headerdesktop tr50grpasti30apr24

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

headermobile tr50grpasti30apr24

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

Promotii popup img

Transport GRATUIT peste 50 lei!

Carti / Jocuri/ English BOOKS/ Accesorii

Poposeste printre rafturile noastre

Comanda acum!
uvpmobileredmari29apr24
  • Carti

Amos Oz

Amos Oz (nascut Amos Klausner) este scriitor israelian. S-a nascut pe 4 mai 1939 la Ierusalim, intr-o familie de evrei veniti in Palestina din Lituania si Ucraina. Tatal, Yehuda Arie Klausner, era bibliotecar si scriitor, absolvent de studii de istorie si litere din Vilnius. Cand Amos a avut 12 ani, mama sa, bolnava de depresie, s-a sinucis. La 15 ani, in urma unor certuri cu tatal sau paraseste Ierusalimul si isi schimba numele din Klausner in Oz (cuvant ebraic insemnand indrazneala). Isi ia licenta in filosofie si literatura la Universitatea Ebraica din Ierusalim. In 1965 i se publica prima culegere de povestiri, Acolo unde tipa sacalii, iar in 1966, romanul Altundeva, poate. Publica articole in Davar, ziarul sindicatelor de orientare laburista din Israel, iar romanele sale incep sa fie traduse. Au fost realizate trei ecranizari dupa romanele lui: Michael Sheli (dupa Sotul meu, Michael) in 1976, Kufsa Sh'hora (dupa Cutia Neagra) in 1994 si The Little Traitor (dupa Pantera din subterane) in 2007. In limba romana i-au aparut traducerile a sapte romane: Sotul meu, Michael, Cutia neagra, Sa cunosti o femeie, Fima, Sa nu pronunti: noapte, Pantera din subterane si Poveste despre dragoste si intuneric, Rime despre viata si moarte. In prezent este profesor la catedra de literatura de la Universitatea Ben Gurion din Beer Seva. Pe langa numeroase premii si distinctii literare, Amos Oz a primit si titlul de "Doctor honoris causa" al Universitatii ebraice din Ierusalim , in 2006.
Citeste mai mult
Daca va aflati in cautarea unor informatii care sa va ajute in dezvoltarea personala sau in cresterea copilului, daca doriti sa descoperiti diete sau metode de ingrijire a sanatatii sau daca sunteti pasionati de psihologie si terapii alternative, atunci editura Philobia poate fi alegerea potrivita! Materialele publicate de aceasta editura raspund la multe din intrebarile cititorilor si se bucura de un mare interes in randul publicului. Ne referim aici la ghidurile ce vin in sprijinul bolnavilor, la cartile de spiritualitate si istorii stravechi, la evenimente paranormale, calatorii initiatice, marturisiri si dialoguri amuzante despre educatie si evolutie umana, dar si interviuri cu amanunte putin cunoscute publicului larg. Cei familiarizati cu cartile de la aceasta editura stiu ca acestea sunt grupate in colectii insemnate: "Anchete' (scrise de jurnalisti straini, care aduc informatii concrete si verificate), 'Experiment', 'Sanatate', 'Familia', 'Portrete' etc. Philobia promoveaza titlurile noi prin lansari de carte, comunicate de presa, aparitii in peisajul mass-media si la targurile de profil, ofera premii in carti la diferite evenimente si saluta aparitia recenziilor la volumele lansate. Desi publica si promoveaza volume ale multor autori straini, conducerea editurii isi exprima dorinta de a publica titluri ale jurnalistilor romani, pe teme de actualitate din societatea romaneasca.
Citeste mai mult

Carti

1 - 15 din 15 de titluri

Libris, libraria dedicata pasiunii tale pentru lectura. We know books

Sunt peste 40.000 de carti, adica peste 40.000 de posibilitati de a te imbogati, peste 40.000 de sanse de a calatori si tot atatea solutii de a castiga timpul, de a-l opri si de a-l face folositor. Sunt peste 10000 de carti de beletristica, adica tot atatea povesti care sa tina de cald si care sa deschida mintea si visele, fie ca sunt citite de pe foaie, fie ca sunt format eBook sau sunt audiobook-uri. Nu degeaba Borges isi inchipuia paradisul ca o biblioteca. Acestor carti de fictiune se adauga literaturizate 1000 de biografii, jurnale, memorii, intalniri curajoase cu sine. Apoi tot in jocul imaginatiei vin in ordine cartile propriu-zise de voiaj, cu tot cu harti si ghiduri. Urmeaza cartile de si despre arta si artisti de tot felul, apoi cele motivationale, de dezvoltare personala, de spiritualitate si esoterism, adica, pana la urma, tot de arta, dar de arta de a trai. Peste acest etaj avem cartile din domeniile socio-umane, discipline pentru viata de zi cu zi, coboratoare din prima stiinta: filosofia. Apoi vin cartile despre religii, iar la final volumele de stricta specialitate: de afaceri si economie, management, limbi straine.

Te-ar mai putea interesa

Noi suntem despre carti, si la fel este si

Newsletter-ul nostru.

Aboneaza-te la vestile literare si primesti un cupon de -10% pentru viitoarea ta comanda!

*Reducerea aplicata prin cupon nu se cumuleaza, ci se aplica reducerea cea mai mare.

Ma abonez image one
Ma abonez image one