Vizualizare pentru scadere in greutate

Vizualizare pentru scadere in greutate - Jon Gabriel
Rasfoieste

Vizualizare pentru scadere in greutate

Vizualizare pentru scadere in greutate. Ghidul Metodei Gabriel de folosire a mintii pentru transformarea totala a corpului tau 

ACT si Politon va aduce cartea Vizualizare pentru scadere in greutate. Ghidul Metodei Gabriel de folosire a mintii pentru transformarea totala a corpului tau (Visualization For Weight Loss. The Gabriel Method Guide To Using Your Mind To Transform Your Body), de Jon Gabriel.
 
Aceasta carte contine meditatii prin vizualizare incluse intr-un program de 16 saptamani.
 
Realitatea statistica arata ca dietele restrictive nu sunt functionale pe termen lung. De regula, astfel de diete care apar lunar, mai bune si mai elaborate, de fapt, nu se adreseaza cauzelor reale care determina un om sa creasca in greutate. Daca organismul vostru va forteaza sa mancati mai mult si sa poftiti la alimente nepotrivite, tot ceea ce ajungeti sa faceti este sa va luptati cu propriul organism. Insa exista o alta solutie: puteti folosi vizualizarea pentru a face ca mintea si corpul vostru sa lucreze impreuna.
 
Metoda Gabriel
 
Metoda prezentata in Vizualizare pentru scadere in greutate reprezinta o schimbare completa de paradigma care furnizeaza rezultate fenomenale, si nu va trebui sa luptati sau sa va privati corpul in nici un fel. Puteti invata o abordare holistica minte-corp care face scaderea in greutate usoara si durabila.
 
Jon Gabriel spune: „M-am intalnit cu medici, doctori naturisti, homeopati, antrenori personali si nutritionisti – si totusi nimeni nu parea sa inteleaga ca eu ma luptam cu ceva mult mai complex decat simpla reducere a portiilor sau angajarea intr-o rutina epuizanta de gimnastica. Niciunul nu parea sa inteleaga ca organismul meu se lupta din rasputeri cu mine si ca singurele instrumente disponibile erau depasite de poftele mele. Fiecare dieta sau abordare pe care am incercat-o urma acelasi tipar. Exista o lista cu „alimente rele”, pe care nu puteam sa le mananc si pe care trebuia sa le evit ca pe otrava. Apoi erau „alimentele bune”, din care mi-era permis sa consum in voie, deci puteam sa-mi umplu frigiderul si stomacul cu acele alimente aprobate, avand incredere ca atat timp cat mi-am facut partea si am urmat programul, avea sa functioneze. Dar n-a functionat. Niciodata nu functioneaza.”
 
Poate fi greu de crezut, dar simpla evocare a anumitor ganduri si imaginarea anumitor evenimente pot sa exercite un efect evident asupra starii de bine a fizicului. Jon Gabriel declara ca pana sa isi inceapa practica zilnica de vizualizare pentru scaderea in greutate nu reusise sa slabeasca cu nicio alta metoda.
 
Vizualizarea este mult mai potrivita pentru a invata corpul sa fie suplu, in comparatie cu dieta si exercitiul, pentru ca actioneaza din interior spre exterior pentru a schimba biochimia si caile neuronale. Pentru scaderea in greutate, cea mai mare provocare este sa va convingeti creierul ca trupul are nevoie sa fie suplu.
 
Biologicul vostru, mai exact hormonii, sunt cei care dicteaza cat de infometati sunteti, cata energie ardeti in fiecare zi si cata grasime veti depozita. Conform studiilor, vizualizarea actioneaza direct asupra nivelului hormonal, pentru a restabili echilibrul si a incuraja scaderea in greutate in moduri naturale si automate.
 
Prin aceasta carte veti invata vizualizarea care va va ajuta:
 
    Sa reduceti stresul;
    Sa dezvoltati obiceiuri sanatoase;
    Sa eliminati dependentele de junk food;
    Sa rezolvati traumele emotionale;
    Sa dezvoltati limite mai puternice;
    Sa dormiti mai bine;
    Sa poftiti la alimente veritabile, pline de viata si sanatoase;
    Sa va recastigati bucuria de a face miscare;
    Sa va simtiti mai in siguranta si mai conectati;
    Sa va sporiti avutia;
    Sa creati relatii mai pline de iubire.
 
Ce au in comun Albert Einstein, Oprah Winfrey, Michael Jordan, Thomas Edison si Anthony Robbins? In afara succesului imens, toti datoreaza vizualizarii o mare parte din realizari.
 
Scaderea in greutate functioneaza prin intermediul vizualizarii, de la interior spre exterior. Hormonii permit pancreasului vostru sa comunice cu inima, creierului „sa vorbeasca” cu stomacul, stomacului sa-i transmita mesaje ficatului, etc. Daca va imaginati ca sistemul vostru circulator reprezinta internetul, atunci hormonii sunt email-urile.
 
Leptina este hormonul responsabil cu cresterea in greutate. Un organism functional sanatos, care reactioneaza asa cum trebuie la leptina poate sa scada in greutate fara efort.
 
Intr-un raport din 2009 de cercetare a leptinei, oamenii de stiinta de la Centrul de Cercetari Biomedicale Pennington al Universitatii Statului Louisiana din Baton Rouge, au mentionat ca leptina joaca un rol in „mecanismele biologice puternice, care au evoluat pentru a apara aprovizionarea adecvata de nutrienta si nivelurile optime ale greutatii corporale/adipozitatea.” Altfel spus, rezistenta la leptina este dezvoltata de oameni ca sa ii ajute sa se ingrase din motive de supravietuire.
 
In timpuri de foamete, acest proces este de inteles, insa de ce in vremurile moderne inca exista aceasta rezistenta la leptina? Acest lucru se intampla deoarece este declansat de un tip foarte special de stres: un tip de stres pro-inflamator cronic de calibru mic.
 
Exista nenumarate tipuri de stres care produc semnale hormonale similare cu stresul foametei: toxine, experiente emotionale traumatizante, probleme de digestie, infometare nutritionala, privare de somn, diete care restrictioneaza numarul de calorii ingerate. Creierul nu mai poate distinge intre stresul cronic al unei ierni lungi, geroase si stresul de zi cu zi, stresul de a avea un sef abuziv sau cel de a face fata altor traume din viata voastra.
 
Atunci cand intelegeti ce inseamna rezistenta la leptina, veti avea o idee clara despre nefunctionarea dietelor.
 
Cheia pentru a ajunge la creierul vostru de supravietuire este folosirea limbajului simbolurilor. Cand utilizati simboluri, creierul vostru intelege si face rapid schimbarile chimice necesare care va permit sa scadeti in greutate. Cand comunicati cu creierul vostru de supravietuire folosind vizualizarea, utilizati limbajul universal al simbolurilor.
 
Cand aflati secretul comunicarii cu propriul creier de supravietuire, nu exista limita in ceea ce priveste posibilul din perspectiva sanatatii si conditiei fizice.
 
Pentru ca vizualizarile sa fie pline de succes, trebuie sa va aflati in ceea ce Jon Gabriel numeste Modul SMART (Super Mental Alert Reeducation Training «Modul de instruire si reeducare a constientului super-mental»). Este un acronim pentru ceea ce cercetatorii creierului numesc starile de constienta „alfa” si „teta”. Cand va aflati in modul SMART, aveti mintea puternica si relaxata.
 
Autorul explica modalitatea prin care mintea va devine mai calma in Modul SMART. Tocmai datorita faptului ca exista mai putina agitatie, imaginile create sunt mai clare si mai concentrate.
 
Dupa ce ati ajuns in Modul SMART ar trebui sa incepeti sa va simtiti mai calmi, mai relaxati si pregatiti sa va imaginati corpul vostru ideal sau oricare schimbare pe care doriti sa o faceti.
 
Stresul este unul dintre cele mai influente aspecte care adauga kilogramele. Inca din 1936, in jurnalul de stiinta „Nature”, cercetatorii au raportat ca sobolanii expusi unor situatii stresante au luat in greutate – in special grasime – in comparatie cu cei care nu au fost expusi deloc la stres, chiar daca ambele grupuri de sobolani au consumat aceeasi cantitate de calorii.
 
In 2009, un studiu de referinta al Scolii Medicale Harvard a indicat clar stresul cronic drept o cauza a ingrasarii oamenilor. Cercetatorii care studiaza stresul au monitorizat timp de 9 ani 1355 de barbati si femei, inregistrandu-le atent greutatea pe durata exercitarii asupra lor a anumitor tipuri de stres.
 
Confruntarea constanta cu stresul stimuleaza mancatul nesanatos. Cercetatoarea Elissa Epel a descoperit ca oamenii poftesc la junk-food atunci cand sunt stresati. Ea a chestionat 59 de femei in legatura cu nivelurile de stres din viata lor si le-a calculat nivelul zilnic de stres.
 
Stresul si greutate pot fi legate intr-un cerc vicios. A fi supraponderal poate produce stres, ducand spre chiar mai multa crestere in greutate.
 
Restrictionarea caloriilor doar conduce corpul in a produce mai mult hidrocortizon, hormonul stresului. Expertii in dieta si nutritionistii sustin ca greutatea inseamna doar „calorii ingerate, calorii eliminate”. Insa Jon Gabriel spune ca daca dietele ar functiona, ar exista o singura dieta pe care toti ar urma-o si toti ar scadea in greutate. Nu ar mai exista sute de diete, toate oferind pareri diferite, pornind de la aceeasi premisa gresita conform careia va puteti forta cumva sa slabiti, impotriva vointei corpului vostru, si sa ramaneti asa.
 
De asemenea, traumele din copilarie joaca un rol important si pot pune pe cineva in pericolul de a se ingrasa. Existenta unui abuz in copilarie nu este singura sursa a traumei emotionale corelata cu greutatea. Jon Gabriel spune ca, din experienta sa, o relatie de afaceri abuziva a starnit amintiri ale agresiunii din timpul copilariei. Studiile arata ca si evenimentele traumatizante care apar in perioada adulta pot stimula cresterea in greutate.
 
Bineinteles ca si divortul, pierderea unei persoane apropiate sau chiar faptul ca ati fost victima unei infractiuni precum jaful sau furtul pot atrage cresterea in greutate.
 
Autorul spune ca o modalitate de a trece peste trauma din trecut este sa rescrieti povestea. Facand asta, puteti dezamorsa amintirea evenimentului initial, astfel incat sa nu mai motiveze corpul sa depoziteze grasime.
 
Cum aceasta carte este despre puterea gandului, atunci este destul de clar cat de daunator poate fi discursul interior negativ. In diferite culturi si in studii medicale, cercetatorii au observat cum gandurile devin realitate. Efectul nocebo apare cand credeti ca o sa se intample ceva rau, si asa se intampla.
 
In 2012, cativa cercetatori germani de la Universitatea Tehnica din Munchen au publicat un rapot detaliat cu privire la cercetarea nocebo, care a evidentiat ca efectul nocebo este infloritor in medicina moderna. Prin limbajul pe care-l folosesc, medicii influenteaza tot timpul sanatatea si vindecarea pacientilor. Folosirea in exces a termenilor arsura, intepatura, durere si rana in timpul explicarii procedurilor creste semnificativ anxietatea pacientilor si senzatia de durere.
 
Vizualizarea este un instrument uimitor de schimbare imediata a discursului interior negativ si creare de ganduri si convingeri pozitive despre voi insiva.
 
Placebo inseamna o pastila sau un tratament inactiv medical conceput sa induca in eroare un pacient sa creada ca ia un remediu medical veritabil. O zona a medicinei unde placebo si-a dovedit eficienta este mai ales tratamentul depresiei.
 
Cativa oameni de stiinta din Marea Britanie si SUA au analizat aproape toata cercetarea facuta pe antidepresive si au stabilit ca placebo este la fel de eficient ca antidepresivele in tratarea aproape tuturor celor mai severe cazuri de depresie.
 
Daca aveti tendinta sa presupuneti ca v-ati nascut ca sa fiti supraponderal, folositi puterea propriilor convingeri impotriva voastra. Este posibil ca parintii sau fratii vostri sa fie supraponderali. Oricare ar fi sursa convingerilor voastre, daca presupuneti ca ati avut parte de o mana proasta la jocul geneticii, veti fi mai predispusi sa cresteti in greutate si vi se va parea mult mai greu sa scadeti in greutate.
 
Jon Gabriel nu pune accent pe rezistenta la pofte, deoarece el considera ca poftele sunt intotdeauna un simptom, niciodata cauza problemei. Atunci cand invatati sa gestionati stresul si sa va hraniti corpul cum trebuie, veti fi mult mai aproape de a face poftele sa dispara.
 
Abordarea dinspre interior spre exterior pentru a scadea in greutate, in mod natural atrage o dorinta pentru alimente mai sanatoase. Odata ce creierul accepta ca e timpul sa scadeti in greutate, veti pofti la acele alimente bogate in nutrienti, precum legumele si fructele proaspete, alunele si semintele, boabele germinate – alimente la care nu ati crezut vreodata ca veti pofti, brusc vor parea foarte atragatoare.
 
In 2005, cativa cercetatori de la Universitatea Flinders, din Adelaide, Australia, au ales 130 de studenti si le-au cerut sa-si imagineze ca mananca mancarea favorita. Cercetatorii i-au pus cu adevarat pe studenti, in situatie, facandu-i sa-si aminteasca in detaliu fiecare aspect al mancarii. Daca studentul isi imagina ca asteapta o friptura, avea sa-si imagineze sfaraitul, textura, mirosul si, bineinteles, gustul. Pe masura ce studentii isi aminteau rasfatul lor, catalogau ce-i determina cel mai mult sa pofteasca mancarea: Gustul? Mirosul? Sau imaginea mentala a mancarii le atragea dorinta? Cand au verificat raspunsurile studentilor, cercetatorii au descoperit ca imaginile mentale erau de departe cel mai puternic excitator al poftelor. O imagine mentala vie a crescut intensitatea dorintei mult mai mult decat au facut-o amintirile despre gust sau miros. Astfel, cercetatorii au decis sa incerce sa-i distraga pe voluntari ca sa le reduca poftele si sa-i ajute sa evite sa fie preocupati de un anumit fel de mancare. Intr-un studiu ulterior, cercetatorii au cerut unui grup de cincizeci de femei sa efectueze activitati de distragere in timp ce-si imaginau alimentele la care pofteau. Femeile trebuia sa se uite la imagini abstracte, de exemplu, sau sa-si traseze cu degetele o linie imaginara in dreptul fetelor, ca sa evite sa se concentreze pe mancare.
 
Vizualizarea este un tratament eficient si pentru renuntarea la dependente. Autorul declara ca a scapat de fumat cu ajutorul vizualizarii.
 
Jon Gabriel explica in aceasta carte cel mai bun mod de a va pozitiona pentru vizualizare. De asemenea, va prezinta pasii care trebuie urmati – intrarea in modul SMART; efectuarea afirmatiilor; topirea greutatii; crearea sinelui ideal; imaginarea zilelor si lunilor urmatoare; magnetizarea viitorului; transpunerea sinelui viitor in sinele din prezent.
Citeste mai mult

-20%

PRP: 44.00 Lei

!

Acesta este Pretul Recomandat de Producator. Pretul de vanzare al produsului este afisat mai jos.

35.20Lei

35.20Lei

44.00 Lei

Primesti 35 puncte

Important icon msg

Primesti puncte de fidelitate dupa fiecare comanda! 100 puncte de fidelitate reprezinta 1 leu. Foloseste-le la viitoarele achizitii!

In stoc

Descrierea produsului

Vizualizare pentru scadere in greutate. Ghidul Metodei Gabriel de folosire a mintii pentru transformarea totala a corpului tau 

ACT si Politon va aduce cartea Vizualizare pentru scadere in greutate. Ghidul Metodei Gabriel de folosire a mintii pentru transformarea totala a corpului tau (Visualization For Weight Loss. The Gabriel Method Guide To Using Your Mind To Transform Your Body), de Jon Gabriel.
 
Aceasta carte contine meditatii prin vizualizare incluse intr-un program de 16 saptamani.
 
Realitatea statistica arata ca dietele restrictive nu sunt functionale pe termen lung. De regula, astfel de diete care apar lunar, mai bune si mai elaborate, de fapt, nu se adreseaza cauzelor reale care determina un om sa creasca in greutate. Daca organismul vostru va forteaza sa mancati mai mult si sa poftiti la alimente nepotrivite, tot ceea ce ajungeti sa faceti este sa va luptati cu propriul organism. Insa exista o alta solutie: puteti folosi vizualizarea pentru a face ca mintea si corpul vostru sa lucreze impreuna.
 
Metoda Gabriel
 
Metoda prezentata in Vizualizare pentru scadere in greutate reprezinta o schimbare completa de paradigma care furnizeaza rezultate fenomenale, si nu va trebui sa luptati sau sa va privati corpul in nici un fel. Puteti invata o abordare holistica minte-corp care face scaderea in greutate usoara si durabila.
 
Jon Gabriel spune: „M-am intalnit cu medici, doctori naturisti, homeopati, antrenori personali si nutritionisti – si totusi nimeni nu parea sa inteleaga ca eu ma luptam cu ceva mult mai complex decat simpla reducere a portiilor sau angajarea intr-o rutina epuizanta de gimnastica. Niciunul nu parea sa inteleaga ca organismul meu se lupta din rasputeri cu mine si ca singurele instrumente disponibile erau depasite de poftele mele. Fiecare dieta sau abordare pe care am incercat-o urma acelasi tipar. Exista o lista cu „alimente rele”, pe care nu puteam sa le mananc si pe care trebuia sa le evit ca pe otrava. Apoi erau „alimentele bune”, din care mi-era permis sa consum in voie, deci puteam sa-mi umplu frigiderul si stomacul cu acele alimente aprobate, avand incredere ca atat timp cat mi-am facut partea si am urmat programul, avea sa functioneze. Dar n-a functionat. Niciodata nu functioneaza.”
 
Poate fi greu de crezut, dar simpla evocare a anumitor ganduri si imaginarea anumitor evenimente pot sa exercite un efect evident asupra starii de bine a fizicului. Jon Gabriel declara ca pana sa isi inceapa practica zilnica de vizualizare pentru scaderea in greutate nu reusise sa slabeasca cu nicio alta metoda.
 
Vizualizarea este mult mai potrivita pentru a invata corpul sa fie suplu, in comparatie cu dieta si exercitiul, pentru ca actioneaza din interior spre exterior pentru a schimba biochimia si caile neuronale. Pentru scaderea in greutate, cea mai mare provocare este sa va convingeti creierul ca trupul are nevoie sa fie suplu.
 
Biologicul vostru, mai exact hormonii, sunt cei care dicteaza cat de infometati sunteti, cata energie ardeti in fiecare zi si cata grasime veti depozita. Conform studiilor, vizualizarea actioneaza direct asupra nivelului hormonal, pentru a restabili echilibrul si a incuraja scaderea in greutate in moduri naturale si automate.
 
Prin aceasta carte veti invata vizualizarea care va va ajuta:
 
    Sa reduceti stresul;
    Sa dezvoltati obiceiuri sanatoase;
    Sa eliminati dependentele de junk food;
    Sa rezolvati traumele emotionale;
    Sa dezvoltati limite mai puternice;
    Sa dormiti mai bine;
    Sa poftiti la alimente veritabile, pline de viata si sanatoase;
    Sa va recastigati bucuria de a face miscare;
    Sa va simtiti mai in siguranta si mai conectati;
    Sa va sporiti avutia;
    Sa creati relatii mai pline de iubire.
 
Ce au in comun Albert Einstein, Oprah Winfrey, Michael Jordan, Thomas Edison si Anthony Robbins? In afara succesului imens, toti datoreaza vizualizarii o mare parte din realizari.
 
Scaderea in greutate functioneaza prin intermediul vizualizarii, de la interior spre exterior. Hormonii permit pancreasului vostru sa comunice cu inima, creierului „sa vorbeasca” cu stomacul, stomacului sa-i transmita mesaje ficatului, etc. Daca va imaginati ca sistemul vostru circulator reprezinta internetul, atunci hormonii sunt email-urile.
 
Leptina este hormonul responsabil cu cresterea in greutate. Un organism functional sanatos, care reactioneaza asa cum trebuie la leptina poate sa scada in greutate fara efort.
 
Intr-un raport din 2009 de cercetare a leptinei, oamenii de stiinta de la Centrul de Cercetari Biomedicale Pennington al Universitatii Statului Louisiana din Baton Rouge, au mentionat ca leptina joaca un rol in „mecanismele biologice puternice, care au evoluat pentru a apara aprovizionarea adecvata de nutrienta si nivelurile optime ale greutatii corporale/adipozitatea.” Altfel spus, rezistenta la leptina este dezvoltata de oameni ca sa ii ajute sa se ingrase din motive de supravietuire.
 
In timpuri de foamete, acest proces este de inteles, insa de ce in vremurile moderne inca exista aceasta rezistenta la leptina? Acest lucru se intampla deoarece este declansat de un tip foarte special de stres: un tip de stres pro-inflamator cronic de calibru mic.
 
Exista nenumarate tipuri de stres care produc semnale hormonale similare cu stresul foametei: toxine, experiente emotionale traumatizante, probleme de digestie, infometare nutritionala, privare de somn, diete care restrictioneaza numarul de calorii ingerate. Creierul nu mai poate distinge intre stresul cronic al unei ierni lungi, geroase si stresul de zi cu zi, stresul de a avea un sef abuziv sau cel de a face fata altor traume din viata voastra.
 
Atunci cand intelegeti ce inseamna rezistenta la leptina, veti avea o idee clara despre nefunctionarea dietelor.
 
Cheia pentru a ajunge la creierul vostru de supravietuire este folosirea limbajului simbolurilor. Cand utilizati simboluri, creierul vostru intelege si face rapid schimbarile chimice necesare care va permit sa scadeti in greutate. Cand comunicati cu creierul vostru de supravietuire folosind vizualizarea, utilizati limbajul universal al simbolurilor.
 
Cand aflati secretul comunicarii cu propriul creier de supravietuire, nu exista limita in ceea ce priveste posibilul din perspectiva sanatatii si conditiei fizice.
 
Pentru ca vizualizarile sa fie pline de succes, trebuie sa va aflati in ceea ce Jon Gabriel numeste Modul SMART (Super Mental Alert Reeducation Training «Modul de instruire si reeducare a constientului super-mental»). Este un acronim pentru ceea ce cercetatorii creierului numesc starile de constienta „alfa” si „teta”. Cand va aflati in modul SMART, aveti mintea puternica si relaxata.
 
Autorul explica modalitatea prin care mintea va devine mai calma in Modul SMART. Tocmai datorita faptului ca exista mai putina agitatie, imaginile create sunt mai clare si mai concentrate.
 
Dupa ce ati ajuns in Modul SMART ar trebui sa incepeti sa va simtiti mai calmi, mai relaxati si pregatiti sa va imaginati corpul vostru ideal sau oricare schimbare pe care doriti sa o faceti.
 
Stresul este unul dintre cele mai influente aspecte care adauga kilogramele. Inca din 1936, in jurnalul de stiinta „Nature”, cercetatorii au raportat ca sobolanii expusi unor situatii stresante au luat in greutate – in special grasime – in comparatie cu cei care nu au fost expusi deloc la stres, chiar daca ambele grupuri de sobolani au consumat aceeasi cantitate de calorii.
 
In 2009, un studiu de referinta al Scolii Medicale Harvard a indicat clar stresul cronic drept o cauza a ingrasarii oamenilor. Cercetatorii care studiaza stresul au monitorizat timp de 9 ani 1355 de barbati si femei, inregistrandu-le atent greutatea pe durata exercitarii asupra lor a anumitor tipuri de stres.
 
Confruntarea constanta cu stresul stimuleaza mancatul nesanatos. Cercetatoarea Elissa Epel a descoperit ca oamenii poftesc la junk-food atunci cand sunt stresati. Ea a chestionat 59 de femei in legatura cu nivelurile de stres din viata lor si le-a calculat nivelul zilnic de stres.
 
Stresul si greutate pot fi legate intr-un cerc vicios. A fi supraponderal poate produce stres, ducand spre chiar mai multa crestere in greutate.
 
Restrictionarea caloriilor doar conduce corpul in a produce mai mult hidrocortizon, hormonul stresului. Expertii in dieta si nutritionistii sustin ca greutatea inseamna doar „calorii ingerate, calorii eliminate”. Insa Jon Gabriel spune ca daca dietele ar functiona, ar exista o singura dieta pe care toti ar urma-o si toti ar scadea in greutate. Nu ar mai exista sute de diete, toate oferind pareri diferite, pornind de la aceeasi premisa gresita conform careia va puteti forta cumva sa slabiti, impotriva vointei corpului vostru, si sa ramaneti asa.
 
De asemenea, traumele din copilarie joaca un rol important si pot pune pe cineva in pericolul de a se ingrasa. Existenta unui abuz in copilarie nu este singura sursa a traumei emotionale corelata cu greutatea. Jon Gabriel spune ca, din experienta sa, o relatie de afaceri abuziva a starnit amintiri ale agresiunii din timpul copilariei. Studiile arata ca si evenimentele traumatizante care apar in perioada adulta pot stimula cresterea in greutate.
 
Bineinteles ca si divortul, pierderea unei persoane apropiate sau chiar faptul ca ati fost victima unei infractiuni precum jaful sau furtul pot atrage cresterea in greutate.
 
Autorul spune ca o modalitate de a trece peste trauma din trecut este sa rescrieti povestea. Facand asta, puteti dezamorsa amintirea evenimentului initial, astfel incat sa nu mai motiveze corpul sa depoziteze grasime.
 
Cum aceasta carte este despre puterea gandului, atunci este destul de clar cat de daunator poate fi discursul interior negativ. In diferite culturi si in studii medicale, cercetatorii au observat cum gandurile devin realitate. Efectul nocebo apare cand credeti ca o sa se intample ceva rau, si asa se intampla.
 
In 2012, cativa cercetatori germani de la Universitatea Tehnica din Munchen au publicat un rapot detaliat cu privire la cercetarea nocebo, care a evidentiat ca efectul nocebo este infloritor in medicina moderna. Prin limbajul pe care-l folosesc, medicii influenteaza tot timpul sanatatea si vindecarea pacientilor. Folosirea in exces a termenilor arsura, intepatura, durere si rana in timpul explicarii procedurilor creste semnificativ anxietatea pacientilor si senzatia de durere.
 
Vizualizarea este un instrument uimitor de schimbare imediata a discursului interior negativ si creare de ganduri si convingeri pozitive despre voi insiva.
 
Placebo inseamna o pastila sau un tratament inactiv medical conceput sa induca in eroare un pacient sa creada ca ia un remediu medical veritabil. O zona a medicinei unde placebo si-a dovedit eficienta este mai ales tratamentul depresiei.
 
Cativa oameni de stiinta din Marea Britanie si SUA au analizat aproape toata cercetarea facuta pe antidepresive si au stabilit ca placebo este la fel de eficient ca antidepresivele in tratarea aproape tuturor celor mai severe cazuri de depresie.
 
Daca aveti tendinta sa presupuneti ca v-ati nascut ca sa fiti supraponderal, folositi puterea propriilor convingeri impotriva voastra. Este posibil ca parintii sau fratii vostri sa fie supraponderali. Oricare ar fi sursa convingerilor voastre, daca presupuneti ca ati avut parte de o mana proasta la jocul geneticii, veti fi mai predispusi sa cresteti in greutate si vi se va parea mult mai greu sa scadeti in greutate.
 
Jon Gabriel nu pune accent pe rezistenta la pofte, deoarece el considera ca poftele sunt intotdeauna un simptom, niciodata cauza problemei. Atunci cand invatati sa gestionati stresul si sa va hraniti corpul cum trebuie, veti fi mult mai aproape de a face poftele sa dispara.
 
Abordarea dinspre interior spre exterior pentru a scadea in greutate, in mod natural atrage o dorinta pentru alimente mai sanatoase. Odata ce creierul accepta ca e timpul sa scadeti in greutate, veti pofti la acele alimente bogate in nutrienti, precum legumele si fructele proaspete, alunele si semintele, boabele germinate – alimente la care nu ati crezut vreodata ca veti pofti, brusc vor parea foarte atragatoare.
 
In 2005, cativa cercetatori de la Universitatea Flinders, din Adelaide, Australia, au ales 130 de studenti si le-au cerut sa-si imagineze ca mananca mancarea favorita. Cercetatorii i-au pus cu adevarat pe studenti, in situatie, facandu-i sa-si aminteasca in detaliu fiecare aspect al mancarii. Daca studentul isi imagina ca asteapta o friptura, avea sa-si imagineze sfaraitul, textura, mirosul si, bineinteles, gustul. Pe masura ce studentii isi aminteau rasfatul lor, catalogau ce-i determina cel mai mult sa pofteasca mancarea: Gustul? Mirosul? Sau imaginea mentala a mancarii le atragea dorinta? Cand au verificat raspunsurile studentilor, cercetatorii au descoperit ca imaginile mentale erau de departe cel mai puternic excitator al poftelor. O imagine mentala vie a crescut intensitatea dorintei mult mai mult decat au facut-o amintirile despre gust sau miros. Astfel, cercetatorii au decis sa incerce sa-i distraga pe voluntari ca sa le reduca poftele si sa-i ajute sa evite sa fie preocupati de un anumit fel de mancare. Intr-un studiu ulterior, cercetatorii au cerut unui grup de cincizeci de femei sa efectueze activitati de distragere in timp ce-si imaginau alimentele la care pofteau. Femeile trebuia sa se uite la imagini abstracte, de exemplu, sau sa-si traseze cu degetele o linie imaginara in dreptul fetelor, ca sa evite sa se concentreze pe mancare.
 
Vizualizarea este un tratament eficient si pentru renuntarea la dependente. Autorul declara ca a scapat de fumat cu ajutorul vizualizarii.
 
Jon Gabriel explica in aceasta carte cel mai bun mod de a va pozitiona pentru vizualizare. De asemenea, va prezinta pasii care trebuie urmati – intrarea in modul SMART; efectuarea afirmatiilor; topirea greutatii; crearea sinelui ideal; imaginarea zilelor si lunilor urmatoare; magnetizarea viitorului; transpunerea sinelui viitor in sinele din prezent.
Citeste mai mult

Detaliile produsului

De pe acelasi raft

De acelasi autor

Rating general al produsului

5 stele
1
4 stele
1
3 stele
0
2 stele
0
1 stele
0

Parerea ta e inspiratie pentru comunitatea Libris!

Review-uri

Ciobanu Cristina52 24/07/2023 10:55
green icon awesome check Achizitie verificata
O carte interesanta, doar atat.
Arata mai mult
  • Like review icon 0
  • Add comments
MarianaLupan2008 01/01/2021 17:53
Mi se pare o carte interesanta și care poate fi de ajutor pentru cei care se lupta cu kilogramele în plus. Știm cu toții ca de pus pe noi este usor si plăcut chiar, dar sa scăpăm de ele este crunt.
Arata mai mult
  • Like review icon 0
  • Add comments

2 din 2 de rezultate

Noi suntem despre carti, si la fel este si

Newsletter-ul nostru.

Aboneaza-te la vestile literare si primesti un cupon de -10% pentru viitoarea ta comanda!

*Reducerea aplicata prin cupon nu se cumuleaza, ci se aplica reducerea cea mai mare.

Ma abonez image one
Ma abonez image one