Ziua de astazi conteaza

Ziua de astazi conteaza - John C. Maxwell
Rasfoieste

Ziua de astazi conteaza

Ziua de astazi conteaza: 12 practici zilnice care iti garanteaza succesul / Today Matters: 12 Daily Practices to Guarantee Tomorrow's Success de John Calvin Maxwell este o carte excelenta pentru cei interesati de dezvoltare personala, plina de momente savuroase de umor. Un umor pe cat de autentic, pe atat de sugestiv in legatura cu firea cat se poate de sucita a omului. Falsa credinta, sacrificiile pe care suntem capabili sa le facem pentru bani, avaritia dusa la extrem, incapacitatea de a ne asuma pentru mult timp responsabilitatea vietii de familie, sau de a gandi pentru succes, nu pentru esec, pentru toate aceste slabiciuni umane John Maxwell ne refera alternative, remedii si modalitati de indreptare in cartea de fata.
 
John Calvin Maxwell (72 de ani) este un autor american, orator, coach si pastor care s-a remarcat la nivel international datorita romanelor sale din domeniul leadership-ului. Printre cartile sale de succes se numara „Cele 21 de Legi Supreme ale Liderului” si „Cele 21 de Calitati ale Liderului”. Cartile sale s-au vandut in milioane de exemplare, iar unele dintre ele au fost incluse pe lista bestsellerurilor New York Times. Pana in prezent John Maxwell a vandut peste 19 milioane de carti in intreaga lume.
 
Ziua de astazi conteaza vorbeste despre cele 12 valori fundamentale pe care sa le integrezi in viata ta pentru a avea parte de mai multa concentrare, stabilitate, perseverenta, impacare, insemnatate, potential, mai pe scurt, de mai mult succes. Este vorba mai exact despre: atitudine, prioritati, sanatate, familie, gandire, daruire, bani, credinta, relatii, generozitate, valori si progres.
 
1. De multe ori, se alege praful de ziua de astazi. Ce piesa lipseste?
Noi oamenii, de cele mai multe ori, exageram importanta zilei de ieri, subestimam ziua de maine sau supraestimam ziua de azi. Insa Maxwell sustine ca de fapt tot ce conteaza este ziua de azi si de ea depinde tot succesul sau insuccesul nostru.

Succesul la randul lui nu inseamna in opinia lui Maxwell nici productivitate, nici oportunitate, nici autoritate, nici putere, nici relatii si nu este nici un eveniment ce poate fi programat. Succesul inseamna sa iei deciziile corecte din timp si apoi sa le respecti zilnic. Daca nu vei face asta vei fi nevoit sa realizezi mai tarziu cate oportunitati ai ratat. Un astfel de exemplu este povestea de viata a lui Oscar Wilde pe care o vei afla aici.
 
2. ZIUA DE ASTAZI poate deveni o capodopera
Ce vei deveni este rezultatul a ce faci azi. Asadar singurul mod in care te poti pregati pentru ziua de maine este sa valorifici la maxim ziua de azi. Ziua de azi nu e importanta pentru azi, ci pentru ca ea reprezinta temelia zilei de maine. Asadar cand iei o decizie nu te gandi doar la azi, ci si, sau mai ales, la maine. Iar pentru a avea succes, fii atent zilnic la ceea ce autorul numeste duzina zilnica: atitudine, prioritati, sanatate, familie, gandire, angajament, bani, credinta, relatii, generozitate, valori si dezvoltare. 
 
Autorul te va indruma tot aici cum sa iti schimbi viata luand deciziile corecte la momentul potrivit si sa inveti o pretioasa lectie de viata de la cunoscutul antrenor de baschet John Wooden.
 
3. ATITUDINEA de astazi imi ofera posibilitati
Fiecare dintre noi trebuie sa ne asumam responsabilitatea pentru propria atitudine. Daca vrei ca astazi sa fie o zi buna, trebuie sa ai controlul asupra felului in care o privesti.
Maxwell iti ofera in acest capitol doua perspective asupra vietii: cea in care adopti o atitudine pozitiva si te bucuri de viata cu bune si rele si cea in care alegi sa fii mereu nemultumit si nefericit. In ambele cazuri ai sanse egale de cunoaste succesul. Ce varianta alegi?
 
Vei primi tot aici si cateva exemple de situatii in care atitudinea este capabila sa faca o mare diferenta intre ceea ce se intampla cu adevarat si ceea ce crezi tu ca ti se intampla, si vei fi incurajat sa crezi ca gandurile tale vor fi mereu mai importante decat lucrurile din viata ta. Si vei mai primi si o veste buna. Aceea ca atitudinea nu este batuta in cuie, asadar oricand te poti transforma dintr-un tip care polueaza, intr-unul care purifica si dintr-un pesimist intr-un optimist. 
Povestea de viata a lui Lance Armstrong este de natura sa te inspire si sa te convinga cat de mult poate conta in viata o atitudine incredibil de pozitiva. 
 
4. PRIORITATILE de astazi ma ajuta sa ma concentrez
Sa dedici cate putin din tine pentru toate lucrurile inseamna sa dedici o mare parte din tine pentru nimic. - Michael LeBoef
 
Timpul este cea mai importanta resursa a noastra, de aceea nu ne putem permite sa risipim niciun minut. Insa in criza generala de timp a societatii contemporane ce putem face totusi pentru a castiga mai mult timp?
Invata sa prioritizezi inteligent si intelege cat de periculoasa poate fi o viata lipsita de prioritati descoperind povestea lui Howard Hughes, primul miliardar al Americii si cel mai bogat om din lume pentru o scurta perioada de timp. 
Descopera tot aici Principiul Pareto si invata sa il aplici si in viata ta si incearca sa profiti de sfaturile autorului pentru a-ti descoperi punctele forte. Foloseste de asemenea planul pus la dispozitie de autor pentru a-ti intocmi o disciplina in privinta prioritatilor. 
 
5. SANATATEA de astazi imi da putere
Prietene, desi nu poti sa te intorci in trecut ca sa ai parte de un inceput nou, poti sa incepi acum si sa ai parte de un sfarsit nou.
 
Din pacate, nu constientizam cat de importanta este sanatatea pana in momentul in care ne-o pierdem. Apoi, am fi dispusi sa facem orice pentru a fi din nou sanatosi. Dar de ce ajungem mereu sa ne ingrijim sanatatea abia cand e prea tarziu? De ce nu ne preocupam din timp de ea?
John Maxwell iti ofera in acest capitol cateva sugestii pentru a aborda diferit pe viitor problema sanatatii. Vei fi incurajat sa faci mai multa miscare, sa mananci mai sanatos si vei primi totodata si exemple capabile sa te motiveze sa abordezi un stil de viata mai sanatos.
 
6. FAMILIA de astazi imi ofera stabilitate
Cand ai o viata de familie solida, primesti mesajul ca esti iubit, ca ii pasa cuiva de tine si ca esti important. Aportul pozitiv de iubire, afectiune si respect… iti ofera resurse interioare pentru a aborda viata cu mai mult succes. - Nick Stinnet
 
Autorul te va face sa intelegi cat de norocos esti daca ai avut sansa sa te nasti intr-o familie buna sau cel putin normala. Iar daca nu ai avut aceasta sansa, trebuie sa tii cont de faptul ca, desi nu poti face prea multe in privinta stramosilor, poti avea o mare influenta asupra urmasilor tai. In plus, familia poate deveni o pretioasa sursa de stabilitate si forta daca vei sti sa o pretuiesti.
 
Maxwell te convinge astfel ca succesul inseamna mai degraba respectul si iubirea persoanelor dragi, decat aprecierea unor necunoscuti si ca apropierea de familie ar trebui sa constituie intotdeauna o prioritate. Vom afla tot aici cat de mult s-au degradat relatiile de familie in ultimii ani dar si cateva strategii pentru a-ti imbunatati procesul de rezolvare a problemelor familiale, dar si viata de familie in general.
 
7. GANDIREA de astazi imi asigura un atu
Ideile sunt importante. Daca ai idei, detii principala calitate de care este nevoie si nu exista limita pentru ceea ce poti realiza in afaceri si in viata. – HARVEY FIRESTONE
 
Autorul insista in acest capitol pe importanta necesitatii de a-ti exersa si a-ti imbunatati mereu gandirea, pentru ca, el este de parere ca oamenii inzestrati cu judecata sunt capabili sa depaseasca greutatile mereu, inclusiv cele ce tin de propcurarea resurselor necesare traiului. Un proverb german spune: „E mai bine sa ai portofelul gol decat capul gol”. In plus ne aduce aminte faptul ca, asa cum spunea James Allen in cartea sa „Cum gandeste omul”: „Toate reusitele sau esecurile unui om sunt rezultatul direct al gandurilor sale”.
 
Asadar, exerseaza-ti gandirea, genereaza mereu idei, chiar daca de multe ori nu sunt chiar stralucite si, mai presus de toate, gandeste pozitiv. Autorul iti ofera pe intreg cuprinsul acestui capitol o serie de ponturi utile pentru a-ti perfectiona si valorifica gandirea dar si povestea exceptionala de viata a lui Antwone Fisher.
 
8. DARUIREA de astazi ma face sa perseverez
Care este talentul tau innascut? Ce crezi ca iti rezerva viitorul? Consideri ca ai un tel in viata sau un destin? Daca da, ai de gand sa-l indeplinesti? Pentru a-ti atinge potentialul, e nevoie de o mare perseverenta. Aceasta calitate este asigurata de daruire.
 
Autorul iti dezvaluie aici povestea marelui baseballist Mickey Mantle, vorbindu-ti in acelasi timp despre cat de importanta este daruirea in viata de zi cu zi pentru ca te ajuta sa depasesti probleme, sa mergi mai departe si sa-ti indeplinesti visurile. John Maxwell iti ofera cateva sfaturi utile care sa te ajute sa te daruiesti total si sa mergi pana la capat in indeplinirea marilor tale visuri, pentru ca, spune el: „daca te daruiesti, nu exista aproape nimic ce nu poti face”. Iar povestea de viata a lui Liz Murray relatata aici sustine din plin acest lucru si este cu adevarat impresionanta.
 
9. BANII de astazi imi ofera optiuni
Suntem mai bine platiti, mai bine hraniti si mai bine educati decat am fost vreodata in istorie. Totusi, in ultimii treizeci de ani, rata divorturilor s-a dublat, rata sinuciderilor in randul adolescentilor s-a triplat si depresia a crescut dramatic.” Studiile moderne confirma cele rostite cu aproape doua mii de ani in urma de filosoful roman Seneca: „Banii inca n-au imbogatit pe nimeni”.
 
Cu toate acestea, autorul iti va argumenta de ce e mai bine totusi sa ai bani decat sa fii sarac. Principala diferenta consta, crede el, in faptul ca, atunci cand ai bani, ai mai multe optiuni. Lipsa banilor in schimb, te limiteaza enorm in ceea ce priveste optiunile. Insa autorul atrage atentia ca banii nu au nicio valoare atunci cand iti lipseste atitudinea potrivita fata de ei, adaugand ca, daca o persoana isi corecteaza atitudinea fata de bani, atunci isi poate corecta aproape orice aspect din viata.
 
John Maxwell iti furnizeaza aici o serie de modalitati simple pentru a-ti administra mai eficient resursele financiare, a pune in aplicare o schema financiara, dar si pentru a-ti reduce gradul de indatorare si a te descurca mai bine in viata din punct de vedere financiar. Descopera povestea de viata a lui Suze Orman autoarea de bestselleruri care a vandut 10 mii de carti in 12 minute pe canalul QVC si bucura-te de o noua lectie de viata.
 
10. CREDINTA de astazi imi ofera impacare
Cred sincer ca secretul sensului vietii rezida in credinta.
 
Autorul aduce argumente in sprijinul credintei, vorbind despre un studiu care a demonstrat ca persoanele credincioase apeleaza mai rar la serviciile medicale, dar si ca aceste persoane stau mult mai bine din punct de vedere emotional. Credinciosii sunt totodata mai optimisti si reusesc mai des sa transforme visele imposibile si improbabile in realitate datorita acestui „motor” foarte puternic care este credinta. 
 
Dar autorul te va surprinde in mod special in acest capitol datorita declaratiei neasteptate conform careia tot ce stie in momentul de fata despre leadership se datoreaza Bibliei. Maxwell este de altfel si autorul unei carti de leadership „Maxwell Leadership Bible”, care contine insemnarile autorului despre leadership desprinse in urma studierii timp de treizeci de ani a acestuia in Scriptura. Sfaturile autorului cu privire la modul in care sa iti gestionezi credinta se vor dovedi de asemenea foarte utile. Descopera povestea astronautului Rick Husband decedat pe naveta spatiala Challenger in ianuarie 1986 si vezi cum credinta te poate ajuta sa infaptuiesti cele mai marete lucruri si tot ea te poate ajuta sa treci peste cele mai cumplite dureri.
 
11. RELATIILE de astazi ma implinesc
Toate realizarile importante din istoria umanitatii au fost infaptuite in echipa. Acest adevar poate fi redus si la nivel personal. Majoritatea momentelor frumoase din viata – cele al caror ecou ne ramane in inima si in minte – implica si alte persoane. Rar traim aceste momente singuri. Si chiar atunci cand o facem, prima noastra tendinta este sa le impartasim cu ceilalti.
 
Autorul dedica un intreg capitol relatiilor, el insusi fiind de parere ca nu te poti simti cu adevarat implinit si nu poti avea realizari notabile atat timp cat nu esti capabil sa iti formezi mai intai, si sa intretii mai apoi, relatii de calitate. Afla de aici cum sa-ti imbunatatesti capacitatea de intelegere a oamenilor ca sa poti construi relatii pozitive si nu uita „ca fiecare fiinta umana merita sa fie tratata cu respect, deoarece toata lumea are valoare” si „daca toata lumea i-ar trata cu respect pe ceilalti, lumea ar fi un loc mai bun”. Descopera tot aici aplicatiile si exercitiile pe care le poti face zilnic pentru a te bucura de relatii solide.
 
12. GENEROZITATEA de astazi imi confera semnificatie
Daca ti s-ar dubla venitul peste noapte, cati bani ai dona? Dar daca averea ta neta ar depasi brusc 100 de milioane de dolari? Sau daca ai deveni cel mai bogat om din lume? Cat de generos crezi ca ai fi?
 
Descopera aici povestea lui Jean Paul Getty care a fost tot atat de avar, pe cat de bogat a devenit. Pornind de la povestea acestui avar modern, autorul ne furnizeaza cateva posibile modalitati de abordare a generozitatii si cateva motive pertinente pentru a „practica” generozitatea. Si, mai mult decat atat, autorul te indruma chiar si in privinta modului in care poti deveni mai generos, crescand valoarea celorlalti, pentru ca el este de parere ca masura generozitatii tale este raspunsul la intrebarea: „Ce facem pentru ceilalti?” Povestea lui Dave Thomas te va impresiona si te va face sa iti doresti tu insuti sa fii mai generos.
 
13. VALORILE de astazi imi ofera indrumare
In absenta valorilor, cum iei decizii bune pe parcursul perioadelor dificile din viata care apar inevitabil? Cum iti gasesti directia? Oamenii fara valori plutesc in deriva pe oceanul vietii. Marile furtuni ameninta sa-i scufunde. Si curentul ii poate duce in locuri in care nu vor sa ajunga. Insa, daca ai valori solide, ai de ce te agata ca sa-ti pastrezi echilibrul, chiar si pe vreme rea.
 
Valorile sanatoase sunt esentiale oricarui tip de succes, de aceea trebuie sa ti le definesti mai intai si sa le pui in practica ulterior zi de zi. Incepe-ti ziua intrebandu-te: „Ce fapta buna voi face azi” si incheie-o intrebandu-te: „Ce fapta buna am facut azi?” si vei vedea cum viata ta va capata tot mai mult sens si mai multa valoare de la o zi la alta. Tot aici autorul iti pune la dispozitie o serie de aplicatii si exercitii pentru a adopta si pune in practica valori sanatoase in fiecare zi.
 
14. DEZVOLTAREA PERSONALA de astazi imi da potential
Compozitorul Gian Carlo Menotti, laureat al premiului Pulitzer, spunea:
Nimeni nu-si doreste sa priveasca inapoi in viata si sa vada cat timp si cate oportunitati a irosit. De aceea este important sa recunosti valoarea dezvoltarii inainte sa treaca prea mult timp.
 
Autorul iti ofera aici toate argumentele de care ai nevoie pentru a realiza ca trebuie sa profiti cat timp ai aceasta posibilitate pentru a te dezvolta si a-ti valorifica la maximum potentialul. Asta pentru ca, este de parere Maxwell, cel mai mare handicap al unei persoane este sa nu-si atinga potentialul. Tot aici vei primi sfaturi cu privire la zonele personalitatii tale in care merita sa investesti dar si modalitati practice prin care sa iti accelerezi dezvoltarea personala. 
 
Daca aveai nevoie de un punct de plecare pentru a trece la urmatorul nivel in ceea ce priveste dezvoltarea ta personala, considera aceasta carte un bun inceput. Odata cu Ziua de azi conteaza vei incepe sa iti apreciezi zilele la adevarata lor valoare: nu vei mai exagera valoarea zilei de ieri si nu vei mai subestima valoarea zilei de azi. Vei intelege ca ziua de azi este cea mai importanta si ca odata cu ea poate incepe povestea ta de succes. Nu mai lasa atatea zile de azi sa devina ieri fara ca nicio schimbare sa aiba loc in viata ta si incepe sa simti usor, usor, gustul succesului. 
Citeste mai mult

-20%

PRP: 49.00 Lei

!

Acesta este Pretul Recomandat de Producator. Pretul de vanzare al produsului este afisat mai jos.

39.20Lei

39.20Lei

49.00 Lei

Primesti 39 puncte

Important icon msg

Primesti puncte de fidelitate dupa fiecare comanda! 100 puncte de fidelitate reprezinta 1 leu. Foloseste-le la viitoarele achizitii!

In stoc

Descrierea produsului

Ziua de astazi conteaza: 12 practici zilnice care iti garanteaza succesul / Today Matters: 12 Daily Practices to Guarantee Tomorrow's Success de John Calvin Maxwell este o carte excelenta pentru cei interesati de dezvoltare personala, plina de momente savuroase de umor. Un umor pe cat de autentic, pe atat de sugestiv in legatura cu firea cat se poate de sucita a omului. Falsa credinta, sacrificiile pe care suntem capabili sa le facem pentru bani, avaritia dusa la extrem, incapacitatea de a ne asuma pentru mult timp responsabilitatea vietii de familie, sau de a gandi pentru succes, nu pentru esec, pentru toate aceste slabiciuni umane John Maxwell ne refera alternative, remedii si modalitati de indreptare in cartea de fata.
 
John Calvin Maxwell (72 de ani) este un autor american, orator, coach si pastor care s-a remarcat la nivel international datorita romanelor sale din domeniul leadership-ului. Printre cartile sale de succes se numara „Cele 21 de Legi Supreme ale Liderului” si „Cele 21 de Calitati ale Liderului”. Cartile sale s-au vandut in milioane de exemplare, iar unele dintre ele au fost incluse pe lista bestsellerurilor New York Times. Pana in prezent John Maxwell a vandut peste 19 milioane de carti in intreaga lume.
 
Ziua de astazi conteaza vorbeste despre cele 12 valori fundamentale pe care sa le integrezi in viata ta pentru a avea parte de mai multa concentrare, stabilitate, perseverenta, impacare, insemnatate, potential, mai pe scurt, de mai mult succes. Este vorba mai exact despre: atitudine, prioritati, sanatate, familie, gandire, daruire, bani, credinta, relatii, generozitate, valori si progres.
 
1. De multe ori, se alege praful de ziua de astazi. Ce piesa lipseste?
Noi oamenii, de cele mai multe ori, exageram importanta zilei de ieri, subestimam ziua de maine sau supraestimam ziua de azi. Insa Maxwell sustine ca de fapt tot ce conteaza este ziua de azi si de ea depinde tot succesul sau insuccesul nostru.

Succesul la randul lui nu inseamna in opinia lui Maxwell nici productivitate, nici oportunitate, nici autoritate, nici putere, nici relatii si nu este nici un eveniment ce poate fi programat. Succesul inseamna sa iei deciziile corecte din timp si apoi sa le respecti zilnic. Daca nu vei face asta vei fi nevoit sa realizezi mai tarziu cate oportunitati ai ratat. Un astfel de exemplu este povestea de viata a lui Oscar Wilde pe care o vei afla aici.
 
2. ZIUA DE ASTAZI poate deveni o capodopera
Ce vei deveni este rezultatul a ce faci azi. Asadar singurul mod in care te poti pregati pentru ziua de maine este sa valorifici la maxim ziua de azi. Ziua de azi nu e importanta pentru azi, ci pentru ca ea reprezinta temelia zilei de maine. Asadar cand iei o decizie nu te gandi doar la azi, ci si, sau mai ales, la maine. Iar pentru a avea succes, fii atent zilnic la ceea ce autorul numeste duzina zilnica: atitudine, prioritati, sanatate, familie, gandire, angajament, bani, credinta, relatii, generozitate, valori si dezvoltare. 
 
Autorul te va indruma tot aici cum sa iti schimbi viata luand deciziile corecte la momentul potrivit si sa inveti o pretioasa lectie de viata de la cunoscutul antrenor de baschet John Wooden.
 
3. ATITUDINEA de astazi imi ofera posibilitati
Fiecare dintre noi trebuie sa ne asumam responsabilitatea pentru propria atitudine. Daca vrei ca astazi sa fie o zi buna, trebuie sa ai controlul asupra felului in care o privesti.
Maxwell iti ofera in acest capitol doua perspective asupra vietii: cea in care adopti o atitudine pozitiva si te bucuri de viata cu bune si rele si cea in care alegi sa fii mereu nemultumit si nefericit. In ambele cazuri ai sanse egale de cunoaste succesul. Ce varianta alegi?
 
Vei primi tot aici si cateva exemple de situatii in care atitudinea este capabila sa faca o mare diferenta intre ceea ce se intampla cu adevarat si ceea ce crezi tu ca ti se intampla, si vei fi incurajat sa crezi ca gandurile tale vor fi mereu mai importante decat lucrurile din viata ta. Si vei mai primi si o veste buna. Aceea ca atitudinea nu este batuta in cuie, asadar oricand te poti transforma dintr-un tip care polueaza, intr-unul care purifica si dintr-un pesimist intr-un optimist. 
Povestea de viata a lui Lance Armstrong este de natura sa te inspire si sa te convinga cat de mult poate conta in viata o atitudine incredibil de pozitiva. 
 
4. PRIORITATILE de astazi ma ajuta sa ma concentrez
Sa dedici cate putin din tine pentru toate lucrurile inseamna sa dedici o mare parte din tine pentru nimic. - Michael LeBoef
 
Timpul este cea mai importanta resursa a noastra, de aceea nu ne putem permite sa risipim niciun minut. Insa in criza generala de timp a societatii contemporane ce putem face totusi pentru a castiga mai mult timp?
Invata sa prioritizezi inteligent si intelege cat de periculoasa poate fi o viata lipsita de prioritati descoperind povestea lui Howard Hughes, primul miliardar al Americii si cel mai bogat om din lume pentru o scurta perioada de timp. 
Descopera tot aici Principiul Pareto si invata sa il aplici si in viata ta si incearca sa profiti de sfaturile autorului pentru a-ti descoperi punctele forte. Foloseste de asemenea planul pus la dispozitie de autor pentru a-ti intocmi o disciplina in privinta prioritatilor. 
 
5. SANATATEA de astazi imi da putere
Prietene, desi nu poti sa te intorci in trecut ca sa ai parte de un inceput nou, poti sa incepi acum si sa ai parte de un sfarsit nou.
 
Din pacate, nu constientizam cat de importanta este sanatatea pana in momentul in care ne-o pierdem. Apoi, am fi dispusi sa facem orice pentru a fi din nou sanatosi. Dar de ce ajungem mereu sa ne ingrijim sanatatea abia cand e prea tarziu? De ce nu ne preocupam din timp de ea?
John Maxwell iti ofera in acest capitol cateva sugestii pentru a aborda diferit pe viitor problema sanatatii. Vei fi incurajat sa faci mai multa miscare, sa mananci mai sanatos si vei primi totodata si exemple capabile sa te motiveze sa abordezi un stil de viata mai sanatos.
 
6. FAMILIA de astazi imi ofera stabilitate
Cand ai o viata de familie solida, primesti mesajul ca esti iubit, ca ii pasa cuiva de tine si ca esti important. Aportul pozitiv de iubire, afectiune si respect… iti ofera resurse interioare pentru a aborda viata cu mai mult succes. - Nick Stinnet
 
Autorul te va face sa intelegi cat de norocos esti daca ai avut sansa sa te nasti intr-o familie buna sau cel putin normala. Iar daca nu ai avut aceasta sansa, trebuie sa tii cont de faptul ca, desi nu poti face prea multe in privinta stramosilor, poti avea o mare influenta asupra urmasilor tai. In plus, familia poate deveni o pretioasa sursa de stabilitate si forta daca vei sti sa o pretuiesti.
 
Maxwell te convinge astfel ca succesul inseamna mai degraba respectul si iubirea persoanelor dragi, decat aprecierea unor necunoscuti si ca apropierea de familie ar trebui sa constituie intotdeauna o prioritate. Vom afla tot aici cat de mult s-au degradat relatiile de familie in ultimii ani dar si cateva strategii pentru a-ti imbunatati procesul de rezolvare a problemelor familiale, dar si viata de familie in general.
 
7. GANDIREA de astazi imi asigura un atu
Ideile sunt importante. Daca ai idei, detii principala calitate de care este nevoie si nu exista limita pentru ceea ce poti realiza in afaceri si in viata. – HARVEY FIRESTONE
 
Autorul insista in acest capitol pe importanta necesitatii de a-ti exersa si a-ti imbunatati mereu gandirea, pentru ca, el este de parere ca oamenii inzestrati cu judecata sunt capabili sa depaseasca greutatile mereu, inclusiv cele ce tin de propcurarea resurselor necesare traiului. Un proverb german spune: „E mai bine sa ai portofelul gol decat capul gol”. In plus ne aduce aminte faptul ca, asa cum spunea James Allen in cartea sa „Cum gandeste omul”: „Toate reusitele sau esecurile unui om sunt rezultatul direct al gandurilor sale”.
 
Asadar, exerseaza-ti gandirea, genereaza mereu idei, chiar daca de multe ori nu sunt chiar stralucite si, mai presus de toate, gandeste pozitiv. Autorul iti ofera pe intreg cuprinsul acestui capitol o serie de ponturi utile pentru a-ti perfectiona si valorifica gandirea dar si povestea exceptionala de viata a lui Antwone Fisher.
 
8. DARUIREA de astazi ma face sa perseverez
Care este talentul tau innascut? Ce crezi ca iti rezerva viitorul? Consideri ca ai un tel in viata sau un destin? Daca da, ai de gand sa-l indeplinesti? Pentru a-ti atinge potentialul, e nevoie de o mare perseverenta. Aceasta calitate este asigurata de daruire.
 
Autorul iti dezvaluie aici povestea marelui baseballist Mickey Mantle, vorbindu-ti in acelasi timp despre cat de importanta este daruirea in viata de zi cu zi pentru ca te ajuta sa depasesti probleme, sa mergi mai departe si sa-ti indeplinesti visurile. John Maxwell iti ofera cateva sfaturi utile care sa te ajute sa te daruiesti total si sa mergi pana la capat in indeplinirea marilor tale visuri, pentru ca, spune el: „daca te daruiesti, nu exista aproape nimic ce nu poti face”. Iar povestea de viata a lui Liz Murray relatata aici sustine din plin acest lucru si este cu adevarat impresionanta.
 
9. BANII de astazi imi ofera optiuni
Suntem mai bine platiti, mai bine hraniti si mai bine educati decat am fost vreodata in istorie. Totusi, in ultimii treizeci de ani, rata divorturilor s-a dublat, rata sinuciderilor in randul adolescentilor s-a triplat si depresia a crescut dramatic.” Studiile moderne confirma cele rostite cu aproape doua mii de ani in urma de filosoful roman Seneca: „Banii inca n-au imbogatit pe nimeni”.
 
Cu toate acestea, autorul iti va argumenta de ce e mai bine totusi sa ai bani decat sa fii sarac. Principala diferenta consta, crede el, in faptul ca, atunci cand ai bani, ai mai multe optiuni. Lipsa banilor in schimb, te limiteaza enorm in ceea ce priveste optiunile. Insa autorul atrage atentia ca banii nu au nicio valoare atunci cand iti lipseste atitudinea potrivita fata de ei, adaugand ca, daca o persoana isi corecteaza atitudinea fata de bani, atunci isi poate corecta aproape orice aspect din viata.
 
John Maxwell iti furnizeaza aici o serie de modalitati simple pentru a-ti administra mai eficient resursele financiare, a pune in aplicare o schema financiara, dar si pentru a-ti reduce gradul de indatorare si a te descurca mai bine in viata din punct de vedere financiar. Descopera povestea de viata a lui Suze Orman autoarea de bestselleruri care a vandut 10 mii de carti in 12 minute pe canalul QVC si bucura-te de o noua lectie de viata.
 
10. CREDINTA de astazi imi ofera impacare
Cred sincer ca secretul sensului vietii rezida in credinta.
 
Autorul aduce argumente in sprijinul credintei, vorbind despre un studiu care a demonstrat ca persoanele credincioase apeleaza mai rar la serviciile medicale, dar si ca aceste persoane stau mult mai bine din punct de vedere emotional. Credinciosii sunt totodata mai optimisti si reusesc mai des sa transforme visele imposibile si improbabile in realitate datorita acestui „motor” foarte puternic care este credinta. 
 
Dar autorul te va surprinde in mod special in acest capitol datorita declaratiei neasteptate conform careia tot ce stie in momentul de fata despre leadership se datoreaza Bibliei. Maxwell este de altfel si autorul unei carti de leadership „Maxwell Leadership Bible”, care contine insemnarile autorului despre leadership desprinse in urma studierii timp de treizeci de ani a acestuia in Scriptura. Sfaturile autorului cu privire la modul in care sa iti gestionezi credinta se vor dovedi de asemenea foarte utile. Descopera povestea astronautului Rick Husband decedat pe naveta spatiala Challenger in ianuarie 1986 si vezi cum credinta te poate ajuta sa infaptuiesti cele mai marete lucruri si tot ea te poate ajuta sa treci peste cele mai cumplite dureri.
 
11. RELATIILE de astazi ma implinesc
Toate realizarile importante din istoria umanitatii au fost infaptuite in echipa. Acest adevar poate fi redus si la nivel personal. Majoritatea momentelor frumoase din viata – cele al caror ecou ne ramane in inima si in minte – implica si alte persoane. Rar traim aceste momente singuri. Si chiar atunci cand o facem, prima noastra tendinta este sa le impartasim cu ceilalti.
 
Autorul dedica un intreg capitol relatiilor, el insusi fiind de parere ca nu te poti simti cu adevarat implinit si nu poti avea realizari notabile atat timp cat nu esti capabil sa iti formezi mai intai, si sa intretii mai apoi, relatii de calitate. Afla de aici cum sa-ti imbunatatesti capacitatea de intelegere a oamenilor ca sa poti construi relatii pozitive si nu uita „ca fiecare fiinta umana merita sa fie tratata cu respect, deoarece toata lumea are valoare” si „daca toata lumea i-ar trata cu respect pe ceilalti, lumea ar fi un loc mai bun”. Descopera tot aici aplicatiile si exercitiile pe care le poti face zilnic pentru a te bucura de relatii solide.
 
12. GENEROZITATEA de astazi imi confera semnificatie
Daca ti s-ar dubla venitul peste noapte, cati bani ai dona? Dar daca averea ta neta ar depasi brusc 100 de milioane de dolari? Sau daca ai deveni cel mai bogat om din lume? Cat de generos crezi ca ai fi?
 
Descopera aici povestea lui Jean Paul Getty care a fost tot atat de avar, pe cat de bogat a devenit. Pornind de la povestea acestui avar modern, autorul ne furnizeaza cateva posibile modalitati de abordare a generozitatii si cateva motive pertinente pentru a „practica” generozitatea. Si, mai mult decat atat, autorul te indruma chiar si in privinta modului in care poti deveni mai generos, crescand valoarea celorlalti, pentru ca el este de parere ca masura generozitatii tale este raspunsul la intrebarea: „Ce facem pentru ceilalti?” Povestea lui Dave Thomas te va impresiona si te va face sa iti doresti tu insuti sa fii mai generos.
 
13. VALORILE de astazi imi ofera indrumare
In absenta valorilor, cum iei decizii bune pe parcursul perioadelor dificile din viata care apar inevitabil? Cum iti gasesti directia? Oamenii fara valori plutesc in deriva pe oceanul vietii. Marile furtuni ameninta sa-i scufunde. Si curentul ii poate duce in locuri in care nu vor sa ajunga. Insa, daca ai valori solide, ai de ce te agata ca sa-ti pastrezi echilibrul, chiar si pe vreme rea.
 
Valorile sanatoase sunt esentiale oricarui tip de succes, de aceea trebuie sa ti le definesti mai intai si sa le pui in practica ulterior zi de zi. Incepe-ti ziua intrebandu-te: „Ce fapta buna voi face azi” si incheie-o intrebandu-te: „Ce fapta buna am facut azi?” si vei vedea cum viata ta va capata tot mai mult sens si mai multa valoare de la o zi la alta. Tot aici autorul iti pune la dispozitie o serie de aplicatii si exercitii pentru a adopta si pune in practica valori sanatoase in fiecare zi.
 
14. DEZVOLTAREA PERSONALA de astazi imi da potential
Compozitorul Gian Carlo Menotti, laureat al premiului Pulitzer, spunea:
Nimeni nu-si doreste sa priveasca inapoi in viata si sa vada cat timp si cate oportunitati a irosit. De aceea este important sa recunosti valoarea dezvoltarii inainte sa treaca prea mult timp.
 
Autorul iti ofera aici toate argumentele de care ai nevoie pentru a realiza ca trebuie sa profiti cat timp ai aceasta posibilitate pentru a te dezvolta si a-ti valorifica la maximum potentialul. Asta pentru ca, este de parere Maxwell, cel mai mare handicap al unei persoane este sa nu-si atinga potentialul. Tot aici vei primi sfaturi cu privire la zonele personalitatii tale in care merita sa investesti dar si modalitati practice prin care sa iti accelerezi dezvoltarea personala. 
 
Daca aveai nevoie de un punct de plecare pentru a trece la urmatorul nivel in ceea ce priveste dezvoltarea ta personala, considera aceasta carte un bun inceput. Odata cu Ziua de azi conteaza vei incepe sa iti apreciezi zilele la adevarata lor valoare: nu vei mai exagera valoarea zilei de ieri si nu vei mai subestima valoarea zilei de azi. Vei intelege ca ziua de azi este cea mai importanta si ca odata cu ea poate incepe povestea ta de succes. Nu mai lasa atatea zile de azi sa devina ieri fara ca nicio schimbare sa aiba loc in viata ta si incepe sa simti usor, usor, gustul succesului. 
Citeste mai mult

Detaliile produsului

De pe acelasi raft

De acelasi autor

Rating general al produsului

5 stele
2
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stele
0

Parerea ta e inspiratie pentru comunitatea Libris!

Review-uri

Criss72 03/12/2023 12:51
green icon awesome check Achizitie verificata
Ziua de astăzi, chiar azi contează! Prin ceea ce faci azi, îți croiești calea în viitor. Cele 12 practici zilnice amintite de Maxwell provoacă reflecții și acțiuni pentru a-ți face o viață mai bună.
Arata mai mult
  • Like review icon 0
  • Add comments
Marian1234 12/07/2020 12:18
O carte care este foarte interesanta si ne invata de ce trebuie sa profitam de orice moment la timpul lui ,ba chiar ne invata cat de important este sa traim prezentul si clipa in care putem face actiuni . Recomand !
Arata mai mult
  • Like review icon 0
  • Add comments

2 din 2 de rezultate

Noi suntem despre carti, si la fel este si

Newsletter-ul nostru.

Aboneaza-te la vestile literare si primesti un cupon de -10% pentru viitoarea ta comanda!

*Reducerea aplicata prin cupon nu se cumuleaza, ci se aplica reducerea cea mai mare.

Ma abonez image one
Ma abonez image one