headerdesktop tr50grpasti30apr24

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

headermobile tr50grpasti30apr24

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

Promotii popup img

Transport GRATUIT peste 50 lei!

Carti / Jocuri/ English BOOKS/ Accesorii

Poposeste printre rafturile noastre

Comanda acum!
uvpmobileredmari29apr24
  • Carti

Gabriel Liiceanu

Gabriel Liiceanu, nascut pe data de 23 mai 1942 la Ramnicu Valcea, este unul dintre cei mai importanti autori de "literatura personala" din Romania contemporana. Cartile sale au influentat diverse variante ale acestui tip de discurs in ultimul sfert de veac. "Jurnalul de la Paltinis" (1983) a fost bestseller in anii '80; retiparirea editiei revizuite in anul 1991 s-a bucurat de asemenea de un mare succes in randul publicului larg. Un volum ce reda timpul petrecut de Gabriel Liiceanu si Andrei Plesu la Paltinis in compania maestrului lor, filosoful Constantin Noica, "Jurnalul de la Paltinis" abordeaza teme precum relatia maestru-discipol si importanta culturii intr-o epoca totalitara. Intre anii 1975 si 1989 Gabriel Liiceanu a fost cercetator la Institutul de Istorie a Artei. In anul 1990 a devenit director al editurii Humanitas, iar incepand cu anul 1992 a fost profesor la Facultatea de Filosofie a Universitatii din Bucuresti. Impreuna cu Andrei Plesu a realizat dupa anul 2000 emisiuni culturale de televiziune care au fost primite cu mult entuziasm de publicul roman ("Altfel", la Realitatea TV si "50 de minute cu Plesu si Liiceanu" la TVR1). Alte lucrari notabile ale autorului sunt "Declaratie de iubire" (2001), "Usa interzisa" (2002), "Scrisori catre fiul meu" (2008) si "Intalnire cu un necunoscut" (2010). Pe langa cartile de literatura personala, Liiceanu a scris si lucrari eseistice si filosofice. Este unul dintre cei mai influenti intelectuali romani, implicandu-se in viata publica si inspirand prin pozitia sa ferma asumata in momente cheie ale istoriei si exprimata prin intermediul conferintelor la care a participat, declaratiilor facute, articolelor, scrisorilor publice si cartilor semnate. Cel mai recent volum al sau este "Exitus", o carte "despre cel mai inacceptabil lucru din lume, tabuizat de insasi spaima pe care o starneste in noi, despre acel eveniment al vietii care ne pandeste din prima clipa a intrarii noastre in lume".
Citeste mai mult
Povesti, evenimente, stari si emotii ce se desfasoara cu repeziciune pe parcursul catorva sute de pagini. Personaje create sau scoase la lumina de scriitori tineri, dar foarte faimosi in intreaga lume. Carti unde intalnim eroi, dar si raufacatori, pe care putem sa-i iubim sau sa-i detestam, unde poate citim propriile noastre povesti, scrise altfel. Sunt o parte din 'ingredientele' care alcatuiesc oferta de carte a editurii Epica, o 'colectionara' de bestseller-uri internationale... Daca nu ati descoperit inca seria de romane pentru young adult, genul thriller pentru adulti ori capitolele romantice si pline de pasiune, este momentul sa aruncati o privire pe oferta acestei edituri. Autorii publicati de Epica nu mai au nevoie de prezentare sau recomandari, se recomanda ei insisi, prin scrierile lor: K.A. Tucker, Jennifer L. Armentrout, Colleen Hoover, Ruta Sepetys, Mia Sheridan, Sarah Dessen etc. Titlurile de la aceasta casa de productie sunt inconfundabile, aduc cititorilor exact continutul de care au nevoie, fie ca sunt love story, naratiuni pline de mister, ori se situeaza la granita dintre realitate si fictiune.
Citeste mai mult

Carti

1 - 30 din 30 de titluri

Libris, libraria dedicata pasiunii tale pentru lectura. We know books

Sunt peste 40.000 de carti, adica peste 40.000 de posibilitati de a te imbogati, peste 40.000 de sanse de a calatori si tot atatea solutii de a castiga timpul, de a-l opri si de a-l face folositor. Sunt peste 10000 de carti de beletristica, adica tot atatea povesti care sa tina de cald si care sa deschida mintea si visele, fie ca sunt citite de pe foaie, fie ca sunt format eBook sau sunt audiobook-uri. Nu degeaba Borges isi inchipuia paradisul ca o biblioteca. Acestor carti de fictiune se adauga literaturizate 1000 de biografii, jurnale, memorii, intalniri curajoase cu sine. Apoi tot in jocul imaginatiei vin in ordine cartile propriu-zise de voiaj, cu tot cu harti si ghiduri. Urmeaza cartile de si despre arta si artisti de tot felul, apoi cele motivationale, de dezvoltare personala, de spiritualitate si esoterism, adica, pana la urma, tot de arta, dar de arta de a trai. Peste acest etaj avem cartile din domeniile socio-umane, discipline pentru viata de zi cu zi, coboratoare din prima stiinta: filosofia. Apoi vin cartile despre religii, iar la final volumele de stricta specialitate: de afaceri si economie, management, limbi straine.

Te-ar mai putea interesa

Noi suntem despre carti, si la fel este si

Newsletter-ul nostru.

Aboneaza-te la vestile literare si primesti un cupon de -10% pentru viitoarea ta comanda!

*Reducerea aplicata prin cupon nu se cumuleaza, ci se aplica reducerea cea mai mare.

Ma abonez image one
Ma abonez image one