Urmatoarele tale cinci mutari

Urmatoarele tale cinci mutari - Patrick Bet-David, Greg Dinkin
Rasfoieste

Urmatoarele tale cinci mutari

Urmatoarele tale cinci mutari. Stapaneste arta strategiilor de afaceri / Your Next Five Moves: Master the Art of Business Strategy de Patrick Bet-David cu Greg Dinkin face o analogie intre sah si afaceri si te invata sa abordezi afacerile, asa cum abordezi o partida de sah. Dar cartea aceasta nu este catusi de putin despre sah.  Cartea de fata este 100% despre afaceri si iti va furniza cateva strategii pe care, probabil, vei dori sa le implementezi cat de curand si in afacerea ta. 

Geniul sahului Magnus Carlsen era capabil sa gandeasca cu 15 mutari in avans. Despre Elon Musk (si el un bun jucator de sah), fratele sau Kimbal spunea ca este capabil sa gandeasca lucrurile cu 12 mutari in avans. Patrick Bet-David te va invata si pe tine la randul tau sa gandesti ca un maestru strateg in afaceri, adica  cu cel putin cinci mutari in avans.
 
Din carte vei afla de asemenea:
1. Sa te distingi si sa iti comunici valoarea unica;
2. Sa gasesti investitori si sa obtii o evaluare avantajoasa pentru un exit profitabil;
3. Sa atragi talente de top si sa creezi stimulente cu ajutorul carora sa cultivi aceste talente si sa le retii; 
4. Sa mentii sistemele intr-o perioada de dezvoltare rapida si sa-ti pastrezi fortele/sanatatea mintala in perioadele haotice; 
5. Sa analizezi dificultatile, sa iei decizii si sa solutionezi problemele in mod eficace; 
6. Sa iti dai seama cine vrei sa fii si ce vei lasa in urma ta; 
7. Sa negociezi, sa vinzi si sa creezi strategii, de parca viata ta ar depinde de asta.
 
Studiile de caz folosite de Patrick Bet-David pentru a te ajuta sa intelegi cum gandesc si cum actioneaza cei mai de succes antreprenori si strategi, iti dezvaluie povestile unor personalitati precum: Ray Dalio, Billy Beane, Robert Greene, Kobe Bryant, Patty McCord, dar si ale unor gangsteri, precum: Salvatore Gravano, zis "Sammy the Bull" (Sammy Taurul). Cartea vorbeste totodata si despre personalitati pe care autorul le-a studiat si le-a admirat de la distanta, precum: Steve Jobs, Sheryl Sandberg si Bill Gates.
 
Patrick Bet-David a copilarit in Teheran, capitala Iranului si a cunoscut ororile razboiului dintre Iran si Irak, la o varsta foarte frageda. In 1988, familia lui a reusit sa ajunga intr-o tabara de refugiati din Germania, unde a trait pentru doi ani. In noiembrie 1990 parintii sai au emigrat in California, unde, Patrick Bet-David a reusit sa isi construiasca o afacere infloritoare si sa-si intemeieze o familie frumoasa. Iar faptul ca astazi el este o autoritate in mediul de afaceri considera ca se datoreaza hotararii parintilor sai de a face mutarea corecta intr-o situatie de viata si de moarte. Asadar, e important sa stii sa faci mutarile corecte in momentele cruciale ale vietii sau ale afacerii tale. Aceasta carte iti va arata cum!
 
Urmatoarele tale cinci mutari iti va furniza un arsenal complet de tactici, abilitati, dar si mentalitatea necesara pentru a-ti materializa viziunea, oricare ar fi aceasta. Cartea te va ajuta astfel sa devii mai bun nu doar ca lider, ci si ca fiinta umana. 
 
Acestea fiind zise, urmatoarele tale cinci mutari care te vor ajuta sa obtii succesul sunt:

1. MUTAREA NR. 1: STAPANESTE CUNOASTEREA DE SINE
 
Singurele lucruri care ne despart de maretie sunt viziunea si planul de a atinge maretia. Atunci cand lupti pentru o cauza, pentru un vis, pentru ceva mai mare decat propria persoana, vei descoperi entuziasmul, pasiunea si bucuria care transforma viata intr-o aventura extraordinara. Cel mai important lucru este sa iti gasesti cauza si sa stii cine vrei sa fii.

Aceasta prima mutare se refera la faptul ca daca stii cine vrei sa fii, vei sti in ce directie sa te indrepti si vei sti, totodata, de ce asta conteaza. Asadar, in aceasta prima sectiune a cartii va trebui sa te lamuresti cine vrei sa fii si care este cea mai adanca dorinta a ta. Tot aici aflam propria poveste de viata a autorului, care a luat o decizie cu totul neasteptata in momentul in care nu a primit promovarea pe care o astepta si cum a invatat din aceasta experienta sa isi transforme caderile in combustibil pentru succes. Esti indrumat astfel sa iti folosesti momentele de cadere ca motivatie pentru a te reinventa si a da tot ce-i mai bun din tine, asa cum au facut de altfel si autorul insusi, mogulul din domeniului imobiliar - Barbara Corcoran, cel mai bogat om din lume - Elon Musk, sau baschetbalistul Michael Jordan. Din aceasta sectiune (foarte motivationala) a cartii vei invata asadar sa raspunzi la doua intrebari foarte importante pentru ceea ce vei deveni tu in viitor. Acestea sunt:
• Cine vrei sa fii?
• Ce rol ti se potriveste cel mai bine? 
 
Tot acum vei invata sa realizezi un Audit al Identitatii Personale si sa creezi o strategie a modului in care vrei sa iti creezi averea, dandu-ti seama care dintre cele doua statuturi (de antreprenor sau intraprenor) ti se potriveste mai bine. Intraprenoriatul este situatia in care lucrezi in cadrul unei companii si creezi o noua divizie, conduci o noua initiativa sau concepi stimulente care te recompenseaza pentru ca sustii dezvoltarea si inovatia. Cu alte cuvinte, intraprenorul concepe un business in cadrul altui business. Antreprenoriatul stie in schimb toata lumea ce este, insa nu si ce presupune acest statut pana la atingerea succesului si chiar si dupa aceea. De aceea este bine sa te gandesti serios inainte de a alege ce statut te avantajeaza cel mai mult.
 
MUTAREA NR. 2: STAPANESTE CAPACITATEA DE A RATIONA
 
Aceasta sectiune a cartii este despre cum sa analizezi problemele si sa le rezolvi asumandu-ti in totalitate responsabilitatea pentru ceea ce nu functioneaza si pentru rolul pe care il joci, indiferent de cat de dificila este situatia in care te afli. Tot aici te vei familiariza cu tipurile de crize pe care le vei intalni ca antreprenor si vei afla cum sa le faci fata.  Stapanirea formulei "Investitie, Timp, Rentabilitate" (ITR) te va ajuta sa rezolvi problemele mai usor si mai eficient, iar cele opt trasaturi ale unei persoane care proceseaza foarte bine problemele iti vor da idei cu privire la atitudinea pe care trebuie sa o ai cu privire la abordarea situatiilor problematice. 
 
Sistemul pentru luarea deciziilor furnizat de Patrick Bet-David iti va fi cu siguranta de ajutor in viitor cand te vei confrunta cu probleme precum:
• Pierderea unui client important;
• Existenta unui produs identic cu al tau, dar mai ieftin, la concurenta;
• Scaderea vanzarilor.

Parcurge acest capitol si invata sa devii un decident excelent!
 
MUTAREA NR. 3: STAPANESTE CONSTRUIREA ECHIPEI POTRIVITE
 
In acest capitol vei afla cum sa iti construiesti echipa. Vei intelege de ce procesul de angajare trebuie sa fie lent, dar si de ce cel de concediere trebuie sa fie rapid atunci cand te-ai convins ca un angajat este nepotrivit. Pentru a-ti face mai usor procesul de concediere, autorul iti furnizeaza aici sase tehnici pentru a concedia in mod eficace.
 
Din aceasta sectiune vei mai afla:
1. cum sa iti alegi partenerii de afaceri sau consilierii de incredere;
2. cum sa iti imbunatatesti rata de retentie a angajatilor (sa creezi ,,catuse de aur"); 
3. cum sa ii determini pe oameni sa lucreze la capacitate maxima; 
4. cum sa angajezi si sa concediezi membri ai echipei fara a-ti crea dusmani.
 
Tot aici vei vedea cum:
• Sa-i determini pe membrii echipei tale sa evolueze de la o mentalitate de angajat la o mentalitate de proprietar. 
• Sa iti stimulezi oamenii sa munceasca mai mult si mai inteligent, pentru a creste valoarea companiei tale. 
• Sa cresti rata de retentie a angajatilor, structurand in mod inteligent planul de compensare.
• Sa concediezi cu blandete.
• Sa creezi o cultura bazata pe principii, sau mai precis sa modelezi o intreaga organizatie in conformitate cu un set de credinte fundamentale care se vor mentine atat in prezenta, cat si in absenta ta.
• Sa stabilesti un cod al companiei;
• Sa folosesti cele sase strategii pentru inlocuire si transferul competentelor furnizate de carte;
• Sa constientizezi faptul ca increderea este un factor decisiv atat in privinta relatiilor de familie cat si in afaceri, si mai ales ca increderea inseamna o viteza mai mare. Tot aici vei afla care sunt cele patru niveluri de incredere.
• Sa folosesti cele noua limbaje de iubire ale antreprenorilor pentru a castiga increderea si aprecierea subalternilor tai.
 
MUTAREA NR. 4: STAPANESTE STRATEGIA SCALARII

Cum sa scalezi pentru a creste exponential? De cate ori ti-ai pus pana acum aceasta intrebare? Patrick Bet-David cu Greg Dinkin iti ofera in aceasta carte un raspuns demn de luat in seama. Asadar, potrivit lor, exista mai multe modalitati de a gasi investitori. De aceea, vei afla aici zece intrebari pe care trebuie sa ti le pui inainte de a incepe sa strangi fonduri, cu atat mai mult cu cat atragerea de fonduri trebuie privita  ca o modalitate de a cumpara mai multi ani de viata pentru companie. Tot aici vei afla care sunt principalele motive pentru care o afacere nu creste, dar si care sunt principalele responsabilitati ale unui CEO in ceea ce priveste cresterea, si anume:
• Sistemele de operare - consolidarea sistemelor, a tehnologiei si a proceselor, facandu-le mai eficiente si mai eficace.
• Dezvoltarea afacerii si vanzarile;
• Urmatoarea campanie inovatoare: un program sau o promotie care poate schimba radical regulile jocului.
• Dezvoltarea leadershipului.
 
Alte teme interesante abordate in aceasta sectiune sunt cele referitoare la:
• Cele mai eficiente modalitati de a-i trage pe oameni la raspundere;
• Modalitati de accelerare a afacerii, prin impulsionarea a patru factori fundamentali ai acesteia;
• Un sistem in sapte pasi care te va ajuta sa cresti viteza dezvoltarii;
• Minimizarea regretelor, prin evitarea comportamentelor care ne pot impiedica sa obtinem succesul.

Dar probabil ca partea cea mai utila a acestei sectiuni este reprezentata de sfaturile, foarte pertinente, pentru antreprenori. Acestea se refera la:
• Cele patru pericole care pot distruge un om sau o afacere;
• Cele cinci pacate mortale ale antreprenorilor;
• Dezavantajul vitezei: ispita banilor castigati repede;
• Un posibil raspuns la o intrebare pe care si-o pune toata lumea: ,,Care este cea mai buna investitie pe care o pot face pentru a-mi scala afacerea?"
• Cum sa iti proiectezi masurabile pe care sa le poti consulta inca de la prima ora a diminetii, pentru a-ti putea monitoriza afacerea in mod eficient;
• Necesitatea de a crea in cadrul afacerii tale a unui sistem bine pus la punct care sa ii permita acesteia sa functioneze foarte bine si in lipsa ta. 
• Vulnerabilitate, care este cea mai mare in momentele in care ai succes;
• Tactici care te vor ajuta sa iti pastrezi calmul atunci cand toti cei din jur si-l pierd pe al lor.
• Stapanirea egoului si formarea de aliante care te pot ajuta in momentele dificile.
 
MUTAREA NR. 5: STAPANESTE JOCURILE DE PUTERE

A sosit timpul sa afli cum il poti invinge pe Goliatul din industria ta. Dar pentru a-l invinge, trebuie mai intai sa il identifici, iar aceasta sectiune a cartii iti va arata cum sa faci acest lucru. Foloseste strategiile din aceasta sectiune pentru a fi mereu in avantaj fata de marele tau competitor! Afla in continuare cum sa-ti controlezi naratiunea si cum sa utilizezi retelele sociale pentru a-ti prezenta frumos povestea. Tot in aceasta sectiune a cartii iti vei insusi notiuni de psihologie si vei afla secretele la care au acces initiatii care fac parte din una dintre cele mai notorii organizatii de afaceri din lume: Mafia. De la mafioti vei invata de asemenea sa negociezi, sa convingi si sa influentezi. Tot de la ei vei deprinde obisnuinta ca intr-o negociere sa urmaresti nu numai ce ai tu de castigat in urma unui parteneriat, ci sa subliniezi si ce au de castigat partenerii tai strategici.
 
Tot aici vei afla:
• Care sunt cei sapte pasi esentiali pentru pregatirea unei intalniri;
• Cum sa te pregatesti pentru o intalnire cu mize mari;
• Care sunt conditiile esentiale pentru a avea succes in vanzari;
• Cum sa castigi negocierile, dandu-i adversarului impresia ca de fapt el a castigat;
• Cat de important este pentru o afacere sa ai optiuni;
• Formula pentru a castiga putere;
• Care este principala calitate a unui lider;
• Care sunt cele patru categorii de motivatii ale oamenilor.
 
In final nu imi ramane decat sa sper ca aceasta carte te va ajuta sa iti atingi adevaratul potential in afaceri. Cu ajutorul ei sper sa ajungi sa te cunosti mai bine pe tine insuti si sa iti dai seama ce iti doresti sa faci cu adevarat; sa depasesti mai usor situatiile de criza, sa iti construiesti o echipa de incredere, sa iti alegi cu grija colaboratorii si partenerii de afaceri si sa creezi o cultura a organizatiei bazata pe principii puternice.  Dar cartea de fata iti poate fi un ghid excelent si pentru a-ti scala afacerea pentru a creste exponential, pentru a creste viteza dezvoltarii, pentru a-ti invinge competitorii, a-ti controla mai bine naratiunea si a profita la maximum de avantajele retelelor sociale si pentru a negocia mai bine si a vinde mai mult.  Dar mai intai de toate, cartea de fata te va determina sa abordezi afacerile ca pe un joc de sah, planificandu-ti intotdeauna cu mare atentie urmatoarele ,,mutari" pe care le vei face in cadrul ei. Te invit sa o parcurgi si sa iti faci calatoria antreprenoriala mai usoara!
 
P.S: Nu ignora nici informatiile din anexa, in care vei gasi chestionarul pentru a-ti face auditul identitatii personale, o schita care rezuma procesul de luare a deciziilor al autorului, dar si o lista cu cele mai importante 52 de carti de business in conceptia lui Patrick Bet-David.
Citeste mai mult

-20%

PRP: 57.00 Lei

!

Acesta este Pretul Recomandat de Producator. Pretul de vanzare al produsului este afisat mai jos.

45.60Lei

45.60Lei

57.00 Lei

Primesti 45 puncte

Important icon msg

Primesti puncte de fidelitate dupa fiecare comanda! 100 puncte de fidelitate reprezinta 1 leu. Foloseste-le la viitoarele achizitii!

In stoc

Descrierea produsului

Urmatoarele tale cinci mutari. Stapaneste arta strategiilor de afaceri / Your Next Five Moves: Master the Art of Business Strategy de Patrick Bet-David cu Greg Dinkin face o analogie intre sah si afaceri si te invata sa abordezi afacerile, asa cum abordezi o partida de sah. Dar cartea aceasta nu este catusi de putin despre sah.  Cartea de fata este 100% despre afaceri si iti va furniza cateva strategii pe care, probabil, vei dori sa le implementezi cat de curand si in afacerea ta. 

Geniul sahului Magnus Carlsen era capabil sa gandeasca cu 15 mutari in avans. Despre Elon Musk (si el un bun jucator de sah), fratele sau Kimbal spunea ca este capabil sa gandeasca lucrurile cu 12 mutari in avans. Patrick Bet-David te va invata si pe tine la randul tau sa gandesti ca un maestru strateg in afaceri, adica  cu cel putin cinci mutari in avans.
 
Din carte vei afla de asemenea:
1. Sa te distingi si sa iti comunici valoarea unica;
2. Sa gasesti investitori si sa obtii o evaluare avantajoasa pentru un exit profitabil;
3. Sa atragi talente de top si sa creezi stimulente cu ajutorul carora sa cultivi aceste talente si sa le retii; 
4. Sa mentii sistemele intr-o perioada de dezvoltare rapida si sa-ti pastrezi fortele/sanatatea mintala in perioadele haotice; 
5. Sa analizezi dificultatile, sa iei decizii si sa solutionezi problemele in mod eficace; 
6. Sa iti dai seama cine vrei sa fii si ce vei lasa in urma ta; 
7. Sa negociezi, sa vinzi si sa creezi strategii, de parca viata ta ar depinde de asta.
 
Studiile de caz folosite de Patrick Bet-David pentru a te ajuta sa intelegi cum gandesc si cum actioneaza cei mai de succes antreprenori si strategi, iti dezvaluie povestile unor personalitati precum: Ray Dalio, Billy Beane, Robert Greene, Kobe Bryant, Patty McCord, dar si ale unor gangsteri, precum: Salvatore Gravano, zis "Sammy the Bull" (Sammy Taurul). Cartea vorbeste totodata si despre personalitati pe care autorul le-a studiat si le-a admirat de la distanta, precum: Steve Jobs, Sheryl Sandberg si Bill Gates.
 
Patrick Bet-David a copilarit in Teheran, capitala Iranului si a cunoscut ororile razboiului dintre Iran si Irak, la o varsta foarte frageda. In 1988, familia lui a reusit sa ajunga intr-o tabara de refugiati din Germania, unde a trait pentru doi ani. In noiembrie 1990 parintii sai au emigrat in California, unde, Patrick Bet-David a reusit sa isi construiasca o afacere infloritoare si sa-si intemeieze o familie frumoasa. Iar faptul ca astazi el este o autoritate in mediul de afaceri considera ca se datoreaza hotararii parintilor sai de a face mutarea corecta intr-o situatie de viata si de moarte. Asadar, e important sa stii sa faci mutarile corecte in momentele cruciale ale vietii sau ale afacerii tale. Aceasta carte iti va arata cum!
 
Urmatoarele tale cinci mutari iti va furniza un arsenal complet de tactici, abilitati, dar si mentalitatea necesara pentru a-ti materializa viziunea, oricare ar fi aceasta. Cartea te va ajuta astfel sa devii mai bun nu doar ca lider, ci si ca fiinta umana. 
 
Acestea fiind zise, urmatoarele tale cinci mutari care te vor ajuta sa obtii succesul sunt:

1. MUTAREA NR. 1: STAPANESTE CUNOASTEREA DE SINE
 
Singurele lucruri care ne despart de maretie sunt viziunea si planul de a atinge maretia. Atunci cand lupti pentru o cauza, pentru un vis, pentru ceva mai mare decat propria persoana, vei descoperi entuziasmul, pasiunea si bucuria care transforma viata intr-o aventura extraordinara. Cel mai important lucru este sa iti gasesti cauza si sa stii cine vrei sa fii.

Aceasta prima mutare se refera la faptul ca daca stii cine vrei sa fii, vei sti in ce directie sa te indrepti si vei sti, totodata, de ce asta conteaza. Asadar, in aceasta prima sectiune a cartii va trebui sa te lamuresti cine vrei sa fii si care este cea mai adanca dorinta a ta. Tot aici aflam propria poveste de viata a autorului, care a luat o decizie cu totul neasteptata in momentul in care nu a primit promovarea pe care o astepta si cum a invatat din aceasta experienta sa isi transforme caderile in combustibil pentru succes. Esti indrumat astfel sa iti folosesti momentele de cadere ca motivatie pentru a te reinventa si a da tot ce-i mai bun din tine, asa cum au facut de altfel si autorul insusi, mogulul din domeniului imobiliar - Barbara Corcoran, cel mai bogat om din lume - Elon Musk, sau baschetbalistul Michael Jordan. Din aceasta sectiune (foarte motivationala) a cartii vei invata asadar sa raspunzi la doua intrebari foarte importante pentru ceea ce vei deveni tu in viitor. Acestea sunt:
• Cine vrei sa fii?
• Ce rol ti se potriveste cel mai bine? 
 
Tot acum vei invata sa realizezi un Audit al Identitatii Personale si sa creezi o strategie a modului in care vrei sa iti creezi averea, dandu-ti seama care dintre cele doua statuturi (de antreprenor sau intraprenor) ti se potriveste mai bine. Intraprenoriatul este situatia in care lucrezi in cadrul unei companii si creezi o noua divizie, conduci o noua initiativa sau concepi stimulente care te recompenseaza pentru ca sustii dezvoltarea si inovatia. Cu alte cuvinte, intraprenorul concepe un business in cadrul altui business. Antreprenoriatul stie in schimb toata lumea ce este, insa nu si ce presupune acest statut pana la atingerea succesului si chiar si dupa aceea. De aceea este bine sa te gandesti serios inainte de a alege ce statut te avantajeaza cel mai mult.
 
MUTAREA NR. 2: STAPANESTE CAPACITATEA DE A RATIONA
 
Aceasta sectiune a cartii este despre cum sa analizezi problemele si sa le rezolvi asumandu-ti in totalitate responsabilitatea pentru ceea ce nu functioneaza si pentru rolul pe care il joci, indiferent de cat de dificila este situatia in care te afli. Tot aici te vei familiariza cu tipurile de crize pe care le vei intalni ca antreprenor si vei afla cum sa le faci fata.  Stapanirea formulei "Investitie, Timp, Rentabilitate" (ITR) te va ajuta sa rezolvi problemele mai usor si mai eficient, iar cele opt trasaturi ale unei persoane care proceseaza foarte bine problemele iti vor da idei cu privire la atitudinea pe care trebuie sa o ai cu privire la abordarea situatiilor problematice. 
 
Sistemul pentru luarea deciziilor furnizat de Patrick Bet-David iti va fi cu siguranta de ajutor in viitor cand te vei confrunta cu probleme precum:
• Pierderea unui client important;
• Existenta unui produs identic cu al tau, dar mai ieftin, la concurenta;
• Scaderea vanzarilor.

Parcurge acest capitol si invata sa devii un decident excelent!
 
MUTAREA NR. 3: STAPANESTE CONSTRUIREA ECHIPEI POTRIVITE
 
In acest capitol vei afla cum sa iti construiesti echipa. Vei intelege de ce procesul de angajare trebuie sa fie lent, dar si de ce cel de concediere trebuie sa fie rapid atunci cand te-ai convins ca un angajat este nepotrivit. Pentru a-ti face mai usor procesul de concediere, autorul iti furnizeaza aici sase tehnici pentru a concedia in mod eficace.
 
Din aceasta sectiune vei mai afla:
1. cum sa iti alegi partenerii de afaceri sau consilierii de incredere;
2. cum sa iti imbunatatesti rata de retentie a angajatilor (sa creezi ,,catuse de aur"); 
3. cum sa ii determini pe oameni sa lucreze la capacitate maxima; 
4. cum sa angajezi si sa concediezi membri ai echipei fara a-ti crea dusmani.
 
Tot aici vei vedea cum:
• Sa-i determini pe membrii echipei tale sa evolueze de la o mentalitate de angajat la o mentalitate de proprietar. 
• Sa iti stimulezi oamenii sa munceasca mai mult si mai inteligent, pentru a creste valoarea companiei tale. 
• Sa cresti rata de retentie a angajatilor, structurand in mod inteligent planul de compensare.
• Sa concediezi cu blandete.
• Sa creezi o cultura bazata pe principii, sau mai precis sa modelezi o intreaga organizatie in conformitate cu un set de credinte fundamentale care se vor mentine atat in prezenta, cat si in absenta ta.
• Sa stabilesti un cod al companiei;
• Sa folosesti cele sase strategii pentru inlocuire si transferul competentelor furnizate de carte;
• Sa constientizezi faptul ca increderea este un factor decisiv atat in privinta relatiilor de familie cat si in afaceri, si mai ales ca increderea inseamna o viteza mai mare. Tot aici vei afla care sunt cele patru niveluri de incredere.
• Sa folosesti cele noua limbaje de iubire ale antreprenorilor pentru a castiga increderea si aprecierea subalternilor tai.
 
MUTAREA NR. 4: STAPANESTE STRATEGIA SCALARII

Cum sa scalezi pentru a creste exponential? De cate ori ti-ai pus pana acum aceasta intrebare? Patrick Bet-David cu Greg Dinkin iti ofera in aceasta carte un raspuns demn de luat in seama. Asadar, potrivit lor, exista mai multe modalitati de a gasi investitori. De aceea, vei afla aici zece intrebari pe care trebuie sa ti le pui inainte de a incepe sa strangi fonduri, cu atat mai mult cu cat atragerea de fonduri trebuie privita  ca o modalitate de a cumpara mai multi ani de viata pentru companie. Tot aici vei afla care sunt principalele motive pentru care o afacere nu creste, dar si care sunt principalele responsabilitati ale unui CEO in ceea ce priveste cresterea, si anume:
• Sistemele de operare - consolidarea sistemelor, a tehnologiei si a proceselor, facandu-le mai eficiente si mai eficace.
• Dezvoltarea afacerii si vanzarile;
• Urmatoarea campanie inovatoare: un program sau o promotie care poate schimba radical regulile jocului.
• Dezvoltarea leadershipului.
 
Alte teme interesante abordate in aceasta sectiune sunt cele referitoare la:
• Cele mai eficiente modalitati de a-i trage pe oameni la raspundere;
• Modalitati de accelerare a afacerii, prin impulsionarea a patru factori fundamentali ai acesteia;
• Un sistem in sapte pasi care te va ajuta sa cresti viteza dezvoltarii;
• Minimizarea regretelor, prin evitarea comportamentelor care ne pot impiedica sa obtinem succesul.

Dar probabil ca partea cea mai utila a acestei sectiuni este reprezentata de sfaturile, foarte pertinente, pentru antreprenori. Acestea se refera la:
• Cele patru pericole care pot distruge un om sau o afacere;
• Cele cinci pacate mortale ale antreprenorilor;
• Dezavantajul vitezei: ispita banilor castigati repede;
• Un posibil raspuns la o intrebare pe care si-o pune toata lumea: ,,Care este cea mai buna investitie pe care o pot face pentru a-mi scala afacerea?"
• Cum sa iti proiectezi masurabile pe care sa le poti consulta inca de la prima ora a diminetii, pentru a-ti putea monitoriza afacerea in mod eficient;
• Necesitatea de a crea in cadrul afacerii tale a unui sistem bine pus la punct care sa ii permita acesteia sa functioneze foarte bine si in lipsa ta. 
• Vulnerabilitate, care este cea mai mare in momentele in care ai succes;
• Tactici care te vor ajuta sa iti pastrezi calmul atunci cand toti cei din jur si-l pierd pe al lor.
• Stapanirea egoului si formarea de aliante care te pot ajuta in momentele dificile.
 
MUTAREA NR. 5: STAPANESTE JOCURILE DE PUTERE

A sosit timpul sa afli cum il poti invinge pe Goliatul din industria ta. Dar pentru a-l invinge, trebuie mai intai sa il identifici, iar aceasta sectiune a cartii iti va arata cum sa faci acest lucru. Foloseste strategiile din aceasta sectiune pentru a fi mereu in avantaj fata de marele tau competitor! Afla in continuare cum sa-ti controlezi naratiunea si cum sa utilizezi retelele sociale pentru a-ti prezenta frumos povestea. Tot in aceasta sectiune a cartii iti vei insusi notiuni de psihologie si vei afla secretele la care au acces initiatii care fac parte din una dintre cele mai notorii organizatii de afaceri din lume: Mafia. De la mafioti vei invata de asemenea sa negociezi, sa convingi si sa influentezi. Tot de la ei vei deprinde obisnuinta ca intr-o negociere sa urmaresti nu numai ce ai tu de castigat in urma unui parteneriat, ci sa subliniezi si ce au de castigat partenerii tai strategici.
 
Tot aici vei afla:
• Care sunt cei sapte pasi esentiali pentru pregatirea unei intalniri;
• Cum sa te pregatesti pentru o intalnire cu mize mari;
• Care sunt conditiile esentiale pentru a avea succes in vanzari;
• Cum sa castigi negocierile, dandu-i adversarului impresia ca de fapt el a castigat;
• Cat de important este pentru o afacere sa ai optiuni;
• Formula pentru a castiga putere;
• Care este principala calitate a unui lider;
• Care sunt cele patru categorii de motivatii ale oamenilor.
 
In final nu imi ramane decat sa sper ca aceasta carte te va ajuta sa iti atingi adevaratul potential in afaceri. Cu ajutorul ei sper sa ajungi sa te cunosti mai bine pe tine insuti si sa iti dai seama ce iti doresti sa faci cu adevarat; sa depasesti mai usor situatiile de criza, sa iti construiesti o echipa de incredere, sa iti alegi cu grija colaboratorii si partenerii de afaceri si sa creezi o cultura a organizatiei bazata pe principii puternice.  Dar cartea de fata iti poate fi un ghid excelent si pentru a-ti scala afacerea pentru a creste exponential, pentru a creste viteza dezvoltarii, pentru a-ti invinge competitorii, a-ti controla mai bine naratiunea si a profita la maximum de avantajele retelelor sociale si pentru a negocia mai bine si a vinde mai mult.  Dar mai intai de toate, cartea de fata te va determina sa abordezi afacerile ca pe un joc de sah, planificandu-ti intotdeauna cu mare atentie urmatoarele ,,mutari" pe care le vei face in cadrul ei. Te invit sa o parcurgi si sa iti faci calatoria antreprenoriala mai usoara!
 
P.S: Nu ignora nici informatiile din anexa, in care vei gasi chestionarul pentru a-ti face auditul identitatii personale, o schita care rezuma procesul de luare a deciziilor al autorului, dar si o lista cu cele mai importante 52 de carti de business in conceptia lui Patrick Bet-David.
Citeste mai mult

Detaliile produsului

De pe acelasi raft

De acelasi autor

Rating general al produsului

5 stele
1
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stele
0

Parerea ta e inspiratie pentru comunitatea Libris!

Review-uri

Greta Cojocaru 22/04/2023 20:39
green icon awesome check Achizitie verificata
Este o cartea scrisa simplu, astfel incat sa o inteleaga si sa o poata aplica si cine e la inceput de drum, cu o afacere mica. Bineinteles cu cat e mai mare afacerea cu atat poti sa aplici stategii mai complexe, explicate in carte. Sa conduci o afacere profitabila necesita sa vezi mutarile in avans, sa nu lasi garda jos, sa fii mereu inovativ, motivat, sa iti cunosti rivalii si sa inveti sa elaborezi si sa stapanesti strategii in fiecare punct al afacerii tale, incepand de la TINE, la formarea echipei, dezvoltarea afacerii pana la eliminarea concurentei :) Merita citita!
Arata mai mult
  • Like review icon 0
  • Add comments

1 din 1 de rezultate

Noi suntem despre carti, si la fel este si

Newsletter-ul nostru.

Aboneaza-te la vestile literare si primesti un cupon de -10% pentru viitoarea ta comanda!

*Reducerea aplicata prin cupon nu se cumuleaza, ci se aplica reducerea cea mai mare.

Ma abonez image one
Ma abonez image one