Countdown header img desk

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

Countdown header img  mob

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

Tu esti placebo

Tu esti placebo - Joe Dispenza
Rasfoieste
Alte editii

Tu esti placebo

Tu esti placebo. Cum sa iti transformi mintea in materie, facand-o sa conteze 

Este posibil sa te vindeci doar prin puterea gandului, fara medicamente sau interventii chirurgicale? Adevarul este ca se intampla mai des decat ti-ai imagina. In Tu esti placebo, dr. Joe Dispenza exploreaza istoria, stiinta si aplicatiile practice ale asa-numitului efect placebo, prezentand numeroase studii de caz, atent documentate si cu adevarat uimitoare, in care oamenii, prin credinta lor intr-un placebo, au reusit sa invinga boli precum cancerul, depresia, artrita sau tremurul cauzat de boala Parkinson.

Mintea ta este incredibil de importanta pentru succesul sau esecul tuturor lucrurilor pe care le faci, de la relatii, scoala, cariera si finante, pana la starea generala de fericire. Tu esti placebo este o explorare impresionanta a celei mai importante resurse ale tale si iti ofera instrumente puternice pentru a-ti optimiza mintea si a-ti spori succesul, in general. Sunt incantat de felul in care Joe Dispenza comunica idei complexe intr-un mod pe care fiecare dintre noi il poate intelege si de pe urma caruia poate beneficia. - Daniel G. Amen, doctor in medicina, fondatorul Clinicilor Amen si autorul cartilor Change Your Brain, Change Your Life (Schimba-ti creierul, schimba-ti viata) si Magnificent at Any Age (Minunat la orice varsta), bestsellere New York Times 

Mintea si materia nu sunt elemente separate, gandurile si sentimentele noastre constiente si inconstiente reprezinta insesi modelele care ne controleaza destinul. Perseverenta, convingerea si concentrarea pentru a manifesta orice viitor posibil se afla in interiorul mintii umane si in interiorul mintii posibilitatilor infi-nite din campul cuantic. - Dr. Joe Dispenza 
 
Cercetator si doctor in chiropractica, dr. Joe Dispenza a studiat biochimia la Rutgers University din New Brun-swick, New Jersey si detine doctoratul in chiropractica de la Life University, din Atlanta, Georgia. Si-a desavarsit pregatirea cu studii in neurologie, neu-rostiinte, functiile creierului si chimie, biologie celulara, formarea amintirilor si longevitate. Dr. Joe Dispenza a tinut conferinte in mai bine de 27 de tari de pe sase continente, educand mii de oameni in stilul sau distinctiv, usor de inteles si incurajator, dezvaluindu-ne in detaliu cum ne putem folosi mintea pentru a ne reconditiona corpul spre schimbari de durata.
Tu esti Placebo reprezinta o explorare a istoriei si psihologiei efectului placebo si chiar mai mult decat atat. Autorul se intreaba: "Este posibil sa invatam despre principiile placebo si fara a ne baza pe o medicamentatie, sa se produca aceleasi schimbari interne pentru sanatate si in cele din urma pentru viata?" Cartea audio contine, la final, doua meditatii. Prima: "Cum sa schimbi doua credinte si perceptii", iar cea de-a doua: "Cum sa schimbi o credinta si o perceptie."
 
Joe Dispenza pune in discutie, de la inceput, cateva dintre lucrurile pe care nu le veti gasi in acest audiobook. Nu veti asculta despre etica folosirii substantelor placebo in tratamentul medical. Exista controverse in legatura cu corectitudinea morala a administrarii de substante inactive pacientilor care nu fac parte dintr-un studiu medical. Tu esti placebo isi propune sa va ofere controlul pentru a crea propria voastra schimbare, si nu sa stabileasca daca este sau nu in regula ca alti oameni sa va amageasca pentru a face aceasta schimbare.
 
Cartea aceasta nu este despre negare. Niciuna dintre metodele prezentate nu implica negarea vreuneia dintre problemele de sanatate pe care asi putea sa le aveti in prezent. Veti descoperi ca un feedback onest, sub forma testelor medicale, va va informa daca ceea ce faceti functioneaza.
 
De asemenea, Tu esti placebo nu va pune sub semnul intrebarii eficienta diferitelor modalitati de vindecare. Exista numeroase modalitati, iar unele dintre ele functioneaza destul de bine. Scopul autorului acestui audiobook este sa va prezinte modalitatea aparte care i-a captat cel mai mult atentia: vindecarea doar prin intermediul gandirii.
 
In primul capitol veti face cunostinta cu cateva dintre povestile uimitoare ce demonstreaza puterea incredibila a mintii umane. In al doilea capitol este oferita o scurta istorie a placeboului, urmarind marturii ale descoperirilor stiintifice asociate, incepand cu anii 1770 si pana in prezent, cand neurocercetatorii rezolva mistere incitante despre modul in care functioneaza mintea. Capitolul trei va prezinta fiziologia fenomenelor care au loc in creierul vostru atunci cand se produce efectul placebo. Capitolul patru al audiobookului abordeaza o discutie despre efectul placebo in corp, explicandu-se urmatorul pas al fiziologiei reactiei placebo. De asemenea, se discuta despre ceea ce inseamna genele si modul in care acestea sunt semnalate in corp. Capitolul cinci explica modul in care gandurile va schimba creierul si corpul. In urmatorul capitol, cel de-al saselea, veti afla despre o echipa de cercetatori care a avut initiativa de a testa daca o persoana obisnuita, onesta, sanatoasa din punct de vedere mintal, putea fi programata sa faca un lucru pe care, in mod normal, l-ar fi considerat de neconceput: sa impuste o persoana straina cu intentia de a ucide. In continuarea audiobookului veti afla despre puterea pe care o exercita credintele inconstiente si veti avea sansa de a identifica unele dintre acele credinte pe care le nutriti fara sa va dati seama. Capitolul opt este despre universul cuantic, lumea imprevizibila a materiei si energiei, din care sunt formati atomii si moleculele oricarui lucru din univers. Apoi va vor fi prezentate trei persoane de la workshopurile lui Joe Dispenza, care au raportat niste rezultate cu adevarat remarcabile dupa ce au utilizat tehnicile puse in discutie de dr. Dispenza.
 
Ce anume provoaca aceste vindecari, asa zis miraculoase? Care este procesul prin care credinta si increderea pot produce efecte atat de profunde? Oare starea de spirit interioara a oamenilor care au avut parte de vindecari a fost influentata sau modificata de conditiile din mediul lor extern in asemenea masura, incat noua lor stare de spirit ar putea, de fapt, sa aiba ca rezultat schimbari fizice reale?
 
Printre primele mari descoperiri, se numara un studiu revolutionar de la sfarsitul anilor 1970, care a aratat pentru prima data ca o substanta placebo putea declansa eliberarea endorfinelor, exact asa cum fac anumite medicamente active. Daca organismul poate actiona ca o farmacie proprie, producand medicamentele sale, atunci nu ar putea fi adevarat si ca este deplin capabil sa distribuie si alte medicamente naturale, cand este nevoie, din amestecul infinit de substante chimie si compusi de vindecare, iar acestea sa actioneze la fel ca acelea pe care le prescriu medicii sau chiar mai bine decat medicamentele prescrise de ei?
 
Substantele placebo au performante mai bune decat antidepresivele.
 
Autorul spune ca organismul uman este intr-adevar capabil sa creeze o multitudine de substante chimice si biologice care pot vindeca, pot proteja impotriva durerii, pot fi de ajutor pentru un somn odihnitor, pentru fortificare sistemului imunitar sau pentru a simti placere.
 
Puteti fi propriul placebo?
 
Doua studii recente ale Universitatii din Toledo au proiectat,probabil, cea mai buna lumina asupra modului in care poate determina mintea, de una singura, ceea ce percepe si experimenteaza o anumita persoana. Pentru fiecare studiu, cercetatorii au impartit un grup de voluntari sanatosi in doua categorii - optimisti si pesimisti - in functie de modul in care voluntarii au raspuns la intrebarile dintr-un chestionar de diagnoza. In primul studiu, acestia le-au oferit subiectilor o substanta placebo, dar le-au spus ca este vorba despre un medicament care ii va face sa se simta rau. Pesimistii au avut o reactie mult mai puternica la pastila respectiva decat optimistii. In cel de-al doilea studiu, cercetatorii le-au oferit subiectilor tot o substanta placebo, insa le-au spus ca ii va ajuta sa doarma mai bine. Optimistii au raportat o calitate mult mai buna a somnului decat pesimistii. Astfel, in acelasi mediu, cei care au o mentalitate pozitiva au tendinta sa creeze situatii pozitive, in timp ce oamenii cu o mentalitate negativa au tendinta sa creeze situatii negative.
 
Joe Dispenza examineaza trei elemente cheie pentru a vedea modul in care se desfasoara procesul efectului placebo: conditionarea, asteptarea si semnificatia.
 
Daca efectul placebo este o functie a modului in care un gand poate schimba fiziologia – ar putea fi numit controlul mintii asupra materiei - atunci probabil ar trebui sa va examinati gandurile si modul in care acestea interactioneaza cu creierul si corpul vostru.
 
Joe Dispenza abordeaza termeni precum "circuit cerebral", "retele neuronale", "chimie cerebrala", "expresie genetica", dupa care schiteaza cateva interpretari stiintifice simple despre cum colaboreaza creierul si corpul pentru a crea un model complet al felului in care realitatea voastra poate deveni propriu vostru placebo.
 
Daca a invata inseamna a stabili noi conexiuni sinaptice, atunci a ne aminti inseamna a mentine acele conexiuni cuplate. Astfel ca, de fapt, o amintire este o relatie sau o conexiune pe termen lung intre celulele nervoase. Iar crearea acestor conexiuni si modurile in care se schimba de-a lungul timpului modifica structura fizica a creierului. Pe masura ce creierul face aceste schimbari, gandurile noastre produc un amestec de diferite substante chimice, denumite neurotransmitatori (serotonina, dopamina si acetilcolina sunt cateva exemple pe care s-ar putea sa le recunosti). Cand gandim ceva, neurotransmitatorii de pe ramura unui arbore neuronal traverseaza fanta sinaptica pentru a ajunge la radacina unui alt arbore neuronal. Dupa ce traverseaza fanta, neuronul declanseaza o descarcare electrica de informatii. Cand continuam sa avem aceleasi ganduri, neuronul se activeaza in aceleasi moduri, intarind relatia dintre cele doua celule, ca ele sa poata transmite mai prompt semnalul data urmatoare, cand se vor activa neuronii respectivi. In consecinta, creierul semnaleaza dovezi concrete ca un anumit lucru a fost nu doar invatat, ci si amintit. Acest proces al intaririi selective este denumit potentare sinaptica.
 
La fel cum gandurile reprezinta limbajul creierului, tot asa si sentimentele sunt limbajul corpului. Modul in care ganditi si felul in care va simtiti creeaza o stare de a fi. Aceasta stare apare in momentul cand mintea si corpul lucreaza impreuna. De fiecare data cand aveti un gand, creierul vostru, pe langa faptul ca produce neurotransmitatori, produce, de asemenea, si o alta substanta chimica - o mica proteina denumita "neuropeptida”, care trimite un mesaj corpului vostru. Corpul reactioneaza, avand o senzatie. Creierul observa ca organismul are o senzatie, prin urmare genereaza alt gand care sa se potriveasca exact cu acea senzatie, ce va produce mai multe mesaje chimice care va permit sa ganditi in felul in care tocmai va simteati.
 
Oamenii sunt obisnuiti sa se gandeasca la realitate ca fiind ceva constant si sigur, dar dupa cum veti observa in acest audiobook, modul in care ati fost invatati dintotdeauna sa vedeti lucrurile nu este cel in care sunt ele cu adevarat.
 
De-a lungul timpului, materia si mintea au devenit entitati separate, astfel nascandu-se dualismul. Fizica clasica are limitele ei cand vine vorba despre studiul energiei, al actiunilor lumii imateriale dincolo de spatiu si timp, si al comportamentului atomilor. Cand oamenii de stiinta din domeniul mecanicii cuantice au inceput sa examineze aspectele din ce in ce mai mici ale atomului, precum cele care alcatuiesc nucleul, cu cat se uitau mai indeaproape, cu atat atomul devenea mai putin distinct si clar, pana cand a disparut. Din spusele lor, atomii par sa fie 99,999% spatiu gol. Joe Dispenza spune insa, ca acest spatiu nu este cu adevarat gol. Este, de fapt, plin de energie.
 
Testimoniale:
Din experienta mea cu pacienti suferind de boli cauzatoare de moarte, am aflat adevarul, asa cum este impartasit el in Tu esti placebo. Corpul resimte ceea ce crede mintea. Am invatat cum sa-i insanatosesc pe oameni, inducandu-i in eroare spre binele lor. Doctorii pot vindeca sau ucide cu vorbe, vorbe, vorbe cand acestea devin sabii, sabii, sabii. Cu totii avem in noi potentialul de autovindecare. Cheia este sa stii cum sa iti atingi potentialul. Citeste si invata. - Bernie Siegel, doctor in medicina
 
Mintea ta este incredibil de importanta pentru succesul sau esecul tuturor lucrurilor pe care le faci, de la relatii, scoala, cariera si finante, pana la starea generala de fericire. Tu esti placebo este o explorare impresionanta a celei mai importante resurse a ta si iti ofera instrumente puternice pentru a-ti optimiza mintea si a-ti spori succesul, in general. Sunt incantat de felul in care Joe Dispenza comunica idei complexe intr-un mod pe care fiecare dintre noi il poate intelege si de pe urma caruia poate beneficia. - Daniel G. Amen, doctor in medicina
 
Efectul placebo - reactia noastra la credinta ca am primit un catalizator pentru vindecare – a fost multa vreme studiat in medicina ca un fenomen straniu. In cartea sa revolutionara Tu esti placebo, dr. Joe Dispenza ne catapulteaza dincolo de considerarea acestui efect drept o anomalie. Prin intermediul a 12 capitole concise, care suna ca un thriller stiintific din viata reala, Dispenza ne ofera argumente solide pentru a accepta fenomenul care schimba regulile jocului in viata noastra: noi suntem de fapt efectul placebo, dovedindu-ne fata de noi insine cele mai mari posibilitati pentru vindecare, miracole si longevitate! Ador aceasta carte si astept cu nerabdare o lume in care secretul efectului placebo va reprezenta fundamentul vietii de zi cu zi.- Gregg Braden, autor al cartilor Deep Truth (Adevarul profund) si The Divine Matrix (Matricea divina)
 
Tu esti placebo este un must-read pentru oricine doreste sa experimenteze sanatatea optima a mintii, corpului si spiritului. Dr. Joe Dispenza spulbera mitul conform caruia nu detinem controlul asupra sanatatii noastre si ne reda puterea si dreptul de a ne astepta la o sanatate si o stare de bine minunate de-a lungul vietii noastre, aratandu-ne modul in care sa le cream. Sa citesti aceasta carte inseamna sa subscrii la absolut cea mai buna asigurare de sanatate disponibila in lume. - Sonia Choquette, consultant intuitiv in cele sase simturi, autoarea bestsellerului The Answer Is Simple (Raspunsul este simplu)
 
Traducere din limba engleza de Teodora Nicolau.
Citeste mai mult

-20%

PRP: 64.00 Lei

!

Acesta este Pretul Recomandat de Producator. Pretul de vanzare al produsului este afisat mai jos.

51.20Lei

51.20Lei

64.00 Lei

Primesti 51 puncte

Important icon msg

Primesti puncte de fidelitate dupa fiecare comanda! 100 puncte de fidelitate reprezinta 1 leu. Foloseste-le la viitoarele achizitii!

In stoc

Plaseaza rapid comanda

Important icon msg

Completeaza mai jos numarul tau de telefon

Poti comanda acest produs introducand numarul tau de telefon. Vei fi apelat de un operator Libris.ro in cele mai scurt timp pentru prealuarea datelor necesare.

Descrierea produsului

Tu esti placebo. Cum sa iti transformi mintea in materie, facand-o sa conteze 

Este posibil sa te vindeci doar prin puterea gandului, fara medicamente sau interventii chirurgicale? Adevarul este ca se intampla mai des decat ti-ai imagina. In Tu esti placebo, dr. Joe Dispenza exploreaza istoria, stiinta si aplicatiile practice ale asa-numitului efect placebo, prezentand numeroase studii de caz, atent documentate si cu adevarat uimitoare, in care oamenii, prin credinta lor intr-un placebo, au reusit sa invinga boli precum cancerul, depresia, artrita sau tremurul cauzat de boala Parkinson.

Mintea ta este incredibil de importanta pentru succesul sau esecul tuturor lucrurilor pe care le faci, de la relatii, scoala, cariera si finante, pana la starea generala de fericire. Tu esti placebo este o explorare impresionanta a celei mai importante resurse ale tale si iti ofera instrumente puternice pentru a-ti optimiza mintea si a-ti spori succesul, in general. Sunt incantat de felul in care Joe Dispenza comunica idei complexe intr-un mod pe care fiecare dintre noi il poate intelege si de pe urma caruia poate beneficia. - Daniel G. Amen, doctor in medicina, fondatorul Clinicilor Amen si autorul cartilor Change Your Brain, Change Your Life (Schimba-ti creierul, schimba-ti viata) si Magnificent at Any Age (Minunat la orice varsta), bestsellere New York Times 

Mintea si materia nu sunt elemente separate, gandurile si sentimentele noastre constiente si inconstiente reprezinta insesi modelele care ne controleaza destinul. Perseverenta, convingerea si concentrarea pentru a manifesta orice viitor posibil se afla in interiorul mintii umane si in interiorul mintii posibilitatilor infi-nite din campul cuantic. - Dr. Joe Dispenza 
 
Cercetator si doctor in chiropractica, dr. Joe Dispenza a studiat biochimia la Rutgers University din New Brun-swick, New Jersey si detine doctoratul in chiropractica de la Life University, din Atlanta, Georgia. Si-a desavarsit pregatirea cu studii in neurologie, neu-rostiinte, functiile creierului si chimie, biologie celulara, formarea amintirilor si longevitate. Dr. Joe Dispenza a tinut conferinte in mai bine de 27 de tari de pe sase continente, educand mii de oameni in stilul sau distinctiv, usor de inteles si incurajator, dezvaluindu-ne in detaliu cum ne putem folosi mintea pentru a ne reconditiona corpul spre schimbari de durata.
Tu esti Placebo reprezinta o explorare a istoriei si psihologiei efectului placebo si chiar mai mult decat atat. Autorul se intreaba: "Este posibil sa invatam despre principiile placebo si fara a ne baza pe o medicamentatie, sa se produca aceleasi schimbari interne pentru sanatate si in cele din urma pentru viata?" Cartea audio contine, la final, doua meditatii. Prima: "Cum sa schimbi doua credinte si perceptii", iar cea de-a doua: "Cum sa schimbi o credinta si o perceptie."
 
Joe Dispenza pune in discutie, de la inceput, cateva dintre lucrurile pe care nu le veti gasi in acest audiobook. Nu veti asculta despre etica folosirii substantelor placebo in tratamentul medical. Exista controverse in legatura cu corectitudinea morala a administrarii de substante inactive pacientilor care nu fac parte dintr-un studiu medical. Tu esti placebo isi propune sa va ofere controlul pentru a crea propria voastra schimbare, si nu sa stabileasca daca este sau nu in regula ca alti oameni sa va amageasca pentru a face aceasta schimbare.
 
Cartea aceasta nu este despre negare. Niciuna dintre metodele prezentate nu implica negarea vreuneia dintre problemele de sanatate pe care asi putea sa le aveti in prezent. Veti descoperi ca un feedback onest, sub forma testelor medicale, va va informa daca ceea ce faceti functioneaza.
 
De asemenea, Tu esti placebo nu va pune sub semnul intrebarii eficienta diferitelor modalitati de vindecare. Exista numeroase modalitati, iar unele dintre ele functioneaza destul de bine. Scopul autorului acestui audiobook este sa va prezinte modalitatea aparte care i-a captat cel mai mult atentia: vindecarea doar prin intermediul gandirii.
 
In primul capitol veti face cunostinta cu cateva dintre povestile uimitoare ce demonstreaza puterea incredibila a mintii umane. In al doilea capitol este oferita o scurta istorie a placeboului, urmarind marturii ale descoperirilor stiintifice asociate, incepand cu anii 1770 si pana in prezent, cand neurocercetatorii rezolva mistere incitante despre modul in care functioneaza mintea. Capitolul trei va prezinta fiziologia fenomenelor care au loc in creierul vostru atunci cand se produce efectul placebo. Capitolul patru al audiobookului abordeaza o discutie despre efectul placebo in corp, explicandu-se urmatorul pas al fiziologiei reactiei placebo. De asemenea, se discuta despre ceea ce inseamna genele si modul in care acestea sunt semnalate in corp. Capitolul cinci explica modul in care gandurile va schimba creierul si corpul. In urmatorul capitol, cel de-al saselea, veti afla despre o echipa de cercetatori care a avut initiativa de a testa daca o persoana obisnuita, onesta, sanatoasa din punct de vedere mintal, putea fi programata sa faca un lucru pe care, in mod normal, l-ar fi considerat de neconceput: sa impuste o persoana straina cu intentia de a ucide. In continuarea audiobookului veti afla despre puterea pe care o exercita credintele inconstiente si veti avea sansa de a identifica unele dintre acele credinte pe care le nutriti fara sa va dati seama. Capitolul opt este despre universul cuantic, lumea imprevizibila a materiei si energiei, din care sunt formati atomii si moleculele oricarui lucru din univers. Apoi va vor fi prezentate trei persoane de la workshopurile lui Joe Dispenza, care au raportat niste rezultate cu adevarat remarcabile dupa ce au utilizat tehnicile puse in discutie de dr. Dispenza.
 
Ce anume provoaca aceste vindecari, asa zis miraculoase? Care este procesul prin care credinta si increderea pot produce efecte atat de profunde? Oare starea de spirit interioara a oamenilor care au avut parte de vindecari a fost influentata sau modificata de conditiile din mediul lor extern in asemenea masura, incat noua lor stare de spirit ar putea, de fapt, sa aiba ca rezultat schimbari fizice reale?
 
Printre primele mari descoperiri, se numara un studiu revolutionar de la sfarsitul anilor 1970, care a aratat pentru prima data ca o substanta placebo putea declansa eliberarea endorfinelor, exact asa cum fac anumite medicamente active. Daca organismul poate actiona ca o farmacie proprie, producand medicamentele sale, atunci nu ar putea fi adevarat si ca este deplin capabil sa distribuie si alte medicamente naturale, cand este nevoie, din amestecul infinit de substante chimie si compusi de vindecare, iar acestea sa actioneze la fel ca acelea pe care le prescriu medicii sau chiar mai bine decat medicamentele prescrise de ei?
 
Substantele placebo au performante mai bune decat antidepresivele.
 
Autorul spune ca organismul uman este intr-adevar capabil sa creeze o multitudine de substante chimice si biologice care pot vindeca, pot proteja impotriva durerii, pot fi de ajutor pentru un somn odihnitor, pentru fortificare sistemului imunitar sau pentru a simti placere.
 
Puteti fi propriul placebo?
 
Doua studii recente ale Universitatii din Toledo au proiectat,probabil, cea mai buna lumina asupra modului in care poate determina mintea, de una singura, ceea ce percepe si experimenteaza o anumita persoana. Pentru fiecare studiu, cercetatorii au impartit un grup de voluntari sanatosi in doua categorii - optimisti si pesimisti - in functie de modul in care voluntarii au raspuns la intrebarile dintr-un chestionar de diagnoza. In primul studiu, acestia le-au oferit subiectilor o substanta placebo, dar le-au spus ca este vorba despre un medicament care ii va face sa se simta rau. Pesimistii au avut o reactie mult mai puternica la pastila respectiva decat optimistii. In cel de-al doilea studiu, cercetatorii le-au oferit subiectilor tot o substanta placebo, insa le-au spus ca ii va ajuta sa doarma mai bine. Optimistii au raportat o calitate mult mai buna a somnului decat pesimistii. Astfel, in acelasi mediu, cei care au o mentalitate pozitiva au tendinta sa creeze situatii pozitive, in timp ce oamenii cu o mentalitate negativa au tendinta sa creeze situatii negative.
 
Joe Dispenza examineaza trei elemente cheie pentru a vedea modul in care se desfasoara procesul efectului placebo: conditionarea, asteptarea si semnificatia.
 
Daca efectul placebo este o functie a modului in care un gand poate schimba fiziologia – ar putea fi numit controlul mintii asupra materiei - atunci probabil ar trebui sa va examinati gandurile si modul in care acestea interactioneaza cu creierul si corpul vostru.
 
Joe Dispenza abordeaza termeni precum "circuit cerebral", "retele neuronale", "chimie cerebrala", "expresie genetica", dupa care schiteaza cateva interpretari stiintifice simple despre cum colaboreaza creierul si corpul pentru a crea un model complet al felului in care realitatea voastra poate deveni propriu vostru placebo.
 
Daca a invata inseamna a stabili noi conexiuni sinaptice, atunci a ne aminti inseamna a mentine acele conexiuni cuplate. Astfel ca, de fapt, o amintire este o relatie sau o conexiune pe termen lung intre celulele nervoase. Iar crearea acestor conexiuni si modurile in care se schimba de-a lungul timpului modifica structura fizica a creierului. Pe masura ce creierul face aceste schimbari, gandurile noastre produc un amestec de diferite substante chimice, denumite neurotransmitatori (serotonina, dopamina si acetilcolina sunt cateva exemple pe care s-ar putea sa le recunosti). Cand gandim ceva, neurotransmitatorii de pe ramura unui arbore neuronal traverseaza fanta sinaptica pentru a ajunge la radacina unui alt arbore neuronal. Dupa ce traverseaza fanta, neuronul declanseaza o descarcare electrica de informatii. Cand continuam sa avem aceleasi ganduri, neuronul se activeaza in aceleasi moduri, intarind relatia dintre cele doua celule, ca ele sa poata transmite mai prompt semnalul data urmatoare, cand se vor activa neuronii respectivi. In consecinta, creierul semnaleaza dovezi concrete ca un anumit lucru a fost nu doar invatat, ci si amintit. Acest proces al intaririi selective este denumit potentare sinaptica.
 
La fel cum gandurile reprezinta limbajul creierului, tot asa si sentimentele sunt limbajul corpului. Modul in care ganditi si felul in care va simtiti creeaza o stare de a fi. Aceasta stare apare in momentul cand mintea si corpul lucreaza impreuna. De fiecare data cand aveti un gand, creierul vostru, pe langa faptul ca produce neurotransmitatori, produce, de asemenea, si o alta substanta chimica - o mica proteina denumita "neuropeptida”, care trimite un mesaj corpului vostru. Corpul reactioneaza, avand o senzatie. Creierul observa ca organismul are o senzatie, prin urmare genereaza alt gand care sa se potriveasca exact cu acea senzatie, ce va produce mai multe mesaje chimice care va permit sa ganditi in felul in care tocmai va simteati.
 
Oamenii sunt obisnuiti sa se gandeasca la realitate ca fiind ceva constant si sigur, dar dupa cum veti observa in acest audiobook, modul in care ati fost invatati dintotdeauna sa vedeti lucrurile nu este cel in care sunt ele cu adevarat.
 
De-a lungul timpului, materia si mintea au devenit entitati separate, astfel nascandu-se dualismul. Fizica clasica are limitele ei cand vine vorba despre studiul energiei, al actiunilor lumii imateriale dincolo de spatiu si timp, si al comportamentului atomilor. Cand oamenii de stiinta din domeniul mecanicii cuantice au inceput sa examineze aspectele din ce in ce mai mici ale atomului, precum cele care alcatuiesc nucleul, cu cat se uitau mai indeaproape, cu atat atomul devenea mai putin distinct si clar, pana cand a disparut. Din spusele lor, atomii par sa fie 99,999% spatiu gol. Joe Dispenza spune insa, ca acest spatiu nu este cu adevarat gol. Este, de fapt, plin de energie.
 
Testimoniale:
Din experienta mea cu pacienti suferind de boli cauzatoare de moarte, am aflat adevarul, asa cum este impartasit el in Tu esti placebo. Corpul resimte ceea ce crede mintea. Am invatat cum sa-i insanatosesc pe oameni, inducandu-i in eroare spre binele lor. Doctorii pot vindeca sau ucide cu vorbe, vorbe, vorbe cand acestea devin sabii, sabii, sabii. Cu totii avem in noi potentialul de autovindecare. Cheia este sa stii cum sa iti atingi potentialul. Citeste si invata. - Bernie Siegel, doctor in medicina
 
Mintea ta este incredibil de importanta pentru succesul sau esecul tuturor lucrurilor pe care le faci, de la relatii, scoala, cariera si finante, pana la starea generala de fericire. Tu esti placebo este o explorare impresionanta a celei mai importante resurse a ta si iti ofera instrumente puternice pentru a-ti optimiza mintea si a-ti spori succesul, in general. Sunt incantat de felul in care Joe Dispenza comunica idei complexe intr-un mod pe care fiecare dintre noi il poate intelege si de pe urma caruia poate beneficia. - Daniel G. Amen, doctor in medicina
 
Efectul placebo - reactia noastra la credinta ca am primit un catalizator pentru vindecare – a fost multa vreme studiat in medicina ca un fenomen straniu. In cartea sa revolutionara Tu esti placebo, dr. Joe Dispenza ne catapulteaza dincolo de considerarea acestui efect drept o anomalie. Prin intermediul a 12 capitole concise, care suna ca un thriller stiintific din viata reala, Dispenza ne ofera argumente solide pentru a accepta fenomenul care schimba regulile jocului in viata noastra: noi suntem de fapt efectul placebo, dovedindu-ne fata de noi insine cele mai mari posibilitati pentru vindecare, miracole si longevitate! Ador aceasta carte si astept cu nerabdare o lume in care secretul efectului placebo va reprezenta fundamentul vietii de zi cu zi.- Gregg Braden, autor al cartilor Deep Truth (Adevarul profund) si The Divine Matrix (Matricea divina)
 
Tu esti placebo este un must-read pentru oricine doreste sa experimenteze sanatatea optima a mintii, corpului si spiritului. Dr. Joe Dispenza spulbera mitul conform caruia nu detinem controlul asupra sanatatii noastre si ne reda puterea si dreptul de a ne astepta la o sanatate si o stare de bine minunate de-a lungul vietii noastre, aratandu-ne modul in care sa le cream. Sa citesti aceasta carte inseamna sa subscrii la absolut cea mai buna asigurare de sanatate disponibila in lume. - Sonia Choquette, consultant intuitiv in cele sase simturi, autoarea bestsellerului The Answer Is Simple (Raspunsul este simplu)
 
Traducere din limba engleza de Teodora Nicolau.
Citeste mai mult

Detaliile produsului

De pe acelasi raft

De acelasi autor

Rating general al produsului

5 stele
11
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stele
0

Parerea ta e inspiratie pentru comunitatea Libris!

Review-uri

Cititorul EE7CD8 08/03/2024 12:03
green icon awesome check Achizitie verificata
"Cartea aceasta este minunată și conține informații revelatoare pe care nu le-am întâlnit până acum. Sunt încântată să am oportunitatea de a-mi orienta viața conform înțelepciunii găsite în paginile sale. Vă mulțumesc!"
Arata mai mult
  • Like review icon 0
  • Add comments
green icon awesome check Achizitie verificata
Imi place foarte mult cartea. Este extraordinara si ma tine cu sufletul la gura. Colet ambalat corespunzator.
Arata mai mult
  • Like review icon 0
  • Add comments
Cititorul 5B0048 15/02/2024 14:56
green icon awesome check Achizitie verificata
Foarte multa informatie in aceasta carte. Nu pot sa cred ca un singur om a putut sa stranga atata informatie intr-o viata! Recomand aceasta carte celor care sunt pe un pilon de dezvoltare spirituala. Nu o poate intelege oricine!
Arata mai mult
  • Like review icon 0
  • Add comments
Lauran Nicoleta 04/10/2023 11:49
green icon awesome check Achizitie verificata
O carte excelenta.
Arata mai mult
  • Like review icon 0
  • Add comments
Cititorul 423dfd 22/09/2023 09:59
green icon awesome check Achizitie verificata
Super cercetare!
Arata mai mult
  • Like review icon 0
  • Add comments
Cititorul 2b724b 22/08/2023 11:19
green icon awesome check Achizitie verificata
Consider ca este o carte extraordinara, foarte bine scrisa si care merita sa fie citita! O recomand cu drag tuturor celor dornici sa afle mai multe in domeniu!
Arata mai mult
  • Like review icon 0
  • Add comments
Leca Ioana2 22/07/2023 13:32
green icon awesome check Achizitie verificata
Livrare prompta,
Arata mai mult
  • Like review icon 0
  • Add comments
Cititorul 27f61a 12/07/2023 11:15
green icon awesome check Achizitie verificata
Este geniala cartea. Cu toate ca știm anumite lucruri, aceasta carte este o confirmare a tot ceea ce știm su nu aplicam.
Arata mai mult
  • Like review icon 0
  • Add comments
virgilion 28/04/2023 11:45
green icon awesome check Achizitie verificata
Super!
Arata mai mult
  • Like review icon 0
  • Add comments
loveraluca65 05/03/2023 08:56
Placebo nu este doar o idee perceputa de noi. Asta demonstreaza si Joe Dispenza in aceasta carte care se vindeca in urma unui cumplit accident.
Arata mai mult
  • Like review icon 0
  • Add comments

10 din 11 de rezultate

Noi suntem despre carti, si la fel este si

Newsletter-ul nostru.

Aboneaza-te la vestile literare si primesti un cupon de -10% pentru viitoarea ta comanda!

*Reducerea aplicata prin cupon nu se cumuleaza, ci se aplica reducerea cea mai mare.

Ma abonez image one
Ma abonez image one