Countdown header img desk

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

Countdown header img  mob

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

Vinul, de la strugure in pahar

Vinul, de la strugure in pahar - Jens Priewe

Vinul, de la strugure in pahar

Vinul, de la strugure in pahar. Tot ce trebuie sa stim despre vin

Povestea vinului ofera o imagine completa a istoriei acestei milenare plante - vita-de-vie - si a darului ei de pret, vinul. Practic, istoria vinului se confunda cu insasi istoria umanitatii.
Aceasta licoare miraculoasa a castigat o popularitate uriasa in ultimele doua decenii, si asta datorita calitatilor sale mereu imbunatatite. Prezenta carte ii ofera cititorului informatii detaliate despre tipurile de vita-de-vie, despre soiurile de struguri si perioadele lor de coacere, despre podgorie si munca in cadrul acesteia, cu tot ce implica ea. Un capitol aparte este dedicat tehnologiei de fabricare a vinului si celor mai apreciate sortimente de vinuri, un altul particularitatilor celor mai importante zone viticole ale lumii.
Fiind un produs sensibil, manevrarea vinului se face cu delicatete: de la calitatea dopului si a tirbusonului la turnarea intr-un anumit pahar, de la temperatura ideala la care se bea vinul pana la depozitarea lui, dar si prezentarea defectelor care pot aparea, totul este tratat in detaliu.

Vinul - de la strugure in pahar - Tot ce trebuie sa stim despre vin va trezi, cu siguranta, atat interesul gurmandului cat si al specialistului enolog, care se vor convinge, lecturand aceasta carte, cat de mult ii datoreaza vinului civilizatia umana.

Cuprins:
Primul contact
Neajutorat in fata raftului: ce ne spun eticheta, pretul, provenienta si ambalajul
Eticheta • Vinul si pretul • Vinul si alcoolul • Calitatea vinului • Vinul bag-in-box • Vinul din supermarket • Degustarea vinului

Cunostinte generale
Ce trebuie sa stim pentru a putea exprima o opinie avizata: notiuni importante legate de vin, date istorice si definitii
Componentele vinului • Scurta istorie a vinului • Centura mondiala a vitei-de-vie • Denumirile de origine • Cunostinte despre vin

Ampelografia
Biologia unei plante neobisnuite: tipuri de vita-de-vie, butucul de vita, morfologia strugurelui
Vita-de-vie • Soiuri de struguri rosii • Soiuri de struguri albi • Boabele • Taninul • Gradul de coacere a strugurilor

Podgoria
"Mama" calitatii: podgoria si lucrarile specifice
Solul • Plantarea • Taierea vitei-de-vie • Anul in vie• Culesul strugurilor • Cultura biologica

Lucrul in crama
Oameni, butoaie si traditii: cum se transforma sucul in vin
Producerea vinului rosu • Producerea vinului alb • Cunostinte despre butoaie • Noi tehnici enologice • sampania • Sekt, Spumante, Prosecco & Co. • Vinuri dulci • Vinul de Porto • Vinul de Xeres

Tari viticole
Despre punctele forte, punctele slabe si particularitatile celor mai importante zone viticole
Franta • Italia • Spania • Romania • Germania • Austria • Elvetia • Portugalia • Ungaria • Grecia • Slovenia • Croatia • Africa de Sud • California • Chile • Argentina • Australia • Noua Zeelanda • Luxemburg si Estul Europei

Cunostinte practice despre vin
Despre manevrarea unui produs sensibil
Calitatea dopului de pluta • Dispozitive alternative de inchidere a vinului • Capsula • Tirbusonul • Paharele pentru vin • Temperatura la care se bea vinul • Servirea • Depozitarea vinului • Imbatranirea vinului • Decantarea • Accesoriile • Bule si tartru •Defecte ale vinului

Simturile folosite la savurarea vinului
Mirosul, gustul si cum vorbim despre ele: de la gurmand la specialistul in vinuri
Mirosul • Gustul • Aromele vinului • Vinul si evaluarea sa • Legende ale vinului
Citeste mai mult

-5%

PRP: 76.10 Lei

!

Acesta este Pretul Recomandat de Producator. Pretul de vanzare al produsului este afisat mai jos.

72.29Lei

72.29Lei

76.10 Lei

Primesti 72 puncte

Important icon msg

Primesti puncte de fidelitate dupa fiecare comanda! 100 puncte de fidelitate reprezinta 1 leu. Foloseste-le la viitoarele achizitii!

In stoc

Descrierea produsului

Vinul, de la strugure in pahar. Tot ce trebuie sa stim despre vin

Povestea vinului ofera o imagine completa a istoriei acestei milenare plante - vita-de-vie - si a darului ei de pret, vinul. Practic, istoria vinului se confunda cu insasi istoria umanitatii.
Aceasta licoare miraculoasa a castigat o popularitate uriasa in ultimele doua decenii, si asta datorita calitatilor sale mereu imbunatatite. Prezenta carte ii ofera cititorului informatii detaliate despre tipurile de vita-de-vie, despre soiurile de struguri si perioadele lor de coacere, despre podgorie si munca in cadrul acesteia, cu tot ce implica ea. Un capitol aparte este dedicat tehnologiei de fabricare a vinului si celor mai apreciate sortimente de vinuri, un altul particularitatilor celor mai importante zone viticole ale lumii.
Fiind un produs sensibil, manevrarea vinului se face cu delicatete: de la calitatea dopului si a tirbusonului la turnarea intr-un anumit pahar, de la temperatura ideala la care se bea vinul pana la depozitarea lui, dar si prezentarea defectelor care pot aparea, totul este tratat in detaliu.

Vinul - de la strugure in pahar - Tot ce trebuie sa stim despre vin va trezi, cu siguranta, atat interesul gurmandului cat si al specialistului enolog, care se vor convinge, lecturand aceasta carte, cat de mult ii datoreaza vinului civilizatia umana.

Cuprins:
Primul contact
Neajutorat in fata raftului: ce ne spun eticheta, pretul, provenienta si ambalajul
Eticheta • Vinul si pretul • Vinul si alcoolul • Calitatea vinului • Vinul bag-in-box • Vinul din supermarket • Degustarea vinului

Cunostinte generale
Ce trebuie sa stim pentru a putea exprima o opinie avizata: notiuni importante legate de vin, date istorice si definitii
Componentele vinului • Scurta istorie a vinului • Centura mondiala a vitei-de-vie • Denumirile de origine • Cunostinte despre vin

Ampelografia
Biologia unei plante neobisnuite: tipuri de vita-de-vie, butucul de vita, morfologia strugurelui
Vita-de-vie • Soiuri de struguri rosii • Soiuri de struguri albi • Boabele • Taninul • Gradul de coacere a strugurilor

Podgoria
"Mama" calitatii: podgoria si lucrarile specifice
Solul • Plantarea • Taierea vitei-de-vie • Anul in vie• Culesul strugurilor • Cultura biologica

Lucrul in crama
Oameni, butoaie si traditii: cum se transforma sucul in vin
Producerea vinului rosu • Producerea vinului alb • Cunostinte despre butoaie • Noi tehnici enologice • sampania • Sekt, Spumante, Prosecco & Co. • Vinuri dulci • Vinul de Porto • Vinul de Xeres

Tari viticole
Despre punctele forte, punctele slabe si particularitatile celor mai importante zone viticole
Franta • Italia • Spania • Romania • Germania • Austria • Elvetia • Portugalia • Ungaria • Grecia • Slovenia • Croatia • Africa de Sud • California • Chile • Argentina • Australia • Noua Zeelanda • Luxemburg si Estul Europei

Cunostinte practice despre vin
Despre manevrarea unui produs sensibil
Calitatea dopului de pluta • Dispozitive alternative de inchidere a vinului • Capsula • Tirbusonul • Paharele pentru vin • Temperatura la care se bea vinul • Servirea • Depozitarea vinului • Imbatranirea vinului • Decantarea • Accesoriile • Bule si tartru •Defecte ale vinului

Simturile folosite la savurarea vinului
Mirosul, gustul si cum vorbim despre ele: de la gurmand la specialistul in vinuri
Mirosul • Gustul • Aromele vinului • Vinul si evaluarea sa • Legende ale vinului
Citeste mai mult

Detaliile produsului

De pe acelasi raft

De acelasi autor

Rating general al produsului

5 stele
2
4 stele
1
3 stele
0
2 stele
0
1 stele
0

Parerea ta e inspiratie pentru comunitatea Libris!

Review-uri

cotianu razvan 06/12/2023 13:41
green icon awesome check Achizitie verificata
o carte foarte buna
Arata mai mult
  • Like review icon 0
  • Add comments
crina d. 31/03/2023 21:27
O veritabila enciclopedie a prepararii vinului, de la cultivarea vitei de vie pana la servirea in pahare a acestei licori magice care a fost alaturi de romani la toate mesele. De la coliba taraneasca la Palatul Regal,
Arata mai mult
  • Like review icon 0
  • Add comments
MarianaLupan2008 06/11/2020 17:55
Cu siguranta, pretul ii va opri pe multi cetateni din clasa de mijloc, sa cumpere aceasta carte. In ceea ce priveste continutul, este o carte scrisa intr-un mod profesionist, din care aflam lucruri chiar interesante despre aceasta lume inmiresmata.
Arata mai mult
  • Like review icon 0
  • Add comments

3 din 3 de rezultate

Noi suntem despre carti, si la fel este si

Newsletter-ul nostru.

Aboneaza-te la vestile literare si primesti un cupon de -10% pentru viitoarea ta comanda!

*Reducerea aplicata prin cupon nu se cumuleaza, ci se aplica reducerea cea mai mare.

Ma abonez image one
Ma abonez image one