat prin biblioteci si arhive, am cautat prin sertare si vieti, am vorbit cu doamne din celalalt secol, am citit din scoarta in scoarta paisprezece carti de bucate, capodopere ale genului! Vi le prezentam! Sunt unele dintre cele mai importante carti vechi de bucate romanesti, bestselleruri ale unor secole de fuziuni si inventii culinare, precum cele scrise de stolnicul Cantacuzino, Kogalniceanu si Negruzzi, enigmatica doamna M.S.,  Ecaterina  Steriady, Ecaterina Comsa, Sanda Marin, Strasman si Radu, dar si carti practic necunoscute, perle regasite, cum ar fi cele scrise de Maria Maurer, A. Petrini sau Gabrielle Tazlauanu.

Asadar, supunem atentiei dumneavoastra manuscrisul unei carti care inglobeaza rezultatul a trei ani de munca in scopul restaurarii bucatariei romanesti de mare rafinament, de la primele retete consemnate in tarile dunarene, care faceau deliciul banchetelor domnesti si boieresti, pana la cele ale ultimilor supravietuitori ai haute-cuisine-ului din timpul regimului comunist.

Cartea noastra e si o incercare de a raspunde la intrebarea: unde ar fi ajuns bucataria romaneasca daca nu ar fi fost anii de comunism cu mancaruri de cantina muncitoreasca?  Lasam raspunsul la latitudinea cititorului.
Citește mai mult

-5%

transport gratuit

PRP: 58.15 Lei

!

Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.

55.24Lei

55.24Lei

58.15 Lei

Primești 55 puncte

Important icon msg

Primești puncte de fidelitate după fiecare comandă! 100 puncte de fidelitate reprezintă 1 leu. Folosește-le la viitoarele achiziții!

In stoc

Livrare

Estimare livrare marti, 18 noiembrie - miercuri, 19 noiembrie

Important icon msg

Acest termen de livrare este estimativ. În cazul perioadelor aglomerate pot apărea întârzieri.

Livrarea produselor din stoc se realizează în decursul a 24-48 de ore (zile lucrătoare) de la plasarea comenzii.

Livrarea cărților în engleză aflate în stocul furnizorilor noștri se realizează în intervalul de 2-4 săptămâni, afișat în pagina de produs. Toate comenzile care conțin un titlu din această categorie vor fi livrate la termenul cel mai îndelungat. În cazul în care dorești împărțirea comenzii, te rugăm să ne contactezi pentru a-ți comunica toate condițiile. Poți găsi aceste informații și în secțiunea Termeni și Condiții.

Descrierea produsului

Trei secole de gastronomie. De la muhalebiu si schembea la volovan si galantina

Rafinati, pofticiosi, gurmanzi, mancai, cunoscatori in ale gastronomiei din toata Romania, uniti-va! Pornim la drum! Nu doar va promitem paradisul gastronomic, ci va si ducem acolo! Unde? La intalnirea cu gastronomia romaneasca de mare rafinament. Am sapat prin biblioteci si arhive, am cautat prin sertare si vieti, am vorbit cu doamne din celalalt secol, am citit din scoarta in scoarta paisprezece carti de bucate, capodopere ale genului! Vi le prezentam! Sunt unele dintre cele mai importante carti vechi de bucate romanesti, bestselleruri ale unor secole de fuziuni si inventii culinare, precum cele scrise de stolnicul Cantacuzino, Kogalniceanu si Negruzzi, enigmatica doamna M.S.,  Ecaterina  Steriady, Ecaterina Comsa, Sanda Marin, Strasman si Radu, dar si carti practic necunoscute, perle regasite, cum ar fi cele scrise de Maria Maurer, A. Petrini sau Gabrielle Tazlauanu.

Asadar, supunem atentiei dumneavoastra manuscrisul unei carti care inglobeaza rezultatul a trei ani de munca in scopul restaurarii bucatariei romanesti de mare rafinament, de la primele retete consemnate in tarile dunarene, care faceau deliciul banchetelor domnesti si boieresti, pana la cele ale ultimilor supravietuitori ai haute-cuisine-ului din timpul regimului comunist.

Cartea noastra e si o incercare de a raspunde la intrebarea: unde ar fi ajuns bucataria romaneasca daca nu ar fi fost anii de comunism cu mancaruri de cantina muncitoreasca?  Lasam raspunsul la latitudinea cititorului.
Citește mai mult

S-ar putea să-ți placă și

De același autor

Rating general al produsului

5 stele
7
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stele
0

Părerea ta e inspirație pentru comunitatea Libris!

Review-uri

Cristinaacautis 14/11/2025 12:11
green icon awesome check Achiziție verificată
Este o carte foarte interesantă care te conduce înapoi în parte din istoria României și propune spre testare sau încercare o serie de rețete din acele vremuri. Asta, desigur, pentru cei curioși să încerce. :D
Arată mai mult
  • Like review icon 0
  • Add comments
Nituandreea 09/10/2025 20:18
green icon awesome check Achiziție verificată
O carte care te duce înapoi în timp.
Arată mai mult
  • Like review icon 0
  • Add comments
Ligia Niculescu 26/03/2024 16:28
green icon awesome check Achiziție verificată
o poveste savuroasa, eleganta, adorabila
Arată mai mult
  • Like review icon 0
  • Add comments
Cititorul fe7cfb 19/03/2024 08:36
green icon awesome check Achiziție verificată
Placuta de citit. Nu am verificat practic, dar reteta de Salau de la pagina 30 chiar merita incercata!
Arată mai mult
  • Like review icon 0
  • Add comments
Cititorul 376D3C 17/01/2024 12:22
green icon awesome check Achiziție verificată
O carte interesantă.
Arată mai mult
  • Like review icon 0
  • Add comments
MarianaLupan2008 04/11/2020 21:24
O carte care cuprinde o mica istorie a poporului nostru. Este foarte interesant de lecturat aceasta carte, aceasta multtitudine de date istorice. Mi-a placut sa le reproduc si am simtit ca gust putin din trecut.
Arată mai mult
  • Like review icon 0
  • Add comments
Ioana Trif 28/06/2020 11:17
green icon awesome check Achiziție verificată
Am fost curioasă să plec într-o călătorie a bucătăriei, a felurilor de mâncare, a evoluției mâncării românești. A fost o călătorie extrem de interesantă și am învățat o mulțime de noutăți despre noi ca oameni și noi ca nație. Felul în care un popor mănâncă sau mai bine zis înțelege felurile de mâncare spune foarte multe despre respectivul popor. Frumos scrisă, informații interesante
Arată mai mult
  • Like review icon 1
  • Add comments

7 din 7 de rezultate

Istoricul tău de navigare

Acum se comandă

Noi suntem despre cărți, și la fel este și

Newsletter-ul nostru.

Abonează-te la veștile literare și primești un cupon de -10% pentru viitoarea ta comandă!

*Reducerea aplicată prin cupon nu se cumulează, ci se aplică reducerea cea mai mare.

Mă abonez image one
Mă abonez image one
Accessibility Logo